ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 εξαιρετικά βιβλία με θέμα την εφηβεία και τη γενιά iGen

    Σήμερα θα προτείνω στους γονείς με παιδιά στην εφηβεία, αλλά και σε εκπαιδευτικούς με μαθητές σε αυτή την ηλικία, δυο βιβλία με θέμα την εφηβεία που διαβάζω αυτό το διάστημα. Ας πάρουμε από αυτά όσο περισσότερη γνώση μπορούμε, ας ενημερωθούμε κι ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στην καθημερινότητά μας εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που θα την κάνουν καλύτερη. Ας οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή κι ας έχουμε πάντα την αγκαλιά μας ανοιχτή για τα παιδιά μας!

    Προτάσεις βιβλίων με θέμα την εφηβεία και τη γενιά igen

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Tik Tok, η νέα τρέλα των εφήβων!

    Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Τι μπορεί να τους ενδιαφέρει;

    Βιβλία με θέμα την εφηβεία

    Εμπιστευτείτε του εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή

    • Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Καππάτου (ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος)
    • Εκδόσεις: Μίνωας

    Ένα εξαιρετικό βιβλίο για γονείς με παιδιά στην εφηβεία (10-21 ετών) που λύνει ερωτήματα σχετικά με την κρίσιμη αυτή ηλικιακή φάση της ζωής των παιδιών. Ναρκωτικά, αλκοόλ, φίλοι και παρέες, έξοδοι, σχέσεις με το άλλο φύλο, σεξ και άλλα θέματα. Ερωτήματα που σχετίζονται με την εφηβεία παίρνουν απαντήσεις μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που υπογράφει η γνωστή ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.

    Προτάσεις βιβλίων με θέμα την εφηβεία και τη γενιά i gen - Εμπιστευτείτε τους εφήβους εμπιστευτείτε τη ζωή.
    Εμπιστευτείτε του εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή

    Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2007, το 2014 κυκλοφόρησε αναθεωρημένο (διαβάστε για αυτή την έκδοση με τίτλο «Παιδιά στην εφηβεία, Γονείς σε κρίση» από τις εκδόσεις Μίνωας ) και σήμερα επανακυκλοφορεί περιλαμβάνοντας τις τελευταίες επιστημονικές προσεγγίσεις γύρω από θέματα που αφορούν τα παιδιά από 10-21 ετών και προβληματίζουν και τους γονείς τους.

    Το βιβλίο θα το βρείτε και εδώ

    Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο δεν είναι απαραίτητο να διαβάσετε ολόκληρο ή όπως ένα μυθιστόρημα από την αρχή ως το τέλος. Μπορείτε να το συμβουλεύεστε ακόμα και μεμονωμένα ανά κεφάλαιο ανάλογα με τις ανάγκες του/των εφήβων σας.

    Διαβάζοντάς το μου έκανε τρομερή εντύπωση που στις σελίδες του βρήκα εκτεταμένο κεφάλαιο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακόμα και με το παιχνίδι Fortnite, ώστε οι γονείς που δεν τα γνωρίζουν να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού με το οποίο ασχολούνται τα παιδιά τους και να καταλάβουν τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους.


    Νέα κατηγορία άρθρων στο Ανθομέλι με θέμα την εφηβεία


    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι: Τα καλύτερα δώρα για κορίτσια στην εφηβεία

    iGen – Η γενιά του Internet

    • Συγγραφέας: Jea Twenge, PhD (καθηγήτρια ψυχολογίας)
    • Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

    Μη μου πείτε πως τα παιδιά σας δεν έχουν έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα όταν σε συζητήσεις αναφέρεστε στο ότι οι γονείς σας μεγάλωσαν χωρίς τηλέφωνο στο σπίτι τους ή ότι όταν ήσασταν στην εφηβεία δεν μπορούσαν να σας βρουν άμεσα όταν βγαίνατε βόλτα κι εσείς τους τηλεφωνούσατε από τηλέφωνο με τηλεκάρτα ή από κάποιο περίπτερο!

    Προτάσεις βιβλίων με θέμα την εφηβεία και τη γενιά igen. Η γενιά του internet
    I Gen. Η γενιά του Internet

    Γεννημένα από το 1995 και μετά, τα παιδιά της γενιάς iGen* μεγάλωσαν με κινητά τηλέφωνα, είχαν προφίλ στο Instagram πριν πάνε στο Λύκειο και δεν θυμούνται πώς ήταν ο κόσμος πριν από το Διαδίκτυο.

    Το i μπροστά από το Gen (generation=γενιά) προήλθε από το i της λέξης internet, αφού τα πρώτα παιδιά της γενιάς αυτής ήταν έφηβοι όταν λανσαρίστηκε το 2007 το iphone ενώ πήγαιναν Λύκειο όταν κυκλοφόρησε το ipad αλλά είναι και η πρώτη γενιά που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ όποτε το επιθυμεί

    Το βιβλίο της ψυχολόγου Jean TwengeiGen, η γενιά του internet” μας περιγράφει τη γενιά του σήμερα. Τη γενιά στην οποία ανήκουν τα παιδιά μας. Μια γενιά με τα δικά της άγχη, τα δικά της προβλήματα, τη δική της ιστορία, τις δικές της απόψεις γύρω από θέματα θρησκείας, σεξουαλικότητας αλλά και πολιτικής. Μια γενιά που δυστυχώς ζει τη μοναξιά πολύ πιο έντονα απ’ όσο φανταζόμαστε και επιβάλλεται να την κατανοήσουμε ως γονείς ή ακόμα και ως εκπαιδευτικοί ή εργοδότες.

    Τι σημαίνει, λοιπόν, για εμάς το ότι τα σημερινά παιδιά είναι λιγότερο επαναστάτες, περισσότερο ανεκτικά, λιγότερο ευτυχισμένα και εντελώς απροετοίμαστα για την ενήλικη ζωή; Και ποιο θα είναι το δικό τους μέλλον ή το μέλλον του κόσμου;

    Προβληματίστηκα τόσο πολύ ακόμα από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου! Δεν είναι τυχαίο πως βασιζόμενοι στην έρευνα αυτού του βιβλίου οι μέτοχοι της Apple έγραψαν ανοιχτή επιστολή, καλώντας την εταιρεία να μελετήσει τον αντίκτυπο της χρήσης smartphone στην ανάπτυξη των παιδιών.

    Ξεφυλλίστε το βιβλίο από εδώ

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης