ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κύθνος, το κυκλαδίτικο νησί ιδανικό για οικογενειακές διακοπές

    Πέρυσι το καλοκαίρι τρεις γυναίκες και έξι παιδιά μέλη των Travel Bloggers Greece, καλεσμένοι του Guardiero, επισκεφτήκαμε την Κύθνο για να τη γνωρίσουμε και να την εξερευνήσουμε. Μείναμε μόνο τρεις ημέρες στο νησί αλλά καταφέραμε να δούμε πολλά και να κάνουμε απίστευτα καλή παρέα μεταξύ μας δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις. Για μας η Κύθνος είναι πρόταση για οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές.

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο

    Η Κύθνος

    Η Κύθνος είναι νησί των Κυκλάδων και απέχει με καράβι από το λιμάνι του Πειραιά 3 ώρες και 10 λεπτά ή ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου 2 ώρες και 35 λεπτά.

    Δείτε στην παρακάτω μηχανή αναζήτησης για τα δρομολόγια με πλοίο:

    Κύθνος, το κυκλαδίτικο νησί για καλοκαιρινές διακοπές
    Φτάνοντας στον Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου

    Λιμάνι (Μέριχας)

    Ξεκινήσαμε κι εμείς από την Αθήνα για να φτάσουμε Παρασκευή νωρίς το πρωί στο Λιμάνι της Κύθνου που λέγεται Μέριχας.

    Από τον Μέριχα ξεκινούν οι δύο βασικές οδικές διαδρομές του νησιού. Ο ένας οδηγεί προς τη Χώρα και στη συνέχεια τα Λουτρά και ο άλλος προς τη Δρυοπίδα και την Παναγιά Κανάλα. Τις διαδρομές από το λιμάνι προς τα υπόλοιπα χωριά μπορείτε να τις κάνετε και με τα τοπικά λεωφορεία. Εμείς προτιμήσαμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να είμαστε πιο ανεξάρτητες στις μετακινήσεις μας.

    Κύθνος, το κυκλαδίτικο νησί για καλοκαιρινές διακοπές
    Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά πήγαν διακοπές σε νησί αυτό το ταξίδι μας ήταν ξεχωριστό!

    Μέριχας (λιμάνι)

    Τα παιδιά ήταν κατενθουσιασμένα με το ταξίδι μας και παρόλο που η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη και με πολύ παιχνίδι στο σαλόνι του καραβιού, ανυπομονούσαν να κάνουν την πρώτη τους βουτιά στη διάσημη παραλία της Κολώνας. Έχοντας όμως λίγη ώρα μέχρι να έρθει το θαλάσσιο ταξί να μας πάρει βρήκαμε ευκαιρία να βολτάρουμε στον Μέριχα.

    Κύθνος, το κυκλαδίτικο νησί για καλοκαιρινές διακοπές, Μέριχας
    Λιμάνι- Μέριχας

    Όμορφα λευκά σπιτάκια με τα χαρακτηριστικά μπλε παραθυρόφυλλα των Κυκλάδων, λίγα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης και ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα ήταν οι πρώτες εικόνες που είδαμε στην Κύθνο.

    Κύθνος, travel bloggers Greece
    Το ξέρατε πως τα σπίτι των Κυκλάδων δεν ήταν πάντα λευκά αλλά καφετί, όπως αυτό που φαίνεται αριστερά στην φωτογραφία, ώστε να μην ξεχωρίζουν από το χρώμα του εδάφους για προστασία από τους εχθρούς;

    Άγιοι Ακίνδυνοι – Μέριχας

    Στον Μέριχα ανάψαμε κι ένα κεράκι στο εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων (Ανεµπόδιστος, Αφθόνιος, Ελπιδοφόρος και Πηγάσιος) που είναι οι 5 μάρτυρες που θεωρούνται προστάτες των λιμανιών και των καραβιών. Απ’ όσο μάλιστα μάθαμε στις 2 Νοεμβρίου γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι στο λιμάνι.

    Κύθνος, Άγιοι Ακίνδυνοι, Μέριχας
    Άγιοι Ακίνδυνοι, Μέριχας (λιμάνι), Κύθνος

    Παραλία Κολώνα στην Κύθνο

    Η παραλία της Κολώνας θεωρείται η ομορφότερη του νησιού και πως να μην είναι άλλωστε! Πρόκειται για μια αμμουδιά 240 μ., που ενώνει την Κύθνο με τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά. Έτσι, αυτή η λωρίδα γης που μοιάζει με κολώνα, λειτουργεί ως γέφυρα δημιουργώντας ταυτόχρονα δυο υπέροχους κόλπους με ολόχρυση αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Το νερό από τη μία πλευρά είναι πιο κρύο και βαθύ ενώ από την άλλη πλευρά πιο ζεστό και ρηχό.

    Κύθνος, παραλία Κολώνα

    Πώς να φτάσετε στην Κολώνα

    Με αυτοκίνητο. Από τον Μέριχα η παραλία της Κολώνας απέχει 9 χλμ. και 20′. Φτάνετε περνώντας από την παραλία της Απόκρουσης και συνεχίζετε αριστερά στον χωματόδρομο. Τα τελευταία 3 χλμ. της διαδρομής είναι δύσκολα καθώς ο χωματόδρομος σε αρκετά σημεία είναι επικλινής και αρκετά στενός. Παρκάρετε στη διπλανή παραλία το αυτοκίνητό σας και προχωρώντας 5 λεπτά φτάνετε στην Κολώνα. Από τη Χώρα μπορείτε να φτάσετε διανύοντας μια απόσταση 7 χλμ. διάρκειας 17 λεπτών, με νοτιοδυτική κατεύθυνση και στην διασταύρωση προς Μέριχα μένετε δεξιά, φτάνετε στην παραλία της Απόκρουσης, μετά την οποία ακολουθεί ο χωματόδρομος προς την Κολώνα.

    Κύθνος, Άγιοι Ακίνδυνοι, Μέριχας
    Πήραμε το θαλάσσιο ταξί από τον Μέριχα και φύγαμε για την Κολώνα

    Με θαλάσσιο ταξί που μπορείτε να πάρετε από τον Μέριχα (λιμάνι). Αν και η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ/το άτομο πιστέψτε με ότι αξίζει γιατί θα φτάσετε χωρίς ταλαιπωρία σε 10 λεπτά, στην πιο όμορφη παραλία του νησιού και θα κάνετε το μπανάκι σας ως την ώρα της επιστροφής.

    Με σκάφος ή φουσκωτό. Αν πάλι ταξιδεύετε με δικό σας σκάφος οι κόλποι αυτοί που είναι σχετικά απάνεμοι και θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο την κολώνα.

    Κύθνος, Κολώνα
    Κατεβαίνοντας από το θαλάσσιο ταξί έπρεπε να περάσουμε κάποια σανίδια που είναι τοποθετημένα επάνω στα βράχια ως διάδρομος

    Στην παραλία υπάρχουν λίγες ξαπλώστρες με ομπρέλες επί πληρωμή αλλά δεν υπάρχουν, όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, δέντρα. Δυστυχώς το αεράκι των Κυκλαδίτικων νησιών δεν νομίζω να σας επιτρέψει να βάλετε ομπρέλα. Εμείς το προσπαθήσαμε χωρίς επιτυχία! Οπότε σας προτείνουμε να οργανώσετε την επίσκεψή σας νωρίς το πρωί και αν θέλετε μετά το μπάνιο σας να απολαύσετε το μεσημεριανό, τον καφέ ή το ποτό σας στο bar restaurant που βρίσκεται στο ύψωμα πάνω από την παραλία.

    Κύθνος, Κολώνα
    Κέντρο Παραλίας: 37°24’51.30″ (Γωγραφικό Πλάτος), 24°22’44.30″ (Γεωγραφικό Μήκος)
    Κύθνος, Κολώνα
    Το bar restaurant Κολώνα
    Κύθνος, Κολωνα
    Στο βάθος επάνω στον λόφο φαίνεται το μοναστήρι του Αγίου Λουκά που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα πόδια.
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Παραλία Κολώνα
    Παίζοντας με τα δροσερά νερά στην παραλία Κολώνα στην Κύθνο.
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Παραλία Κολώνα
    Παραλία Κολώνα, Κύθνος

    Κατά την επιστροφή μας είχαμε συνάντηση με το θαλάσσιο ταξί στην αμέσως δίπλα παραλία που επίσης είναι εξαιρετική με λευκή άμμο και επίσης καταγάλανα νερά.

    Κύθνος, παραλία
    Η παραλία δίπλα από την Κολώνα έχει λευκή άμμο και καταγάλανα νερά
    Κύθνος, Κολώνα
    Αυτή τη φορά ήταν διαφορετική η είσοδός μας στο Ταξί.

    Παραλία Κουρί στην Κύθνο

    Μετά τη βουτιά μας στην Κολώνα επιστρέψαμε στο λιμάνι για να πάρουμε αυτοκίνητο που νοικιάσαμε και να πάμε στην παραλία Κουρί από την άλλη πλευρά του Νησιού.

    Κύθνος, Κουρί
    Η παραλία Κουρί αποτελεί μία από τις 3 παραλίες της περιοχής που συνδέονται μεταξύ τους με ένα σύντομο δρομάκι (Νάουσα – Κουρί – Ζογκάκι) και απέχουν μόλις 5′ η μία από την άλλη με τα πόδια.

    Για τη διαμονή μας στο υπέροχο Guardiero αλλά και τις δραστηριότητες που έκαναν τα παιδιά στην παραλία Κουρί μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

    Κύθνος, Κουρί, Guardiero
    Το συγκρότημα διαμερισμάτων Guardiero είναι υπέροχο. Εδώ φαίνεται το δικό μας διαμέρισμα.
    Κύθνος, Κουρί, Guardiero
    Η παραλία Κουρί μπροστά από το Guardiero

    Δρυοπίδα (Χωριό)

    Φαγητό, τακτοποίηση στο διαμέρισμά μας και λίγη ξεκούραση ήταν αρκετά για να γεμίσουν τις μπαταρίες μας λίγο πριν την απογευματινή μας εξόρμηση στη Δρυοπίδα. Αν και η Δρυοπίδα δεν είναι η χώρα του νησιού είναι ο οικισμός με τους περισσότερους κατοίκους (325) στο νησί.

    Η θέση της στο κέντρο του νησιού και σε χαμηλό υψόμετρο την κάνει να μην είναι ορατή από τη θάλασσα. Απέχει 7 χλμ. από το λιμάνι (Μέριχα) και 8 χλμ. από τη Χώρα (Μεσαριά). Όταν την επισκεφτείτε μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ εδώ και να πάτε με τα πόδια μέχρι το κέντρο της. Είναι πολύ κοντά και οι ταμπέλες είναι πολύ κατατοπιστικές.

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Δρυοπίδα
    Κύθνος, Δρυοπίδα
    Απαραίτητες φυσικά οι φωτογραφίες!
    Κύθνος, Δρυοπίδα
    Τα χρώματα λευκό μπλε και φουξ της μπουκαμβίλιας κυριαρχούν!

    Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικά τα πολύ στενά δρομάκια της με τα μικρά καφέ και μαγαζάκια.

    Κύθνος, Δρυοπίδα
    Πολύ στενά δρομάκια με μικρά μαγαζάκια
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Δρυοπίδα
    Καλντερίμι στην Κύθνο
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο . Δρυοπίδα

    Μάλιστα σε κάποια σημεία ήταν τόσο στενά (στενότερα από της παρακάτω φωτογραφίας) που πραγματικά νομίζαμε πως θα σφηνώσουμε!

    Κύθνος, Δρυοπίδα
    Χαρακτηριστικό σημείο που μας δείχνει πόσο στενά ήταν τα δρομάκια

    Μαζί μας στο ταξίδι αυτό ήταν και τα παιδάκια της Κιβωτού του Κόσμου με τις συνοδούς τους ως καλεσμένοι από την κ. Κατερίνα ιδιοκτήτρια του Guardiero και τον Δήμο Κύθνου. Κι έτσι η ξενάγησή μας για να γίνει πιο kids friendly είχε και διήγηση παραμυθιού στο μικρό θεατράκι της Δρυοπίδας.

    Κύθνος, Δρυοπίδα
    Δρυοπίδα, υπαίθριο θέατρο

    Ναός Αγίας Άννας-Δρυοπίδα

    Κύθνος, Δρυοπίδα
    Ναός Αγίας Άννας, Δρυοπίδα

    Λαογραφικό Μουσείο Δρυοπίδας

    Στη Δρυοπίδα μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού της Κύθνου το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και λειτουργεί σε μια διατηρητέα παλιά κατοικία, κοντά στον ναό των Αγίων Αποστόλων. Στο μουσείο εκτίθενται αντικείμενα που προέρχονται από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, όπως έπιπλα, φορεσιές, σκεύη και γεωργικά εργαλεία, υφαντά κ.α. Στον πρώτο όροφο ο χώρος έχει διαμορφωθεί ώστε να παρουσιάζεται με αυθεντικό τρόπο ένα παραδοσιακό Θερμιώτικο σπίτι

    Περίοδος λειτουργίας: Απρίλιος έως και Οκτώβριος
    Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 7μ.μ. – 12μ.μ.

    Σπήλαιο Καταφύκι-Δρυοπίδα

    Στο χωριό Δρυοπίδα της Κύθνου, στη θέση Φυρές, βρίσκεται το σπήλαιο Καταφύκι. Πρόκειται για ένα σπήλαιο που αποτελείται από φυσικές στοές που δημιουργήθηκαν από έναν χείμαρρο αλλά και από τεχνητά ανοίγματα που δημιουργήθηκαν από τις ανάγκες εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος από τα αρχαία χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε για πολλά χρόνια λειτούργησε ως ορυχείο αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που το σπήλαιο προφύλαξε τους κατοίκους του νησιού από τις επιθέσεις Φράγκων, Τούρκων και άλλων επιδρομέων.

    Κύθνος, Δρυοπίδα, Σπήλαιο Καταφύκι
    Σπήλαιο Καταφύκι-Δρυοπίδα

    Το μέρος του σπηλαίου που είναι επισκέψιμο δεν είναι πολύ μεγάλο και η σχετικά σύντομη ξενάγηση γίνεται με ξεναγό. Στην “αίθουσα των σταλακτιτών” θα δείτε πολλούς σταλακτίτες με εντυπωσιακά σχήματα που τους έχουν δοθεί ονόματα όπως “αρκουδάκι”, “έμβρυο”, “χταπόδι”, “πύργος της Βαβέλ” κ.α.

    Ώρες λειτουργίας:

    • 10.00- 14.00
    • 18.00- 20.00
    Κύθνος, Δρυοπίδα, Σπύλαιο Καταφύκι
    Σπήλαιο Καταφύκι-Δρυοπίδα

    Χώρα (Μεσαριά)

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Χώρα, Μεσαριά, Κύθνος
    Κύθνος, Χώρα (Μεσσαριά)
    Μεσαριά, Κύθνος

    Η χώρα του νησιού της Κύθνου, Μεσαριά, είναι σίγουρα πιο κοσμοπολίτικη από τη Δρυοπίδα με περισσότερα καταστήματα αλλά και πάλι δεν θα την χαρακτήριζα (τουλάχιστον όπως την είδαμε εμείς αρχές καλοκαιριού) αποπνικτικά τουριστική. Έχει έντοντα κυκλαδίτικο χαρακτήρα και φυσικά δεν λείπουν και από αυτή τα στενά δρομάκια με τις μπουκαμβίλιες και τις γλάστρες με τα λουλούδια και τους βασιλικούς. Μια βόλτα στα στενά της θα σας ενθουσιάσει ειδικά νωρίς το απόγευμα και πριν τη δύση του ήλιου. Αυτό όμως που θα σας ελκύσει περισσότερο νομίζω πως είναι το κεντρικό καλντερίμι (200 μ) όπου και επικεντρώνεται όλη η εμπορική κίνηση της Μεσαριάς. Εκεί θα βρείτε καταστήματα λαϊκής τέχνης, εστιατόρια και καφέ ουζερί και ταβερνάκια που ακόμα κι αν δεν καθίσετε είναι σίγουρο πως θα θέλετε να τα φωτογραφίσετε.

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Είναι τόσο όμορφα τα καφέ και τα μπαράκια που θα θέλαμε μέρες στη Χώρα για να τα απολαύσουμε όλα
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Χώρα-Κύθνος
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Όμορφα μαγαζιά με κάθε λογής προϊόντα

    Ένας θρύλος λέει πως η χώρα κτίστηκε με παρέμβαση θεϊκή. Άγγελος Κυρίου παρουσιάστηκε σε κάποιον πιστό και του είπε να καβαλικέψει το μουλάρι του και να τρέξει. Εκεί που θα γονατίσει το ζώο να χτίσει ναό στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Γύρω από την εκκλησία να χτιστούν νέα σπίτια και να έρθουν να ζήσουν οι ντόπιοι. Έτσι και έγινε…

    Κύθνος, Χώρα (Μεσσαριά)
    Ομορφιές παντού στην Μεσσαριά

    Αρχικά η Μεσσαριά ήταν ένας μικρός αγροτικός οικισμός. Το 1537 ο πειρατής Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα επιτέθηκε στο νησί και το λεηλάτησε. Οι Φράγκοι άρχοντες του νησιού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσά τους που ήταν στο Κάστρο της Ωριάς. Αναζητώντας περισσότερη ασφάλεια, εγκαταστάθηκαν στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στον μικρό οικισμό της Μεσσαριάς. Αυτή ήταν και η αρχή της δημιουργίας της σημερινής Χώρας του νησιού.

    Κύθνος, Χώρα (Μεσσαριά)
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Χώρα, Κύθνος

    Κάνονας τη βόλτα μας ανακαλύψαμε μια υπέροχη γειτονιά όπου οι κάτοικοι την είχα ζωγραφίσει και διακοσμήσει. Ένα σημείο στη Μεσσαριά που θα το χαρακτήριζα άκρως instagramικο! Παρόλο το αεράκι εκείνης της ώρας βγήκαμε αρκετές φωτογραφίες που θα μας θυμίζουν για πάντα τις όμορφες μέρες που περάσαμε στο νησί. Ζητήστε από τους ντόπιους να σας καθοδηγήσουν στην ζωγραφισμένη γειτονιά της Χώρας και δεν θα χάσετε!

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Χώρα, Κύθνος
    Κύθνος, Χώρα (Μεσσαριά)
    Αυτή είναι αγαπημένη φωτογραφία!
    Κύθνος, Χώρα (Μεσσαριά)
    Κύθνος, Μεσαριά, μαμά και κόρη
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Κύθνος, Μεσαριά, Μαμά Κατερίνα, Μαρία και Θάνος

    Ομορφιές κρύβονται παντού στη Μεσσαριά. Ακόμα και στους τοίχους μιας ερειπωμένης οικίας!

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Βόλτα στα στενοσόκακα της Μεσαριάς

    Λαογραφικό Μουσείο Χώρας Κύθνου

    Στην χώρα της Κύθνου, Μεσσαριά όπως λέγεται, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα ακόμη λαογραφικό μουσείο. Βρίσκεται στο σοκάκι με τα εμπορικά καταστήματα και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το βρείτε. Το μουσείο αποτελείται από 3 μικρά δωμάτια μια παραδοσιακής κατοικίας και μπορείτε να δείτε σε αυτό εκθέματα από τη ζωή των Κυθνίων. Σε ένα από τα δωμάτια μάλιστα κυρίαρχη θέση έχει ένα μεγάλο μεταλλικό κρεβάτι με τα προικιά της νύφης.

    Περίοδος λειτουργίας: Απρίλιος έως και Οκτώβριος
    Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 7μ.μ. – 12μ.μ.

    Πρόταση για φαγητό: Το Στέκι του Ντέτζη

    Κύθνος, Χώρα (Μεσσαριά), Εστιατόριο
    Ωραία ατμόσφαιρα στο Στέκι του Ντέτζη
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Χώρα, Στέκι του Ντέτζη
    Στο εσωτερικό του Στέκι του Ντέτζη θα βρείτε έπιπλα και αντικείμενα παλαιότερης εποχής . Είναι σαν ένα λαογραφικό μουσείο. Επισκεφτείτε το!

    Πρότασή μας για φαγητό είναι το εστιατόριο “Το στέκι του Ντέτζη”. Η όμορφη αυλή του είναι σίγουρο πως θα σας τραβήξει την προσοχή αλλά αν προχωρήσετε πιο μέσα θα δείτε πως υπάρχει κι ένα υπέροχο μπαλκόνι με τραπέζια που είναι επίσης πολύ φιλόξενο. Φυσικά μην ξεχάσετε από τα ορεκτικά να παραγγείλετε τα διάσημα τυρομπαλάκια του νησιού (σφουγγάτο), και την καπαροσαλάτα (η κάπαρη παράγετε στο νησί) ενώ από κυρίως πιάτα επιλέξτε ψητά ντόπια κρέατα ή μαγειρευτά!

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Χώρα, Στέκι του Ντέτζη
    Η καπαροσαλάτα είναι must στο Στέκι του Ντένζη!

    Το μέλι της Κύθνου είναι γνωστό από την αρχαιότητα για την υψηλή του ποιότητα και γεύση. Αναζητήστε στο μαγαζάκια ή στα σημεία παραγωγής του. Ονομαστό είναι επίσης το ντόπιο και το τυρί τους του νησιού η κοπανιστή.

    Επιπλέον πρόταση για μπάνιο στην Κύθνο

    Την ημέρα που θα φεύγαμε είχαμε 3-4 ώρες χρόνο από την ώρα που θα αφήναμε το αυτοκίνητο μέχρι την αναχώρηση του πλοίου στον Μέριχα. Προτιμήσαμε να τις περάσουμε χαλαρά στην παραλία Μαρτινάκια, 5′ με τα πόδια από το λιμάνι.

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Παραλία Μαρτινάκι, Λιμάνι, Κύθνος

    Ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα, μιλκσέικ και χυμούς για να μας δροσίζουν και βιβλίο για να απολαύσουμε την ξεκούρασή μας. Τα παιδιά και η Κάλη τόλμησαν μία βουτιά στα αρκετά κρύα νερά αλλά εγώ προτίμησα το βιβλίο μου. Αν και ο κυκλαδίτικος αέρας κάποιες στιγμές δεν ήταν ό,τι καλύτερα για τα μάτια μας που γέμιζαν άμμο εμείς καταφέραμε να το ευχαριστηθούμε. Το πλοίο που είδαμε στον ορίζοντα να μπαίνει στο λιμάνι ήταν το δικό μας καμπανάκι για να πάμε προς το λιμάνι.

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Παραλία Μαρτινάκια στην Κύθνο
    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Στιγμές χαλάρωσης λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το νησί

    Δυστυχώς ο χρόνος των ολιγοήμερων διακοπών μας στην Κύθνο δεν μας έφτασε για να πάμε στα Λουτρά ή στην Παναγία Κανάλα μέσα σε αυτό το τριήμερο. Αλλά τα αναφέρουμε για να τα έχετε στα υπόψιν σας για το δικό σας ταξίδια, αφού η Κάλη τα επισκέφτηκε σε παλιότερο τα ταξίδι της στην Κύθνο (δείτε κι εδώ έναν ξεχωριστό γάμο στο νησί).

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο
    Ακολουθήστε μας και στο νέο μας blog Greek Travel Family

    Λουτρά

    Κατά την αρχαιότητα η Κύθνος ονομαζόταν και Δρυοπίς ή Οφιούσα. Αργότερα πήρε την ονομασία Θερμιά ονομασία που πήρε από τις ιαματικές πηγές στον οικισμό των Λουτρών. Υπάρχουν 2 ιματικές πηγές σήμερα που ενδείκνυνται για τη θεραπεία ρευματικών, αρθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων. Μπορείτε όμως να επιλέξετε τα λουτρά και για μια απλή βουτιά κάποιο πρωινό της διαμονής σας στο νησί ή να το επισκεφθείτε για έναν καφέ.

    Καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Κύθνο. Λουτρά
    Κύθνος, Λουτρά

    Παναγία Κανάλα

    Ο οικισμός της Κανάλας θεωρείται ένας από τους ομορφότερους στην Κύνο και πήρε το όνομά του από την προστάτιδα του νησιού. Στο ακρωτήρι αυτό της Κύθνου βρίσκεται και η εκκλησία της Παναγίας Κανάλας με τη θαυματουργή εικόνα η οποία σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε σε ένα κανάλι από ψαράδες.

    Ευχαριστίες:

    • Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα, ιδιοκτήτρια του Guardiero Luxury Accommodations  και την οικογένειά της για την υπέροχη φιλοξενία.
    • Ευχαριστούμε το Εστιατόριο Το Στέκι του Ντέτζη για το υπέροχο τραπέζι που μας προσέφερε.
    • Ευχαριστούμε πολύ το κο. Λαρεντζάκη Αντώνη και το γραφείο του ενοικιάσεων αυτοκινήτων, έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και Ταξί Θαλάσσης στις παραλίες του νησιού για την επιστροφή μας από την Κολώνα. Ο καπετάνιος ήταν απολαυστικός και εξυπηρετικότατος! www.rentacarkythnos.gr

    Ελπίζουμε να σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον για αυτό το όμορφο νησί, την Κύθνο, που είναι τόσο κοντά στην στεριά και μπορείτε να το επισκεφτείτε ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο.

    Κατερίνα

    Pin it, for later

    Κύθνος, το κυκλαδίτικο νησί ιδανικό για οικογενειακές διακοπές 52

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης