ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ!

    Στο πνεύμα του #μένουμεσπίτι συνεχίζουμε σήμερα τις αναρτήσεις μας και αφού έχουμε δοκιμάσει ένα σωρό νέα πράγματα (άλλα πέτυχαν και άλλα όχι) ήρθε η ώρα να σας πω πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ χωρίς τη βαφή του εμπορίου ή του κομμωτηρίου. Την ιδέα εννοείται πως μου την έδωσε η Μελίτα αφού πρώτα την είχε δει στο youtube εδώ. Και ως μαμά που λέω μεν όχι αλλά μόνο σε σημαντικά κατά τη γνώμη μου θέματα, είπαμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι. Αλλωστε και χάλια να έβγαιναν, ή να μην έβγαιναν καθόλου είχε πάρει την απόφαση ότι θα τα κόψει (μετά την καραντίνα!) οπότε έκανα και λίγο τα στραβά μάτια! Αρα πάμε να δούμε πως θα αποκτήσουν τα παιδιά σας ροζ μαλλιά στο πι και φι!

    Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ. Συνταγή

    Πως θα αποκτήσετε ροζ μαλλιά

    Για να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ θα χρειαστεί:

    • 1 μπολ με χλιαρό προς ζεστό νερό
    • 5-6 κομμάτια γκοφρέ χαρτί σε ροζ (έντονο) χρώμα
    • Μια σκούρη πετσέτα για να μην λερωθείτε

    Γεμίστε το μπωλ με νερό και βάλτε μέσα τα κομμάτια από γκοφρέ χαρτί. Καλό θα είναι να τα ανακατέψετε είτε με πλαστικά γάντια μιας χρήσης είτε με μια κουτάλα. Θα δείτε ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το νερό θα γίνε βαθύ ροζ/φούξια. Μετά από μερικά λεπτά βουτήξτε τις άκρες των μαλλιών σας/του παιδιού σας μέσα στο μπολ και αφήστε τα για 1-2 λεπτά. Εμάς ήταν αρκετά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

    Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ. Συνταγή
    Ούτε ombre να τα βάφαμε στο κομμωτήριο τέτοια επιτυχία, χαχα
    Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ρόζ. Συνταγή
    Συγχρόνως φυσικά είχαμε και τατουάζ a la Arianna Grande

    Tip: Όσο πιο ξανθά μαλλιά έχει το παιδί τόσο πιο έντονο θα είναι τα ροζ μαλλιά του. Στην Μελίτα, επειδή είναι σκούρη καστανόξανθη, το χρώμα βγήκε βαθύ ροζ/κόκκινο. Επίσης ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας αφήστε τα μέσα λιγότερο ή περισσότερο.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια θα πρότεινα να έχετε στον ώμο σας/του μια σκούρη πετσέτα ώστε να μην λερωθεί το ρούχα που φοράτε/άει και να μπορέσετε να τα στεγνώσετε ταμποναριστά μόλις τα βγάλετε από τη λεκανίτσα. Φυσικά μετά τα στεγνώνετε κανονικά με το πιστολάκι.

    Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ. Συνταγή
    Βάψαμε τα μαλλιά μας ροζ! Αλήθεια!

    Tip: Επειδή δεν γνωρίζω την τοξικότητα της βαφής που υπάρχει στο γκοφρέ χαρτί ή την ευαισθησία που μπορείς να έχει ο καθένας θα πρότεινα να μην φέρετε το νερό κοντά στο δέρμα σας. Προτιμήστε να βάψετε μόνο το κάτω μέρος των μαλλιών σας.

    Εδώ πρέπει να σας πω επίσης ότι το χρώμα έφυγε κανονικά με λούσιμο των μαλλιών μετά από 2-3 μέρες. Οπότε μην ανησυχείτε ότι θα μείνει για πάντα.

    Ωστόσο μετά από μια εβδομάδα δοκιμάσαμε το ίδιο με μπλε χρώμα και αποτύχαμε παταγωδώς. Πρώτον γιατί δεν φαινόταν στο χρώμα των μαλλιών της Μελίτας, οι άκρες της ξέβαψαν και έγινα γκρι και λερώθηκε και η πυτζάμα της (όχι όμως και το μαξιλάρι της!). Τέλος πάντων, δεν θα το πρότεινα! Αν έχετε άλλη άποψη την περιμένω να δω αν εγώ έκαναν κάποιο λάθος.


    Διαβάστε περισσότερα:


    Αυτά είχα να σας πω για τα ροζ μαλλιά. Θα χαρώ να μας στείλετε φωτογραφίες αν τελικά τα καταφέρετε και τα βάψετε ή να μας ταγκάρετε σε facebook και instagram.

    Κάλη


    Pin it for later

    Πώς να βάψετε τα μαλλιά του παιδιού σας ροζ. Συνταγή (βγαίνει με το λούσιμο)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης