ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8

    Πως καταλήξαμε να κάνουμε αυτό το θεματικό πάρτυ, να σας πω την αλήθεια δεν θυμάμαι καθόλου. Λογικά σε κάποια από τις έρευνες μας μήνες πριν για το καλοκαιρινό μας πάρτυ και ψάχνοντας κάτι καλοκαιρινό και φρέσκο θα πέσαμε πάνω σε κάποιο φρούτο… ε, και φρούτο στο φρούτο καταλήξαμε στο Tutti Frutti πάρτυ και δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Εύκολο θέμα, με πολλές επιλογές σε καλοκαιρινά φρούτα, αρκετά αναλώσιμα για να διαλέξουμε και πολλές ιδέες στο pinterest φυσικά! Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα μας και τελικά ανήμερα των γενεθλίων της, στις 2 Αυγούστου, με τους λίγους φίλους που είχαν μείνει στην Αθήνα περάσαμε ένα όμορφα απόγευμα με παιχνίδι και πολύ μπουγέλο.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 1

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Και επειδή όλα ξεκινούν από την πρόσκληση, ετοιμάσαμε στο canva μία πρόσκληση, η οποία στάλθηκε ηλεκτρονικά αλλά και σε έντυπη μορφή στις φίλες της ώστε να είναι όλοι έτοιμοι για τη μεγάλη ημέρα. Δυστυχώς πολλές από τις αγαπημένες της έλειπαν οπότε το πάρτυ μας φέτος ήταν μικρό αλλά η Μελίτα είναι πάντα σταθερή στην αποψή της. Το πάρτυ της θέλει να γίνεται ανήμερα… και έτσι μιας και οι κολλητές της (με εξαίρεση μια δυο) ήταν στην Αθήνα δεν το διαπραγματεύτηκε καθόλου.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 3

    ΤΟΥΡΤΑ

    Δεύτερο πάντα στη λίστα μας , η επιλογή της τούρτας. Φέτος, όπως και πέρσι, την τούρτα μας ανέλαβε το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο Captain’s Bakery και η επιτυχία της της ήταν για ακόμα μια φορά δεδομένη. Φέτος ωστόσο τους ανεβάσαμε τον πήχη μιας και η Μελίτα δεν διαπραγματευόταν το σχήμα της. Ήθελε ανανά και μάλιστα ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Τι να κάνω η μάνα δέχτηκα κι έτσι βάλαμε τα δυο πόδια του pastry chef σε ένα παπούτσι να μας την κάνει όπως του την στείλαμε. Η τούρτα αυτή πέτυχε όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και γευτήκαμε μικροί και μεγάλοι το πιο ζουμερό κέικ και την πιο νόστιμη cookies κρέμα που έχουμε φάει σε τούρτα με ζαχαρόπαστα (τις οποίες συνήθως αποφεύγουμε).

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 5
    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 7

    DIY

    Πάρτυ Μελίτας χωρίς μερικά diy αξεσουάρ δεν γίνεται! Για αυτό φέτος εκτός από εκτυπώσιμα, στα οποία με βοήθησε πολύ η φίλη και αναγνώστρια του Ανθομέλι, Ελένη, έφτιαξα βεντάλιες σε σχήμα φύλου για τις μαμάδες, μία στέκα με φρούτα (a la Carmen Miranda) για εμένα, μια πινιάτα και ένα υπέροχο photobooth.

    Στέκα με φρούτα

    Ε τι, τί μαμά ανθομελού θα ήμουν αν δεν έκανα το κατιτίς μου; Μια παλιά μαύρη στέκα μεταμορφώθηκε σε “φρουτιέρα” και τα πλαστικά φρούτα από παλιό παιχνίδι της Μελίτας σε συνδυασμό με φτερά και διάφορα άλλα διακοσμητικά πήραν τη θέση τους πάνω τους. Κολλήθηκαν με κόλα σιλικόνης αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή ήταν βαρύ μετά από καμιά ώρα από τη στιγμή που το φόρεσα έπεσε. Οπότε καλό θα είναι αν το δοκιμάσετε να βάλετε από την κάτω πλευρά της στέκας κάποιο ύφασμα ή αφρώδες χαρτί ώστε να μην κολλάει μόνο πάνω στην στέκα αλλά και σε κάτι ακόμα για μεγαλύτερη σταθερότητα.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 9

    Βεντάλιες

    Όπως ξέρετε προσπαθώ πάντα να βάζω και τους γονείς μέσα στο κλίμα ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους. Ετσι, ξέροντας ότι ίσως να μην ήταν τόσο τρελές ώστε να φορέσουν στέκες σαν κι εμένα, τελικά τους έφτιαξα βεντάλιες για να μην λιώσουν από τη ζέστη. Χρησιμοποίησα ένα πατρόν για φύλλο ανανά που βρήκα στο διαδίκτυο και με γκλίτερ αφρώδες χαρτί και γλωσσοπίεστρα χρωματιστά κατάφερα και πέτυχα ένα χαριτωμένο αποτέλεσμα.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 11
    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 13

    Photobooth

    Φυσικά δεν θα αφήναμε τον Κώστα χωρίς δουλειά… για αυτό τον βάλαμε να μας φτιάξει ένα υπέροχo photo booth, που άνετα μπορείτε να φτιάξετε και για τον στολισμό του μπουφέ, το οποίο πραγματικά τα παιδιά τίμησαν με βγάζοντας πολλές φωτογραφίες. Το θέμα ήταν φυσικά “οπωροπωλείο” και τα δωρεάν εκτυπώσιμα της φίλης μου της Ελένης ήταν ιδανικά για τον στολισμό του.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 15

    Info: Για επαγγελματικό photo booth για τον γάμο ή την βάπτισή σας, εμπιστευτείτε το Selfiebooth


    Πινιάτα

    H πινιάτα μας και φέτος εννοείται ήταν από τα χεράκια μας και το We Love Pinatas και το σχέδιο ήταν έμπνευση της Μελίτας και δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού! Μια πινιάτα emoji με τη μορφή της Carmen Miranda, χαχα! Ένα χαρούμενο emoji που διάλεξε η Μελίτα και στο κεφάλι του ένα φουλάρι με φρούτα. Φυσικά θα μπορούσαμε απλά να είχαμε φτιάξει ένα φρούτο αλλά τι πινιατούδες θα ήμασταν αν δεν εμπνεόμασταν και πρωτότυπα νέα σχέδια. Και ευτυχώς η Μελίτα ήταν μέσα σε κάτι τόσο ιδιαίτερο!

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 17
    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 19

    Οι πινιάτες του Ανθομέλι

    Αν πάλι εσείς θέλετε κάτι σε καρπούζι, ανανά, κερασάκια ή φράουλα, το We Love Pinatas είναι εδώ για εσάς.

    Τις πινιάτες του Ανθομέλι We Love Pinatas θα τις βρείτε και στο eshop μας στο market place jamjar. Πατήστε εδώ:

    We Love Pinatas handmade by Anthomeli

    Επικοινωνήστε μαζί μας είτε με μήνυμα εκεί, είτε στη σελίδα μας στο facebook, είτε ακόμα και με μήνυμα στο [email protected] για να φτιάξουμε για σας την πινιάτα για το δικό σας θεματικό πάρτυ. Φυσικά πάντα υπάρχει και η επιλογή του instagram


    Τα μόνα φέτος που δεν ήταν diy ήταν τα δωράκια μας για τα παιδιά. Επιλέξαμε νερόμπομπες για τα αγόρια και βραχιολάκια ανανά για τα κορίτσια από το αγαπημένο μας e-shop Easyu.gr

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 21

    ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

    ‘Oπως σχεδόν κάθε χρόνο, το πάρτυ μας έγινε στην πυλωτή της πολυκατοικίας μας και τα παιδιά είχαν πολύ χώρο να τρέξουν και να διασκεδάσουν. Επειδή είχαμε λίγα άτομα, τα τραπέζια ενώθηκαν για να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, κρεμάστηκαν διακοσμητικά, μπήκαν τα τραπεζομαντηλάκια μου, τα κεράκια μου και απλώθηκαν οι βεντάλιες για τις μαμάδες.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 23
    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 25

    ΜΠΟΥΦΕΣ

    Tο highlight όμως της διακόσμησης ήταν ο μπουφές μας και για μένα προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Φυσικά τη διαφορά έκαναν τα υπέροχα μπαλόνια αλλά και το χρώμα που έδωσαν τα καλοκαιρινά φρούτα. Πώς σας φαίνεται;

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 27
    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 29
    https://www.instagram.com/p/B0soiK8Fm5s/

    Να πω ότι αυτός ο μπουφές ήταν ο απογευματινός με σνακ για μικρούς και μεγάλους (καλά τα παιδιά πρώτη φορά δεν έφαγαν τίποτα και έπιασαν αμέσως το παιχνίδι) όπως τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και λουκανοπιτάκια, κεκάκια σοκολάτας με χειροποίητη ροζ βουτυρόκρεμα, κεκάκια βανίλιας, ποπ κορν, πατατάκια.

    Το κέρασμα μου είχε επίσης φρούτα εποχής σε κουπάκια αλλά και καρπούζι κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια που όμως δεν κατέβασα ποτέ κάτω άλλα έμειναν στο ψυγείο! Ε, κάθε χρόνο όλο και κάτι ξεχνάω!

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 31

    Όπως κάθε χρόνο η φίλη μου η Πένυ μου ετοίμασε την υπέροχη γρανίτα ροδάκινο και πεπόνι που ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι. Φέτος μάλιστα την στολίσαμε σε αυτή την φοβερή κανάτα καρπούζι και το welcome drink μου ήταν όλα τα λεφτά!

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 33

    Για περισσότερες ιδέες για τον μπουφέ σας δείτε εδώ και εδώ αλλά και σε πολλές ακόμα αναρτήσεις μας στην κατηγορία πάρτυ

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 35

    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    Ανιματέρ

    Αφότου έφυγε η αγαπημένη μας ανιματέρ στο εξωτερικό, πίστευα ότι δεν θα έβρισκα αντάξια αντικαταστάτρια. Έκανα όμως λάθος καθώς μετά από παρότρυνση της φίλης μου Εύης πριν 2 χρόνια να δοκιμάσω τη δική της αγαπημένη ανιματέρ, δεν έχω αλλάξει ούτε μία φορά! Η Αγγελίνα από τα Παιχνιδοταξιδέματα είναι ο άνθρωπος μας πλέον. Το κορίτσι που αγκαλιάζει τα παιδιά μας σαν δικά της και ξέρω πως στα χέρια της όχι μόνο θα διασκεδάσουν αλλά θα είναι ασφαλή. Θα βρει λύσεις στις τυχόν διαμάχες ή προβλήματα που προκύψουν, θα βρει τρόπο να τα φέρει κοντά της και φυσικά θα τα κάνει να γελάσουν, να νιώσουν όμορφα και να παίξουν τα παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους. Ένα ταξίδι με παιχνίδια είναι κάθε φορά η παρουσία της στο πάρτυ μας για μικρούς αλλά και για μεγάλους και όχι απλά τη συνιστώ αλλά είμαι σίγουρη ότι κι εσείς θα την προτείνετε στους φίλους σας.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 37
    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 39

    Μπουγέλο

    Καλοκαιρινό πάρτυ χωρίς μπουγέλο δεν γίνεται. Και παρόλο που η νύχτα είχε πέσει για τα καλά, ευτυχώς η ζέστη κρατούσε καλά και όλοι οι γονείς είπαν το μεγάλο “ναι” για το μπουγέλο των παιδιών. Εγώ φυσικά είχα προβλέψει το ναι τους (καθώς το έγραφα και στην πρόσκληση – σημαντικό αυτό αν το συμπεριλάβετε στο πάρτυ σας) και είχα γεμίσει καμιά 200αριά νερόμπαλες οι οποίες έφτασαν αρκετά θα έλεγα για τα 12 παιδάκια που είχαμε στο πάρτυ μας. Φυσικά ρίξαμε κι εμείς από καμία, έτσι για το γούρι περισσότερο και το πάρτυ μας έλαβε τέλος.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 41

    ΔΩΡΑ

    Για ακόμη μία χρονιά η κόρη μου είπε ότι ήταν best party ever (τώρα το λέμε και στα αγγλικά, χαχα!) και ότι ήδη έχει επιλέξει το θέμα για το επόμενο πάρτυ της. OMG και τρία LOL!

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας στο instagram και στο facebook γιατί πάντα εδώ και 7 (πάμε στα 8) χρόνια μας τυλίγετε με αγάπη και ζεστασιά σε όλες τις όμορφες στιγμές της ζωής μας.

    Πάρτυ Tutti Frutti για τη Μελίτα που έγινε 8 43

    Περήφανη Μαμά Μελίτας

    Κάλη

    Pin it for later

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Ooo χρόνια πολλά στην Μελίτα! (έφτασε τα 8 ε?? 🙂
      Μπράβο μαμά Καλή για τις ετοιμασίες.. ο μπουφές με τα γράμματα του ονόματος έγινε πολύ όμορφος.
      Η πυλωτή είναι καλή ιδέα! (φαντάζομαι δεν έχετε προβληματικούς γείτονες στην πολυκατοικία.. )
      Άντε και στα επόμενα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης