ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γιατί να διαβάσω ένα ταξιδιωτικό άρθρο αφού δεν θα πάω ταξίδι;

    Ένα ταξιδιωτικό άρθρο δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν σε συγκεκριμένο προορισμό αλλά αφορά και όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια αλλά και τη γνώση. Γιατί τα ταξίδια εκτός από την ξεκούραση (πολλές φορές και ευχάριστη κούραση) μας προσφέρουν γνώσεις, πολλές εμπειρίες, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

    Ακούω διάφορα…

    Φίλοι ή φίλες μου λένε συχνά: “Γιατί να διαβάσω μία ταξιδιωτική ανάρτηση αφού δεν πρόκειται να πάω σε αυτό το μέρος; Θα κάνω αναζήτηση όταν θελήσω να πάω.”. Ναι, σίγουρα πολλές φορές τα ταξιδιωτικά post περιλαμβάνουν και πληροφορίες που θα ενδιέφεραν αυτόν που θέλει να ταξιδέψει αλλά εσείς… απλά προσπεράστε τις και διαβάστε όλα τα υπόλοιπα.

    Άλλοι πάλι λένε πως δεν διαβάζουν ταξιδιωτικές αναρτήσεις γιατί τους είναι πολύ δυσάρεστο να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάνε σύντομα ταξίδι για οικονομικού ή όχι λόγους. Σεβαστή και αυτή η άποψη αλλά και πάλι μου φαίνεται υπερβολική για κάποιους που αγαπούν τα ταξίδια.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Τι μπορεί να τους ενδιαφέρει;

    Ένα αξέχαστο road trip στη Σλοβακία

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

    Νυρεμβέργη: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της γερμανικής πόλης

    Η δική μου απάντηση

    Η δική μας απάντησή ως travel bloggers αλλά και ως αναγνώστες και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι και πάλι πως οι ταξιδιωτικές αναρτήσεις προσφέρουν γνώση. Οξύνουν τον νου και μας μαθαίνουν για τον κόσμο. Ποιος είπε άλλωστε ότι θα προλάβουμε σε αυτή τη μικρή ζωούλα μας να επισκεφτούμε όλον τον κόσμο; Αν δω δηλαδή ένα ταξιδιωτικό άρθρο για τη Νέα Ζηλανδία θα πω ότι δεν θα το διαβάσω γιατί δεν πρόκειται να πάω ποτέ εκεί; Και που ξέρετε ότι δεν θα εμπνευστείτε από ένα ταξιδιωτικό άρθρο για να κάνετε κάποια στιγμή στη ζωή σας πραγματικότητα αυτό το ταξίδι;

    Γιατί να διαβάσω ένα ταξιδιωτικό άρθρο αφού δεν θα πάω ταξίδι;

    Περνάμε δύσκολες μέρες!

    Οι μέρες που διανύουμε με τα ελληνοτουρκικά αλλά και με τον κορονοϊό είναι σίγουρα δύσκολες και μας κάνουν να φοβόμαστε κι ένα απλό συνάχι. Οι καταστάσεις των τελευταίων ημερών μας έχουν κάνει να είμαστε σφιγμένοι και ίσως κάποιες φορές μας κόβουν τη διάθεση να κάνουμε όνειρα για το μέλλον.

    Όμως ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και ταυτόχρονα φυσικά να μην είμαστε και επιπόλαιοι ως αναφορά στα ταξίδια μας και τους προορισμούς που επιλέγουμε με ένα “έλα μωρέ, εγώ δεν φοβάμαι!”. Μπόρα όμως είναι και θα περάσει! Αλλά και για όσο και να κρατήσει να είστε σίγουροι πως θα βγούμε και πάλι δυνατοί γιατί ο άνθρωπος έτσι είναι φτιαγμένος με δίψα για ζωή όσο χρονών κι αν είναι και ξέρει να σηκώνεται!

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Ιδέες για να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι όταν τα σχολεία είναι κλειστά

    Δεν παύουμε να είμαι travel bloggers

    Που θέλω να καταλήξω; Στο ότι εμείς στο Ανθομέλι και στο The Greek Travel Family (το νέο ξενόγλωσσο ταξιδιωτικό blog του Ανθομέλι) θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τα μέρη που έχουμε επισκεφτεί και να προτείνουμε την Ελλάδα σε Έλληνες αλλά και στους ξένους ως το έναν υπέροχο προορισμό για τις διακοπές τους όλο τον χρόνο με τα παιδιά ή χωρίς. Θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τα ταξίδια μας στο εξωτερικό γιατί υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα και μουσεία για τα οποία, ακόμα και μέσω μιας φωτογραφίας στην οθόνη του υπολογιστή σας αλλά και του κειμένου που τη συνοδεύει, έχετε να μάθετε πολλά!

    Ταξίδια στην Ελλάδα με το Ανθομέλι

    Γιατί να διαβάσω ένα ταξιδιωτικό άρθρο αφού δεν θα πάω ταξίδι; 2

    Ταξίδια στην Ευρώπη με το Ανθομέλι

    Γιατί να διαβάσω ένα ταξιδιωτικό άρθρο αφού δεν θα πάω ταξίδι; 4

    The Greek Travel Family

    Για την ώρα έχουμε σταματήσει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις μας γιατί είναι σημαντικό να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας, τους γονείς μας και τους γύρω μας. Γιατί το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε είναι ευθύνη όλων μας. Ωστόσο έχουμε πάρα πολύ ταξιδιωτικό υλικό να μοιραστούμε μαζί σας που τελικά η παραμονή μας στο σπίτι θα μας βγει και σε καλό γιατί θα μπορέσουμε να γράψουμε, να επεξεργαστούμε το φωτογραφικό μας υλικό, να κάνουμε έρευνα και τελικά να σας τα παρουσιάσουμε μέσα από τα ταξιδιωτικά μας άρθρα. Θα χαρούμε να τα διαβάσετε και ευχόμαστε σύντομα να είμαστε όλοι σε θέση να ταξιδέψουμε.

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι

    Για την ώρα αν δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψετε, ταξιδέψτε με το Ανθομέλι μέσα από τις ταξιδιωτικές αναρτήσεις μας!

    Ελάτε στην ταξιδιωτική μας ομάδα στο facebook και ανεβάστε κι εσείς τις δικές σας προσωπικές φωτογραφίες λέγοντάς μας λίγα λόγια για τον συγκεκριμένο προορισμό! Αν είστε blogger κοινοποιήστε τα δικά σας ταξίδια τα οποία μοιραστήκατε με τους αναγνώστες σας στο blog σας!

    Θα χαρούμε να μάθουμε και τη δική σας άποψη πάνω στα παραπάνω διαβάζοντας τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση!

    Κατερίνα και Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης