ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία

    Σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, στην περιοχή της Βαυαρίας στη Γερμανία, βρίσκονται δυο παλάτια-κάστρα. Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) και το κάστρο Χοχενσβανγκάου (Hohenschwangau). Και τα δύο όμορφα παλάτια είναι περιτριγυρισμένα από ένα πυκνό δάσος και μοιάζουν σαν να έχουν βγει από σελίδες παραμυθιού. Βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη Fussen και είναι από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς της Γερμανίας.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Το παραμυθένιο κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄ της Βαυαρίας δεσπόζει ψηλά στο βουνό

    Επισκεφθήκαμε και εμείς τα παλάτια αυτά και γοητευτήκαμε από την αρχιτεκτονική τους, αλλά και από τη φύση που τα περιβάλλει. Ήταν ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας. Είχαμε φτάσει έως τα σύνορα με την Αυστρία και νομίζω πως μόνο ένα τέτοιο τέλος παραμυθένιο του άξιζε αυτού του ταξιδιού!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι την ανάρτηση για τη διαδρομή μας στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας:  12 μαγευτικές πόλεις στον ρομαντικό δόμο της Γερμανίας.

    Τα κάστρα Neuschwanstein και Hohenschwangau

    Ως τελευταίο αξιοθέατο που είχαμε σημειώσει να δούμε, όσο βρισκόμασταν στην πόλη Fussen, όπου κατέληγε ο ρομαντικός δρόμος της Γερμανίας, ήταν να επισκεφθούμε το κάστρο Νοϊσβανστάιν. Είχαμε ακούσει πολλά, αλλά και είχαμε διαβάσει στο διαδίκτυο πολύ καλές κριτικές. Στην ίδια περιοχή θα επισκεπτόμασταν και το κάστρο Χοχενσβανγκάου (Hohenschwangau). Πράγματι και ενώ βρισκόμασταν καθ΄ οδόν προς το κάστρο, η εικόνα που πρωτοαντικρίσαμε από μακριά, καθώς φτάναμε, ήταν απερίγραπτης ομορφιάς.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) ήταν το κάστρο της ¨Ωραίας Κοιμωμένης¨ στην κινηματογραφική ταινία του Walt Disney.

    Το μόνο που κάναμε ήταν να σταματήσουμε και να βγάλουμε όσες φωτογραφίες μπορούσαμε, αν και η απόσταση δεν μας επέτρεψε να έχουμε πολύ καλές λήψεις. Εκείνη τη ώρα απορροφημένοι από τη μαγευτική εικόνα της εξαίσιας θέας του κάστρου Νοϊσβανστάιν και τη χαρά μας, δεν είδαμε τα βαριά σύννεφα που κάλυπταν τον ουρανό, που αργότερα θα γινόταν αιτία να περάσουμε και μια μικρή περιπέτεια.

    Κάστρο Hohenschwangau (Χοχενσβανγκάου) στη Γερμανία
    Κάστρο Hohenschwangau (Χοχενσβανγκάου), θερινή κατοικία του Βασιλιά Μαξιμιλιανού Β΄ της Βαυαρίας (1832).

    Ο οικισμός που σε λίγο φτάσαμε ήταν γεμάτος τουρίστες, ξενοδοχεία, καφετέριες και μεγάλα πάρκινγκ. Άσπροι, μαύροι, κίτρινοι όλοι προσπαθούσαν να βρουν την καλύτερη θέα για να αποτυπώσουν τη μακρινή θέα του παλατιού του Λουδοβίκου με τις φωτογραφικές τους. Χτισμένο το κάστρο Νοϊσβανστάιν επάνω στις Βαυαρικές Άλπεις, έμοιαζε σαν να ήταν και αυτό ένα κομμάτι της φύσης. Δέσποζε στον λόφο, σκαρφαλωμένο επάνω στα βουνά, ανάμεσα σε πυκνό δάσος. Ήταν σαν μια ζωγραφιά, σαν μια εικόνα μαγική, μια εικόνα του παραμυθιού.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Το κάστρο Νοϊσβασντάιν από μακριά. Ορδές τουριστών για να θαυμάσουν και τα δύο παλάτια, του πατέρα και του γιού, βασιλέων της Βαυαρίας.

    Ακόμα και από μακριά καθώς το βλέπαμε δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του. Νομίζαμε πως όταν βρεθούμε μπροστά του θα συναντήσουμε την «Ωραία Κοιμωμένη» των παραμυθιών του Ντίσνευ. Τότε κατάλαβα πως έχουν δίκαιο που έχει διακριθεί ως ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία με κάστρα του κόσμου. Απομένει στην UNESCO να συμπεριλάβει το κάστρο Νοϊσβανστάιν και στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Το παραμυθένιο κάστρο Νοϊσβανστάιν είναι ένα ανάκτορο του 19ου αιώνα σε ρομανικό ρυθμό, χτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο λόφο πάνω από το χωριό Χοχενσβανγκάου στη ΝΔ Βαυαρία

    Το Μόναχο απέχει από το κάστρο Νοϊσβανστάιν περίπου 100 χλμ. Μια ιδανική ταξιδιωτική πρόταση: Μόναχο: ξενάγηση σε 16 αξιοθέατα της πόλης

    Το κάστρο Χοχενσβανγκάου

    Κατά το Μεσαίωνα, στην περιοχή αυτή υπήρχαν τρία κάστρα. Το ένα από αυτά ονομαζόταν Κάστρο Σβάνσταϊν που οι ρίζες του ερχόταν από το 1397. Με τα χρόνια τα κάστρα αυτά ερημώθηκαν. Το 1832 ο τότε πρίγκιπας Μαξιμιλιανός Β’ της Βαυαρίας αγόρασε το ερειπωμένο κάστρο Schwanstein, που το είχε ανακαλύψει σε μια περιήγησή του και είχε ενθουσιαστεί από την ομορφιά της περιοχής.

    Το κάστρο Hohenschwangau στη Γερμανία
    Το κάστρο Χοχενσβανγκάου του βασιλιά Μαξιμιλιανού Β΄ της Βαυαρίας

    Το ανοικοδόμησε και του έδωσε αυτό το νεογοτθικό στυλ. Έτσι, το Hohenschwangau έγινε η επίσημη καλοκαιρινή και κυνηγετική κατοικία του βασιλιά πλέον Μαξιμιλιανού Β΄ της Βαυαρίας και της οικογένειας του. Οι δυο γιοι του, Λούντβιχ και Όττο, έζησαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στο κάστρο, αλλά και πολύ αργότερα και μετά το θάνατο του βασιλιά και πατέρα τους.

    Το κάστρο Hohenschwangau στη Γερμανία
    Το κάστρο Hohenschwangau

    Πρώτα είπαμε να επισκεφθούμε το κάστρο Χοχενσβανγκάου (Hohenschwangau) που βρισκόταν μέσα στον οικισμό και η είσοδος του ήταν σχεδόν μπροστά μας. Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του παλατιού και η περιήγησή μας σε αυτόν ήταν δωρεάν.

    Το κάστρο Hohenschwangau στη Γερμανία
    Στον κήπο του κάστρου Hohenschwangau
    Το κάστρο Hohenschwangau στη Γερμανία
    Στην αυλή του παλατιού-κάστρου Χοχενσβανγκάου

    Από το μεγάλο μπαλκόνι του παλατιού η θέα του κάστρου Νοϊσβανστάιν ήταν πολύ καλύτερη. Πολύς κόσμος περιτριγύριζε στην αυλή του παλατιού και έβγαζε από ψηλά φωτογραφίες. Για να μπούμε όμως μέσα στο παλάτι για ξενάγηση ούτε λόγος, Υπήρχε μεγάλη ουρά αναμονής. Έτσι, προτιμήσαμε να ανεβούμε στο βουνό για να δούμε το παλάτι του Λουδοβίκου που είχαμε ονειρευτεί και ήταν και ο σκοπός του ταξιδιού μας. Να δούμε το κάστρο Νοϊσβανστάιν.

    To κάστρο Hohenschwangau στη Γερμανία
    Περισσότεροι από 1.300.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το παλάτι κάθε χρόνο. Η φωτογραφία του κάστρου Neuschwanstein (φαίνεται ψηλά στο βουνό) τραβηγμένη από το κάστρο Hohenschwangau

    Διαβάστε την ανάρτηση στο Ανθομέλι Rothenburg ob der Tauber, μια πόλη σαν παραμύθι. Είναι η μεσαιωνική πόλη επάνω στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας που έμεινε ανέγγιχτη από τους βομβαρδισμούς του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

    Το κάστρο Hohenschwangau στη Γερμανία
    Από τις επάλξεις του κάστρου Hohenschwangau η θέα είναι άγρια και συγκλονιστική

    Ο ανιψιός του Βασιλιά Μαξιμιλιανού Β΄ και γιος του αδελφού του και βασιλιά Μαξιμιλιανού Α΄ ήταν ο Όθων που έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν

    Ο γιος του βασιλιά Μαξιμιλιανού Β’, ο Λουδοβίκος από τη φύση του ήταν ντροπαλός και εσωστρεφής. Έγινε βασιλιάς, με το όνομα Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο κάστρο Hohenschwangau. Από την παιδική του ηλικία ονειρευόταν να χτίσει ένα κάστρο στην τοποθεσία που έβλεπε από μακριά, όπου βρίσκονταν τα ερείπια δυο παλαιότερων κάστρων. Ένα κάστρο σκαρφαλωμένο επάνω στους λόφους του Schwangau και με θέα στην ήσυχη λίμνη των Άλπεων. Ήθελε να είναι το ησυχαστήριό του.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Το παλάτι Νοϊσβανστάιν  είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα παλάτια.

    Για την κατασκευή του χρησιμοποίησε όλα τα νεότερα υλικά της εποχής, ορισμένα από τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν. Οι τοίχοι χτίστηκαν με τούβλα και στα δάπεδα χρησιμοποιήθηκε τσιμέντο, ενώ για την αίθουσα του θρόνου χρησιμοποιήθηκε χάλυβας. Επίσης το εσωτερικό του κάστρου έγινε με όλες τις σύγχρονες ανέσεις της εποχής του. Διέθετε τρεχούμενο νερό, ζεστό και κρύο,καθώς, τηλεφωνικές γραμμές σε ορισμένα δωμάτια, ηλεκτρικό ρεύμα, ανελκυστήρα, ακόμη και ηλεκτρικό κουδούνι για να καλεί τους υπηρέτες.

    Το παλάτι θα το αφιέρωνε στον συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, που τον θαύμαζε από τα παιδικά του χρόνια και φυσικά του αφιέρωσε την Αίθουσα των Τραγουδιστών που είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του κάστρου. Στο αρχιτεκτονικό σχέδιο είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 200 δωμάτια, ολοκληρώθηκαν όμως μόλις 12 δωμάτια. Σήμερα ανοιχτά για τους επισκέπτες είναι μόνο 14.

    Ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β΄ της Βαυαρίας ονόμασε το νέο του παλάτι, Νέο Κάστρο Χοχενσβανγκάου. Μετά τον θάνατό του πήρε την ονομασία κάστρο Νοϊσβανστάιν. Βρίσκεται στις βαυαρικές Άλπεις, δίπλα στα βουνά του Τιρόλου και ήταν το καταφύγιο του Λουδοβίκου από τον έξω κόσμο.

    Το παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄

    Το σημείο που επέλεξε να χτίσει το παλάτι του ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β΄ του δεν θα μπορούσε να είναι πιο ειδυλλιακό και πιο ρομαντικό, όπως εξ άλλου ήταν και ο ίδιος. Το όνειρό του το πραγματοποίησε όταν ανέβηκε στο θρόνο και έκτισε το κάστρο Νοϊσβανστάιν με χρήματα από τη δική του περιουσία. Όμως το σχέδιό του ήταν μεγαλεπήβολο και δυστυχώς δεν μπόρεσε να το τελειώσει, αλλά ούτε και να ζήσει εκεί για πολύ καιρό, γιατί πέθανε νέος.

    Μια από τις πόλεις έκπληξη για εμάς επάνω στον ρομαντικό δρόμο ήταν και η πόλη: Augsburg (Άουγκσμπουργκ) η αυτοκρατορική πόλη στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας

    Ήταν μεγάλη η επιθυμία μας να επισκεφτούμε από κοντά το κάστρο του Λουδοβίκου. Εξάλλου γι αυτό είχαμε έρθει. Παρά τη βαριά συννεφιά που είχε σκεπάσει τον ουρανό αποφασίσαμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να ανεβούμε το μονοπάτι του βουνού. Ερχόμενοι στα κάστρα δεν γνωρίζαμε πόσο δύσκολη θα ήταν η πρόσβαση στο κάστρο. Νομίζαμε πως θα βρισκόμασταν κατευθείαν μπροστά στη μεγάλη πόρτα του. Όμως πέσαμε έξω και τώρα οι επιλογές για το πώς θα ανεβούμε στο κάστρο ήταν τρεις.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Ξενοδοχεία και καταλύματα, εστιατόρια και μικρά καταστήματα καλύπτουν τον χώρο πριν την ανάβασή σας στο κάστρο Νοϊσβασντάιν

    Διαβάστε και ξεναγηθείτε σε μια ακόμα πόλη του ρομαντικού δρόμου της Γερμανίας: Würzburg (Βίρτσμπουργκ), στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία, parking
    Όταν φτάσετε στο παλάτι Hohenschwangau (Χοχενσβανγκάου) θα βρείτε άνετο πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας και θα επιλέξετε έναν από τους τρόπους που θέλετε ώστε να ανεβείτε στο κάστρο Νοϊσβανστάιν

    Επιλογές ανάβασης στο κάστρο Νοϊσβανστάιν

    • Η μια επιλογή ήταν να ανεβούμε το βουνό με τα πόδια. Θα χρειαζόμασταν 30-40 λεπτά, αφού είναι περίπου 1,5 χλμ. επάνω σε ένα στενό και ανηφορικό μονοπάτι, πράγμα που βλέπαμε πως έκαναν πολλοί. Εμείς όμως την επιλογή αυτή την απορρίψαμε αμέσως και αποδείχτηκε εκ των υστέρων πως καλά είχαμε κάνει.
    • Η δεύτερη ήταν να ανεβούμε στο λεωφορειάκι που πηγαίνει πάνω από το κάστρο Νοϊσβανστάιν. Θα μας άφηνε 500 μέτρα μακριά από το κάστρο. Και αυτή την απορρίψαμε γιατί δεν τη θεωρήσαμε τόσο ρομαντική όσο άξιζε να είναι για αυτό το κάστρο.  
    • Η τρίτη επιλογή ήταν να πάρουμε την άμαξα που τη σέρνουν τα άλογα, μαζί με άλλους επισκέπτες του κάστρου. Θα μας άφηνε πριν από την είσοδο του κάστρου. Αυτή την επιλογή διαλέξαμε!

    Πολύ κοντά στον ρομαντικό δρόμο βρίσκεται και η πόλη Νυρεμβέργη για την οποία μπορείτε να ξεναγηθείτε στην ανάρτηση: Νυρεμβέργη: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της γερμανικής πόλης

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Οι περισσότεροι επισκέπτες διαλέγουν να ανεβούν έως το κάστρο Νοϊσβανστάιν με την άμαξα

    Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια για το κάστρο Νοϊσβανστάιν

    Κλείστε μια 10ωρη εκδρομή με τραίνο ή πούλμαν από το Μόναχο ως το Φούσεν με στάση και στα δύο κάστρα, με ξεναγό, πατώντας εδώ.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και επειδή στην περίοδο του καλοκαιριού το κάστρο έχει πάνω από 6.000 επισκέπτες την ημέρα, ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετές ώρες στη σειρά για να βγάλετε εισιτήριο.

    Στο κάστρο Νοϊσβανστάιν δεν μπορείτε να ξεναγηθείτε μόνοι σας. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ένα γκρουπ με ξεναγό.Η ξενάγηση διαρκεί 35 λεπτά στο εσωτερικό του κάστρου και δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα. Επίσης απαγορεύεται να βγάλετε φωτογραφίες στο εσωτερικό του παλατιού κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οπότε επωφεληθείτε να εξαντλήσετε το χόμπυ σας στο εξωτερικό φυσικό τοπίο που είναι απερίγραπτης ομορφιάς με φόντο το κάστρο Χοχενσβανγκάου και την κοντινή αλπική λίμνη

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία 16
    Φωτογραφία των δύο κάστρων από τη λίμνη Alpsee

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν είναι ανοιχτό όλο το χρόνο (εκτός από τα Χριστούγεννα). Οι ώρες λειτουργίας είναι 9 π.μ. έως 6 μ.μ. (Απρίλιος έως Σεπτέμβριος) και 10 π.μ. έως 4 μ.μ. (Οκτώβριος έως Μάρτιος).

    Η περιπέτειά μας στη βροχή!

    Για να κόψουμε εισιτήρια για το κάστρο Νοϊσβανστάιν έπρεπε να περιμένουμε μια ουρά στον Θεό! Τόσο κόσμο να περιμένει υπομονετικά στην σειρά πρώτη φορά είχαμε δει! Μου φάνηκε η ουρά πως δεν είχε τέλος. Και όμως! Όπως όλοι, έτσι και εμείς αποφασίσαμε να μπούμε στη σειρά. Δυστυχώς δεν είχαμε κλείσει on line εισιτήρια και ενώ περνούσε η ώρα και περπατούσαμε σαν τον κάβουρα τα πρώτα μπουμπουνητά είχαν αρχίσει να ακούγονται.

    Στην αρχή από μακριά και όσο πήγαινε όλο και πιο κοντά μας. Εμείς όμως δεν λέγαμε να αλλάξουμε γνώμη και λέγαμε “καλοκαιριάτικο σύννεφο είναι και θα περάσει”. Δεν σκεφτήκαμε πως βρισκόμασταν σε μεγάλο υψόμετρο και πως εδώ τα πράγματα δεν αστειεύονται. Στην ουρά για το ταμείο σαν να μη συνέβαινε τίποτα, όπως όλοι και εμείς! Όμως το σύμπαν είχε αποφασίσει να αλλάξει τα σχέδιά μας.

    Διαβάστε την ανάρτηση για να είστε ενήμεροι σχετικά με τη διαμονή σας: Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    Τα βαριά σύννεφα που είχαμε δει νωρίτερα και  τα μπουμπουνητά που ακούγαμε, αλλά δεν τα είχαμε δώσει σημασία, εν τέλει ήταν προάγγελοι μιας  καταρρακτώδους και ατελείωτης βροχής. Οι ουρανοί άνοιξαν ξαφνικά και όλα άλλαξαν. Οι πάντες εξαφανίστηκαν στο λεπτό. Όλοι κατευθυνθήκαμε σε υπόστεγα και καταστήματα για να προφυλαχτούμε από τη δυνατή βροχή περιμένοντας μήπως και σταματήσει. Στην αρχή σκεφτήκαμε και πάλι “καλοκαίρι είναι πόσο θα κρατήσει”. Όμως πέσαμε έξω. Η βροχή  αντιθέτως όσο πήγαινε και δυνάμωνε.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία 18
    Τα βαριά σύννεφα της βροχής είχαν αρχίσει ήδη να κατεβαίνουν χαμηλά πάνω από το κάστρο Νοϊσβανστάιν που θα κατέληγαν σε λίγο σε μια κατακλυσμιαία καταιγίδα

    Εν τέλει, μετά από ώρα, αποφασίσαμε να φύγουμε. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν άσκοπο ακόμα και αν σταματούσε η βροχή να ανεβούμε στο κάστρο Νοϊσβανστάιν. Με τόση θολούρα και μαυρίλα στην ατμόσφαιρα θα ήταν αδύνατο να μπορέσουμε να βγάλουμε καλές φωτογραφίες. Εκτός αυτού είχε περάσει και η ώρα και δεν θα προλαβαίναμε ούτε εισιτήρια να βγάλουμε. Οπότε, μόλις λίγο σταμάτησε η βροχή, βάλαμε τα αδιάβροχά μας και ανεβαίνοντας στο βεσπάκι μας κατευθυνθήκαμε στο κάμπινγκ όπου μέναμε, στο κοντινό Füssen.

    Το Füssen έχει ένα υπέροχο ιστορικό κέντρο με πολύχρωμα σπίτια και είναι ως πόλη μια πολύ καλή επιλογή για τη διαμονή σας. Το κάστρο Νοϊσβανστάιν απέχει μόνο 4 χλμ. από την πόλη Fussen: Füssen, η πολύχρωμη πόλη της Βαυαρίας στον ρομαντικό δρόμο

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία
    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες, ζωγράφους, ποιητές και μουσικούς, οι οποίοι μαγεύτηκαν από την παραμυθένια εικόνα του και το συμπεριέλαβαν στα έργα τους

    Όταν φτάσαμε στο κάμπινγκ και μπήκαμε στο αυτοκινούμενο ήμασταν μούσκεμα ως το κόκαλο. Σώοι ευτυχώς μετά από την επικίνδυνη οδήγηση, λόγω ολισθηρότητας του  δρόμου, αλλά και με τα δεκάδες αυτοκίνητα να μας καταβρέχουν ακόμα περισσότερο καθώς περνούσαν από δίπλα μας με ταχύτητα. Ασφαλισμένοι πλέον στην ασφάλεια του “σπιτιού μας”, είδαμε θετικά το όλο συμβάν.

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία 21
    Η διαμονή μας στην πόλη Füssen ήταν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινούμενων (Camper Stop): Wohnmobilplatz Füssen Camper’s Stop GPS 47.58215 10.70126

    Στο τέλος καλοτυχίσαμε κιόλας τους εαυτούς μας που δεν προφτάσαμε να ανεβούμε στο κάστρο. Ούτε ήθελα να φανταστώ την περίπτωση, αυτή η δυνατή μπόρα να μας έπιανε μέσα στο μονοπάτι του δάσους για το κάστρο, ενώ ήμασταν επάνω στον αραμπά. Και ακόμα χειρότερα εάν είχαμε αποφασίσει να πάμε με τα πόδια!

    Την επομένη μέρα ήταν προγραμματισμένο να φύγουμε από την περιοχή. Έτσι δυστυχώς και μετά λύπης μας το όνειρο να επισκεφθούμε αυτό το τόσο διάσημο κάστρο από κοντά, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ευτυχώς τουλάχιστον που απολαύσαμε τη μαγική  θέα του κάστρου Neuschwanstein έστω και από μακριά.

    Επίσκεψη στο κάστρο Νοϊσβανστάιν από το Μόναχο.

    Κλείστε μια 10ωρη εκδρομή με τραίνο ή πούλμαν από το Μόναχο ως το Füssen με στάση και στα δύο κάστρα με ξεναγό, πατώντας εδώ. Η είσοδος στο εσωτερικό του κάστρου είναι προαιρετική, κοστίζει 15 ευρώ και δεν χρειάζεται να περιμένετε στις ατελείωτες ουρές!

    Το κάστρο Neuschwanstein
    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄ σκαρφαλωμένο επάνω στις Βαυαρικές Άλπεις

    Πώς θα βρω την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να προσθέσετε στη λίστα των μελλοντικών σας ταξιδιών στην Ευρώπη τη γνωριμία σας με το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein). Δεν θα το μετανιώσετε. Η ευχή που μπορώ να σας δώσω, είναι μόνο μία. Να είστε τυχεροί, μην σας πιάσει βροχή! Καλά ταξίδια σε όλους μας, όποτε και όταν ξαναρχίσουν αυτά.

    Η οδική διαδρομή του ρομαντικού δρόμου της Γερμανίας που κάναμε από το Wurgburg μέχρι το Fussen είχε φτάσει στο τέλος της. Ήταν για εμάς μια από τις ομορφότερες ταξιδιωτικές διαδρομές. Mας έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μας, αλλά και στην καρδιά μας. Οι αυτοκρατορικές πόλεις, τα μεσαιωνικά χωριά, η υπέροχη φύση που απολαύσαμε σε όλη τη διαδρομή, ήταν εμπειρίες ανεπανάληπτες. Όσο για την επίσκεψή μας στο “κάστρο-παλάτι του Παραμυθένιου Βασιλιά“, όπως τον αποκαλούν, που αφήσαμε στο τέλος να κλείσει το ταξίδι μας αν και ήταν περιπετειώδης, ήταν συνάμα και πολύ όμορφη.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) και το κάστρο Χοχενσβανγκάου (Hohenschwangau), στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας, κοντά στο Fussen.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης