ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η γιαγιά μας η instagrammer: mama_maria_travels

    Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδιά αλλά τα δικά μας σίγουρα θα έχουν να διηγούνται πολλά αστεία περιστατικά με τη δική τους γιαγιά, η οποία σίγουρα δεν είναι η γιαγιά με την κλασσική έννοια του όρου. Όχι, μην μπερδεύεστε δεν είναι καμιά στον κόσμο της με καφέδες και ψώνια που δεν τα φροντίζει ή δεν τα ταϊζει! Αντιθέτως μάλιστα! Είναι από αυτές τις γιαγιάδες που ξέρει να λέει παραμύθια (κυρίως ιστορίες από τη μυθολογία και την ελληνική ιστορία!), που το σπίτι της είναι γεμάτο νόστιμα καλούδια και είναι πάντα έτοιμο να φιλοξενήσει και να κρατήσει (για μήνες αν χρειαστεί) τα εγγόνια της. Και φυσικά το πιο σημαντικό! Είναι από αυτές που αν χρειαστεί θα τα ντύσει ωσάν κρεμμύδια για να μην κρυώσουν και σίγουρα αυτή που τα θέλει αστέρια στο σχολείο και πολλές φορές συμμετέχει ενεργά στα διαβάσματά. Ναι, αυτή είναι η Μαμά Μαρία ή Γιαγιά Μαρία ή mama_maria_travels.

    Η γιαγιά μας η instagrammer: mama_maria_travels 1
    Μαμά Μαρία

    Γιαγιά Tech Freak

    Όμως, πως να σας το πω. Όλα αυτά τα κάνει με μια δόση… τεχνολογικής βοήθειας! Ας πούμε, αν θελήσει να μας κάνει μια καινούργια συνταγή που να γλύφουν τα δαχτυλάκια τους και φυσικά να ικανοποιήσει και την πείνα του Θάνου μας, που την λες και ακόρεστη, ανοίγει το διαδίκτυο και μια έρευνα στις αγαπημένες της food bloggers θα την γεμίσει με δημιουργία. Αν πάλι θέλει να κάνει κάτι κλασσικό, τότε το Ανθομέλι είναι το δικό της προσωπικό “βιβλίο μαγειρικής” που έχει γράψει πολλές από τις κλασσικές συνταγές της. Οπότε μαγειρική και διαδίκτυο σημειώσατε Χ.

    Τι γίνεται όμως με τα μαθήματα, ειδικά τώρα που η καραντίνα μας έχει κλείσει στο σπίτι και δεν μπορεί να κρατήσει τα εγγόνια της; Αααα, το viber να είναι καλά! Η κάμερα παίρνει φωτιά, έχει μάθει να κατεβάζει τα μαθήματα από τα σχολικά βιβλία των παιδιών από το διαδίκτυο κι έτσι μπορεί και τους βοηθάει και στα μαθήματα! Μαθηματικά, αρχαία, γλώσσα και φυσικά ιστορία… το αγαπημένο της. Στο μόνο που υστερεί είναι οι ξένες γλώσσες αλλά σε λίγο την βλέπω να κάνει και κανένα online μάθημα αγγλικών και αρχίσει τα “indeed” και τα “darling”! Η αλήθεια είναι ότι νομίζω ότι μερικές φορές είναι τόσο παθιασμένη με το να τους βοηθήσει να μάθουν καλά το μάθημα, ειδικά στην ιστορία που την λατρεύει, που αν μπορούσε θα μιλούσε για ώρες. Και εκεί έρχεται η ατάκα των παιδιών, “ε, γιαγιά, δεν έχει καλή σύνδεση”, “ναι, δεν ακούω καλά” … και κάπως έτσι τελειώνει το μάθημα! Διδασκαλία και διαδίκτυο σημειώσατε Χ.

    Διαβάστε τις ταξιδιωτικές αναρτήσεις της Μαμάς Μαρίας ή mama_maria_travels εδώ

    Πάμε τώρα στον καιρό! Α, η γιαγιά Μαρία είναι η δική μας “Σούζη”, από τον ΣΚΑΙ. Αφού η Μελίτα την έχει βαπτίσει “Μαρισούζη”! Θες να μάθεις τι καιρό θα κάνει; Η γιαγιά με τα app για τον καιρό είναι πάντα ενημερωμένη και για την Β. Ελλάδα και για εμάς εδώ στα νότια κι έτσι δεν τολμάμε να παρεκκλίνουμε από την ιδανική για αυτήν ένδυση! “Μελίτα με κοντομάνικο σε βλέπω, ο καιρός λέει ότι θα κάνει κρύο”! , “Μαρία πάρε ζακέτα, θα έχει αέρα”… κι άλλα τέτοια ωραία! Φυσικά εμείς πλέον που τα παιδιά μεγάλωσαν την πειράζουμε για αυτό και έχει γίνει το προσωπικό μας οικογενειακό αστείο! Ωστόσο, η ίδια δεν πτοείται και είναι πάντα στις επάλξεις για να μην ενημερώσει σφαιρικά για τον καιρό έως και δέκα μέρες μετά! Καιρός και τεχνολογία σημειώσατε Χ.

    Και θα μου πείτε η μόνη γιαγιά είναι που τα κάνει όλα αυτά! Οχι, αλλά για εμάς μία είναι η mama_maria_travels! Eίναι η Γιαγιά Μαρία της καρδιάς μας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν! Η ενασχόληση της με το blogging τόσα χρόνια την βοήθησε να μάθει να χειρίζεται κάποιες εφαρμογές που την ενδιέφεραν και να τις χρησιμοποιεί προς όφελος της, φυσικά μαζί με αυτές και το wordpress! Δεν είναι σπουδαίο αυτό για έναν άνθρωπο που είναι πλέον πάνω από 65 χρονών; Βέβαια δεν σας κρύβω ότι επειδή ο υπολογιστής της δεν είναι ο καλύτερος, πάντα τα πιο περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτήν. Τόσο περίεργα που ούτε κι εμείς μπορούμε να τα λύσουμε καμιά φορά. Μμμ, άβυσσος η ψυχή του υπολογιστή! Ωστόσο, παρόλο που νιώθω ότι καμιά φορά πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, κατανοώ ότι όλα αυτά είναι δύσκολα, αν κρίνεις μάλιστα ότι κι εγώ ακόμα όλα αυτά τα τεχνολογικά τα πασάρω στην Κατερίνα που είναι πιο expert!

    Mama_maria_travels

    Το μόνο app που δεν είχε ακουμπήσει μέχρι σήμερα ήταν το Instagram… μέχρι που ήρθε η καραντίνα, και συγκεκριμένα η καραντίνα Volume III . Με την Κατερίνα σκεφτόμασταν πολύ καιρό να της φτιάξουμε ένα ταξιδιωτικό προφίλ στο instagram αλλά όλο το αμελούσαμε με τις δικές μας δουλειές και με την αγωνία της μαθητείας που έπρεπε να της κάνουμε! Δεν είχαμε όμως καταλάβει ότι η μαμά μας είχε φτάσει σε επίπεδο μεταπτυχιακού! Όταν λοιπόν μια μέρα της παρουσίασα το νέο της προφίλ στο instagram, το mama_maria_travels, ένας καινούργιος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά της! Και ενώ στην αρχή, ξέρετε, άρχισε τα δήθεν “αχ, με ρίξατε στα βαθιά, πως θα τα καταφέρω;” μετά από λίγες μέρες με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά είπε, “ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου, τι ωραία που είναι να έχεις instagram”!

    Κι έτσι η γιαγιά των παιδιών μας, η “Μαρισούζη”, από Mama Maria Travel Blogger έγινε Mama Maria Travel Instagrammer και συγκεκριμένα με νέο κωδικό όνομα mama_maria_travels! Και αν με ρωτάτε, είμαι σίγουρη ότι αν είχε μπει στο instagram καιρό πριν, πριν δηλαδή εμπορευματοποιηθεί τόσο πολύ και το follow και το like το κυνηγάς με το ντουφέκι, σίγουρα θα είχε πολλούς πολλούς followers αφού έχει υπέροχο φωτογραφικό υλικό από τα ταξίδια της, όμορφο λόγο και διάθεση να εξηγεί όλα αυτά που έχει δει και επισκεφτεί και φυσικά πολύ έντονο interaction με όλους αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την ακολουθούν και την διαβάζουν μέσα από το blog!

    Οπότε αν είστε κι εσείς από αυτούς που αγαπάτε τα ταξίδια αλλά ταυτόχρονα δεν μετράτε τους followers σας ωσάν τον Σκρουτζ και θέλετε να μοιράζετε απλόχερα τα like σας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ωραίο περιεχόμενο και όχι σε αυτούς που σας αναγκάζουν οι ομάδες ανταλλαγής like και followers, τότε η Μαμά Μαρία, mama_maria_travels σας περιμένει στο νέο της account. Είναι πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνει αλλά και με τα ταξίδια, την ιστορία και τους πολιτισμούς και νομίζω ότι σε μια προηγούμενη ζωή πρέπει να ήταν ξεναγός ή ιστορικός, δεν εξηγείται διαφορετικά!

    Φυσικά αν ακόμα δεν έχετε ακολουθήσει κι εμάς στο instagram σας περιμένουμε στο Ανθομέλι, στο Greek Travel Family και στο We Love Pinatas

    Από εμάς και την Μαμά μας την Instagrammer, mama_maria_travels, ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγκαλιάσατε το νέο της εγχείρημα και που είστε στην παρέα μας σε blog αλλά και στα SoMe! Τα σχόλιά σας κάτω από τις φωτογραφίες της αλλά και εδώ στο blog την κάνουμε πολύ χαρούμενη αλλά κυρίως πολύ περήφανη που μπορεί να σας ταξιδεύει νοερά σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη που έχει πάει!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Εντάξει, μια ανάρτηση αποκλειστικά για την Μαμά Μαρία !Νομίζω ότι την άξιζε δικαιωματικά και επιτέλους ήρθε η ώρα! Πολύ χαίρομαστε για όλα. Σκέφτομαι σοβαρά να το στείλω στους γονείς μου…αλλά επειδή θα θέλουν και ινσταγκραμ μετά το ξανασκέφτομαι… Χαχα. Μαμά Μαρία μας εμπνέεις!!! Σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

      • Ολυμπιάνα σ ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια και για τα σχόλια που μου κάνεις πάντοτε. Θα ήθελα να πω πως και εσείς είστε έμπνευση για πολλούς πιστεύω αναγνώστες σας, γιατί είστε ένα ζευγάρι που κινείστε στον χώρο με σεβασμό προς αυτούς, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια. Όσο για την ανάρτηση της Κάλης προς εμένα ήταν και αυτή από τις εκπλήξεις που συνηθίζει να μου κάνει. Εγώ από τη μεριά μου, ως instagrammer… δεν προσδοκώ τίποτε. Ούτε νούμερα, ούτε έσοδα. Οπότε θα το δω ως διασκέδαση και θα κινηθώ όπως κινούμαι όλα αυτά τα χρόνια στο γράψιμο. Εάν δούνε σε μένα κάποιο ενδιαφέρον, όποιος θέλει με ακολουθήσει. Ο χρόνος θα δείξει. Ευχαριστώ πολύ εσένα και τον Τάσο που με ακολουθήσατε και είστε πάντα παρόντες στα ποστ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης