ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία για παιδιά…σαν παλιό καλό παραμύθι.

    ‘Έχετε παρατηρήσει ότι το τελευταίο διάστημα όλα τα παιδικά βιβλία έχουν ξεφύγει από το στυλ του παραμυθιού; Που πήγε το παλιό καλό παραμύθι που ναι μεν είναι διδακτικό αλλά λίγο πιο συγκαλυμμένο. Που πήγαν οι βασιλιάδες και οι μάγισσες; Πού πήγαν τα μάγια και τα ξόρκια; Εντάξει, το ξέρω, όλα εξελίσσονται και ίσως για καλό, δεν λέω αλλά είναι ωραίο να πέφτουν στα χέρια σου και παραμύθια που σου θυμίζουν λίγο πιο παλιά εποχή. Λίγο από την παλιά αίγλη των παλατιών με τους βασιλιάδες και τις πριγκίπισσες. Βιβλία για παιδιά… σαν παλιό καλό παραμύθι και πάμε να δούμε 3 από αυτά τα βιβλία που έπεσαν στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό!


    Βιβλία για παιδιά σαν παραμύθι

    Διαβάστε περισσότερες προτάσεις για παιδικά βιβλία εδώ.


    Η πριγκίπισσα με τις μεγάλες βλεφαρίδες

    Συγγραφέας: Έλενα Γλωσσιώτη

    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

    Ηλικία: 6+

    Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε ένα κάστρο μια πριγκίπισσα που δεν της έλειπε τίποτα. Όμως ήταν δύστροπη και αχάριστη και δεν νοιαζόταν για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό της. Μην λοιπόν ξέροντας τι άλλο να ζητήσει από έναν σπουδαίο μάγο, ζητάει τελικά τις πιο μεγάλες βλεφαρίδες στον κόσμο. Οι ευχές όμως μπορεί καμιά φορά να είναι και κατάρα καθώς στο τέλος έμεινε τυφλή. Κανείς δεν ήθελε να τη βοηθήσει και άρχισε να ψάχνει τον μάγο για να του πει να πάρει πίσω την ευχή της. Μέσα σε αυτό το ταξίδι όμως θα ζήσει πράγματα που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

    Βιβλία για παιδιά...σαν παλιό καλό παραμύθι. 1

    Ένα υπέροχο βιβλίο για τη μαγεία της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Είναι για παιδιά 6+ και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να το διαβάσουν είτε μόνα τους είτε μαζί σας. Προτείνω όμως να το διαβάσετε παρέα και να ζήσετε μαζί το ταξίδι της πριγκίπισσας στην προσωπική ευτυχία.


    Η Πολιτεία των παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος

    Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Ηλικία: 5+

    Ο Ιππόλυτος είναι ένας ταπεινός τεχνίτης παπουτσιών που εξαιτίας του πολέμου καταλήγει ξυπόλυτος πρόσφυγας σε μια πολιτεία που παρόλο που είναι πολύ πλούσια όλοι οι κάτοικοι φοράνε το ίδιο νούμερο παπούτσια! Τι θα κάνει ο Ιππόλυτος, λοιπόν, για να τους χαρίσει την ευτυχία που δικαιούται να έχει ο κάθε άνθρωπος;

    Βιβλία για παιδιά...σαν παλιό καλό παραμύθι. 3

    Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε με έκπτωση εδώ

    Μια εξαιρετική ιστορία που καταπιάνεται με πολλά θέματα με ελαφρύ και παραμυθένιο τρόπο. Πότε οι κάτοικοι είναι ευτυχισμένοι, τι σημαίνει να είμαστε όλοι ίδιοι, πως είναι να ζεις υπό το καθεστώς τυραννίας και να μην το ξέρεις; Και μην φανταστείτε ότι αυτά θα είναι έννοιες που θα διαβάσετε φόρα παρτίδα. Όχι, ένα παραμύθι είναι… αφήστε το να κάνει τη δουλειά του!


    Το παραμύθι της Ανάσας

    • Συγγραφέας: Δήμητρα Μπουσίου-Γεροστάθη
    • Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
    • Hλικία: 6+

    Το παραμύθι της Ανάσας είναι ένα φανταστικό παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν τα όργανα που το αποτελούν και τις βασικές τους λειτουργίες. Θα μάθουν ποιοι είναι οι εχθροί που απειλούν την υγεία και πως αντιμετωπίζονται. Το βασικότερο όμως είναι ότι θα μάθουν για έναν εχθρό πολύ μοχθηρό, τον Καπνό! Και όλα αυτά μέσα από ένα παραμύθι που θα τα συναρπάσει!

    Βιβλία για παιδιά...σαν παλιό καλό παραμύθι. 5

    Το παραμύθι μπορείτε να το βρείτε εδώ με έκπτωση

    Το Παραμύθι της Ανάσας αποτελεί δράση του προγράμματος “Πάρε Ανάσα” της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας για την πρόληψη της καπνιστικής συμπεριφοράς των μαθητών και εντάσσεται στις δράσεις του “Κοινωνικού Σχολείου” του Υπουργείου Παιδείας.

    Οπως κάθε φορά ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις σας και αν προχωρήσετε σε κάποια αγορά να μας πείτε την άποψή σας. Καλά αναγνώσματα!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης