Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Προσωπικά Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια

Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια

0
Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια

Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε πολύ να έχω Συλλογές. Είχα συλλογές από αλληλογραφίες, χαρτοπετσέτες, αφίσες αλλά και χαρτονομίσματα και γραμματόσημα. Στην πορεία ωστόσο η τρέλα μου αυτή ξέφτισε καθώς οι υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω το χόμπι μου γιατί όσοι είναι συλλέκτες γνωρίζουν καλά πως είναι ένα σχετικά ακριβό χόμπι. Ωστόσο χαίρομαι πολύ για την οικογένειά μας καθώς οι γονείς μας έχουν ακόμα μία Συλλογή που θα μείνει στην Ιστορία!!! Έχουν μία συλλογή δίσκων, τα γνωστά σε όλους βινύλια.

Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 1

Εντάξει, μην φανταστείτε ότι είναι δεινοί συλλέκτες αλλά η αγάπη τους για την μουσική τους έκανε να έχουν πολλούς δίσκους κυρίως της δεκαετίας του ’80 και του ’90 (αλλά και παλιότερους) που σημάδεψαν τη μουσική δισκογραφία.

Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 3
Πολλοί από τους δίσκους έχουν κλασσικά εξώφυλλα που έχουν μείνει στην ιστορία… όπως αυτή των Beatles
Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 5
Στη συλλογή τους έχουν βινύλια με pop μουσική αλλά και βινύλια με μουσική από γνωστά μιούζικαλ
Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 7
Στην συλλογή τους έχουν και πολλούς δίσκους με Ιταλικά αλλά και Ισπανικά τραγούδια.

Μάλιστα μερικά χρόνια πριν αγόρασαν και ένα καινούργιο πικ απ ώστε να μπορούν να τους ακούν με μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερο ήχο. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δυστυχώς το συγκεκριμένο πικ απ δεν έχει πολύ δυνατό ήχο κι έτσι δεν μπορείς να τους απολαύσεις όσο καλά θα ήθελες. Να βάλεις ρε παιδί μου τον Διονυσίου στη διαπασών και να χορέψεις! Να ροκάρεις με τα 80s της εποχής ή να συγκινηθείς με την Πωλίνα και τον Πασχάλη.

Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 9
Μπροστά το πικ απ με έναν pop δίσκο των 80s που λόγω του χρώματός του ήταν ο αγαπημένος μας με την Κάλη και πίσω.. μερικοί από τους δίσκους της συλλογής των γονιών μου.
Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 11
Στην Συλλογή υπάρχουν και πολλοί δίσκοι με λαϊκά τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία.
Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 13
Και ποπ δίσκοι στη συλλογή τους, Βίσσυ, Πωλίνα, Αλέξια, Πασχάλης κ.α.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι δίσκοι τους ποικίλουν. Έχουμε από παιδικούς δίσκους με τα στρουμφάκια και παραμύθια, έως ποπ της Βίσσυ και της Πωλίνας στη δεκαετία του ’90 αλλά και ξένα ποπ, ροκ, κλασσικές συλλογές όπως των Beatles αλλά και Michael Jackson κ.α. Φυσικά δεν λείπουν τα ελληνικά παραδοσιακά αλλά και τα λαϊκά όπως δίσκοι του Πανταζή και του Διονυσίου που ήταν ο αγαπημένος τους.

Συλλογή δίσκων.. τα γνωστά σε όλους αγαπημένα βινύλια 15
Και παιδικοί δίσκοι με τα κλασσικά παραμύθια ηχογραφημένα από γνωστούς ηθοποιούς της εποχής.

Και όσο κι αν τα παιδιά ζητούν να τους πάρουν και καλά ως ντεκόρ στο δωμάτιό τους, εμείς ξέρουμε καλά ότι αυτοί οι δίσκοι δεν είναι παιχνίδι. Είναι ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας και έχουν μεγάλη αξία… για οικονομική δεν ξέρω αλλά σίγουρα για συναισθηματική καθώς μας θυμίζει τα γλέντια που κάναμε στο σπίτι μας και τους χορούς που ρίχναμε στα πάρτυ, τα Χριστούγεννα στην γιορτή του μπαμπά μας ή όποτε τέλος πάντων μας δινόταν η ευκαιρία.

Tip: Το ξέρατε ότι μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία συλλογής δίσκων (βινυλίου) εδώ;

Εσείς έχετε κάποια συλλογή δίσκων; Είστε φαν του βινυλίου; Ποιος ήταν ο αγαπημένος σας δίσκος; Φυσικά καταλαβαίνετε ότι οι ερωτήσεις μου απευθύνονται στους άνω των 35-40 καθώς οι μικρότεροι μάλλον θα τους βλέπετε ως είδος προς εξαφάνιση!

Κατερίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ