ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στο σπίτι #μένουμεσπίτι

    Και μετά την υπέροχη ανάρτηση που έγραψε η Κατερίνα με ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε μέσα στο σπίτι για να απασχοληθούν τα παιδιά που δεν έχουν σχολείο, έρχομαι κι εγώ να προσθέσω τις δικές μου ιδέες μιας και αυτές τις μέρες νομίζω ότι θα εξαντλήσουμε το ταλέντο μας στην εύρεση ιδεών, παιχνιδιών και ευφάνταστων δραστηριοτήτων. Φυσικά σε αυτό έχω βοηθό και το διαδίκτυο και τα υπέροχα blogs πολλών φίλων μας. Οι ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στο σπίτι είναι πολλές. Σημαντικό κομμάτι η ηλικία των παιδιών σας. Αυτή η ανάρτηση περιλαμβάνει ιδέες κυρίως για παιδιά δημοτικού αλλά όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή σας να τα βοηθήσετε να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις και να γελάσουν ή μάθουν νέα πράγματα

    Ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στο σπίτι #μένουμεσπίτι 1

    Ξεκινάμε αμέσως. Σε κάποιες από τις ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στο σπίτι θα βρείτε και link που θα οδηγούν σε κάποιο βοηθητικό κανάλι στο youtube ή σε κάποιο άλλο blog. Ωστόσο θέλω να ξέρετε ότι όλες οι ιδέες είναι δοκιμασμένες και φυσικά με βάση τα γούστα της δικής μου οικογένειας. Θα μπορούσα να σας βάλω 50 και 100 ιδέες, όμως ξέρετε και άλλωστε για αυτό μας αγαπάτε, ότι πάντα προσέχουμε να έχουμε δοκιμάσει αυτά που σας προτείνουμε ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

    Φτιάξτε φρούριο με σεντόνια

    Αγαπημένο παιχνίδι της Μελίτας! Τα μανταλάκια είναι ο βασικός βοηθός της ώστε να σταθεροποιηθούν τα σεντόνια σε πόμολα και καρέκλες και όλο το δωμάτιο γίνεται ένα τεράστιο σπίτι ή φρούριο ή χώρος πικνίκ με πολύχρωμα σεντόνια για ουρανό. Αν τα παιδιά είναι μικρά μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς. Εμάς αυτός είναι συνήθως ο Κώστας που το παιχνίδι αυτό ήταν και του ίδιου το αγαπημένο τους όταν ήταν μικρός! Εκτός από μανταλάκια μπορείτε απλά να δέσετε με κόμπο σε κάποιο χερούλι την άκρη του σεντονιού.

    Φτιάξτε Ινδιάνικη σκηνή

    Ελπίζω να έχετε σκουπόξυλα στο σπίτι γιατί θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3, τα οποία θα δέσετε μεταξύ τους στην κορυφή και από εκεί θα στερεώστε ένα μεγάλο διπλό σεντόνι. Μια υπέροχη αυτοσχέδια ινδιάνικη σκηνή στη διάθεση των μικρών ινδιάνων σας ώστε να τους βοηθήσετε να φανταστούν το δικό τους σκηνικό για το παιχνίδι τους.

    Δείτε εδώ πώς μπορείτε να τη φτιάξετε με χαρτί μέτρου ή ρολό.

    Διοργανώστε ένα οικογενειακό πικ νικ μέσα στο σπίτι, στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Ξέρετε ότι αγαπάμε τα πιν νικ αλλά σε αυτή τη φάση θα ήταν καλύτερο, όσο κι αν πιστεύετε ότι θα είστε κάπου έξω μόνοι σας, να μην το τολμήσετε σε εξωτερικό χώρο. Όμως το μπαλκόνι ή ακόμα και στο πάτωμα του σπιτιού σας είναι πάντα μια ωραία ιδέα. Αν μάλιστα έχετε και κήπο, θα ήταν ιδανικό. Μια κουβέρτα και μερικά σνακ θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν το πιο διασκεδαστικό πικ νικ της οικογένειάς σας!

    Φτιάξτε τεράστιες Σαπουνόφουσκες. Πώς να τις φτιάξετε με επιτυχία!

    Φτιάξτε ένα δωμάτιο κατασκόπων με λέιζερ από κλωστές ή ταινία

    Την ιδέα αυτή την έχω δει εδώ και πολλά χρόνια στο pinterest, ακολουθήστε το Ανθομέλι εδώ και πάρτε πολλές ιδέες από τους πίνακές μας, αλλά δεν έτυχε ποτέ να το κάνω. Για να λέμε και την αλήθεια βαριόμουν, αλλά ο Κώστας σε αυτά είναι πρώτος. Ωστόσο δεν χρησιμοποιήσαμε ταινία διπλής όψης αλλά blue tack και χοντρές κλωστές πλεξίματος. Και έτσι η μικρή μας κατάσκοπος πέρασε την ώρα της προσπαθώντας να τελειoποιήσει τις ικανότητές της στην κατασκοπεία και στο πέρασμα των εμποδίων.

    Μάθετε το παιδί σας να παίζει “λάστιχο”

    Το θυμάστε το “λάστιχο” που παίζαμε μικρές; Ε, τώρα ήρθε η ώρα να το μάθετε και στα παιδιά σας. Φυσικά θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι λάστιχο (δείτε αν έχει μέσα το kit με τα ραφτικά σας). Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου ποια ήταν τα “ποιηματάκια” που χρησιμοποιούσαμε κι έτσι επιστράτευσα το ίντερνετ πάλι, και συγκεκριμένα το youtube! Για δείτε εδώ το βιντεάκι που βρήκα. Δυστυχώς έχει μόνο 5 παιχνίδια αλλά μπορεί εσάς η μνήμη σας να μην σας απατά κι έτσι να θυμηθείτε περισσότερα. Θα το ψάξω ωστόσο κι άλλο.

    Μάθετε στο παιδί σας παιχνίδια με την τράπουλα

    Μερικά αθώα παιχνίδια, όπως η “ξερή” ή η “αγωνία” είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνουν τα παιδιά σας χαρτοπαίκτες. Έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε με την ξερή και η Μελίτα ενθουσιάστηκε. Γενικά ήταν η πρώτη της επαφή με τράπουλα και ένιωσα κι εγώ η ίδια έκπληξη που τόσο καιρό δεν της είχα καν πει ποια ήταν τα τραπουλόχαρτα. Ωστόσο αν τα δικά σας παιδιά είναι μεγαλύτερα ή πιο εξοικειωμένα μπορείτε να προχωρήσετε και στην μπιρίμπα! Αν πάλι είναι πιο μικρά γιατί όχι να μην φτιάξτε τους δικούς σας πύργους από τραπουλόχαρτα. Ποιος θα φτιάξει τον πιο ψηλό; Τράπουλες όπως και τράπουλες tichu για τους εφήβους μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Παίξτε όνομα ζώα φυτά

    Άλλο αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων που φυσικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από ένα φύλλο χαρτί και μερικά μολύβια. Εμείς το αγαπάμε πολύ αυτό το παιχνίδι και ήταν και ένας υπέροχος τρόπος να μάθει η Μελίτα νέες λέξεις και επαγγέλματα ή φυτά. Κάποιοι (όπως και τα ανίψια μου) μπορεί να έχετε και το αντίστοιχο επιτραπέζιο τσέπης που επίσης έχει πολύ ενδιαφέρον.

    Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού

    Άλλο παιχνίδι που συνήθως βαριέμαι να διοργανώσω (το έχω κάνει αλλά δεν είναι και το καλύτερό μου!). Αν είστε κι εσείς σαν κι εμένα, τότε η Aspa Online θα σας λύσει τα χέρια με ένα Κυνήγι θησαυρού μέσα στο σπίτι. Εμείς έχουμε ένα Scavenger Game για εξωτερικό χώρο και σίγουρα θέλει περισσότερα από ένα παιδιά. Εάν έχετε μεγάλη αυλή δείτε και το δικό μας και προσαρμόστε το στις ανάγκες σας ή εμπνευστείτε και δημιουργήστε το δικό σας.

    Εδώ θα βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμο scavenger για να παίξετε online με τους φίλους, συγγενείς ή ακόμα και με τη γιαγιά και τον παππού που είναι μακριά.

    Διοργανώστε βραδιά καραόκε

    Η αγορά που κάναμε τα Χριστούγεννα με το φορητό ηχείο μας έχει αποζημιώσει καθώς το καραόκε δίνει και παίρνει. Δυστυχώς ωστόσο με το πολύ τράβα-δώσε μας χάλασε το μικρόφωνο αλλά δεν πτοούμαστε. Εσείς μπορείτε απλά να βάλετε το youtube στην smart tv σας και να απογειώσετε το ταλέντο σας. Αρκεί ο μπαμπάς σας να μην είναι τόσο παράφωνος όσο ο δικός μας!

    Παίξτε μπάσκετ με “τρελομπαλάκια”

    Αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς δικής μας έμπνευσης και αφορά κυρίως μικρότερα παιδιά αλλά πρέπει να σας πω ότι η Μελίτα τρελαίνεται ακόμα να το παίζει με τον μπαμπά της. Τα τρελομπαλάκια τα ξέρετε; Αυτά που πηδάνε σαν τρελά; Ε, εμείς έχουμε περίπου 2-3 και τα χρησιμοποιούμε ως εξής. Έχουμε ένα μεγάλο τενεκεδένιο κουτί, το οποίο κρατάει ένας από τους δύο και ο άλλος ρίχνει το μπαλάκι, είτε με ένα γκελ στο πάτωμα προσπαθώντας να βάλει καλάθι (νορμάλ βερσιόν), είτε και τα τρία. Ο άλλος προσπαθεί σαν τρελός χωρίς να τα πιάσει με το χέρι του να τα βάλει μέσα στο τενεκεδάκι. Τρελό γέλιο, δοκιμάστε το χωρίς να σπάσετε όμως κάποιο βάζο!

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Ιδέες για να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι όταν τα σχολεία είναι κλειστά

    Φτιάξτε βιντεάκια για αγαπημένα σας πρόσωπα και στείλτε τα τους

    Προχθές που είχε γενέθλια η φίλη της Μελίτας και κάναμε διαδικτυακά γενέθλια, αποφάσισε να της κάνει δώρο ένα βιντεάκι. Μαγνητοσκόπησε τον εαυτό της να χορεύει το αγαπημένο τραγούδι της φίλης της, έφτιαξε intro σε ένα από τα app που έχει στο τάμπετ της και της το στείλαμε στο email της. Γιατί όχι να μην το κάνουν αυτό τα παιδιά για διάφορους φίλους και συγγενείς. Δημιουργία και τέχνη, 2 σε 1. Ωστόσο, αν δεν είστε του καλλιτεχνικού, απλά βιντεοσκοπήστε βιντεάκια με ευχές και χαμόγελα και στείλτε τα ως έκπληξη σε διάφορους συγγενείς και φίλους.

    Εμείς φτιάξαμε μια ομάδα με τις οικογένειές μας και τους γονείς μας στο viber και καθημερινά επικοινωνούμε με αστεία, βιντεάκια, φωτογραφίες από την καθημερινότητά μας κι έτσι νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον κάθε στιγμή που το έχουμε ανάγκη.

    Κάντε διαγωνισμό ζωγραφικής με όλα τα μέλη της οικογένειας

    Αυτή την ιδέα την βρήκα προχθές (λυπάμαι αλλά δεν θυμάμαι που!) παραλλαγμένη φυσικά και σκέφτηκα να την κάνουμε ως εξής. Ορίστε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο στο σπίτι, εκεί που το διάβασα είχε μια φρουτιέρα με φρούτα, και πάρτε όλοι ένα κομμάτι χαρτί και αποτυπώστε το αντικείμενο όπως το βλέπετε και φυσικά μπορείτε να το ζωγραφίσετε. Ο καλύτερος κερδίζει 2 παραπάνω κρέπες της μαμάς!

    Μπορείτε φυσικά να κάνετε και μια έκθεση ζωγραφικής! Δείτε εδώ την δική μας. Ένας τοίχος γεμάτος ζωγραφιές

    Κάντε σαπουνόφουσκες

    Το ομολογώ! Προχθές που πήγε ο Κώστας στο φαρμακείο, του ζήτησα να μου φέρει και γλυκερίνη. Εντάξει, το άχρηστο υλικό της ημέρας αλλά μου είχε κολλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο που θα έχει καλό καιρό να βγούμε στην αυλή και να κάνουμε τεράστιες σαπουνόφουσκες. Αν είστε τρελοί σαν εμάς δοκιμάστε το. Ωστόσο επειδή έχω βρει διάφορες συνταγές, θα τις δοκιμάσω και θα σας πω ποια θα είναι η καλύτερη. Αρκεί να πετύχει! Αν είστε φαν, κάντε τη δική σας έρευνα και πείτε μου κι εμένα παρακαλώ!

    Μπορείτε επίσης να κάνετε και κάτι πιο απλό με απλό απορρυπαντικό πιάτων! Διασκεδάζοντας με τεράστιες σαπουνόφουσκες

    Εκτυπώστε εκτυπώσιμα για τα παιδιά 

    Εάν δεν είστε από αυτούς που τους τελείωσε το μελάνι μέσα στην κρίση του κορoνoϊού, να μην σου τύχει, τότε τα δωρεάν εκτυπώσιμα μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμα! Τα αγαπημένα μας Learning Tube έχουν δύο φανταστικά αρχεία με εκτυπώσιμα για να μάθουν τα παιδιά τις σημαίες του κόσμου αλλά και να αγαπήσουν τον Πικάσο! Επίσης πολλά εκτυπώσιμα μπορείτε να βρείτε στο site της Αγάπης, The Craft Room, καθώς και στην ομάδα της στο facebook.


    Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε και τα δικά μας δωρεάν εκτυπώσιμα!


    Ελπίζω να σας έδωσα αρκετές λύσεις για δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στο σπίτι. Κι αν πιστεύετε ότι δεν σας φτάνουν, συνεχίστε να “σκαλίζετε” το Ανθομέλι. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλές αναρτήσεις για να σας εμπνεύσουν. Και επειδή έχουμε εμείς πολλές, ακολουθήστε μας και στο Instagram γιατί στα stories ανεβαίνουν πολλές. Συνεχίστε να είστε αισιόδοξοι και να απολαμβάνετε αυτές τις μέρες με τα παιδιά και την οικογένειά σας! Γιατί εσείς μπορείτε, ενώ άλλοι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα! Εκμεταλλευτείτε το! 

    Κάλη 


    Pin it for later

    Μένουμε σπίτι και σας δίνουμε ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά σας

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης