Αρχική ΤΑΞΙΔΙΑ Εξωτερικό Δωρεάν ξενάγηση στη Βαρκελώνη, μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε

Δωρεάν ξενάγηση στη Βαρκελώνη, μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε

0
Δωρεάν ξενάγηση στη Βαρκελώνη, μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε

Στο ταξίδι μας στην Ισπανία κάναμε μια δωρεάν ξενάγηση στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε της Βαρκελώνης με τους Donkey Tours. Η επιλογή μας αυτή αποδείχθηκε καταπληκτική και τη συστήνουμε και σε εσάς. Ο ξεναγός μας στην υπέροχη αυτή βόλτα μας πήγε σε όλα τα σημαντικά κτίρια του μοντερνισμού, μας μίλησε γι’ αυτά και μας έδωσε επίσης και πολλά tips για το υπόλοιπο του ταξιδιού μας ενώ ταυτόχρονα μας πρότεινε σε ποιες περιοχές να κινηθούμε, ποια αξιοθέατα αξίζουν να επισκεφτούμε ή σε ποιες περιοχές μπορούμε να φάμε ώστε να ζήσουμε ως ντόπιοι. Πάμε ένα ταξίδι στην Ισπανία;

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε

Info: Στην περιοχή Εσάμπλε της Βαρκελώνης ζούσε η εύπορη αστική τάξη, η οποία εμπιστευόταν τους νεωτεριστές αρχιτέκτονες εκείνης της εποχής να χτίσουν ή να ανακαινίσουν τα σπίτια τους εξωτερικά.

Τρίωρη δωρεάν ξενάγηση στη Βαρκελώνη (συνοικία Εσάμπλε) με τους Donkeys Tours

Για τους Donkeys Tours είχα μάθει μέσω ενός άρθρου που διάβασα και ενθουσιάστηκα τόσο που θέλησα να δοκιμάσω μια τέτοιου είδους ξενάγηση. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σκεφτώ ποια μέρα του ταξιδιού μας ήθελα να κάνω την ξενάγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα που έφτιαξα και σε ποια περιοχή της πόλης (δωρεάν ξενάγηση έχουν στην παλιά πόλη και στην μοντέρνα συνοικία σε συγκεκριμένες ώρες).

Αμέσως μετά συμπλήρωσα τη φόρμα στο site τους για να κλείσω την ξενάγηση και έλαβα επιβεβαιωτικό μήνυμα με όλες τις λεπτομέρειες για το τόπο συνάντησης. Τόσο απλό! Η ξενάγηση είναι δωρεάν αλλά στο τέλος της και εφόσον μείνετε ευχαριστημένοι, μπορείτε να δώσετε το κατιτί σας, ως φιλοδώρημα, στον ξεναγό για τις υπηρεσίες του.

Στη Βαρκελώνη όταν κάναμε τις βόλτες στη πόλη βλέπαμε πολλά γκρουπ τουριστών με ποδήλαδατα που έκαναν ξενάγηση στην πόλη. Τους ζηλέψαμε για να πω την αλήθεια. Έτσι, προτείνω και μια τέτοιου είδους ξενάγηση. Πατήστε εδώ για να κλείσετε online.

Plazza Nova

Με το που φτάσαμε στη Βαρκελώνη και αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας πήραμε το μετρό και φτάσαμε στην πλατεία Nova (Plazza Nova) στον Kαθεδρικό ναό της πόλης.

Info: Αν έχετε χρόνο μπείτε στον καθεδρικό ναό και δείτε στο εσωτερικό του (στο περιστύλιο) τις λευκές χήνες που πλέον η φύλαξή τους εκεί σημαντική για τον ναό. (δείτε κι εδώ)

Τον ξεναγό μας τον καταλάβαμε από την χαρακτηριστική κίτρινη ομπρέλα με τον γάιδαρο! Ήταν ένας συμπαθέστατος νέος από την Αργεντινή που επέλεξε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στη Βαρκελώνη. Η ομάδα χαρακτηρίζεται από την αγάπη της για την πόλη και τον ενθουσιασμό που θέλουν να μεταδώσουν στους τουρίστες με φιλικό τρόπο. Δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί αλλά η ξενάγησή τους είναι άκρως επαγγελματική!

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε. Ξενάγηση στη Βαρκελώνη
Plaza Nova, Καθεδρικός Ναός
Υπάρχουν πολλές ομάδες ξενάγησης στη Βαρκελώνη γι αυτό βλέπετε στην φώτο μπροστά από τον Καθεδρικό τις γαλάζιες ομπρέλες. Εμείς ωστόσο ξεναγηθήκαμε από τους Donkey Tours με σήμα τις κίτρινες ομπρέλες και τον γάιδαρο!

Η ξενάγηση* θα γινόταν στα αγγλικά και φυσικά με τα πόδια αν και τελικά προς το τέλος χρειάστηκε να πάρουμε το μετρό** για να πάμε πιο γρήγορα ως τη Σαγράδα Φαμίλια. Αφού γνωριστήκαμε στα γρήγορα ξεκινήσαμε! Είχαμε τόσα να δούμε!


Περισσότερες ξεναγήσεις μπορείτε να βρείτε και μέσω τις συνεργαζόμενης με το Ανθομέλι πλατφόρμας Get Your Guide πατώντας στα παρακάτω εικονίδια.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Το φιλί- The world with every kiss

Το πρώτο απ’ όσα είδαμε και μας εντυπωσίασε ήταν το Φιλί. Για την ακρίβεια ονομάζεται “The world with every kiss” και είναι ένα έργο τέχνης του Joan Fontcuberta στη Γοτθική συνοικία πολύ κοντά στην Plazza Nova. Στην ουσία είναι ένας τοίχος που διακοσμήθηκε με 4.000 κεραμικά πλακάκια τα οποία είχαν τυπωμένα επάνω τους φωτογραφίες. Όλα μαζί όμως τα πλακάκια δημιουργούσαν μια μεγαλύτερη εικόνα που όταν την έβλεπες από μακριά ή ακόμα καλύτερα από τη φωτογραφική μηχανή σου (κάποιοι δυσκολεύτηκαν να τη δουν) καταλάβαινες πως ήταν ένα φιλί.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε. Το φιλί. The world with every kiss.
The world with every kiss” wall

Οι φωτογραφίες στα πλακάκια μαζεύτηκαν από αναγνώστες μια εφημερίδας όταν ρωτήθηκαν τι σημαίνει ελευθερία γι αυτούς κι εκείνοι απάντησαν στέλνοντας τη δική τους φωτογραφία. Αξίζει να το ανακαλύψετε κι εσείς και να φωτογραφηθείτε σε αυτό το καταπληκτικό έργο που έγινε το 2014!

https://www.instagram.com/p/Bsq4QsDH2wH/?utm_source=ig_web_copy_link

4 Cats

H ξενάγησή μας συνεχίστηκε και φτάσαμε στο ιστορικό εστιατόριο 4 cats. Αν και δεν μπήκαμε μέσα, μάθαμε την ιστορία του και τις ίντριγκες μεταξύ των τεσσάρων ιδιοκτητών αλλά και είδαμε έξω από την είσοδό του αντίγραφο του εξώφυλλου του καταλόγου του που φιλοτέχνησε ο ίδιος ο Πικάσο, ο οποίος σύχναζε εδώ.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε. 4 cats
Η είσοδος του εστιατορίου 4 Cats. Αριστερά βλέπετε το αντίγραφο του εξώφυλλου του καταλόγου που φιλοτέχνησε ο Πικάσο

Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona


Ξενάγηση στην μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε της Βαρκελώνης

Passeig de Gracia

Το καλύτερο μέρος της ξενάγησής μας ξεκίνησε φτάνοντας στην πλατεία Καταλονίας (placa Catalunia). Σειρά είχε η λεωφόρος Gracia (Passeig de Gracia), ο αριστοκρατικός δρόμος της πόλης. H πλούσια περιοχή της πόλης με τα ακριβά καταστήματα πασίγνωστων φιρμών, τα καφέ αλλά και ο δρόμος που χτίστηκαν πολλά σπίτια πλουσίων κάποια από τα οποία έφτιαξε ο Γκαουντί, όπως την Casa Battlo.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε
Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε

Χαρακτηριστικό της είναι τα πλακάκια στα τεράστια πεζοδρόμια του Gaudi, που μοιάζουν με τον βυθό της θάλασσας αλλά και τα μεγάλα φανάρια φωτιστικά στην άκρη του πεζοδρομίου που στο κάτω μέρος τους έχουν παγκάκι καλυμμένο με πλακάκια έργο του Πέρε Φαλκές.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia
Ξενάγηση στην Passeig de Gracia
Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia
Passeig de Gracia, τα χαρακτηριστικά πλακάκια των πεζοδρομίων της οδού
Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia
Η λεωφόρος Gracia (Passeig de Gracia) με τα φανάρια-παγκάκια της

El Nacional

Μια μικρή στάση στο διάσημο εστιατόριο El Nacional. Για την ακρίβεια πρόκειται για εστιατόρια με διαφορετικό είδος φαγητού και με διαφορετικό ύφος το καθένα μέσα σε έναν χώρο. Φανταστείτε ένα ορθογώνιο κτίριο που στην κάθε γωνία του είναι διαμορφωμένο περιοχές με τάπας, κρέας, ψάρι, ρύζι ενώ υπάρχουν και τέσσερα μπαρ καθένα με ξεχωριστή εξειδίκευση σε μπύρα, κρασί, cava και κοκτέιλς για να πιείτε το ποτό σας.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - εστιατόριο El National
El National, αριστερά στο σταντ με τα παγωτά και δεξιά το ταπας μπαρ και το εστιατόριο με τα ψάρια.

Φυσικά δεν λείπει κι ένα μικρό σταντ για το παγωτό και το γλυκό σας. Το τελευταίο μάλιστα ήταν το ταμείο του θεάτρου που υπήρχε σε αυτό το κτίριο παλιά. Ιστορικό και αυτό το κτίριο και αξίζει να το επισκεφτείτε. Εμείς σε εκείνη τη φάση επισκεφτήκαμε τις… τουαλέτες του οι οποίες όσο κι αν ακούγεται παράξενο είναι πολύ ενδιαφέρουσες από διακοσμητικής απόψεως αλλά το βράδυ επιστρέψαμε με τον Γιώργο για να φάμε τα πρώτα μας τάπας!

Info: Τάπας ονομάζουν οι Βαρκελωνέζοι τα μεζεδάκια τους. Άλλα είναι σε μπολάκια ενώ άλλα είναι πάνω σε φετούλες μπακέτας.

https://www.instagram.com/p/Bse87BYAaK9/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα σπίτια της οδού Passeig de Gracia

Ακόμη κι αν αποφασίσετε να μην μπείτε σε κανένα από τα σπίτια που πλέον λειτουργούν ως μουσεία δεν θα πρέπει να παραλείψετε να τα δείτε τουλάχιστον εξωτερικά γιατί πολύ απλά αυτά είναι η Βαρκελώνη. Εμείς είχαμε την τύχη με τη βοήθεια του ξεναγού μας να μάθουμε πολλές πληροφορίες για το εξωτερικό τους κυρίως αλλά και για τους συμβολισμούς διάφορων χαρακτηριστικών διακοσμητικών τους.

Οι πλούσιες οικογένειες της Βαρκελώνης ανέθεταν σε αρχιτέκτονες της εποχής να φτιάξουν σπίτια γι’ αυτούς με σκοπό να δείξουν το πλούτο τους αλλά και την ισχύ τους σε σχέση με άλλες οικογένειες. Πολλές φορές μετέτρεπαν τα ίδια τους τα σπίτια μόνο εξωτερικά, όπως συνέβη με την Casa Battlo.

Τα τρία πρώτα σπίτια για τα οποία θα σας μιλήσω παρακάτω βρίσκονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. Το τέταρτο βρίσκεται λίγο πιο μακριά αλλά το νου σας να μην το χάσετε ούτε κι εκείνο!

Casa Lleó Morera

Το γωνιακό αυτό κτίριο βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με την Casa Amatler και την Casa Battlo. Η οικογένεια λάτρευε τις τέχνες κάποιες από τις οποίες, όπως η φωτογραφία ή η μουσική για παράδειγμα, ήταν ασχολίες μόνο για πλούσιους. Γι αυτό και στην πρόσοψη του κτιρίου θα δείτε πολλά αγάλματα γυναικών που κρατούν ένα αντικείμενο που συμβολίζει κάποια τέχνη όπως για παράδειγμα το γραμμόφωνο.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia- Casa Lleo Morera
Ξενάγηση στη Βαρκελώνη, Casa Lleó Morera

Casa Amatler

Ακόμα μία στάση, στην Casa Amatler αυτή τη φορά, για να πιούμε μια ζεστή σοκολάτα, την πιο τέλεια που έχω πιει ποτέ μου! Η οικογένεια του Antoni Amatller Costa απέκτησε πλούτο από τη σοκολάτα οπότε το faborit είναι το self service καφέ/κατάστημα σοκολάτας στο βάθος του ισογείου του σπιτιού αντανακλά απόλυτα τη σχέση αυτή της Casa Amatler με τη σοκολάτα.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia, Casa Amatler, Casa Battlo
Αριστερά με την σκεπή σαν σκαλοπάτια η Casa Amatler και δεξιά της η Casa Batllo. H Casa Lleó Morera βρίσκεται λίγο πιο αριστερά τους ακριβώς στη γωνία.
Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia- Casa Amatler
Είδη με σοκολάτα που μπορείτε να αγοράσετε από το κατάστημα faborit της Casa Amatler.

Η σοκολάτα σερβίρεται σε βαθιά κούπα ενώ συνοδεύεται από φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε και την διαδικασία παρασκευής της. Αν ωστόσο δεν είστε λάτρης της σοκολάτας το καφέ προσφέρει κι άλλα ροφήματα αλλά και σνάκ. Απολαύστε τα στο εσωτερικό του ή βγείτε όπως εμείς στην πίσω αυλή του σπιτιού. Ήταν πραγματικά κρίμα που δεν καταφέραμε να ξαναπάμε κι άλλη μέρα και να έχουμε περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε τη σοκολάτα μας!

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia- Casa Amatler
Λατρεία αυτή η σοκολάτα!

To σημείο που βρίσκεται σήμερα το ταμείο του μουσείου ήταν το πάρκινγκ της οικογένειας. Πρωτοποριακή, δε, για την εποχή της ήταν η στρόγγυλη πλατφόρμα (θα πατήσετε πάνω σε αυτή λίγο πριν μπείτε στο chocolate store) για να μπαίνει επάνω το αυτοκίνητο και να γυρνάει με τη μούρη προς τα έξω ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνει με όπισθεν (μήπως δεν είχαν και όπισθεν τα αυτοκίνητα της εποχής εκείνης;).

Σχετικά με το κτίριο πρέπει να αναφέρουμε ότι αναδιαμορφώθηκε από τον αρχιτέκτονα Puig i Cadafalch, έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της εποχής του Γκαουντί. Χαρακτηριστικό της εξωτερικής του πρόσοψης η σκεπή του με τις επάλξεις αλλά και οι τοίχοι του. Μείνετε για λίγο έξω από αυτό και παρατηρήστε πολλά σκαλιστά σύμβολα. Αν έχετε παιδιά μαζί σας ψάξτε να βρείτε τους κρυμμένους δράκους στα μεταλλικά διακοσμητικά που προεξέχουν στην πρόσοψή του.


Skip the line εισιτήρια για την Casa Amatler

Αν πάντως αποφασίσετε να επισκεφτείτε και το σπίτι τότε δεν έχετε παρά να κλείσετε τα skip the line εισιτήριά σας από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets πατώντας εδώ. Δεν χρειάζονται εκτύπωση αλλά μπορείτε να τα δείξετε μέσω του email ή του sms που θα σας σταλεί και φυσικά δεν θα χρειαστεί να περιμένετε στις τεράστιες ουρές έξω από αυτά χάνοντας άσκοπα ώρες από το ταξίδι σας.

Σε αυτό θα δείτε τις μεγαλοπρεπείς πόρτες των κρεβατοκάμαρων, τα αποδυτήρια και τα μπάνια, την τραπεζαρία, την αίθουσα μουσικής και την κουζίνα. Το εισιτήριο περιλαμβάνει audio guide και μία κούπα ζεστή σοκολάτα στο τέλος της ξενάγησή σας!


Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia- Casa Amatler
Εσωτερικά της Casa Amatler στο ισόγειο.

Casa Batllο

Οι ιδιοκτήτες της Casa Batllo συγκρίνοντας το σπίτι τους το οποίο ήταν κολλητά με την Casa Amatler δεν μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια! Έπρεπε να κάνουν κάτι για να ξεπεράσουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά της. Γι αυτό ανέθεσαν στον Antonio Gaudi να ανακαινίσει το σπίτι του και να αλλάξει την πρόσοψή του. Εκείνος πρόσθεσε δύο ορόφους για να γίνει ψηλότερο το κτίριο από τo διπλανό (είναι ίσως το μόνο σπίτι που έχει τα μπάνια στη σκεπή του) και μεγαλούργησε ως αναφορά στην πρόσοψη και στην σκεπή.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia - Casa Battlo
Ξενάγηση στη Βαρκελώνη, Casa Amatler, Casa Batlo

Αυτό το σπίτι θα μπορούσα να το χαζεύω για ώρες. Είναι βγαλμένο σαν από παραμύθι. Κι εδώ ήμουν και καλά διαβασμένη έχω να πω! Ό,τι και να ρωτούσε ο ξεναγός με σκοπό να μαντέψουμε την απάντηση εγώ την απαντούσα σωστά! Γιατί φυσικά είχα διαβάσει την ανάρτηση της μαμάς Μαρίας για τη Βαρκελώνη (αξίζει να διαβάσετε τις περιγραφές της για την Casa Βatllo και όχι μόνο εδώ), είχα διαβάσει ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και πολλά ξένα blogs! Αμ πως… έτσι αδιάβαστη θα πήγαινα ταξίδι;

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia- Casa Battlo
Casa Batlo: Πίσω μου ένα μέρος της ουράς στο ταμείο η οποία σε 2 ώρες είχε γίνει τεράστια! Πώς θα αποφύγετε τις ουρές στα ταμεία; Δείτε παρακάτω….

Αυτό που σου τραβάει περισσότερο την προσοχή στο κτίριο είναι η σκεπή του που μοιάζει με τη ράχη ενός δράκου και σε υφή αλλά και σε χρώμα. Η ουρά του δράκου δεν φαίνεται αλλά βρίσκεται στην ταράτσα από πίσω. Οι τοίχοι της πρόσοψης μοιάζουν με τον βυθό της θάλασσας, τα μπαλκόνια με αποκριάτικες μάσκες και στην μεγάλη τζαμαρία του πρώτου ορόφου σχηματίζεται μια νυχτερίδα!

Δωρεάν ξενάγηση στη Βαρκελώνη, μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε 18
Δείτε πώς οι οριζόντιες γραμμές πάνω και κάτω από τα παράθυρα στον 1ο όροφο δημιουργούν το σχήμα της νυχτερίδας

Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ ένα από τα παραπάνω σπίτια και στο εσωτερικό του. Όταν ρώτησα τον ξεναγό μας ποιο από τα τρία είναι το δικό του αγαπημένο εσωτερικά μου είπε πως είναι η Casa Batllo στην οποία όμως εκείνες τις μέρες γίνονταν κάποιες εργασίες με αποτέλεσμα να μην μπορούσες να δεις κάποια τμήματά της. Οπότε μας πρότεινε την Casa Amatler η οποία και ως λιγότερο διάσημη έχει και πιο οικονομικό εισιτήριο εδώ που τα λέμε!


Skip the line εισιτήρια για την Casa Batllo

Εισιτήρια skip the line για την Casa Batllo μπορείτε να κλείσετε από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι. Γιατί να χάνετε χρόνο περιμένοντας στην ουρά; Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την επίσκεψη σας. Πατήστε πάνω στα παρακάτω εικονίδια ή link που σας δίνουμε για να δείτε αναλυτικά τι προσφέρει το καθένα ή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε και επιλέξτε το εισιτήριο που σας ταιριάζει.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Passeig de Gracia - Casa Battlo skip the line εισιτήρια
Ο κόσμος μπροστά από την υπέροχα φωτισμένη Casa Batlo περιμένει στην ουρά για το εισιτήριό του (και να φανταστείτε δεν φαίνεται το τέλος της ουράς στα δεξιά!).
Το ταξίδι έγινε τον Ιανουάριο οπότε φανταστείτε τι γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που η πόλη βουλιάζει από τους τουρίστες!

Εισιτήριο Blue

  • Εισιτήριο εισόδου στην Casa Batlló
  • Έξυπνος οδηγός βίντεο 45 λέπτων (σε 11 γλώσσες) με ακουστικά
  • Δεν είναι skip the line

Εισιτήριο Silver

  • Εισιτήριο εισόδου στην Casa Batlló
  • Έξυπνος οδηγός βίντεο 45 λέπτων (σε 11 γλώσσες) με ακουστικά
  • Πρόσβαση στην σκεπή για επισκέπτες 18+ (έως 5 Μαΐου 2019)
  • Πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο (από τις 5 Μαΐου 2019)

Εισιτήριο Golden (skip the line)

  • Exclusive VIP είσοδος στην Casa Batlló μέσω διαφορετικής ουράς (Gold line)
  • Έξυπνος οδηγός βίντεο 45 λεπτών (σε 11 γλώσσες) με ακουστικά
  • Πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο
  • Φορέστε ρούχα εποχής και να πάρετε μια δωρεάν vintage φωτογραφία
  • Πρόσβαση στην σκεπή για επισκέπτες 18+ (until 5 May 2019)

Πρώτο πρωινό εισιτήριο (fast track)

  • Μπείτε πρώτοι στην Casa Battlo στις 8.30 το πρωί πριν καν ανοίξει για το κοινό στις 9
  • Fast-track είσοδος to Casa Batlló
  • Video guide

Casa Mila

Άλλο ένα μεγαλειώδες έργο του Gaudi παραγγελία του πλούσιου επιχειρηματία Pere Milà και της συζύγου του. H Casa Mila ή αλλιώς Pedrera που σημαίνει λατομείο είναι μια γωνιακή πολυκατοικία που πραγματικά θυμίζει λατομείο. Ιδιαίτερο κτίριο στην όψη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ο Gaudi χρειάστηκε να την αλλάξει πολλές φορές για να ικανοποιήσει τους ιδιοκτήτες της. Ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να τους ικανοποιήσει και παρ’ όλες τις δικαστικές αντιδικίες επί χρόνια, δεν πληρώθηκε ποτέ για τη δουλειά του! Σήμερα κατοικείται ένας όροφός του ενώ το υπόλοιπο κτίριο λειτουργεί ως μουσείο και είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Casa Mila
Βαρκελώνη, Casa Mila,Gaudi

Με έκταση 4.500 τ.μ. σε πέντε ορόφους η επίσκεψη σε αυτή είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Η Casa Milà διαθέτει ένα μουσείο, την αναπαράσταση ενός διαμερίσματος του 20ου αιώνα (El Pis de la Pedrera), μια έκθεση του έργου του Γκαουντί στη σοφίτα, και τη μεγάλη ταράτσα, με το περίφημες καμινάδες του που μοιάζουν με σουρεαλιστικά πιόνια του σκακιού. Αξίζει και η υπέροχη θέα προς την πόλη.

Info: Το ξέρετε ότι από τις καμινάδες αυτές εμπνεύστηκε ο δημιουργός των Star Wars σε ένα ταξίδι του στη Βαρκελώνη για να φτιάξει την μορφή του Darth Vader;


Εισιτήρια skip the line για την Casa Mila

Για να κλείσετε online τα εισιτήριά σας εμπιστευθείτε τις πλατφόρμες του Ανθομέλι σε συνεργασία με τις Tiqets και Ticketbar για να μην χάσετε λεπτό περιμένοντας στις ουρές! Εκτός του skip the line εισιτηρίου υπάρχουν κι άλλες επιλογές για πιο ιδιαίτερες ξεναγήσεις στο υπέροχο αυτό κτίριο για να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία! Πατήστε στα παρακάτω εικονίδια ή link και κάντε book now!

Casa Mila-La Bedrera (skip the line)

Casa Mila-La Pedrera (skip the line)

  • Προβολές στην αίθουσα Passeig de Gracia
  • Discovering the building’s most remarkable treasures
  • Μια εξαιρετική οπτικοακουστική παράσταση στην πιο αξιοσημείωτη Roof-Terrace της Βαρκελώνης
  • Ένα ποτήρι cava για να τελειώσει το βράδυ

Στην Casa Mila με την ανατολή του ήλιου (skip the line)

  • Ξενάγηση στο La Pedrera κατά την ανατολή του ηλίου
  • Καφές ή άλλο ποτό στο καφέ του La Pedrera

Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι έναν πλήρη οδηγό για όσα πρέπει να επισκεφτείτε στην Βαρκελώνη:

Το ταξίδι μου στη Βαρκελώνη


Στη Βαρκελώνη υπάρχουν κι άλλα επισκέψιμα σπίτια ίσως όχι τόσο διάσημα αλλά επίσης εντυπωσιακά και με οικονομικότερο εισιτήριο:


Στον παρακάτω χάρτη που ετοιμάσαμε μπορείτε να βρείτε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα στη Βαρκελώνη τα οποία αναφέρουμε στις αναρτήσεις μας.


Η ξενάγησή μας παρέα με τους Donkey Tours ολοκληρώθηκε με τη Σαγράδα Φαμίλια. Αλλά για την επίσκεψή μας εκεί την επόμενη μέρα θα σας μιλήσω σε ξεχωριστή ανάρτηση. Ελπίζω να απολαύσατε την ανάρτηση και να κατάφερα να σας εμπνεύσω για να επιλέξετε τη Βαρκελώνη ως τον προορισμό σας για ένα επόμενο ταξίδι σας.

Βαρκελώνη: Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε - Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Famillia)
Η μία όψη (είσοδος) της Σαγράδα Φαμίλια που είναι αρκετά περίτεχνη

Sagrada Familia: Skip-the-Ticket-Line Guided Tour & Ticket

Sagrada Familia Fast-Track Access Ticket

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας στη Βαρκελώνη

Μεταφορικά μέσα

Για τη μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο συμφέρει απίστευτα το ειδικό λεωφορείο AEROBUS με ειδικό χώρο για τις αποσκευές σας που μάλιστα κάνει τη διαδρομή σε μόνο μισή ώρα ως την Plazza Catalunia αφού κάνει ελάχιστες στάσεις. Μετά μπορείτε να πάρετε το μετρό. Προνοήστε να έχετε προμηθευτεί από πριν το εισιτήριο πολλών διαδρομών HOLA που σας προσφέρει εισιτήρια για όλα τα μεταφορικά μέσα (εκτός aerobus) και ισχύει ανάλογα με τις μέρες που θα επιλέξετε για 48, 72, 96 ή 120 ώρες.

Ταξί από /προς αεροδρόμιο

Εναλλακτικά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί γιατί στην Βαρκελώνη δεν υπάρχουν uber, ειδικά αν έχετε παιδιά, είστε μεγάλη παρέα ή οι ώρες που φτάνετε/φεύγετε είναι βραδινές. Μπορείτε να κλείσετε από εδώ

Εκπτωτικές/συμφέρουσες κάρτες

Επίσης υπάρχουν πολλές συμφέρουσες εκπτωτικές κάρτες που μπορείτε να προμηθευτείτε για το ταξίδι σας στη Βαρκελώνη ανάλογα με τις μέρες διαμονής και τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε. Άλλες περιλαμβάνουν hop on hop on και εισιτήρια για κάποια αξιοθέατα, άλλες δωρεά μεταφορικά μέσα (HOLA), άλλες και το aerobus, άλλες δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αξιοθέατα ή εκπτώσεις σε καταστήματα. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί! Εμείς επιλέξαμε και την BARCELONA CARD.

Κάποιες από αυτές σας φανούν απλησίαστες αλλά να πατήσετε για να δείτε τι περιλαμβάνουν και κάνετε σύγκριση με μεμονωμένες αγορές θα δείτε ότι συμφέρουν ειδικά αν θέλετε να κάνετε πολλά στην πόλη της Βαρκελώνης! Προσοχή για να επιλέξετε τις ώρες της κάρτας υπολογίστε ποιες είναι οι καθαρές μέρες ξενάγησης που θα διαθέσετε και όχι όλες οι μέρες του ταξιδιού σας με τα πήγαιν’ έλα στο αεροδρόμιο.

Κατερίνα

*Η παρούσα ανάρτηση δεν έγινε σε συνεργασία με τους Donkey Tours και εκφράζει εξ ολοκλήρου τις δικές μου εντυπώσεις από την ξενάγηση.

*Οι εταιρείες τις οποίες σας προτείνουμε για τα εισιτήρια και ξεναγήσεις είναι από τις μεγαλύτερες του είδους και τις έχουμε πρώτα απ’ όλους εμπιστευτεί εμείς στα ταξίδια μας. Περισσότερα μάθετε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ