ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τι είναι το VSCO Girl;

    Δεν ξέρω αν ο όρος υπήρχε από παλιά ή αν έφτασε στα αυτιά της κόρης μου από τις μεγαλύτερες φίλες της ή από κάποιον youtuber αλλά τελευταία την ακούω να μιλάει για τα VSCO (βίσκο) girls. Και όσο κι αν είμαι cool μαμά, άρχισα να ανησυχώ για το τι σημαίνει αυτό για την κόρη μου; Είναι κολλητικό, γιατρέ μου; VSCO ήξερα ότι είναι πρόγραμμα επεξεργασίες φωτογραφιών. Πότε φτάσαμε στον όρο “VSCO Girl” και με τι συνεπάγεται όλο αυτό; Έπρεπε να την αφήσω να θέλει να γίνει ένα τέτοιο είδους κοριτσιού; Είναι για την ηλικία της ή πάλι θέλει να γίνει έφηβη πριν την ώρα της; Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να θεωρεί ένα κορίτσι τον εαυτό του VSCO.

    Τι είναι το VSCO Girl; 1

    VSCO Girls

    Καταρχάς να σας πω ότι ως όρος  περιγράφει ένα κορίτσι που είναι “μοδάτο“, “στυλάτο” και “in“. Περιγράφει τα περισσότερα κορίτσια της εποχής που ούσες στην εφηβεία θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα, να ντύνονται με επώνυμα labels και να επισκέπτονται τα γνωστά και μοδάτα στέκια, όπως το Starbucks (αυτό το λατρεύουν κι άλλοι, ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε…). 

    Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι είναι συνήθως καλές μαθήτριες, περιποιημένες, καθαρές και γενικά τους αρέσει το socializing (offline και online). Χρησιμοποιούν διάφορα app στο κινητό, όπως το instagram, το Tumblr, το Tik Tok (πρώην Musical.ly και στο τέλος θα μιλάμε μόνο με νοήματα) και φυσικά το youtube. Κερασάκι στην τούρτα φυσικά το VSCO app. E, τι VSCO girls θα ήταν αν δεν το χρησιμοποιούσαν για την επεξεργασία των φωτογραφιών του. Έχουν οικολογικές ανησυχίες και τρελαίνονται για sleepover (ακόμα και μέσα σε φουσκωτή πισίνα!)


    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Tik tok, η νέα τρέλα των εφήβων

    That girl: Το κυρίαρχο trend στο TikTok και στο Youtube για τις έφηβες


    VSCO brands και accessories

    Και τώρα που είδαμε τα γενικά, ας μιλήσουμε για brands και accessories. Τι πρέπει να έχει κάθε VSCO Girl που σέβεται τον εαυτό του (με τυχαία σειρά εμφάνισης)

    • Scrunches. Τι είναι αυτό; Θα τρελαθείτε; Εμείς τα αποκαλούσαμε φιούμπες (πόσο μπανάλ!) και τα φορούσαμε τη δεκαετία του ’80-’90. Είναι τα υφασμάτινα λαστιχάκια που κάνουν σαν φαρμπαλά και μέχρι πριν λίγα χρόνια τα είχαμε εξαφανίσει όλες από τα συρτάρια μας ως old-fashioned. Κι όμως επανήλθαν δυναμικά, είναι στη μόδα (περισσότερο ως βραχιόλι για το χέρι) και ανάλογα με το χρώμα συνδυάζονται και με το αντίστοιχο outfit!
    • Παγούρια (hydro flasks) σε διάφορα χρώματα και σχέδια αντί για το κλασικό ταπεινό μπουκαλάκι του νερού (no more plastic for VSCO girls!). Είτε στην σχολική τσάντα είτε στο χέρι, είναι ένα από τα must, ειδικά για τους θερινούς μήνες αλλά και τη σχολική περίοδο. Τα προτιμούν σε μονόχρωμα χρώματα για να μπορούν να τα διακοσμούν με αυτοκόλλητα! To καλό είναι ότι λόγω αυξημένου αισθήματος οικολογίας συνήθως χρησιμοποιούν και μεταλλικά καλαμάκια, οπότε κάνουν και ένα καλό στον πλανήτη! 

    Βρες τα σε υπέροχα σχέδια και χρώματα

    • Airpods και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με το “δαγκωμένο μήλο” Εντάξει νομίζω ότι η ανιψιά μου χάρηκε περισσότερο για αυτή της την αγορά παρά για ολόκληρο το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη (#not :))). Εντάξει, το καταλαβαίνω να μην έχουμε το κινητό στο αυτί, αλλά να μην είμαστε και σαν ρομπότ (είπε η μάνα η άμοιρη αλλά κανείς δεν την ακούει και όλες θέλουν ένα άσπρο βισματάκι στο αυτί τους!). Φρενίτιδα δαγκωμένου μήλου και δώστου να αδειάζουν τα πορτοφόλια των γονιών!

    Βρες τα αυθεντικά Airpods της Apple

    • Vans. Ω ρε φίλε πιο σκληρό παπούτσι πεθαίνεις! Από τους σκεϊτάδες της Αμερικής, στα πόδια των έφηβων κοριτσιών και αγοριών και τα μυαλά στα κάγκελα! Θες καρώ, θες ριγέ, θες χρώμα, θες μαύρο. Όλα τα έχει ο μπαξές και αλίμονο στους γονείς που σκάνε τα 70άρια και τα 100άρια για ένα παπούτσι που μόνο ανατομικό δεν είναι. Παρόμοιας απήχησης brands είναι το Crocs και τα Birkenstock αλλά για να παίρνουν αέρα τα ποδαράκια τους.

    Βρες όλα τα νέα και παλιά σχέδια στο epapoutsia.gr

    • Retro cameras aka Fuji Film Instax. Κι εκεί που το κινητό είχε γίνει το δεύτερο χέρι τους, άρχισαν οι old-time-classic cameras να κάνουν την εμφάνισή τους και δώστους τα VSCO Girls να βγάζουν φώτος με frames και να τις κρεμάνε στα γραφεία τους. Ελπίζω τουλάχιστον με αυτό να μειωθεί το ενδιαφέρον τους για τα κινητά, αν και με την τιμή των “φιλμ” δύσκολο το βλέπω.

    Βρες την λίγο πιο μοντέρνα εκδοχή της Fuji Film LiPlay στο Public.gr

    • Φαρδιές μπλούζες με μανίκια που φτάνουν μέχρι τα δάχτυλα και μήκος απαραίτητα 2 πόντους κάτω από σορτσάκι!!! Α ρε Arianna Grande ζημιά μας έκανες! Πόσο μακρύ να είναι ένα μανίκι, μου λέτε; Σε λίγο θα το πατάνε! Άσε που σώνει και καλά θέλουν να τις φοράνε και κατακαλόκαιρο! (όταν τους παρακαλάς να βάλουν μια ζακετούλα όμως δεν  θέλουν!). Μακρύ μανίκι και υπερμεγέθεις μπλούζες στις υπηρεσίες σας!
    • Τ-Shirt με στάμπες. Γιόμισαν τα μαγαζιά με μπλούζες με στάμπες από animated films, vintage movies, bands και idols (βλ. Frida Kaholo, stranger things, casa de papel, disney). Πόση στάμπα να αντέξει μια ντουλάπα! Θα απεργήσει στο τέλος!

    Αγοράστε έτοιμα T-shirt ή φτιάξτε το δικό σας

    • Crop-top μπλουζάκια. Και από τα μανίκια που τα πατάνε, πάμε στην άλλη άκρη. Το κοντά μπλουζάκια που έχουν αφήσει όλες τις κοιλιές απ’ έξω! Μεγάλος καημός για τις τροφαντούλες, που όμως απ’ ότι βλέπω στην Ελλάδα δεν πτοούνται! Ζήτω στην ισότητα όλων των γυναικείων σωμάτων!
    • Μπουστάκια. Εντάξει, και για όσες δεν θέλουν crop top υπάρχει πάντα η επιλογή του μπουστάκι… για τις μέρες που είναι πιο κρύες βρε παιδί μου! Για ζακέτα ούτε λόγος!
    • Κολιέ από κοχύλια. Ε δεν πιστεύω να σας εντυπωσιάζει αυτό; Δεν έμεινε κοχύλι για κοχύλι στις παραλίες φέτος. Όλα στον λαιμό τους, στα πόδια και στα χέρια τους! Άδειοι οι ωκεανοί!
    • Fjallraven Bags. Τώρα για αυτό εξεπλάγην κι εγώ. Καλέ τι ακριβές που είναι αυτές οι τσάντες; Εκατομμυριούχους γονείς νομίζουν ότι έχουν αυτά τα VSCO Girls (μπορεί και ναι!). Όπως και να χει αυτή την αμερικανιά περιμένετε την και σε λίγο καιρό θα έχει κατακλύσει και την Ελλάδα.

    Βρείτε τις γνήσιες τσάντες σε ποικιλία χρωμάτων εδώ.

    Τι είναι το VSCO Girl; 3

    Λοιπόν, σκέψεις υποσχέθηκα, τις σκέψεις μου θα σας πω! Καταρχάς μην τρελαινόμαστε! Κάθε εποχή έχει τα δικά της τερτίπια και τις δικές της μόδες. Να σας θυμίσω τις βάτες, τα doctor Martins, τα fly jackets και την τρέλα με την Benetton (to mention just a few!). Θυμάστε τον δικό σας πόλεμο με τους γονείς σας να φορέσετε εκείνο το σκισμένο τζιν ή στην περίπτωση μου να ΜΗΝ φορέσω το καφέ montgomery. Ή να σας θυμίσω πιο πρόσφατα παιδιά EMO (καλά εκεί ήταν λίγο πιο βαθιοί οι λόγοι). Αγαπητοί γονείς, σας θυμίζω … μόδα είναι θα περάσει!!!

    Ωστόσο, επειδή πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις, καλό θα είναι να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την ματαιότητα που κρύβεται πίσω από το να ακολουθούν τυφλά μια μόδα. Να δούμε τι κρύβεται πίσω από την ανάγκη τους να ακολουθήσουν ένα trend (η εφηβεία ή κάτι πιο βαθύ). Να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα οικολογίας και όχι επιφανειακής χρήσης κάποιων trends και τέλος να τους μιλήσουμε για την αξία του χρήματος και για άσκοπη σπατάλη πάνω σε αντικείμενα που μπορεί σε 2 μέρες μέσα να μην ξαναγγίξουν.

    Προσωπικά μου αρέσει πολύ να ακολουθώ την μόδα αρκεί αυτή να σέβεται την προσωπικότητά μου και τα πιστεύω μου. Αν λοιπόν το VSCO Girl δεν τους αλλάζει την προσωπικότητα και είναι απλά ένας τρόπος να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο και λόγω εφηβείας αυτό να τους κάνει πιο εύκολη την φιλία ή την συναστροφή, ας γίνουν και αυτές. Αν όμως το VSCO Girl τους κάνει να αλλοιωθούν ή να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ανώτερους ή καλύτερους από τους άλλους, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για να κάνετε μια μεγάλη συζήτηση μαζί τους!

    Καλή σας τύχη και καλή επιτυχία!

    Εάν πάλι εσύ που μας διαβάζεις είσαι ένα VSCO Girl, για πες μας, τα είπα καλά;

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση!!!!! Με έκανες να γελάσω πολυ και την ευχαριστήθηκα βλέποντας μέσα σε αυτήν και τον εαυτό μου. Από όλα αυτά μπορώ να πω είμαι in στα περισσότερα μου αρέσει αυτή η τρέλα δεν πειράζω κανέναν το μόνο που θα ήθελα είναι μια από αυτές τις ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣΣΣΣ φωτογραφικές για να είναι ολοκληρωμένο VSCO girl <3

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης