ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το Πνεύμα του Χιονιού: ένα παραμύθι από τη Νορβηγία

    Πριν λίγες ημέρες έφτασε στην πόρτα μου ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Ένα βιβλίο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα που έχουμε στη βιβλιοθήκη μας μέχρι τώρα. Ένα βιβλίο που έκανε τις πεταλούδες στο στομάχι μου να πετάνε από την προσμονή για την αγαπημένη μας εποχή του χρόνου αλλά συγχρόνως με συγκίνησε βαθιά καθώς αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της απώλειας. Το υπέροχο παραμύθι από τη Νορβηγία και την συγγραφέα Maja Lunde, Το Πνεύμα του Χιονιού, είναι ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για αναγνώστες κάθε ηλικίας που αποτελείται από 24 κεφάλαια –ένα για κάθε ημέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα. Μια ιστορία μαγική που θα σας ζεστάνει την καρδιά και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η νέα αγαπημένη σας παράδοση για αναγνώσεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    Το Πνεύμα του Χιονιού: ένα παραμύθι από τη Νορβηγία 1

    Το Πνεύμα του Χιονιού

    Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Καθώς κολυμπάει λυπημένος στην πισίνα, βλέπει ένα κοριτσάκι με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο. Είναι η Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και πηγαίνουν μαζί στο σπίτι της για να πιουν κακάο. Ο Κρίστιαν ενθουσιάζεται με τον υπέροχο στολισμό για τα Χριστούγεννα και με την ομορφιά του σπιτιού. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένας παράξενος άντρας που εμφανίζεται ξαφνικά έρχεται για να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Κρίστιαν να ανακαλύψει το μυστικό της Χέντβιχ, αλλά και να φέρει ξανά στο σιωπηλό και μελαγχολικό σπίτι του το πνεύμα των Χριστουγέννων; Και ποια είναι πραγματικά η Χέντβιχ;  

    Προμηθευτείτε το βιβλίο από εδώ

    Το Πνεύμα του Χιονιού: ένα παραμύθι από τη Νορβηγία 3
    Εμείς θα ξεκινήσουμε να διαβάζουμε το βιβλίο σήμερα ως advent calendar

    Η συγγραφέας

    Στην παρουσίαση των Εκδόσεων Κλειδάριθμος , που είναι το νέο must για τα παιδικά βιβλία, στον υπέροχο πολυχώρο του Apivita Experience Store είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω τη Νορβηγίδα συγγραφέα που μας μετέφερε με τον αστείρευτο λόγο της στα χιονισμένα βουνά της Νορβηγίας αλλά και στο κλίμα των νορβηγικών γιορτών. Η ίδια μας μίλησε με ταπεινότητα για το βιβλίο-φαινόμενο που έχει ήδη κυκλοφορήσει σε 26 χώρες, έχει ξεπεράσει στη Νορβηγία τα 250.000 αντίτυπα και φυσικά ήταν υποψήφιο για πολλά βραβεία.

    Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τη Νορβηγική Πρεσβεία καθώς και το Norway in Greece για αυτή την ένωση Ελλάδας και Νορβηγίας και την ευκαιρία να μάθω ακόμα περισσότερα για αυτή την ιδιαίτερη χώρα.

    https://www.instagram.com/p/B42MkC9F3q6/

    Η εικονογράφος

    Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει σε αυτό το βιβλίο ωστόσο είναι η εικονογράφισή του καθώς θα νιώσετε ότι θέλετε να βουτήξετε μέσα στις χαρούμενες εικόνες του αλλά συγχρόνως θα νιώσετε βαθιά συναισθήματα σε εκείνες τις εικόνες που δεν είναι και τόσο χαρούμενες. Η Λίζα Αϊζάτο είναι συγγραφέας και βραβευμένη εικονογράφος.  Tιμήθηκε το 2016 με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το 2018 με το Astrid Lindgren Memorial Award.

    Το Πνεύμα του Χιονιού: ένα παραμύθι από τη Νορβηγία 5
    Το Πνεύμα του Χιονιού: ένα παραμύθι από τη Νορβηγία 7

    To Πνεύμα του Χιονιού θα το δούμε όμως σύντομα και στον κινηματογράφο (σε αγγλόφωνη version) μέσω της εταιρείας Anonymous Rights, η οποία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, και είμαι τόσο χαρούμενη για αυτό! Ανυπομονώ από τώρα να δω ποιος θα ενσαρκώσει αυτές τις υπέροχες φατσούλες του βιβλίου!


    Προς το παρόν δείτε το βιντεάκι στο youtube εδώ https://www.youtube.com/watch?v=HBGRb2jvrjc


    Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να τονίσω ότι το βιβλίο δεν πρόκειται για μία κλασσική χριστουγεννιάτικη ιστορία με άγιους βασίληδες και ταράνδους αλλά για μια ιστορία που έχει να σας δώσει κάτι παραπάνω από αυτό. Σκέψεις, αγωνία, συζητήσεις, δάκρυα, χαρά. Είναι ένα βαθιά συναισθηματικό παραμύθι με αισιόδοξο τέλος ωστόσο, όπως θα πρέπει να είναι πάντα η ζωή μας. Επίσης καθώς το παραμύθι είναι αρκετά μεγάλο το συνιστώ για παιδιά άνω των 6 ετών. Ωστόσο, ιδανικό για μένα θα ήταν η ανάγνωση του βιβλίου από εσάς στα παιδιά ώστε να νιώσετε παρέα των πνεύμα των Χριστουγέννων να μπαίνει στο σπιτικό σας!

    Καλή σας ανάγνωση,

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης