Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Παιδί Εγώ αγαπώ τις κούκλες Barbie. Εσύ;

Εγώ αγαπώ τις κούκλες Barbie. Εσύ;

2
Εγώ αγαπώ τις κούκλες Barbie. Εσύ;

Από μικρή αγαπούσα τις Barbie. Ήθελα να έχω όσο πιο πολλές γίνεται αλλά τη δεκαετία του ’90 η κούκλα Barbie ήταν είδος πολυτελείας και οι τιμές έστω και για μία κούκλα δεν ήταν αυτές που είναι σήμερα. Ήταν αρκετά ποιο υψηλές! Ποπό, πως “ζήλευα” τα αυτοκίνητα και τα σπίτια barbie που είχε η ξαδέρφη μου κι έστω κι αν εγώ ήμουν αρκετά πλέον μεγαλύτερή της όταν πηγαίναμε, ήθελα να τις περιποιούμαι και να τις φροντίζω. Δεν ξέρω αν αυτή η αγάπη μου πέρασε γονιδιακά και στην κόρη μου (#not) ή αν απλά επειδή δεν είπα ποτέ όχι για μια νέα barbie κατέληξε να τις αγαπάει κι η ίδια τόσο πολύ, αλλά σίγουρα σήμερα 8 χρονών παίζει ευχάριστα μαζί τους και σκαρώνει ένα σωρό σενάρια. Το καλύτερό της; Να παίζω κι εγώ μαζί της και έστω κι αν αυτές οι φορές έχουν μειωθεί σε σχέση με παλιά, δεν σας το κρύβω ότι κι εγώ το απολαμβάνω! Νομίζω ότι είναι το παιχνίδι που έχει βγάλει περισσότερα την χρηματική μας επένδυση όσο κανένα άλλο!

Πριν λίγο καιρό, κλαμμένη από το σχολείο, μου είπε ότι μια από τις καλύτερες της φίλες την είχε κοροϊδέψει που ακόμα παίζει και της αρέσει η κούκλα Barbie και η Έλσα από το Frozen. Πόσο απογοητεύτηκε από τα λόγια της φίλης της! Νομίζω ότι έπεσε από τα σύννεφα που την άκουσε να της μιλάει έτσι υποτιμητικά επειδή άκουσον άκουσον ένα 8χρονο αγαπάει ακόμα τις κούκλες! Φυσικά το συζητήσαμε αναλυτικά με κύριο σκοπό να την ανδρώσω απέναντι σε σχόλια υποτιμητικά (τα οποία φυσικά θα λάβει πολλές φορές ακόμα στη ζωή της, είναι σίγουρο!) και προσβλητικά, αλλά ξέρετε πως είναι τα παιδιά! Δύσκολο να τα πείσεις ότι δεν είναι κακό να διαφέρουν από τους γύρω τους!

Μπορείτε να κάνετε την έρευνα αγοράς σας και να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία Barbie στο Public.gr

Εγώ αγαπώ τις κούκλες Barbie. Εσύ;
Τόση ώρα που μένουμε στο τμήμα με τις Barbie, λίγη γιόγκα μου χρειάζεται!

Δείτε εδώ το σπίτι για Barbie που έχουμε φτιάξει στη Μελίτα

Μύθοι για την Barbie

Πόσο μελάνι έχει χυθεί για το αν είναι η κατάλληλη κούκλα για τα παιδιά μας! Λες και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι ιδανικά! Προχθές βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για την τεράστια αλλαγή της εταιρείας και την απόφασής τους να βγάλουν διαφορετικά σωματότυπα εντυπωσιάστηκα με το marketing που κρύβεται από πίσω. Και όχι γιατί δεν το φανταζόμουν, περισσότερο για το πάθος των ανθρώπων που δουλεύουν στην Mattel και για το στοίχημα που τελικά κέρδισαν!

Προσωπικά, κοντεύοντας τα 40 και έχοντας παίξει άπειρες ώρες με barbie πρέπει να σας πω ότι με λένε Κάλη και είμαι καλά.

  • Θεωρώ ότι το σωματότυπο της Barbie είναι ένα όμορφο σώμα (δεν αναφέρομαι φυσικά απαραίτητα στις αναλογίες της), το οποίο τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν μέσα της σωστής και υγιεινής διατροφής καθώς και της γυμναστικής. Δεν βρίσκω τίποτα μεμπτό στο να έχουμε ωραίους γοφούς και λεπτή μέση. Αλλά ούτε φυσικά και στο αντίθετο. Αν οι γονείς μιλάμε στα παιδιά μας για υγεία και όχι για δίαιτες τότε σίγουρα όλα θα πάνε καλά και δεν έχουμε να φοβόμαστε καμία κούκλα. Ωστόσο αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των γονιών, η Mattel δημιούργησε εδώ και μερικά χρόνια μια σειρά κουκλών με διαφορετικά σωματότυπα και ύψη ώστε όλα τα κορίτσια να βρίσκουν μία Barbie που να τις εκπροσωπεί.
Barbie
Η Barbie προάγει το δικαίωμα στο διαφορετικό σωματότυπο
  • Η Barbie, όπως και όλες οι κούκλες, βοηθάνε στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών. Τα παιδιά δημιουργούν σενάρια, και αν μη τι άλλο, η τεράστια ποικιλία σε ρούχα και αξεσουάρ βοηθάνε πολύ το ολοκληρωμένο στήσιμο μιας φανταστικής ιστορίας.
  • Fashion victim; Ναι, την Barbie περιμέναμε! Ενώ το instagram, τα reality και λοιπά media δεν επηρεάζουν καθόλου τα παιδιά! Αν κρίνω από την κόρη μου, η Barbie την εξέλιξε δημιουργικά όσον αφορά στην κατασκευή των ρούχων και νομίζω ότι άνοιξε και μια πόρτα για το μέλλον! Ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε που μπορεί να κρύβετε το ταλέντο ενός παιδιού; Η Μελίτα ήδη λέει ότι θέλει να γίνει fashion designer όταν μεγαλώσει και γιατί όχι αν το θέλει πολύ και έχει το ταλέντο να το στηρίξει.
Εγώ αγαπώ τις κούκλες Barbie. Εσύ;
Ρούχα για Barbie που φτιάξαμε από κάλτσες (η τελευταία Barbie έχει και μοντέρνο μαλλί διά χειρός Μελίτας)
Ρούχα για Barbie
Ρούχα για Barbie που φτιάξαμε με τα χεράκια μας. Το καρό η Μελίτα και το ριγέ η μαμά.

Μεγάλη ποικιλία από κούκλες barbie και τα αξεσουάρ της θα βρείτε και στο moustakastoys.gr

Ρούχα για Barbie
Μέχρι και δερμάτινη φούστα της κάναμε! Καρό φόρεμα διά χειρός Μελίτας και φούστα με λουλούδι που μας έφτιαξε η γιαγιά μας.
  • Barbie χωρίς μυαλό και μόρφωση; Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία Mattel έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να μετατρέψει την Barbie από ένα πρότυπο της κλασσικής αμερικάνας νοικοκυράς του 60 σε μια μοντέρνα γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη. Κι έστω κι αν πολλοί θεωρούν ότι άργησαν λιγάκι, σημασία έχει ότι πλέον η κούκλα αυτή για τους λάτρεις της έχει να επιδείξει από ικανότητες ως πτυχία (βλ. και Barbie γιατρός)! Μέχρι και Αστροναύτη έχουν βγάλει!
  • Τώρα όσον αφορά στην ομοιομορφία της όλα αυτά τα χρόνια με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, πάλι η εταιρεία ήρθε να κατευνάσει τους φόβους των γονιών και έτσι πλέον η Barbie αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και κάθε παιδί μπορεί να νιώθει ότι είναι μεν διαφορετικό αλλά συγχρόνως και τόσο μοναδικό.
Barbie
H Βarbie προάγει τη διαφορετικότητα

Διαβάστε περισσότερα:


Πηγές ψυχαγωγίας με τη Barbie

Αν και τα δικά σας παιδιά αγαπούν την κούκλα Barbie και περνούν ώρες παίζοντας μαζί της, τότε μπορείτε να δείτε αν θα τους άρεσαν και κάποια διαδικτυακά site ψυχαγωγίας, με νέα, διαγωνισμούς, βίντεο και προϊόντα.

Εν κατακλείδι, να πω ότι αυτό το ποστ δεν έχει σκοπό να πείσει κανέναν σας για το πόσο καλή είναι η κούκλα Barbie. Μακάρι να είχε ανακαλύψει η mattel πόσο μεγάλοι φαν είμαστε και τότε ίσως να είχα και μεγαλύτερο όφελος!!! χεχε! Θέλω απλά μετά από χρόνια να θυμάμαι πόσο πολλές όμορφες στιγμές πρόσφερε αυτή η κούκλα στην κόρη μου και σε εμένα και πόση ξεγνοιασιά ένιωθα όταν καθόμουν δίπλα της παίζοντας και φτιάχνοντας όμορφες ιστορίες!

Κάλη


Υ.Γ. Αν τα παιδιά ας αγαπούν τις μεγαλύτερες σε μέγεθος κούκλες, τότε διαβάστε και για την άλλη αγάπη της Μελίτας, τις Our Generation Dolls.


Pin it for later

Εγώ αγαπώ τις κούκλες Barbie. Εσύ;

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάλη είμαι κι εγώ στο club του “Αγαπώ τις κούκλες Barbie”! Θέλω να καταθέσω εδώ τη στενοχώρια μου όταν η μαμά μου μπερδεύτηκε- ο Θεός να το κάνει!- και χάρισε τις αγαπημένες μου κούκλες Barbie που είχα συλλογή (κράτησε κάποιες ”δεύτερες”). Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την κούκλα των παιδικών μου χρόνων και φίλη μου έπαιζε μαζί της τουλάχιστον ως τα 15 της- αυτό να το πεις και στη Μελίτα παρακαλώ. Και συμφωνώ μαζί σου πως έχει πια και πολύ ωραία πρότυπα να προσφέρει. Χαίρομαι που επιτέλους βρήκα χρόνο να διαβάσω και αυτήν σας την ανάρτηση! φιλάκια

    • Αν σου πω ότι τώρα είδα το σχόλιό σου! Αχ τι καλά που είσαι κι εσύ στο club και είσαι η Ολυμπιάννα και είσαι καλά! χεχε! Σε ευχαριστώ για την κατάθεση των σκέψεων σου προς την κόρη μου. Θα της τα μεταφέρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ