ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

    Η Ελληνοεκδοτική είναι ένας εκδοτικός οίκος που αγαπήσαμε πολύ με την Μελίτα καθώς τα βιβλία τους ήταν ιδανικά για την νηπιακή ηλικία αλλά και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Ξέρετε αυτά τα βιβλία με τις μεγάλες εικόνες, το γερό αλλά ελκυστικό εξώφυλλο, το κείμενο που είναι ιδανικό και για  να το διαβάζει η μαμά αλλά και το παιδί μόνο του αργότερα. Κάνοντας λοιπόν μια ανασκόπηση στον προηγούμενο χειμώνα και στα βιβλία που μας έμειναν στο μυαλό και τα αγαπήσαμε, έχουμε να σας προτείνουμε τους παρακάτω τίτλους από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. 

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 1

    Αποστολή… Τερατέξ

    Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα

    Σε έναν κόσμο που τα παιδιά είναι ατρόμητα, αρχικά μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το βιβλίο δεν έχει θέση. Κι όμως αν το καλοσκεφτείτε υπάρχουν μικρά πράγματα που σε κάθε εποχή φοβίζουν τα παιδιά, όπως το σκοτάδι. Πόσο θάρρος χρειάζεται για να το ξεπεράσουν. Μήπως ο Παππούς του Φώτη έχει τη λύση; Τι θα γίνει με το υγρό Τερατέξ; Θα βοηθήσει τον Φώτη ή μήπως η λύση βρίσκεται μέσα του; Εμάς πάντως μας έδωσε πολύ τροφή για σκέψη και συζήτηση και τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να το ξαναδιαβάσουμε αυτές τις μέρες που το σκοτάδι την φοβίζει περισσότερο κι από τα ζόμπι, χεχε!

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 3
    Βρείτε το βιβλίο εδώ

    Ας μιλήσουμε για κουκουνάρες

    Συγγραφέας: Βασίλης Κοντσιάρης

    Πόσο κολλημένοι είναι τελικά οι δάσκαλοι στο ωρολόγιο πρόγραμμα; Και πόσο πολλοί “φοβούνται” ή “δεν προλαβαίνουν” ή ακόμα “δεν θέλουν” να βγαίνουν από την ρουτίνα των σχολικών μαθημάτων; Ενας δάσκαλος όμως θα δει πέρα από τα τετριμένα και θα σπάσει το κατεστημένο. Ποιος θα τον βοηθήσει σε αυτό; Μα φυσικά οι μαθητές του. Ενα σύντομο σχετικά βιβλίο για να κατανοήσουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς και οι δάσκαλοι ότι αρκεί μια μικρή απόφαση για να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην εκπαίδευση!

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 5
    Βρείτε το βιβλίο εδώ

    Τα τακούνια της Μαρσέλας

    Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

    Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε πολλές φορές τη νυχτερινή μας ανάγνωση με την Μελίτα. Η Μαρσέλα η ψηλή και διαφορετική από τους φίλους της καμηλοπάρδαλη πέφτει κι αυτή θύμα bullying. Κι ενώ όλα φαίνονται ανώφελα για να πείσει τους φίλους της να την βοηθήσουν και να έρθουν πάλι κοντά της, ένα ζευγάρι κόκκινα ψηλά τακούνια θα κάνει ακόμα και τον “θύτη” να την αγαπήσει. Πώς; Αρκεί να το διαβάσετε για να το μάθετε!

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 7

    Αριάδνη, Η νύχτα των Πεφταστεριών

    Συγγραφέας: Θεοφάνης Θεοφάνους

    Για αυτό το βιβλίο έχω μία ένσταση! Ο τίτλος δεν σε προετοιμάζει για το πόσο ωραίο βιβλίο είναι αυτό! Ο νους σου πάει αλλού (ή τουλάχιστον ο δικός μου). Το βιβλίο όμως αυτό είναι γεμάτος ομορφιές. Ξεκινάει με την ιστορία της Αράχνης Αριάδνης που κατάφερε να ξεπεράσει το θυμό, τη ζήλια της, τις προσωπικές φιλοδοξίες και να λειτουργήσει για το γενικό καλό! Και όλο αυτό με τη βοήθεια κάποιων αστεριών. Κι εκεί μπαίνει στη μέση και η επιστημονική εξήγηση του φαινομένου των πεφταστεριών που εντυπωσίασε την Μελίτα και τις φίλες της καθώς κάθε χρόνο ψάχνουν για αστέρια που πέφτουν ώστε να κάνουν την ευχή τους. Το βιβλίο τελειώνει με διάφορες ιδέες για κατασκευές αλλά και προτάσεις αξιοποίησης του παραμυθιού από νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς. Αααα και έχει και πιστοποιητικό υιοθεσίας αστεριού. Ώρες ατελείωτες μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό το βιβλίο και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 9
    Βρείτε το βιβλίο εδώ

    Η Κουκουβάγια η Τετραγωνομάτα

    Συγγραφέας: Αννέτα Μαρκογιαννάκη

    Πόσο επίκαιρο αυτό το βιβλίο για τα παιδιά που περνούν με τις ώρες σε ένα τάμπλετ. Βέβαια θα μου πεις, αφού παίζουν με το τάμπλετ πως θα τους πείσετε να το διαβάσουν. Μα θα το κάνετε πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο. Οργανωθείτε και ενημερώστε από νωρίς τα παιδιά σας για τις συνέπειες που θα έχουν αν είναι πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη μέσα από την ιστορία της σοφής κατά τ’ άλλα κουκουβάγιας που δεν άκουσε το “δάσκαλε που δίδασκες” κι έπεσε κι αυτή στην παγίδα της οθόνης. Πώς κατάφερε να αποκτήσει πάλι τα ολοστρόγγυλα ματιάκια της; Θα το μάθετε αν αποκτήσετε αυτό το βιβλίο.

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 11
    Βρείτε το βιβλίο εδώ

    Έτοιμος;

    Συγγραφέας: Γιάννης Διακομανώλης

    Ωωω, πιο επίκαιρο από ποτέ μετά τον σεισμό που ζήσαμε το καλοκαίρι; Αλήθεια τα δικά σας παιδιά ήταν έτοιμα. Εμένα προσωπικά η Μελίτα ήξερε τι να κάνει (θεωρητικά) αλλά εκείνη την στιγμή πάγωσες και φοβήθηκε πολύ! Οπότε όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε τόσο καλύτερα θα ξεπεράσουμε τον φόβο μας και θα μπορέσουμε θαρραλέα να κινηθούμε. Εκτός από την όμορφη ιστορία του Οδυσσέα με τον “γιγάντιο” φίλο του Αχιλλέα στο σχολείο θα βρείτε στο τέλος και φύλλα εργασίας για να εξελίξετε και να τεστάρετε τις γνώσεις σας.

    Τα αγαπημένα μας βιβλία από την Ελληνοεκδοτική 13

    Αν και είχα και μερικές ακόμα προτάσεις από την Ελληνοεκδοτική, λέω να μην σας κουράσω άλλο. Άλλωστε ο χειμώνας όλος είναι μπροστά μας και σίγουρα θα βρούμε πολλές ευκαιρίες να μιλήσουμε για βιβλία, εδώ ή στα instastories μας στο instagram. Οπότε μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε κι εκεί. Προς το παρόν ευχές για όμορφα αναγνώσματα!

    Κάλη


    Διαβάστε περισσότερα από την Ελληνοεκδοτική:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης