ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Όταν η Μελίτα γνώρισε την Πίπη Φακιδομύτη

    Την ειλικρινή μου αλήθεια; Την Πίπη προσωπικά τη γνωρίζω περισσότερο ως “περσόνα” και ως αποκριάτικη στολή παρά ως παιδικό των 70’s. Καλά καλά δεν είχα καθαρή εικόνα πως ήταν το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας στην τηλεόραση, πόσο μάλλον να έχω διαβάσει το βιβλίο σε αντίθεση με την αδερφή μου που είχε δει τη σειρά όταν ήταν μικρή. Όταν, λοιπόν ήρθε στα χέρια μου μία από τις εξαιρετικές νέες εκδόσεις των Εκδόσεων Ψυχογιός με πρωταγωνίστρια την Πίπη Φακιδομύτη, είχα αγωνία να τη διαβάσω ακόμα και μόνη μου σε περίπτωση που δεν ήθελε η Μελίτα. Είπα όμως να το ρισκάρω και να της προτείνω να το διαβάσουμε μαζί! Και πέτυχε! Και όχι μόνο αυτό, ξεκινήσαμε να βλέπουμε μαζί και το παιδικό (μπορείτε να το βρείτε μεταγλωττισμένο στο youtube εδώ). Ένα κεφάλαιο; Ένα 15λεπτο περίπου youtube! Και έτσι το όλο θέμα έγινε για μαμά και κόρη ένα οπτικοακουστικό θέαμα!

    Πίπη Φακιδομύτη (βιβλίο και κούκλα)

    Εβδομήντα έξι χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Πίπης Φακιδομύτης που αποτέλεσε στην εποχή της σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμικότητας και καλοσύνης. Η συγγραφέας Αστριντ Λίντγκρεν δημιούργησε ένα κορίτσι που με την υπερφυσική δύναμή του βρίσκει λύση σε διαμάχες και προστατεύει τα παιδιά από εκφοβισμό. Βιβλία, κινηματογράφος, θέατρο, τηλεόραση… αποτελούν όλα αυτά τα χρόνια το μέσο για τη γνωριμία της Πίπης με τα παιδιά.

    Η νέα αυτή έκδοση όμως δεν ήρθε απλά για να μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια. Οι Εκδόσεις Ψυχογιός με τη βοήθεια της Πίπης Φακιδομύτης στηρίζουν το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Μέλισσα” ώστε τα κορίτσια να γίνουν δυνατά, να νιώσουν πάλι όμορφα καθώς πολλά από αυτά στερήθηκαν βάναυσα το χαμόγελο και την ασφάλεια που όλα τα παιδιά δικαιούνται να έχουν καθώς μεγαλώνουν.

    Πίπη Φακιδομύτη

    Για να βοηθήσετε κι εσείς, μπορείτε μαζί με το βιβλίο να αγοράσετε σε επιλεγμένα καταστήματα την υφασμάτινη κούκλα Πίπη Φακιδομύτη, που διατίθεται σε τρία μεγέθη. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας θα συνεισφέρει στη συνέχιση του πολύτιμου έργου της “Μέλισσας”. Όλοι μαζί μπορούμε για τα παιδιά που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά στη ζωή τους.

    Προμηθευτείτε τα βιβλία Πίπη Φακιδομύτη εδώ.

    Όταν η Μελίτα γνώρισε την Πίπη Φακιδομύτη 2
    Αυτή είναι η έκδοση που έχουμε εμείς με τη Μελίτα και εκτός από τν σκληρόδετη έκδοση χαιρόμαστε πολύ και την εικονογράφηση της Λόρεν Τσάιλντ που είναι και η εικονογράφος του της σειράς κινουμένων σχεδίων Λόλα και Τσάρλι, που αγαπούσαν πολύ η ανιψιά μου και ο ανιψιός μου όταν ήταν μικροί.

    Γνωρίζατε ότι…

    • Η συγγραφέας εμπνεύστηκε το όνομα της ηρωίδας της όταν η εννιάχρονη τότε, κόρη της Λίντγκρεν, κάποια στιγμή που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι της ζήτησε να αυτοσχεδιάσει μία ωραία παιδική ιστορία.
    • Στα σουηδικά δεν τη λένε Πίπι Φακιδομύτη αλλά Pippi Långstrump, δηλαδή Πίπη η Μακρύκαλτση
    • Τα πρώτα τρία βιβλία-επεισόδια της Πίπης της Φακιδομύτης κυκλοφόρησαν την περίοδο 1945-1948.
    • Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες.
    • Η συγγραφέας Αστριντ Λίντγκρεν πέθανε στον ύπνο της στα 94 της χρόνια.
    • Η ίδια ήταν η βασική χρηματοδότρια για την ανέγερση ενός παιδικού νοσοκομείου, του νοσοκομείου «Άστριντ Λίντγκρεν», που εγκαινιάστηκε το 1998 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στη βόρεια Ευρώπη.

    Εμείς πάντως με τη Μελίτα που είναι 10 περνάμε πολύ ποιοτικό χρόνο αυτές τις μέρες παρέα με την Πίπη Φακιδομύτη. Γελάμε με τα καμώματα και τις περιπέτειές της και μαθαίνουμε για το θάρρος και την τόλμη. Θα χαρώ να μάθω αν έχετε διαβάσει κάποιο από τα βιβλία τώρα ή παλιότερα μαζί με τα παιδιά σας.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης