ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Back to School οnline shopping και τι πρέπει να προσέξετε

    Σκεφτήκαμε να σας δώσουμε κάποια από τα καταστήματα που θα μπορούσατε να κάνετε τις αγορές σας για το back to school online shopping. Ομολογώ ότι προσωπικά δεν είμαι φαν του online shopping. Από μικρή μου άρεσε να αγγίζω τα αντικείμενα που ήθελα να αγοράσω ή απλά να χαζεύω στα ράφια και τις βιτρίνες. Αυτό το αίσθημα της “βόλτας στα μαγαζιά” δεν το αλλάζω με τίποτα. Ωστόσο οι εποχές αλλάζουν, οι κάρτες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, η ευκολία του online shopping έχει αλλάξει τις καταναλωτικές μας συνήθειες, η παγκοσμιοποίηση και το διαδίκτυο έφερε τις αγορές πολύ κοντά και φυσικά ο covid-19 μπήκε στη ζωή μας για να σαρώσει τα πάντα.

    Ως γονείς που προσέχουμε για να έχουμε είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εμάς θα επιδοθούμε στα αγαπημένα μας σχολικά ψώνια χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Επιστροφή στα σχολεία κι ας πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια!

    Back to School online shopping για τη νεα σχολική χρονιά. Ιδέες, προτάσεις και τι να προσέξετε.

    Σχολικά/Τσάντες

    Ρούχα

    Παπούτσια

    Δωμάτιο

    Gadget/Υπολογιστές

    Σχολικά ψώνια online

    Σύμφωνα με τους ειδικούς και από μια μικρή έρευνα που έκανα, οι πωλήσεις των υπολογιστών, εκτυπωτών και λοιπών απαραίτητων gadget για το online teaching έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Γενικά τα ψώνια από το διαδίκτυο εκτός από μόδα έγινε και ανάγκη (για ευνόητους λόγους) και ακόμα και όσοι το φοβόντουσαν ή δεν το αγαπούσαν δειλά δειλά μπήκαν και αυτοί στο παιχνίδι. Οι έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των γονιών θα κάνει τα ψώνια της από το διαδίκτυο και μάλιστα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς φοβάται τον συνωστισμό αλλά και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γονιών. Αν ναι, σας παρακαλώ προσέξτε τα εξής:


    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:


    Τι πρέπει να προσέξετε:

    • Προσέξτε να καθορίσετε το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε. Το online shopping προσφέρει πολύ μεγάλο κίνδυνο να βγείτε εκτός προϋπολογισμού και να ξεμείνετε από τα μέσα Σεπτέμβρη. Α, και γενικά βάλτε το budget στο κατώτατο όριο γιατί είναι σίγουρο (με μαθηματική ακρίβεια) ότι θα ξεφύγετε!
    • Προσέξτε να μην αναλωθείτε σε πολλά καταστήματα. Πολλές φορές το “το βρήκα πιο φτηνό αυτό εκεί, και το άλλο εκεί” καταλήγει στο να χρεώνεστε περισσότερο με αγορές από πολλαπλά καταστήματα (υπολογίστε τα έξοδα αποστολής και/ή αντικαταβολής). Επίσης αν ανοιχτείτε πολύ ενδεχομένως να υπάρξουν “παράπλευρες απώλειες” δηλαδή έξοδα που θα κάνετε επειδή απλά βρήκατε κάτι ωραίο σε ένα άλλο e-shop.
    • Πριν ψωνίσετε, τσεκάρετε τι έχετε και τι δεν έχετε από πέρσι. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα χρειαστείτε ένα άλλο πακέτο μαρκαδόρους ή ξυμπογιές! Και στην τελική αν δυσκολευόμαστε, ας πούμε και κανένα όχι στα παιδιά μας. Δεν θα πάθουν τίποτα με ένα πακέτο συνδετήρες λιγότερο! Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα. Πριν ξεκινήσετε το καταναλωτικό σας όργιο παρακαλώ δείτε τα περσινά χειμωνιάτικα!
    • Ιεραρχήστε τα “θέλω” και τις ανάγκες των παιδιών σας. Πριν ψωνίσετε καλό θα ήταν να κάνετε μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε. Ξέρω, ξέρω, πιθανόν να μη γλυτώσετε το εγκεφαλικό αλλά αυτά έχει το σχολείο! Συνεργασία γονιού και παιδιού σε αυτό για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να μην έχουμε και κλάματα. Ειδικά αν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά τότε θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Ε, και να μην αφήνετε συνέχεια τα δεύτερα και τα τρίτα παιδιά με τα ρούχα και τα σχολικά από δεύτερο χέρι. Και αυτά έχουν ψυχή και θέλουν το κάτι τις καινούργιο!

    Δεν ξέρω αν σας βοήθησε ή όχι αυτό το άρθρο αλλά εγώ όταν τα βάζω όλα σε μια σειρά και οργανώνομαι από νωρίς νιώθω λίγο πιο ήρεμη. Επίσης με βοηθάει πολύ να προετοιμάζομαι για το σχολείο λίγες μέρες νωρίτερα και να μην τα αφήνω όλα για τελευταία στιγμή. Δεν το πετυχαίνω πάντα γιατί όλο και κάτι βγαίνει αλλά με λίγη καλή θέληση και αφού δεν έχω αρχίσει ακόμα τη δουλειά, λέω φέτος να μην με βρει η νέα σχολική χρονιά στην ουρά να ψωνίζω σχολικά. Fingers crossed, καλό back to school να έχουμε και να ζήσει το online shopping!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης