ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Yusra Mardini: Η Πεταλούδα του νερού

    Σήμερα θα σας μιλήσουμε για δύο αγαπημένα βιβλία, το ένα για εφήβους και ενήλικες και το άλλο για πιο μικρά παιδιά που μιλάνε για την ιστορία της Yusra Mardini, ενός κοριτσιού από τη Συρία που κατάφερε να φτάσει από τη βομβαρδισμένη χώρα της στη Γερμανία και να συμμετάσχει τελικά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Το πρώτο βιβλίο είναι το “Πεταλούδα η ιστορία μου” και το δεύτερο το “Φτου ξελύπη”.

    Yusra Mardini: Η Πεταλούδα του νερού 1

    Πεταλούδα, η ιστορία μου

    Συγγραφέας: Υusra Mardini

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Για την κυκλοφορία του βιβλίου αυτού είχα μάθει απο τα media και περίμενα πως και πως την έκδοσή του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Όταν το πήρα στα χέρια που ξεκίνησα αμέσως να το διαβάζω. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί και από ενήλικες αλλά και από παιδιά στην προεφηβεία και στην εφηβεία. Η γραφή του είναι πολύ απλή αφού δεν το έχει γράψει κάποια συγγραφέας αλλά ένα παιδί, μία έφηβη για την ακρίβεια! Ένα παιδί που πέρασε πολλά και μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου μας διηγείται την ιστορία του, για να μάθουμε, για να εμπνευστούμε, για να μας δώσει δύναμη και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που αγαπάμε!

    Yusra Mardini: Η Πεταλούδα του νερού 3

    Η Yusra είναι ένα κορίτσι που λάτρευε το κολύμπι και ασχολούνταν με αυτό καθημερινά αφού και ο πατέρας της ήταν προπονητής κολύμβησης. Ζούσε στη Συρία μια φυσιολογική ζωή με την οικογένειά της. Πήγαινε στο σχολείο, προπονούνταν σκληρά και αγωνιζόταν σε αγώνες κολύμβησης μέσα και έξω από τη χώρα της. Ποτέ όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πως αντί για τις πισίνες στις οποίες προπονούνταν στη Συρία θα αναγκαστεί κάποτε να κολυμπήσει στο Αιγαίο κρεμασμένη σχεδόν από μία βάρκα μαζί με την αδερφή της, σώζοντας έτσι και τον εαυτό της αλλά κι άλλους συνανθρώπους της. Η περιπέτειά της δεν τελείωσε όμως εκεί. Πέρασε πολλά για να φτάσει τελικά στην Γερμανία και να ξαναρχίσει να προπονείται. Κατάφερε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ομάδα των προσφύγων και στόχος της στο μέλλον είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Με αγωνία θα περιμένουμε του χρόνου τη συμμετοχής της Πεταλούδας στους Ολυμπιακούς!

    Αγοράστε το βιβλίο από εδώ



    Φτου Ξελύπη

    Συγγραφέας: Μαριέτα Κόντου

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Κι επειδή τα παιδιά πρέπει να τα προσεγγίζουμε και με έναν πιο μαγικό και ιδιαίτερο τρόπο, σε αυτό το βιβλίο η ιστορία της Yusra ενέπνευσε την συγγραφέα να πει την ιστορία κάπως αλλιώς. H ιστορία δοσμένη για πιο μικρά παιδιά (από 8 και άνω θα έλεγα) ώστε και οι μικροί μας αναγνώστες να βιώσουν το μεγαλείο της ψυχής και το μέγεθος του θάρρους που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος μέσα του. Αυτή τη φορά η πρωταγωνίστρια είναι η Νουρ από τη Συρία που αγαπάει τόσο πολύ το νερό που πιστεύει ότι υπάρχει μία χώρα που λέγεται Κολυμβησία. Με μοναδικά εφόδια τη γάτα της Κιταμπάν και την αδερφή της ξεκινούν το μεγάλο τους ταξίδι. Τι θα γίνει όμως όταν η Κιταμπάν χαθεί στη Λέσβο; Μια αφήγηση που σε πηγαίνει από το παρελθόν στο παρόν και τούμπαλιν και είμαι σίγουρη ότι μαζί με τα παιδιά σας θα βιώσετε κι εσείς το πώς είναι να έχεις “φτερά στην πλάτη”. Μια συγκινητική αφήγηση εμπνευσμένη από την ιστορία της Πεταλούδας που δεν θα σας αφήσει με στεγνά μάτια!

    Αγοράστε το βιβλίο από τo εδώ

    Yusra Mardini: Η Πεταλούδα του νερού 5

    Διαβάστε τις αναρτήσεις μας για αγαπημένα παιδικά βιβλία εδώ


    Οπότε αγαπημένοι μας, ώσπου όμως να γίνουν οι Ολυμπιακοί του 2020 στο Τόκιο θα σας πρότεινα να διαβάσετε τη ιστορία της Yusra, την Πεταλούδα, ή να χαρίσετε αυτά τα βιβλία στα παιδιά σας για να εκτιμήσουν όσα έχουν και να καταλάβουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή και πρέπει να είμαστε όλοι μας δυνατοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια αλλά κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης