ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 8 ετών και άνω

    Αυτό το καλοκαίρι διαβάσαμε πολλά βιβλία. Τι κι αν ξεκινάνε τα σχολεία; Βιβλία δεν είναι μόνο της Ιστορίας και της Γλώσσας! Τι πιο όμορφο στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά να ταξιδεύουν με ένα βιβλίο στο χέρι. Πάμε να δούμε παρέα τις δικές μας βιβλιοπροτάσεις που περιέχουν βιβλία που αγάπησαν τα παιδιά. Αυτή τη φορά σας έχουμε προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 8 ετών και άνω από μερικούς από τους αγαπημένους μας εκδοτικούς οίκους, Ψυχογιός, ο Μίνωας και το Μεταίχμιο. Οπότε αν τα παιδιά σας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία τότε δώστε τους να διαβάσουν αυτή την ανάρτηση κι εσάς απλά μπείτε στο link που σας δίνουμε για να το αγοράσετε. Τόσο απλά και εύκολα!

    Προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 8 ετών και άνω 1

    Νικ και Τέσλα

    Επικίνδυνο εργαστήριο υψηλής τάσης – Αφηνιασμένος Ρομποστρατος

    Συγγραφείς: “sience Bob” Pflugfelder και Stieve Hockensmith

    Eκδόσεις: Κλειδάριθμος

    Προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 8 ετών και άνω 3

    Το 1ο και 2ο βιβλίο της σειράς Νικ και Τέσλα που όπως καταλαβαίνετε από τους τίτλους έχουν απόλυτη σχέση με την επιστήμη αλλά και την περιπέτεια!

    Ο Νικ και ο Τέσλα, δύο 11χρονα αδέρφια, είναι ψάχνουν να λύσουν μυστήρια αλλά για να το καταφέρουν πρέπει να φτιάξουν ένα σωρό έξυπνες κατασκευές (για την ακρίβεια 4 σε κάθε βιβλίο) με απλά καθημερινά αντικείμενα. Στα βιβλία υπάρχουν φυσικά οδηγίες με εικόνες να να φτιάξουν και οι μικροί αναγνώστες τις απίστευτες αυτές κατασκευές.


    Διαβάστε επίσης αναρτήσεις back to school στο Ανθομέλι πατώντας εδώ:


    Ο ντετέκτιβ Ρόνι Τρώει τους κακούς λάχανο

    Συγγραφέας: Αντριου Κλοουβερ και Ραλφ Λαζάρ

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Ηλικίες: 8+

    Προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 8 ετών και άνω 5

    O Ρόνι Μπράναγκαν είναι ένας αληθινός ντετέκτιβ όπως λέει και αυτό που τον έκανε να γίνει ντετέκτιβ ηταν η ανάγκη του να ανακαλύψει τι συνέβη στον μπαμπά του! Κρησφύγετό του είναι ένα δεντρόσπιτο!

    Αν στα παιδιά σας αρέσουν οι πλάκες και οι περιπέτειες τότε σίγουρα θα αγαπήσουν αυτό το “χοντρό”, όπως λένε και τα δικά μου παιδιά μου, βιβλίο. Τα δικά μου παιδιά που είναι 10 και 12 το διάβασαν σε μία μέρα αλλά νομίζω πως τα μικρότερα παιδιά για τα οποία πιστεύω πως προορίζεται ηλικιακά θα χρειαστούν λίγες περισσότερες. Παρ’ όλες τις σελίδες του διαβάζεται εύκολα κι από 8χρονα αφού έχει αρκετά σκίτσα στις σελίδες του κάτι που το κάνει ευχάριστο και εύκολο στην ανάγνωση.

    Βρείτε το και εδώ


    Σειρά Αόρατοι ρεπόρτερ

    Η κραυγή της Τζοκόντα – Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας

    Συγγραφέας: Άρης Δημοκίδης

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Ηλικίες: 9+

    Μία σχετικά νέα σειρά μυστηρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αυτή τη φορά από έναν πολλά υποσχόμενο Έλληνα συγγραφέα. Ο Άρης Δημοκίδης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έγινε δημοσιογράφος γιατί του άρεσαν οι αληθινές ιστορίες. Έγινε συγγραφέας γιατί του αρέσουν τα παραμύθια και οι φανταστικές περιπέτειες. Το βιογραφικό του στο βιβλίο είναι από τα ωραιότερα που έχω διαβάσει για να σας πω την αλήθεια! Αν και τα παιδιά ίσως να μη το διαβάσουν για μένα ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο. Καθόλου τυπικό σε κάνει να θέλεις να αρχίσεις να διαβάζεις εκείνη τη στιγμή την ιστορία. Έτσι κι έκανα! Γιατί λατρεύω να διαβάζω και τα βιβλία που δίνω στα παιδιά μου ώστε να μπορούμε μετά να συζητάμε γι αυτά!

    Κάθε βιβλίο της σειράς εξελίσσεται σε μια άλλη πόλη του κόσμου. Η τέχνη έχει άμεση σχέση με τη λύση των μυστηρίων της περιοχής. (Κι εδώ κάπου πρέπει να αναφέρω πως ο συγγραφέας εργάστηκε στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Λονδίνο. Πώς να μην έχει επηρεαστεί;)

    Βρείτε τα βιβλία εδώ και εδώ


    Διαβάστε για τα βιβλία που μας αρέσουν στην κατηγορία Βιβλία


    Όπως κάθε φορά ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις βιβλίων για παιδιά και περιμένουμε κι από εσάς τα σχόλιά σας σε περίπτωση που τα παιδιά σας έχουν διαβάσει ήδη κάποιο από αυτά τα βιβλία. Αλήθεια εσάς τι είδος βιβλίων διαβάζουν συνήθως;

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Η πρώτη μου στάση είναι πάντα τα κάστρα και η Άνω Πόλη. Εκείνες οι περιοχές είναι πραγματικά πανέμορφες και ο καφές απολαμβάνεται πολύ καλύτερα βλέποντας την πόλη από ψηλά και τριγύρω σου τα κάστρα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης