ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία για παιδιά 10+ που εξελίσσονται στην Ελλάδα

    Όταν η ιστορία συνδυάζεται με την ψυχαγωγία είναι σίγουρα ποιο εύκολο να την θυμάσαι και να την αφομοιώσεις. Έτσι, αν βάλετε ένα παιδί να διαβάσει κάποια λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά που συνδυάζονται για παράδειγμα με την Αρχαία Ελλάδα υπάρχει πιθανότητα εκτός από το να μάθει κάποια στοιχεία για αυτή, να την αγαπήσει και λίγο περισσότερο! Οπότε σήμερα σας έχουμε 4 βιβλία που συνδυάζουν το storyline τους με την Ελλάδα (νέα και αρχαία). Άλλα είναι αυτό που λέμε best seller και τα περιμένουν τα παιδιά με αγωνία και άλλα πιο κλασικές ιστορίες που όμως είναι ιδανικές για βελτίωση της ανάγνωσης και της αγάπης για την φιλαναγνωσία.

    Δείτε και άλλες βιβλιοπροτάσεις μας εδώ.

    Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ – Η μύτη της Θεάς

    • Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
    • Εκδόσεις: Μεταίχμιο
    • Ηλικίες: 8+

    Δεν είχα διαβάσει ποτέ τον Ντετέκτιβ Κλουζ και ούτε ποτέ τον είχα ξεφυλλίσει. Ξαφνιάστηκα θετικά λοιπόν όταν τον πήρα στα χέρια μου και είδα ότι το μέγεθος της γραμματοσειράς ήταν τέτοιο που είναι ακόμα και για παιδιά που έχουν κάνει μόλις το ντεμπούτο τους στην ανάγνωση. Αρα, για την κόρη μου που ξέρει ήδη καλά να διαβάζει, θα της ήταν παιχνιδάκι. Και όντως! Είναι ήδη στην μέση και χαίρεται που έδωσε ευκαιρία σε ένα κατά τη γνώμη της “αγορίστικο” βιβλίο. Το βρήκε unisex και πολύ χιουμοριστικό!

    Αυτό το βιβλίο όμως δεν είναι μόνο ένα τεράστιο best seller που έχει τρελάνει κόσμο και ντουνιά αλλά το συγκεκριμένο έχει γραφτεί έχοντας ως background την Ελλάδα! Ε, ακόμα καλύτερα! Πως θα καταφέρει η Κλουζ όμως να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα όταν ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων δεν μπορεί να διαβάσει; Μένει να το διαβάσουν τα παιδιά σας το 28 βιβλίο της σειράς και να μάθουν;

    Βιβλία για παιδιά 10+ που εξελίσσονται στην Ελλάδα

    Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο – Μπερδέματα στο Αιγαίο

    • Συγγραφείς: Γιώργος Κωνσταντινίδης – Σωτήρης Μητρούσης
    • Εκδόσεις: Μίνωας
    • Ηλικίες: 8+

    To ξέρατε ότι οι συγγραφείς αυτής της σειράς έχουν γράψει πολλά από τα βιβλία τους εμπνεόμενοι από ιστορίες που τους έχουν στείλει παιδιά του δημοτικού; Μα δεν είναι φοβεροί; Αυτό το βιβλίο είναι το δέκατο της σειράς και όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο διαδραματίζεται στην Ελλάδα καθώς η οικογένεια του Στέλιου πηγαίνει κρουαζιέρα στο Αιγαίο και το πλοίο του βρέθηκε μπερδεμένο με κλέφτες και αστυνόμους! Τι λέτε να γίνει; Μπορεί ο Στέλιος να είναι ο καλυτερο-χειρότερος ντετέκτιβ του κόσμου αλλά νομίζω ότι κάτι θα καταφέρει στο τέλος!

    Το βιβλίο είναι κλασσικό δείγμα κειμένου συνδυασμένου με κόμικ και είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσουν τα παιδιά που αρέσκονται σε αυτού του είδους τα βιβλία!

    Βιβλία για παιδιά 10+ που εξελίσσονται στην Ελλάδα

    Οι κούκλες του μουσείου

    • Συγγραφέας Γλυκερία Γκρεκού
    • Εκδόσεις Ψυχογιός
    • Ηλικίες 11+

    Ένα ολοκαίνουριο παιδικό μυθιστόρημα από τη σειρά Ξινόμηλο (για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού) των εκδόσεων Ψυχογιός. Πόσο μου άρεσαν πάντα τα βιβλία ή οι ταινίες που τα παιχνίδια ζωντάνευαν!

    Έτσι και σε αυτό το βιβλίο οι κούκλες του μουσείου ξυπνούν και αφηγούνται την ιστορία της ζωής τους. Την αρχή κάνει η πλαγγόνα, η κούκλα της αρχαίας Ελλάδας. Στη συνέχεια παίρνει τον λόγο μια κούκλα του Βυζαντίου κι αμέσως μετά οι κουτσούνες που μας ταξιδεύουν στα χρόνια της οθωμανικής περιόδου, η Μπεμπέκα η οποία μας κερνάει γλυκό της Σμύρνης, και ο Λουκάς που στήνει παραστάσεις στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν για τις κούκλες άλλων εποχών αλλά και για την καθημερινότητα των παιδιών σε πολλές εποχές της ιστορίας της Ελλάδας.

    Ένα ιδιαίτερο και τόσο ξεχωριστό βιβλίο που η μάθηση και η ψυχαγωγία πηγαίνουν χέρι χέρι! Και όσο κι αν είναι δύσκολη η ανάγνωση βιβλίων σε αυτή την ηλικία, αυτό το βιβλίο με την πρωτοτυπία τους ίσως και να τους κάνει να το σκεφτούν διπλά και τελικά να το πάρουν στα χέρια τους!

    Βιβλία για παιδιά 10+ που εξελίσσονται στην Ελλάδα

    12 μήνες, 12 γιορτές στην αρχαία Αθήνα

    • Συγγραφέας Βασιλική Μαρκάκη
    • Εκδόσεις: Ψυχογιός
    • Ηλικίες 11+

    Το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο από ένα οικογενειακό ημερολόγιο το οποίο υπογράφουν η Αγαθόκλεια, ο Αθηνόδωρος, ο Τιμολέων και η Εριφύλη, τέσσερα αδέρφια που ζουν στην αρχαία Αθήνα την εποχής του Περικλή. Κάθε μήνα στην Αθήνα οργανώνεται μία μεγάλη γιορτή και με αυτή την αφορμή κάθε μήνα αναλαμβάνει να μιλήσει ένα από τα παιδιά για τη ζωή του αλλά και της ζωή της οικογένειας. Πριν από κάθε μήνα γίνεται αντιστοίχιση με τον αντίστοιχο σημερινό μήνα. Τελικά, πόσο διαφορετική ήταν η ζωή στα αρχαία χρόνια; Και πόσο διαφορετικές ήταν οι συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα από αυτά των ημερών μας; Ας μάθουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο για την αρχαία Ελλάδα και τον τρόπο ζωής εκείνης της εποχής.

    Όπως πάντα χαιρόμαστε να μάθουμε αν σας άρεσαν οι επιλογές μας και ειδικά τώρα που πρόκειται για βιβλία που εξελίσσονται στην Ελλάδα. Γράψτε μας αν τα έχουν διαβάσει τα παιδιά σας και αν τους άρεσαν.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης