ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το Τολό, τα νησάκια του και θαλάσσιες εμπειρίες

    Το Τολό βρίσκεται στην Αργολίδα, στην Πελοπόννησο, και αποτελεί μία κωμόπολη που διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα/δωμάτια καθώς και μια ποικιλία από χώρους ψυχαγωγίας (εστιατόρια, μπαρ, καφέ κ.α.). Η παραθαλάσσια θέση του καθώς και η ποσότητα των τουριστικών υπηρεσιών την έχει καταστήσει σε ένα βασικό τουριστικό θέρετρο της περιοχής, ιδιαίτερα φιλικό προς τις οικογένειες. Το ίδιο το Τολό, τα νησάκια του και οι θαλάσσιες εμπειρίες που μπορείτε να γευτείτε κατά τη διαμονή σας εκεί, μπορούν να σας υποσχεθούν όμορφες, γεμάτες εικόνες και θαλασσινές καλοκαιρινές διακοπές!

    Το Τολό και τα νησάκια του

    H παραλία του Τολού είναι πραγματικά τεράστια! Μια μακρυά ακτογραμμή με καθαρά νερά, που παρόλο που ομολογώ ότι είχα ακούσει λίγο αρνητικά λόγια, δεν μας προβλημάτισε κανένα σημείο της. Το βάθος της θάλασσας ποικίλει αλλά γενικά είναι πολύ kids friendly κι εμείς περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές με βουτιές με την Μελίτα αλλά και φίλους. Προσωπικά θα ξαναπήγαινα άνετα να βουτήξω στα ζεστά νερά του Τολού.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Κώστας και Μελίτα στην παραλία του Τολού

    Τα νησιάκια γύρω από το Τολό

    Στην θάλασσα του Τολού υπάρχουν τρία ακατοίκητα νησιά που όμως προσφέρουν μια φοβερή ευκαιρία για ημερήσια θαλάσσια εξόρμηση που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες!

    Ρόμβη

    Το νησί Ρόμβη αποτελεί μια μη κατοικημένη μικρή νησίδα στον κόλπο του Τολού. Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν ζωή στο νησί από τον 6ο-7ο αι. μ. Χ. Ωστόσο φαίνεται να βρισκόταν στην ακμή του τον 8ο αι. μ. Χ. καθώς έχουν βρεθεί σφραγίδες με το όνομα του επισκόπου Ορόβης (βυζαντινό όνομα της Ρόμβης), Βασιλείου, που χρονολογούνται από τότε. Σήμερα σώζονται κυρίως τα βυζαντινά τείχη της ακρόπολης, μια κινστέρνα και κάποια ερείπια ενός βυζαντινού ναού.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Στο Τολό με θέα τη Ρόμβη
    Το Τολό και τα νησάκια του
    Η Ρόμβη από το μπαλκόνι του ξενοδοχείο μας John & George

    Info: H Ρόμβη με τα δύο βουναλάκια της ονομάζονται σήμερα και τα “βυζιά της Αφροδίτης”

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Στο Τολό με θέα τη Ρόμβη.

    Στη Ρόμβη θα δείτε και μια τεράστια πινακίδα που γράφει “κάτω τα χέρια” καθώς οι κάτοικοι στήριξαν με σθένος την άποψή τους να μην αναπτυχθεί τουριστικά το νησί με τη δημιουργία ξενοδοχείου “ελίτ” που θα το καθιστούσε απρόσιτο προς όλους.


    Δασκαλειό

    Η νησίδα Δασκαλειό βρίσκεται πίσω από τη Ρόμβη, είναι μικρότερη σε μέγεθος και επίσης ακατοίκητη. Πέρα από τα βυζαντινά ευρήματα που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί, όπως ένα ναϊδριο και τμήμα των οχυρώσεων, το νησί είναι σημαντικό για τον ρόλο που έπαιξε κατά την κατοχή καθώς “κρυμμένο” πίσω από την Ρόμβη βοήθησε πολλούς Έλληνες να διαφύγουν από την περιοχή με καραβάκια ή να κρυφτούν. Επίσης εκεί διατηρούνταν και κρυφό σχολειό.

    Εμείς βρεθήκαμε στο Δασκαλειό με ταχύπλοο για ένα day trip ώστε να κάνουμε ένα υπέροχο πικ νικ με φίλους.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Προς το Δασκαλειό παρέα με τον Δημήτρη, Κατερίνα, Celeste κι εμείς.
    Το Τολό και τα νησάκια του
    Στο Δασκαλειό με τα υπέρχα καθαρά νερά του

    Κορωνονήσι

    Το Κορωνονήσι είναι το μοναδικό νησάκι από τα τρία που έχει γνωρίσει περισσότερη μεταπολεμική ζωή καθώς μέχρι και σήμερα χάρη στο εκκλησάκι των Δώδεκα Αποστόλων γίνονται γάμοι και βαπτίσεις αλλά και ελάχιστες λειτουργίες κυρίως το Πάσχα. Το εκκλησάκι είναι χτισμένο μετά το 1830. Επίσης καθώς είναι το πιο κοντινό από τα τρία νησιά είναι προσβάσιμο με θαλάσσιο ποδήλατο, κανό ή ακόμα και με κολύμπι.

    Εμείς δεν το επισκεφτήκαμε αλλά περάσαμε από δίπλα του με ταχύπλοο και πραγματικά θα ήταν μοναδικό να μπορούσαμε να ζήσουμε ένα εκκλησιαστικό μυστήριο εκεί.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Δεξιά το μικρό νησάκι είναι το Κορωνονήσι

    Θαλασσινές Εξορμήσεις με Ταχύπλοο ή Ιστιοπλοϊκό

    Τα νησάκια και την θαλάσσια περιοχή του Τολού μπορείτε να την δείτε με διάφορους τρόπους. Εμείς σήμερα θα σας προτείνουμε 2 οργανωμένες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε ώστε να περάσετε μια υπέροχη μέρα στη θάλασσα και να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας τις βουτιές σας.


    Tolo Sailing

    Με ορμητήριο το λιμάνι του Τολού μπορείτε να κλείσετε μονοήμερες, διήμερες ή ακόμα και εβδομαδιαίες εκδρομές με ιστιοπλοϊκό έχοντας ως skipper σας τον Ιορδάνη. Το σκάφος του χωράει έως και επτά άτομα και είναι ένα Beneteau Oceanis 400 που ακούει στο όνομα Nelly.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Κλείστε την εκδρομή ή τις διακοπές σας με το Tolosailing

    Εμείς απολαύσαμε τη βόλτα μας στον κόλπο του Τολού και σταματήσαμε στο Δασκαλειό για βουτιές και καλοκαιρινή σιέστα!

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Στο Δασκαλειό με το Tolo Sailing

    Ο Ιορδάνης ως άψογος οικοδεσπότης μας περιποιήθηκε και φυσικά άφησε και τα παιδιά να οδηγήσουν το ιστιοπλοϊκό!

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Επιστρέφοντας στο Τολό με την Tolo Sailing

    www.tolosailing.gr[email protected]


    Intro Dive

    Αν ωστόσο είστε περισσότερο της περιπέτειας τότε στο Intro Dive θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε! Ο ιδιοκτήτης. Δημήτρης Κουδούνας, και οι καταρτισμένοι συνεργάτες του σας υπόσχονται μια υπέροχη υποβρύχια εμπειρία στα νερά του Τολού. Εμείς μπορεί να μην κάναμε κατάδυση (εκτός ενός θαρραλέου φίλους μας), είχαμε όμως την εμπειρία της βόλτας στα νησάκια του Τολού με το ταχύπλοο σκάφος του Intro Dive αλλά και βουτιών στα καθαρά νερά της Ρόμβης και του Δασκαλειού. Σας τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Intro Dive και φύγαμε για καταδύσεις!
    Το Τολό και τα νησάκια του
    Με τον καπετάνιο της καρδιάς μου, Κώστα, προς Δασκαλειό

    Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να μένετε στο Τολό για να εξυπηρετηθείτε από τα παιδιά. Περάστε μια υπέροχη μέρα στην θαλάσσια περιοχή της Αργολίδας, δείξτε στα παιδιά σας ή και στον εαυτό σας τι άλλο υπάρχει εκτός από ταβέρνα, καφέ και λίγες απλωτές στην ακροθαλασσιά. Νομίζω ότι μια μονοήμερη εκδρομή με το Into Dive θα ξυπνήσει πάλι το παιδί που κρύβετε μέσα σας.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Εγώ ποτέ δεν σταματάω να γίνομαι παιδί μαζί με την κόρη μου. Βουτώντας στα νερά της Ρόμβης με την Intro Dive
    Το Τολό και τα νησάκια του
    Με την Intro Dive στο Δασκαλειό

    www.introdive.gr [email protected]

    Για εμάς ολόκληρη η ημερήσια θαλάσσια εκδρομή μας και το πικ νικ οργανώθηκε από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και από το ξενοδοχείο John & George. Μπορείτε όμως κι εσείς να έχετε μια παρόμοια εμπειρία είτε κλείνοντας μια από τις οργανωμένες εκδρομές που διοργανώνει το John & George κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο είτε ξεχωριστά επικοινωνώντας με κάποιους από τους παραπάνω επαγγελματίες.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Καλοκαιρινό πικ νικ στο Δασκαλειό
    Το Τολό και τα νησάκια του
    Ο φίλος μας Δημήτρης μάγεψε τα παιδιά με τη βόλτα με το SUP του.

    Ευχαριστούμε για το κάλεσμα των Travel Bloggers Greece στο Τολό και στην περιοχή της Αργολίδας τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού.

    Το Τολό και τα νησάκια του
    Φύγαμε για διακοπές στο Τολό και στην Αργολίδα!

    Διαβάστε περισσότερα:


    Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες Tours & Transfers για την ασφαλή και πολυτελή μετακίνησή μας εντός Αργολίδας με το ολοκαίνουργιο βαν του Mercedes E-class αλλά και την εταιρεία Zafiris Tours για την ασφαλή μετακίνηση μας από και προς την Αθήνα με το λεωφορείο τους που πληρούσε όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας για covid-19

    Το Τολό, τα νησάκια του και θαλάσσιες εμπειρίες 19

    www.tours-transfers.gr[email protected]

    Το Τολό, τα νησάκια του και θαλάσσιες εμπειρίες 21

    www.zafiris-tours.gr[email protected]

    Ελπίζω να σας άρεσαν και αυτή την φορά οι προτάσεις μας και περιμένω και τις δικές σας, τις εντυπώσεις σας αν δοκιμάσετε κάποια υπηρεσία και φυσικά τη γνώμη σας για την περιοχή.

    Κάλη


    Pin it for later

    Το Τολό, τα νησάκια του και θαλάσσιες εμπειρίες 23

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης