ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Νικήστε τη μέρα με ένα διαφορετικό πρωινό ξύπνημα!

    Καλημέρα! Μη μου πείτε πως δεν είναι καλή η μέρα σας σήμερα; Τι; Δεν κοιμηθήκατε καλά; Ε, τότε είναι φυσικό να μην νιώθετε καλά σήμερα! Κι εγώ το παθαίνω, πολλές φορές ακόμα και εξαιτίας ενός άσχημου εφιάλτη ή ακόμα και γιατί ξύπνησα απότομα από κάποιον ήχο. Και σας καταλαβαίνω γιατί είναι πολύ δύσκολο να συνέλθει κανείς μετά από έναν αναίτια άσχημο ύπνο! Ας δούμε παρέα κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τη μέρα μας να φανεί πιο όμορφη και να αντέξουμε τη δύσκολη καθημερινότητα που μας περιμένει. Εύκολο πρωινό ξύπνημα για όλους!

    Νικήστε τη μέρα με ένα διαφορετικό πρωινό ξύπνημα!
    Ένα εύκολο πρωινό ξύπνημα

    Νικήστε το πρωινό ξύπνημα, νικήστε τη μέρα!

    Μην ξυπνάτε την τελευταία στιγμή

    Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα από την ώρα που υπολογίζετε πως σας φτάνει για να ετοιμαστείτε ή και να ετοιμάσετε ταυτόχρονα τα παιδιά. Όταν προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μαζί ζοριζόμαστε και τελικά χαλιόμαστε γιατί όλο και κάτι θα προλάβουμε. Δημιουργούνται εντάσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ενώ θα μπορούσαμε να ξυπνήσουμε νωρίτερα για να ετοιμαστούμε με την ησυχία μας. Ποιος άλλωστε θέλει να ξεκινήσει τη μέρα του με βιασύνη;

    Μην πατάτε στο ξυπνητήρι αναβολή

    Νομίζω πως είναι χειρότερο, για μένα τουλάχιστον, να πατάω αναβολή επί μισή ώρα κάθε 10 λεπτά. Τελικά ούτε κοιμάμαι εκείνο το μισάωρο ούτε είμαι ξύπνια για να επωφεληθώ τον χρόνο αυτό. Τελικά καταλήγω να ξυπνάω με πονοκέφαλο. Χρησιμοποιήστε την αναβολή όχι τόσο για να κοιμηθείτε όσο για να είστε σίγουροι πως δεν σας ξαναπήρε ο ύπνος.

    Κάντε ένα ντουζ

    Το ντουζ θα σας αναζωογονήσει. Όσο δύσκολο κι αν ας είναι κάποιες φορές, το ξέρω από προσωπική πείρα, όσο κι αν βαριέστε πρωινιάτικα, το νερό θα σας συνεφέρει, θα πάρει τον πονοκέφαλο και θα χαλαρώσει του μυς στους ώμους.

    Ανοίξτε τα πατζούρια

    Αφήστε το φως να μπει από τα παράθυρα και να ξυπνήσει το σώμα σας. Ακόμα κι αν έξω είναι ακόμα νύχτα οι ήχοι της κίνησης από τον δρόμο ή οι ήχοι της φύσης αν μένετε εκτός πόλης, μας ξυπνούν και μας επαναφέρουν στους ρυθμούς της μέρας.

    Φάτε πρωινό

    Κάποιοι φεύγετε μόνο με έναν καφέ στο χέρι. Δεν πάει τίποτε κάτω το πρωί, ψιθυρίζετε τώρα. Αλλά νομίζω πως ένας φρεσκοστημένος χυμός ή ένα μπολ γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά θα σας δώσει ενέργεια. Ξυπνήστε ένα τεταρτάκι νωρίτερα! Ετοιμάστε κάτι γρήγορο και εύκολο. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε… ομελέτα!


    Διαβάστε περισσότερα:


    Βάλτε μουσική

    Τι πιο ξεσηκωτικό από το να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι ενώ ετοιμάζεστε. Είμαι σίγουρη πως το έχετε αποθηκευμένο στο smarphone σας! Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στη διαπασών ξυπνώντας την υπόλοιπη οικογένεια (αν κάποιοι κοιμούνται) ή ακόμα χειρότερα τους γείτονες. Η διάθεσή σας θα αλλάξει μόνο που θα το ακούσετε και θα το σιγοτραγουδήσετε και γιατί όχι μόνο που θα κινηθείτε στο ρυθμό του!

    Μακριά από τα social media

    Αυτό το λάθος το κάνω κι εγώ. Ναι, το παραδέχομαι. Πολλές φορές ξυπνάω μεν νωρίτερα απ’ όλους για να έχω τον χρόνο να συνέλθω πριν ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι και πιάνομαι,  ενώ πίνω τον καφέ μου, στο κινητό ή στο τάμπλετ με τα μέιλ ή με το pinterest  Αλλά τελικά δεν είμαι σίγουρη αν αυτό με χαλαρώνει ή με τσιτώνει! Άσε δε που πολλές φορές τα νέα των εφημερίδων μπορεί να με στεναχωρήσουν και να με κάνουν χειρότερα.


    Διαβάστε επίσης:


    Τεντωθείτε/Γυμναστείτε

    Λίγες διατάσεις ή κάποια τεντώματα θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε το σώμα σας. Αν κάνετε γιόγκα σίγουρα θα ξέρετε κάποιες βασικές κινήσεις ή αναπνοές που ξυπνούν το σώμα. Άρα και πάλι επιστρέφουμε στο θέμα… ξυπνάμε λίγο νωρίτερα! Αν η δουλειά σας είναι απογευματινή ή φεύγετε πιο αργά τι πιο ωραίο από το να ξεκινήσει η μέρα σας (αφού πάνε τα παιδιά στο σχολείο) με μία ωρίτσα πιλάτες ή γιόγκα. Η γυμναστική δεν είναι το καλύτερό μου αλλά όποτε το κάνω επιστρέφω μετά πολύ αναζωογονημένη!

    Πιείτε νερό

    Ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάτε θα βοηθήσει απίστευτα τον οργανισμό σας να ξυπνήσει! Αν μάλιστα το κάνετε χλιαρό και προσθέσετετε λίγο μέλι και λεμόνι τότε θα αποκτήσετε ενέργεια και θα βελτιωθεί η συγκέντρωσή σας. 

    Χαμογελάστε και σκεφτείτε μόνο θετικά

    Ακόμη κι αν σας παιδεύει η ζαλούρα του ύπνου το να είστε μουντρούχοι πρωινιάτικα δεν θα σας κάνει καλύτερα. Ξυπνήστε και πείτε καλημέρα με χαμόγελο ακόμα και στον εαυτό σας στον καθρέπτη! Αγκαλιάστε τους αγαπημένους σας και με ένα γλυκό φιλί ξεκινήστε την ημέρα σας! 

    Θα ήταν ευχής έργον να ξυπνάμε κάνοντας οτιδήποτε μας φέρνει ευτυχία και χαρά στη ζωή μας. Ακόμα κι αν κάποιες μέρες δεν συμβαίνει αυτό τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε ως έναν βαθμό.

    Sleep Trucker printable (sleep tracker στα ελληνικά)

    Αν θέλετε να βελτιώσετε ή να τσεκάρετε τις συνήθειες του ύπνου σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα δωρεάν εκτυπώσιμο που φτιάξαμε για σας. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν.

    Νικήστε τη μέρα με ένα διαφορετικό πρωινό ξύπνημα! Δωρεάν εκτυπώσιμο

    Πώς θα αποκτήσετε τα εκτυπώσιμα 

    Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και ξεκλειδώστε το εκτυπώσιμο. Συμπληρώστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο e-mail σας για να κάνετε και επιβεβαίωση εγγραφής! Μετά θα εξαφανιστεί το παρακάτω κουτάκι και θα πατήστε εκεί που λέει «Kλικ εδώ για κατέβασμα». (αν είστε ήδη συνδρομητής εμφανίζεται άμεσα). Αμέσως θα λάβετε το εκτυπώσιμο στον υπολογιστή σας! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές του newsletter μας από την κατηγορία εκτυπώσιμα.

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

    Εσείς πώς ξυπνάτε το πρωί;

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης