ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παιδικά βιβλία για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων

    Αυτού του είδους τα παιδικά βιβλία συναισθημάτων τα αγαπάω πολύ. Με έχουν βοηθήσει πολύ να τονώσω το χαρακτηριστικό της ενσυναίσθησης της Μελίτας και μας έχουν δώσει πολλές όμορφες στιγμές ποιοτικού χρόνου. Μπορέσαμε να μάθουμε την ονομασία πολλών διαφορετικών συναισθημάτων ώστε να μπορεί να μου περιγράψει πως νιώθει κάθε φορά κι έτσι να επιλύουμε άγχη αλλά και αντιδράσεις του σώματος που δεν μπορούσε να καταλάβει πως προέρχονται, όπως το πετάρισμα στην καρδιά/κοιλιά όταν ήταν πολύ χαρούμενη. Οπότε θα χαρώ να σας παρουσιάσω μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία για την αναγνώριση και τη διαχείριση των συναισθημάτων που ήρθαν στα χέρια μας το τελευταίο διάστημα

    Παιδικά βιβλία για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων

    O Θυμός του Τόμπι

    • Συγγραφέας: Τομ Περσιβάλ
    • Εκδόσεις: Ψυχογιός Παιδί
    • Ηλικία: 3+

    Ναι, υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν μπορούμε να συγκρατηθούμε. Κι αυτό αφορά και τους μεγάλους και τα παιδιά. Είναι εκείνη η στιγμή που βγαίνει η τίγρης από μέσα μας και νιώθουμε ότι έχουμε δίκαιο και όλοι οι άλλοι είναι λάθος. Και ίσως έτσι να είναι τα πράγματα αλλά κάθε πράγμα έχει τη συνέπειά του. Ευτυχώς ο Τόμι θα το μάθει και θα το καταλάβει. Το δικό σας παιδί;

    Διαβάστε εδώ και για το εκπληκτικό βιβλίο “Η ανησυχία της Ρούμπι”

    Ο Θυμός του Τόμι Παιδικά βιβλία για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων
    Ο Θυμός του Τόμι, Ψυχογιός

    Τα πάντα για τα συναισθήματα

    • Εκδόσεις: Ψυχογιός Παιδί
    • Ηλικία: 4+
    Παιδικά βιβλία για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων-Τα πάντα για τα συναισθήματα
    Τα πάντα για τα συναισθήματα, Ψυχογιός

    Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα. Είναι ένας πλήρης και συναρπαστικός οδηγός για τα συναισθήματα. Τι νιώθουμε, για ποιον λόγο, πώς το εκφράζουμε και τι καταλαβαίνουν οι άλλοι; Πώς λέγονται αυτά που νιώθουμε και πώς θα ήταν καλό εκφραζόμαστε. Μιλήστε με τα παιδιά σας από νωρίς για τα συναισθήματα και μάθετέ τους να λένε αυτό που νιώθουν. Έτσι θα τους είναι πιο εύκολο να το διαχειριστούν.

    Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ


    Καλοσύνη

    • Προλογίζει ο Axel Scheffler
    • Εκδόσεις: Ψυχογιός Παιδί
    • Ηλικία: 4+
    Παιδικά βιβλία για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων-Παιδικό Βιβλίο, Καλοσύνη
    Καλοσύνη, Ψυχογιός

    Ένα βιβλίο που αγάπησα πολύ! ‘Ενα βιβλίο γεμάτο αισιοδοξία για το ότι η καλοσύνη είναι μεταδοτική και μπορεί όντως να ακουμπήσει τις καρδιές μας με τις πιο απλές πράξεις.

    Αυτό που αγάπησα επίσης είναι ότι κάθε σελίδα του βιβλίου είναι εικονογραφημένη από 38 διαφορετικούς εικονογράφους, κι αυτό το κάνει πολύ ξεχωριστό. Οπότε κάθε φορά που θα γυρίζετε σελίδα η μαγεία θα ξεκινάει από την αρχή!

    Το βιβλίο θα το βρείτε και εδώ

    Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση Three Peas, η οποία παρέχει σημαντική βοήθεια σε ανθρωπους που αναγκάστηκαν, για διάφορους λόγους, να εγκαταλείψουν την εστία τους.


    Δείπνο για Τέρατα

    • Συγγραφέας: Έμα Γιάρλετ
    • Εκδόσεις: Ψυχογιός
    • Ηλικία: 5+

    Αυτό το βιβλίο δεν είναι αμιγώς ένα βιβλίο συναισθημάτων αλλά μιλάει για τη φιλία και επειδή μου άρεσε πάρα πολύ θα ήταν κρίμα να μην το συμπεριλάβω σε αυτή την κατηγορία. Άλλωστε και η φιλία δεν μας δημιουργεί στα παιδιά νέα και πρωτόγνωρα συναισθήματα που αρχικά δεν μπορούν να διαχειριστούν παρά μόνο με πράξεις; Να μια ωραία, λοιπόν, ευκαιρία να μιλήσετε για τη φιλία μαζί τους με λόγια!

    Παιδικά βιβλία για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων-Δείπνο για τέρατα. Παιδικό βιβλίο από Εκδόσεις Ψυχογιός
    Δείπνο για τέρατα, Ψυχογιός

    Το τέρας προσκαλεί σε δείπνο τους φίλους του υποσχόμενο να τους μαγειρέψει ένα πεντανόστιμο φαγητό που τυχαίνει να είναι ένας σγουρομάλλης μπόμπιρας. Ο μπόμπιρας αυτός όμως θα του γνωρίσει τη μαγεία της αληθινής φιλίας και θα του γεννήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Τελικά αυτό το γεύμα θα γίνει;

    Το βιβλίο εκτός από φανταστικά χρώματα είναι και διαδραστικό καθώς περιέχει 4 “τερατώδη” γράμματα αλλά και πολλές χιουμοριστικές “τερατώδεις” συνταγές. Εμείς το λατρέψαμε!

    Ελπίζω για ακόμη μία φορά οι προτάσεις μας για παιδικά βιβλία συναισθημάτων να σας ικανοποιήσουν αν τελικά τα αποκτήσετε και να σας προσφέρουν πολύ ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης