ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η Αλεπού μοδίστρα, ένα βιβλίο για καλό σκοπό

    Το βιβλίο “Η Αλεπού μοδίστρα” της Χριστίνας Ντούμα σε εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και είναι ένα βιβλίο για καλό σκοπό. Με την αγορά κάθε βιβλίου ενισχύετε την προσπάθεια θεραπείας του Θοδωρή με 2 ευρώ. 

    Ένα βιβλίο για καλό σκοπό από την Ελληνοεκδοτική

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκδοτικός οικός Ελληνοεκδοτική στηρίζει με κάποια έκδοσή του μια προσπάθεια που αφορά στα παιδιά. Αυτή τη φορά με τα έσοδα του βιβλίου Η Αλεπού μοδίστρα θα στηρίξει τον Θοδωρή που παλεύει εδώ και πολλά χρόνια με τη νόσο Batten. 

    Το θαύμα του Θοδωρή και τα όνειρά του

    Ο Θοδωρής διαγνώστηκε 6 ετών με τη νόσο Battern, μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία «χτυπά» πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Η νόσος αυτή, λόγω της σπανιότητας της, είναι άγνωστη παγκοσμίως στους περισσότερους ιατρούς. Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος μπορεί να προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους.

    Ο ασθενής που έχει τη νόσο Battet xάνει σταδιακά την όραση του, παθαίνει επιληπτικές κρίσεις, χάνει ακόμα σταδιακά την ικανότητα του να μιλά, να περπατά, να κινείται, να καταπίνει, να αναπνέει. Καταλήγει κλινήρες, δηλαδή στο κρεβάτι, με μηχανική υποστήριξη και σύντομα επέρχεται ο θάνατος. Παράλληλα χάνει τις νοητικές ικανότητες και παρουσιάζει ψυχιατρικά και κοινωνικά προβλήματα. Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία, ο Θοδωρής, όμως, με τη δύναμη που έκρυβε και έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του, κατάφερε να πετύχει το θαύμα!

    Είναι 25 ετών, τυφλός πλέον, αλλά φοιτητής στο γ’ έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ο μοναδικός φοιτητής παγκοσμίως που διαγνώστηκε με νόσο Batten! Σήμερα ο Θοδωρής περπατά, κοινωνικοποιείται, αυτοεξυπηρετείται σε όλους τους τομείς, έχει χόμπι και προσπαθεί να είναι ευτυχισμένος μέσα στις δυσκολίες, αλλά κυρίως μέσα από τις επιτυχίες του. 

    Στόχος του Θοδωρή είναι να πάρει μέρος στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbus, στο Οχάιο. Η θεραπεία αυτή κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα καλύψει η επιστημονική κοινότητα της Αμερικής. Οι ανάγκες του ίδιου, της οικογένειας του και των απαραίτητων συνοδών του για 4 με 5 μήνες εκεί, είναι μεγάλες και δυσβάσταχτες.

    Η οικογένεια του δημιούργησε μια σελίδα Theodore’s Miracle στο Facebook, θέλοντας να κάνει το θαύμα του Θοδωρή γνωστό. Επίσης έφτιαξαν βραχιολάκια, στα οποία αναγράφεται πάνω το θαύμα του και διατίθενται 5 ευρώ το ένα, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για τη νοσηλεία του.

    Η αλεπού μοδίστρα

    Η τελευταία προσπάθεια για να μαζευτούν χρήματα για τη θεραπεία του Θοδωρή είναι η έκδοση σειράς βιβλίων Τα όνειρα του Θοδωρή με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τον αγώνα που δίνει ο νέος και η οικογένειά του. Το βιβλίο Η Αλεπού μοδίστρα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και σας το προτείνω για τα παιδιά σας ή ως επιλογή για κάποιο δώρο που θέλετε να κάνετε.

    Η Αλεπού μοδίστρα, ένα βιβλίο για καλό σκοπό-Η Αλεπού μοδίστρα, ένα βιβλίο από την ελληνοεκδοτική για καλό σκοπό, τη θεραπεία του Θοδωρή

    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Το βιβλίο Η Αλεπού μοδίστρα είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο και διδακτικό βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο, που μπορεί να διαβαστεί σε παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και από τα ίδια τα παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. 

    Η παμπόνηρη αλεπού εργάζεται ως μοδίστρα αλλά πάντα παραπονιέται για τα λίγα χρήματα που κερδίζει. Έτσι, βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να εκμεταλλευτεί τα ζώα του δάσους. Στην αρχή το σχέδιό της πετυχαίνει αλλά τα ζώα καταλαβαίνουν την κοροϊδία και αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά μαθαίνουν για την εκμετάλλευση, την εκδίκηση, τη μεταμέλεια, τη δύναμη της συγχώρεσης αλλά και τη δικαιοσύνη.

    Το βιβλίο μπορείτε να προμηθευτείτε από την Ελληνοεκδοτική αλλά και από τον Ιανό.

    Στο διαδίκτυο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την έκταση που έχει λάβει το θαύμα του Θοδωρή.
    www.theodoresmiracle.org
    www.facebook.com/theodoresmiracle
    https://www.facebook.com/christina.bouraimi
    https://www.youtube.com/channel/UCHdj2jZw-QBRActJwF5dx_g

    Αξίζει μάλιστα να διαβάσετε τι λέει η μητέρα του για την καθημερινότητα του Θοδωρή.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης