Αρχική ΤΑΞΙΔΙΑ Ελλάδα Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά

2
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά

Και επιτέλους ήρθε και για μένα η στιγμή να επισκεφτώ την Κρήτη! Ναι, έφτασα 40, έχω ταξιδέψει σε αρκετά μέρη με τον άντρα μου αλλά και μικρότερη με τους γονείς μου, αλλά ο δρόμος μου δεν με είχε πάει ποτέ στην Κρήτη μέχρι το φθινόπωρο του 2020 που ούτως ή άλλως είναι πρωτόγνωρο για όλους! Ωστόσο δεν θα μείνω καθόλου σε αυτό καθώς ευτυχώς είχαμε ένα ασφαλές ταξίδι, μείναμε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο που τηρούσε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον covid και έτσι η πρώτη μου επαφή με την κρητική φιλοξενία ήταν άριστη!

Σε αυτή την ανάρτηση θα  σας μιλήσω για την εμπειρία μας στο Alcanea Boutique Hotel, ένα ξενοδοχείο στα Χανιά με μεγάλη ιστορία καθώς και μόνο από το κτίριο σε πιάνει δέος! Βλέπετε εκεί στεγάζονταν τα γραφεία του Ελευθέριου Βενιζέλου επί 24 χρόνια! Ω ναι! Πάμε λοιπόν να δούμε παρέα πώς είναι! 

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 1
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 40

Το Alcane Boutique Hotel στα Χανιά

To βασικότερο απ’ όλα είναι ότι το Alcane Boutique Hotel βρίσκεται σε ένα πολύ βολικό σημείο για τους φιλοξενούμενούς του. Βρίσκεται πάνω στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ακριβώς δίπλα από το πολεμικό μουσείο και το Φρούριο Φιρκάς. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πρόσβαση από τη μία δίπλα στο δημοτικό πάρκινγκ ώστε να παρκάρετε ή να μεταφέρετε με άνεση τα πράγματά σας (η πρόσβαση με αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται σε όλη την παλιά πόλη των Χανίων) αλλά και από την άλλη έχετε υπέροχη θέα σε όλο το λιμάνι και φυσικά άμεση πρόσβαση στα καλντερίμια της παλιάς πόλης.

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 3
To Alcanea Boutique Hotel όπως το είδαμε το βράδυ της άφιξής μας
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 5
Alcanea Boutique Hotel με λαμπρό ήλιο το πρωί

Η Αυλή

Δεύτερο βασικό στοιχείο είναι η αίσθηση που παίρνεις από τον χώρο! Όταν φτάσετε θα σας υποδεχτεί η αυλίτσα με την παχιά σκιά από το αμπέλι που βρίσκεται πάνω στην πέργκολα και θα σας συνεπάρει η υπέροχη θαλασσινή μυρωδιά από το παλιό λιμάνι. Το σημείο αυτό είναι και ο χώρος που θα φάτε το πρωινό σας ή το σνακ σας, τον καφέ ή το ποτό σας το βράδυ! Προσωπικά περάσαμε υπέροχες στιγμές! Μάλιστα θα δείτε ότι πολύ κόσμος το προτιμάει και ως σημείο να πιει το κρασάκι του έστω κι αν δεν μένει στον ξενοδοχείο κι έτσι πάντα υπάρχει μια boem αίσθηση όταν βρίσκεσαι εκεί!

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 7

Εμείς την απολαύσαμε κυρίως κατά τη διάρκεια του πρωινού που ήταν μια μαγεία αλλά και το μεσημεράκι μετά από μεγάλης διάρκειας βόλτας στην πόλη για να τσιμπήσουμε το σνακ μας!

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 9
Με την τρελοΜελίτα στο πρωινό!

Η διακόσμηση

Το κτίριο του ξενοδοχείου υπολογίζεται ότι χτίστηκε κατά την Βενετσιάνικη περίοδο. Ωστόσο ανακαινίστηκε το 2011 και κάθε χρόνο γίνονται οι κατάλληλες ανακαινίσεις ώστε κάθε άνοιξη που ανοίγει να είναι έτοιμο για τους φιλοξενούμενούς του.

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 11
Με την υπεύθυνη του ξενοδοχείου, την αγαπημένη μου Εύα.

Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο, η αύρα του ξενοδοχείου, τα παλιά πατώματα, τα παχιά χαλιά και η διακόσμηση θα σας μεταφέρουν κάπου αλλού! Μμμμ, δεν θα το χαρακτήριζα ethnic αλλά ούτε και traditional. Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα περιέγραφα την διακόσμηση! Νομίζω ότι είναι περισσότερο ένα mix and match μεταξύ παλιού και καινούργιου, ethnic, παραδοσιακού και μοντέρνου. Αυτό που ξέρω είναι πως προσωπικά λατρεύω τα χρώματα που είναι διακοσμημένο και ιδιαίτερα αυτό το βαθύ royal μπλε και το βαθύ άλικο χρώμα!

Αν μείνετε στο ξενοδοχείο, μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στους κοινόχρηστους χώρους του καθώς υπάρχουν πολύ όμορφες γωνιές για να καθίσετε ή ν φωτογραφηθείτε, όπως η εσωτερική αυλή! Εμείς όπως θα δείτε στις φωτογραφίες βρήκαμε πολύ ωραίες γωνιές για να βγάλουμε τις φωτογραφίες μας και να σας δείξουμε ότι αυτό το ξενοδοχείο έχει κάτι το ξεχωριστό!

Alcanea - Εσωτερικός χώρος
Γωνιές που μπορείτε ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι καλός να απολαύσετε το ξενοδοχείο και τη διαμονή σας
Alcanea - Εσωτερικός χώρος
Στην εσωτερική αυλή που μπορείτε να πάρετε ακόμα και το πρωινό σας

Info: Στο παρελθόν, τα Χανιά είχαν ένα προάστιο που ονομαζόταν «Αλχάνια Κώμη» και από εκεί ορμώμενοι οι Σαρακηνοί ονόμασαν “Al Chanea” όλη την πόλη. Αργότερα, οι Βυζαντινοί αφαίρεσαν το πρόθεμα «Al» και χρησιμοποίησαν την ονομασία Chanea απ’ όπου προκύπτει το ελληνικό Χανιά.


Το δωμάτιο

To Alcanea Boutique Hotel περιλαμβάνει 8 δωμάτια και όλα είναι διαφορετικά και ξεχωριστά. Εμάς, το δωμάτιο μας ήταν πελώριο και χρησιμοποιείται για 3ημελείς ή 4μελείς οικογένειες! Και πιστέψτε με είναι πολύ άνετο!

Οσο για το γενικότερο feeling; Τι να πω για αυτό, όταν οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους!

Alcanea Boutique Hotel - Το δωμάτιο
Alcanea Boutique Hotel
Alcanea - Δωμάτιο
Μια από τις αγαπημένες μας φωτογραφίες στο δωμάτιό μας

Όπως βλέπετε, το δωμάτιο περιέχει και κάποιες αραβικές πινελιές αλλά σε συνδυασμό με μοντέρνα στοιχεία όπως οι παρακάτω πίνακες.

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 17

Γενικά οι χώροι αναδύουν μια φινέτσα χωρίς όμως να είναι είναι η αποστειρωμένη πολυτέλεια που συναντάς σε ορισμένα άλλα ξενοδοχεία. Τα στρώματα, τα σκεπάσματα, τα μπουρνούζια και τα είδη υγιεινής είναι όλα πολύ καλής ποιότητας (βασικά τα στρώματα και τα μαξιλάρια εξαιρετικά) κι έτσι θα νιώσετε υπέροχα μετά την επιστροφή σας από την βόλτα σας στην παλιά πόλη ή στη θάλασσα. Ας μην ξεχνάμε ότι λογικά στα Χανιά θα πάτε για διακοπές οπότε θα θέλετε να χαλαρώσετε και να νιώσετε καλύτερα και από το σπίτι σας κατά την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο.

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 19

Στον χώρο του δωματίου μας προστέθηκε ένα επιπλέον κρεβάτι και στο συγκεκριμένο δωμάτιο μπορούν να μπουν έως 2 κρεβάτια κι ένα κρεβατάκι για μωρό. Δηλαδή να μείνουν έως και πέντε άτομα

Alcanea Boutique Hotel - Δωμάτιο
.

Δείτε τα βίντεο με το room tour αλλά και όλο το ταξίδι μας στα Χανιά εδώ αλλά και εδώ.

Εννοείται ότι υπάρχει δυνατό wi-fi σε όλους τους χώρους αλλά και ένα business center που θα σας εξυπηρετήσει αν για παράδειγμα, όπως συνέβη σε εμάς, θελήσετε να εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασης της επιστροφής σας.

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 22

Το μπάνιο δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ελκυστικό. Απόλυτα μοντέρνο και λιτό θα σας εξυπηρετήσει δεόντως. Στην καθαριότητα δεν θα σταθώ καθώς θεωρείται δεδομένη αλλά απλά να σας ενημερώσω ότι λόγω covid η υπηρεσία καθαριότητας εξαρτάται από εσάς και την επιλογή σας να είναι ημερήσια ή όχι.

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 24

Το μπαλκόνι του δωματίου είναι φαινομενικά μικρό αλλά με πανέμορφη θέα στο λιμάνι και μας πρόσφερε όμορφα πρωινά ρεμβάζματα αλλά και βραδινές αναπολήσεις της ημέρας! Μικρό αλλά θαυματουργό που λένε!

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 26
Alcanea Boutique Hotel και θέα στο παλιό λιμάνι των Χανίων
Ο φάρος των Χανίων
Και όταν βγεις πάνω στο λιμάνι, ο φάρος σε περιμένει να το απολαύσεις!
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 29
Η θέα μας το βράδυ

Βρείτε το Alcanea Boutique Hotel και στο site της αλυσίδας ξενοδοχείων Aria Hotels και στο FB εδώ

Πρωινό

Είμαι σίγουρη ότι για πολλούς από εσάς το πρωινό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός ξενοδοχείου! Για αυτό τον λόγο, είμαι σίγουρη ότι δεν θα απογοητευτείτε στο Alcanea Boutique Hotel καθώς έχει μια ικανοποιητική λίστα από επιλογές για πεντανόστιμο πρωινό… πολλές από τς οποίες είναι παραδοσιακές κρητικές, όπως το η μαραθόπιτα και η πίτα με το τυρί και το μέλι που προσωπικά λάτρεψα!

Alcanea Boutique Hotel - Πρωινό
Παίρνοντας το πρωινό μας στο Alcanea Boutique Hotel
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 32
Τιμήσαμε δεόντως τις κρητικές γεύσεις

Και παρόλο που η Μελίτα δεν παρέλειψε να ζητήσει τα κλασσικά… κέικ, κορνφλέικς, γάλα σοκολατούχο, εμείς επιλέξαμε πιο ελληνικές γεύσεις, όπως το παραπάνω πιάτο με τα κρητικά προιόντα ή την μαραθόπιτα και τον καγιανά! Εννοείται ότι αν θα πάτε κι εσείς αυτά να πάρετε! Το πρωινό είναι μέσα στην τιμή του δωματίου εννοείται και μπορείτε να ζητήσετε ό,τι τραβάει η ψυχή σας!

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 34
Καγιανάς και πίσω πιατέλα με αλλαντικά που περιείχε και το κρητικό απάκι
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 36
Μαραθόπιτα

Και κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος της παρουσίασης μας. Θα μπορούσα να σας βομβαρδίσω με πολλές ακόμα φωτογραφίες αλλά δεν θα το κάνω για να μην σας κουράσω! Άσε που είμαι σίγουρη ότι σας έπεισα να το επισκεφτείτε για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σαιζόν που θα έρθει σε λίγους μήνες! Και αν το κάνετε, μην παραλείψετε να μας το πείτε ή να τους πείτε ότι γνωρίσατε το ξενοδοχείο στο Ανθομέλι!

Τι λέτε; Πώς σας φάνηκε;

Κάλη


Υ.Γ. Δείτε όλη την κατηγορία Καταλύματα για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει με βάση τον προορισμό σας.


Pin it for later

Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 38
Μοντέρνα κρητική φιλοξενία στο Alcanea Boutique Hotel στα Χανιά 41

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kάλη με τα πολλά posts με το Ηalloween παραλίγο να χάσω την Κρήτη! χαχα. Σήμερα που έχω χρόνο όμως μπήκα στο anthomeli.com και τσουπ! Σας πέτυχα! Τι φοβερές φωτογραφίες και τι ωραίο κατάλυμα! Ο κώστας σε πολλές (μα πολλές λέμε!) φωτό μου βγάζει ατόφιο οθωμανικό στοιχείο, σαν αγάς ποζάρει και τρελαίνομαι!!χαχα ! Σας αγαπώ. Πάντα υπέροχες οικογενειακές εξορμήσεις να έχετε. φιλιά

    • Xaxa, τι να κάνουμε κάποιο γονίδιο θα έχει λίγο πιο οθωμανικό και αυτός! Σσσσ, όμως μην του το πεις και πληγωθεί, χεχε! Σε ευχαριστώ πολύ! Οντως το κατάλυμα ήταν πολύ ωραίο. Εχω και άλλες φωτογραφίες και γενικά δεν ήξερα τι να πρωτοβάλω! Σε ευχαριστώ Ολυμπιάννα μου γιατί πάντα μας στηρίζεις και μας διαβάζεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ