ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!

    Ο τρόπος ζωής της σύγχρονης γυναίκας απαιτεί να κερδίζει χρόνο σε κάθετι που κάνει. Πόσο μάλλον με κάτι το οποίο ασχολείται καθημερινά που είναι το φαγητό. Παρακάτω παραθέτω 10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που εγώ η ίδια έχω και χρησιμοποιώ. Κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται καθημερινά ενώ άλλες είναι απόλυτα χρήσιμες και μου διευκολύνουν τη ζωή, ακόμα κι αν τις χρησιμοποιώ πιο σπάνια.

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα, χρήσιμες για κάθε νοικοκυριό

    Πολυκόφτης

    Πολυεργαλείο που χρειάζεται κάθε νοικοκυρά στην κουζίνα. Γνωρίζετε πολύ καλά πως η βάση για κάθε φαγητό είναι το κρεμμύδι. Δεν πιστεύω να τρίβετε το κρεμμύδι στον ρεντέ; Ο πολυκόφτης ή μούλτι όπως λέγεται συχνά, αναλαμβάνει το κρεμμύδι για το φαγητό, τη φρέσκια ντομάτα, τους ξηρούς καρπούς για τα γλυκά αλλά και το αυγολέμονο. Το βάζω στις top μικροσυσκευές για την κουζίνα

    Πατήστε εδώ για αγορά

    Καφετιέρα

    Ο καφές είναι απαραίτητος στο σπίτι μας. Πίνουμε αρκετό καφέ αλλά είμαστε επιλεκτικοί και στο είδος του καφέ αλλά και στην ποικιλία του καφέ επειδή θέλουμε να τον απολαμβάνουμε τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα. Έχουμε σταματήσει πριν πολλά χρόνια να πίνουμε στιγμιαίο καφέ (κρύο και ζεστό) γιατί μας πείραζε στο στομάχι.

    Είστε του καφέ φίλτρου;

    Αρχικά γίναμε φανατικοί του γαλλικού καφέ. Κάναμε τις προσμίξεις μας με κλασικό χαρμάνι καφέ και καφέ με άρωμα. Αγοράσαμε πολλές καφετιέρες γαλλικού και η συχνή τους χρήση μας έδειξε πως δεν πρέπει να κάνουμε τσιγκουνιές στην αγορά τους. Συμφέρουν όταν θέλεις να κάνεις μεγάλη ποσότητα καφέ κι αν θέλετε να ακούσετε τη γνώμη μου πρέπει να επιλέξετε μοντέλο που κρατάει ζεστό τον καφέ για κάποια ώρα. Κατ’ εμέ είναι πιο βολικό από το να έχει κανάτα θερμός.

    Εμείς έχουμε αυτή την καφετιέρα για γαλλικό καφέ και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!
    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά! 7

    Μήπως προτιμάτε espresso;

    Τα τελευταία τρία χρόνια αγοράσαμε μηχανή εσπρέσο και εξτρά αφρογαλιέρα (aeroccino) ώστε να φτιάχνουμε το τέλειο αφρόγαλα για ζεστό και κρύο καφέ. Το μοντέλο που έχουμε είναι της KRUPS. Tο καλό είναι πως είναι συμβατή με όλες τις εταιρείες που έχουν κάψουλες καφέ, αν και προτιμάμε κυρίως nespresso και illy. Επίσης, καθαρίζεται πανεύκολα και μάλιστα δεν είναι απαραίτητο το καθάρισμά της ύστερα από κάθε χρήση. Έχει μικρό μέγεθος και δεν πιάνει πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Είναι εύκολη στη μεταφορά στο camping τα καλοκαίρια. Φτιάχνουμε σε λίγα λεπτά εσπρέσο και καπουτσίνο, φρέντο, φρέντο καπουτσίνο κι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μικρή και μεγάλη δόση καφέ. Για εξοικονόμηση ενέργειας μετά από λίγα λεπτά από κάθε χρήση η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

    Εδώ θα βρείτε τη μηχανή καφέ για εσπρέσο μαζί με το aeroccino

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!
    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά! 8

    Ελληνικός for ever!

    Αν αγαπάτε τον ελληνικό καφέ μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε κι ένα ηλεκτρικό μπρίκι. Φίλες μου που πίνουν μόνο αυτό το είδος καφέ μου έχουν παινέψει απίστευτα αυτή τη μικροσυσκευή! Είναι ιδανική όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για το γραφείο το εξοχικό ή το camping. Προσωπικά το γκαζιεράκι (καμινέτο) μου δεν το αποχωρίζομαι γιατί ακόμα και σε μία διακοπή ρεύματος θα έχω μια εναλλακτική για να πιω τον καφέ μου! Και φυσικά μπορώ πάντα να έχω τσάι, ζεστό νερό, να ζεστάνω λίγο φαγητό, να βράσω αυγά ή να κάνω μια γρήγορη ομελέτα! Όλα σε ένα και ειδικά όταν δεν έχουμε ρεύμα!

    Ηλεκτρικός Βραστήρας

    Ως πριν λίγο καιρό πίστευα πως ο βραστήρας είναι μία συσκευή που δεν είναι απαραίτητη στην κουζίνα κι ότι είναι μια εξτρά πολυτέλεια. Κι όμως έκανα μεγάλο λάθος! Από τότε που πήρα τον βραστήρα έχω κερδίσει πολύ χρόνο χωρίς να έχω δώσει πολλά χρήματα.

    Βράζω νερό για τσάι κι έτσι απολαμβάνουμε συχνότερα το αγαπημένο μας ρόφημα. Βράζω νερό όταν φτιάχνω μακαρόνια και βιάζομαι και δεν μπορώ να περιμένω να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Βράζω νερό για να συμπληρώσω στο φαγητό που ετοιμάζω ώστε να μην σταματήσει ο βρασμός. Επίσης, για όσους δεν έχουν άμεσα ζεστό νερό στο σπίτι, μπορεί να φανεί χρήσιμος στο πλύσιμο των πιάτων ή για ένα γρήγορο μπανάκι του μωρού σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί το νερό κλπ.

    Ο βραστήρας μπορεί να γίνει ο καλύτερος βοηθός στην κουζίνα σας! Αυτό που θα σας πρότεινα είναι να αγοράσετε βραστήρα με τουλάχιστον 1.600 lt χωρητικότητα και με ισχύ 2.000 W, αφού στόχος είναι να γλιτώσουμε χρόνο. Εσωτερικά θα πρότεινα να έχει ανοξείδωτο περίβλημα γιατί στους φθηνούς φαίνονται οι αντιστάσεις και καθαρίζονται δύσκολα από τα άλατα.

    Πατήσετε εδώ για να δείτε ποιο μοντέλο σας προτείνουμε

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Τοστιέρα

    Ανάμεσα στις μικροσυσκευές για την κουζίνα που έχουμε χρησιμοποιήσει απίστευτα είναι και η τοστιέρα. Κι εδώ έχουμε κάνει αρκετές αγορές. Ξεκινήσαμε με μικρές τοστιέρες για δύο τόσο με ή χωρίς αφαιρούμενες πλάκες ψησίματος. Τελικά έχοντας πλέον μια τετραμελή οικογένεια καταλήξαμε σε μια τοστιέρα μεγάλη που χωράει 4 τουλάχιστον τοστ. Εκεί ψήνουμε τις τορτίγιες μας για τα βράδια μας ή φτιάχνουμε τοστάκια για το απογευματικό. Όταν την επιλέξαμε μου φάνηκε τεράστια και πίστευα πως θα πιάνει χώρο στην κουζίνα χωρίς λόγο. Αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο εύκολο είναι να φτιάχνεις στον ίδιο χρόνο περισσότερα τοστ. Τα παιδιά μεγάλωσαν και τρώνε 2 το καθένα! Φανταστείτε πόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαζόμουν για να τα ψήνω δύο δύο!

    Πατήσετε για να δείτε κάτι παραπλήσιο με τη δικιά μας τοστιέρα εδώ.

    Ηλεκτρικός λεμονοστίφτης

    Μαζί με το τοστ πάει και ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού και ειδικά τον χειμώνα ο ηλεκτρικός στίφτης είναι μόνιμα στον πάγκο. Κι εδώ έχω κάνει διάφορες αγορές και τελικά κατέληξα στη πιο βολική επιλογή με βρυσάκι για να χύνεται ο χυμός απευθείας στο ποτήρι! Πολύ βολικό πιστέψτε με! Αυτό που θα πρότεινα είναι ισχύς τουλάχιστον 100 W για να στύβονται τα πορτοκάλια και να μην κολλάει με την πίεση από το χέρι η κίνηση του στίφτη.

    Πατήσετε εδώ για αγορά

    Βραστήρας Αυγών

    Η μαμά μου είχε φέρει έναν βραστήρα αυγών στο σπίτι μας από τη Γερμανία πριν πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως τον χρησιμοποιούσαμε σπάνια για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις πρωινού με φιλοξενούμενους ή όταν ήθελε να φτιάξει ρολό κιμά. Εγώ δεν είχα δικό μου βραστήρα αυγών και πριν λίγο καιρό αποφάσισα να αγοράσω. Μα πόσο εύκολο είναι πλέον το βράσιμο των αυγών! Πόσο γρήγορα και ακούραστα μπορώ να τα προσθέσω στις σαλάτες, στα σάντουιτς ή να φτιάξω ένα γρήγορο βραδινό ή πρωινό για την οικογένεια!

    Tip: Επίσης να σας πω κι ένα μυστικό! Μπορείτε να βράσετε αυγά και να τα έχετε έτοιμα στο ψυγείο για λίγες μέρες για ένα γρήγοριο κολατσιό! Το Πάσχα δε, σκέφτομαι να βράσω λίγα αυγά και να τα βάψω με διάφορες τεχνικές μετά! Πλέον αυτή η συσκευή έχει μόνιμη θέση στον πάγκο μου!

    Αρτοπαρασκευαστής

    Για την αγάπη μου για το νέο μου απόκτημα, τον αρτοπαρασκευαστή θα γράφω σε ξεχωριστή ανάρτηση. Για την ώρα θα σας πω πώς φτιάχνω καθημερινά και χωρίς κόπο το δικό μου ψωμί, χωριάτικο, ολικής, ή από καλαμπόκι. Επίσης, φτιάχνω εκπληκτική ζύμη για πίτσα, γλυκά και αλμυρά κέικ αλλά και μαρμελάδα όταν έχω λίγα φρούτα που ωρίμασαν αρκετά. Έχω έναν kenwood 450 αλλά επειδή είναι εξαντλημένο το μοντέλο στην αγορά (λόγω της καραντίνας) θα σας προτείνω κάποιο άλλο μοντέλο που ξέρω όμως από γνωστές μου πως είναι επίσης καλό.

    Πατήστε εδώ για να το βρείτε τον Kenwood που έχω εγώ.

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!
    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά! 9

    Ραβδομπλέντερ

    Μια συσκευή που μπορεί να μην την χρησιμοποιώ καθημερινά αλλά όταν την χρειάζομαι με σώζει. Σούπες βελουτέ, smoothie, σβολάκια σε κρέμες ή μπεσαμέλ (αν και ελάχιστες φορές μου έχει συμβεί) είναι λίγες από τις χρήσεις.

    Πατήστε εδώ

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Μπλέντερ

    Τους τελευταίους μήνες έχουμε δανειστεί από τη μαμά μου ένα μπλέντερ για να καταφέρουμε να τρώμε περισσότερα φρούτα φτιάχνοντας smoothies. Δεν προέβησα σε αγορά γιατί ήθελα να δοκιμάσω αν θα μας βολέψει και τελικά το έχουμε λατρέψει. Υπάρχει πάντα στον πάγκο της κουζίνας και κάθε μέρα σχεδόν φτιάχνουμε mixer φρούτων ή smoothie. Τα παιδιά είναι πλέον αρκετά μεγάλα για να το χρησιμοποιούν και μόνα τους κι αυτό… χαροποιεί πολύ τη μαμά!

    Πατήστε εδώ για να βρείτε μπλέντερ

    Προτείνω επίσης τα ατομικά μπλεντεράκια για παρασκευή smoothie ή πιο απλά συσκευές smoothie που χρησιμοποιούνται και ως ποτήρια. Αφού τα φτιάξεις κλείνεις με το καπάκι και τα παίρνεις μαζί σου!

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!

    Φρυγανιέρα

    Η φρυγανιέρα μπορεί να μην είναι πάντα επάνω στον πάγκο της κουζίνας μου γιατί είναι μικρός αλλά αν είχα περισσότερο χώρο σίγουρα θα είχε τη θέση της εκεί. Εύκολα και γρήγορα σνακ, μπαγιάτικο ψωμί που ψήνω κυρίως με σούπες, γρήγορα κρουτόν για σαλάτες ή σούπες, πίτες για γύρο που ψήνονται άψογα και με γλυτώνουν από το τηγάνισμά τους. Είναι σίγουρο πως θα γίνει και δική σας φίλη στην κουζίνα σας!

    Δείτε και αυτό το μοντέλο που διαθέτει και “καπάκι” ώστε να μην σκονίζεται εσωτερικά σε περίπτωση που την έχετε μόνιμα στον πάγκο της κουζίνας σας.

    Bonus αγαπημένη συσκευή για την κουζίνα:

    Air Fryer

    Η πλέον αγαπημένου μικροσυσκευή για την κουζίνα είναι το air fryer. Το μοντέλο που αγόρασα είναι το Philips XL 6,2 lt και το έχουμε λατρέψει οικογενειακώς! Τι πρωινές ομελέτες και κουλούρια ή πιτάκια για κολατσιό, τι ψησίματα για μεσημεριανό όπως σουτζουκάκια, φιλέτα, λουκάνικα, γαρίδες ή τηγανιτές πατάτες και κροκέτες, τι κεκάκια, τι βραδινά με ψητά λαχανικά, ψητό τυρί…. Κάνω τόσα πολλά σε αυτό γρήγορα και οικονομικά. Το σημαντικό για μένα είναι ότι έπαψα πια να λέω “άστο… που να ανάβω τον φούρνο για δύο τυρόπιτες”

    Το μοντέλο που έχω θα το βρείτε εδώ και εδώ. (έχει πέσει η τιμή του αρκετά)

    Διαβάστε εδώ: Air fryer: Φτιάχνω κολατσιό με φριτέζα αέρος

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά! 5
    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά! 10

    Εσάς ποιες είναι οι αγαπημένες σας μικροσυσκευές στην κουζίνα σας;

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Έχω τις περισσότερες μικροσυσκευές και έχω μια τέλεια μηχανή καφέ που είναι η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει στην κουζίνα μου! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να την αλλάξω ποτέ με κάποια άλλη.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης