ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε

    Φέτος το καλοκαίρι διάβασα πολλά βιβλία ενηλίκων! Και όταν λέμε πολλά, εννοώ όντως πολλά. Νομίζω έκανα ρεκόρ! Όπου κι αν με έβρισκες ήμουν με ένα βιβλίο στο χέρια, ξυπνούσα νωρίτερα από αγωνία να διαβάσω τη συνέχεια ή ξενυχτούσα γιατί δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου. Ευχαριστήθηκα βιβλία! Έτσι διάλεξα μερικά από αυτά τα βιβλία που με άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας άποψη πάνω σε αυτά! Αν πάλι βρεθείτε σε ένα βιβλιοπωλείο, μην διστάσετε! Κάντε ένα δώρο στο εαυτό σας και αγοράστε τα!

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 1

    Ταξίδι στη Βενετία

    Συγγραφέας: Λένα Μαντά

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Η Λένα Μαντά, ως όνομα, νομίζω ότι προηγείται των βιβλίων της. Τι εννοώ; Ότι απλά δεν σε νοιάζει το θέμα ή ο πρωταγωνιστής. Από την στιγμή που είναι της κας. Μαντά, οι πιστοί αναγνώστες ανά την Ελλάδα τρέχουν να το αγοράσουν. Το συγκεκριμένο βιβλίο, προσωπικά, πιστεύω ότι είναι από τα ωραιότερά της. Η κεντρική πρωταγωνίστρια έχει μια πληθωρική προσωπικότητα που σε κατακτάει από την πρώτη στιγμή και όλοι οι χαρακτήρες που γυρνούν γύρω της δένονται περίτεχνα μαζί της. Ένα μυθιστόρημα παράλληλων ζωών με κεντρικό άξονα την Βενετία. Ένα άνοιγμα ψυχής για 4 ζωές τόσο γνώριμες αλλά και τόσο ξένες από τη δική μας. Το σίγουρο είναι το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις και θα σας συντροφεύσει ευχάριστα κατά τη διάρκεια των αναγνωστικών σας ωρών.

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 3

    Η αγαπημένη των Θεών

    Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο δεν είχα ξαναδιαβάσει βιβλίο της κας. Ρώσση-Ζαϊρη. Δεν ήξερα τι να περιμένω και αν ο λόγος της θα μου ταίριαζε. Σίγουρα όμως ήξερα ότι έχει φανατικούς θαυμαστές και αναγνώστες. Η γραφή της τελικά, ειδικά για καλοκαίρι, σε ταξιδεύει. Λίγο το θέμα που αφορούσε την Άρτεμη ένα μωρό που βρίσκει καταφύγιο στη Δήλο έπειτα από μια μεγάλη καταιγίδα, λίγο το χρώμα του βιβλίου και φυσικά οι φωτεινοί και σκοτεινοί ήρωες που μπλέκονται με κατάσκοπους και δολοφόνους με κράτησαν κοντά στο βιβλίο για πολλές ώρες χωρίς να το αφήσω από τα χέρια μου. Ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα με ανατροπές (ειδικά στο τέλος) που το λες και προς το τέλος και λίγο χολιγουντιανή ταινία (λίγο παραπάνω μάλιστα απ’ότι θα ήθελα) ! Αν είστε φαν του είδους τότε σίγουρα θα σας αρέσει.

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 5

    Σασμός

    Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Αυτό το βιβλίο το λάτρεψα. Όταν το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω από τον συγγραφέα κο. Πετρουλάκη και πραγματικά θεωρώ ότι αυτή την φορά είναι δύο φορές καλύτερος από την προηγούμενη (το πρώτο ήταν “Το Παράθυρο της Νεφέλης”). Όλα ξεκινούν από έναν πυροβολισμό (συγκεκριμένα επτά αλλά τέλος πάντων!) εκεί στην αγαπημένη μας Κρήτη. και μετά ακόμα ένας.. μια γυναίκα αυτή την φορά. Μια βεντέτα άραγε είναι η αιτία ή η αφορμή για αυτούς τους σκοτωμούς ή όχι; Ένα βιβλίο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα με πολλές ανατροπές και αγωνία για το αναγνώστη ως τις τελευταίες σελίδες. Ζωές ανθρώπων μπερδεύονται καθώς προσπαθούν να χτίσουν τα όνειρά τους. Και κάπου εκεί οι Κρητικές μαντινάδες παίρνουν ζωή και εξιστορούν γκρεμισμένες αγάπες και όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Θα έρθει άραγε ο Σασμός (η συμφιλίωση ή το “αντίδοτο” της Βεντέτας, όπως μας λέει ο ίδιος ο συγγραφέας ) ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ή η ζωή είναι πιο σκληρή απ’ ότι αντέχουν;

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 7

    Οι Αλεξανδρινές: Η ζωή στη Νειλοχώρα

    Συγγραφέας: Δέσποινα Χατζή

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Και να που μπαίνει στη ζωή μου η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας και του Καϊρου, να που αρχίζω να μαθαίνω για ένα κομμάτι της ιστορίας μας που δεν γνώριζα καθόλου. Μαγεύτηκα από την διήγηση εκείνης της εποχής και μιας και που η αφήγηση έχει πολλά “πισω-μπροστά” δεν βαριέσαι ποτέ. Η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια παίρνει την απόφαση να συνδεθεί με το παρελθόν της, με τους προγόνους της που ζούσαν στην Αίγυπτο. Η απόφαση όμως θα έρθει καρμικά έπειτα από τη γνωριμία της με έναν Ιταλό αρχαιολόγο. Και κάπως έτσι θα αρχίσει να υφαίνεται το κουβάρι της γιαγιάς και της μαμάς της. Θα ανοίξει όμως και το ασκό του Αιόλου και οι περιπέτειες που θα ζήσει στην Αίγυπτο θα την ωριμάσουν και θα την κάνουν να αντιμετωπίσει τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες. Ιδανικό για όσους θέλετε να βρεθείτε σε εκείνη την εποχή της ακμάζουσας ελληνικής κοινότητας της Αλεξάνδρειας.

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 9

    Η προσευχή της μάντισσας

    Συγγραφέας: Γιώτα Γουβέλη

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Το δεύτερο βιβλίο που διάβασα φέτος και αφορούσε την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας. “Η Προσευχή της Μάγισσας” αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια του βιβλίου “Το Δάκρυ της Μάντισσας” αλλά η πλοκή είναι ανεξάρτητη και μπορείτε να τα διαβάσετε ξεχωριστά χωρίς να επηρεαστείτε. Ωστόσο ήταν ωραίο που ήξερα πως ξεκίνησαν όλα και ποιοι ήταν οι πρόγονοι αυτών των ανθρώπων που τόσο πολύ συνδέθηκα μαζί τους. Η ιστορία όπως και στο προηγούμενο βιβλίο είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ωστόσο ανεξάρτητα από αυτό, προσωπικά, με συνεπήρε τόσο πολύ η ζωή των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου και καθώς δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για αυτούς, ένιωσα πολύ όμορφα που έμαθα και ένα άλλο κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού μέσα από την ιστορία της οικογένειας της Αννίτζας και των θυγατέρων της. Ποια όμως είναι η Νουρ και τι σχέση έχει μαζί τους; Τελικά ο έρωτας θα υπερισχύσει ή οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής θα μπουν εμπόδιο στη ορίσουν τη μοίρα τους; Οι απαντήσεις μέσα στο βιβλίο!

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 11

    Η σιωπηλή ασθενής

    Συγγραφέας: Άλεξ Μιχαηλίδης

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Και αφού έχω εξαντλήσει όλα τα αισθηματικά και κοινωνικά βιβλία του καλοκαιριού, είχε έρθει η ώρα για κάτι πιο δυνατό. Είχα ακούσει για τον κύπριο συγγραφέα Alex Michaelides τα καλύτερα. Οπότε η επιλογή μου ήταν μονόδρομος. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τα πιο πρωτότυπα ψυχολογικά θρίλερ που έχω διαβάσει και φυσικά με φοβερές ανατροπές! Δεν είναι τόσο βαρύ όσο το φανταζόμουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα, ήταν ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ εύκολα (βασικά δεν θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας) και ο λόγος του είναι σύγχρονος και ρέει. Αλλά να σας πω κάτι, δεν θέλω να σας χαλάσω καθόλου το σασπένς γι’ αυτό δεν θα σας πω τίποτα για το βιβλίο και την υπόθεσή του. Ούτε καν φωτογραφία δεν ήθελα να βγάλω για να μην σας επηρεάσω. Ετσι, απλά με άσπρο φόντο… σαν τοίχος ψυχιατρείου!

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Βιβλία ενηλίκων που αγαπήσαμε 13

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι επιλογές μου και αν διαβάσατε κάποιο από αυτά να μου το πείτε να χαρώ!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης