ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα

  Το Popeye Village στη Μάλτα είναι ένα θεματικό πάρκο αναψυχής για όλους, από γονείς και παιδιά (οικογένειες), ζευγάρια αλλά και παρέες φίλων. Λειτουργεί όλο τον χρόνο ως θεματικό πάρκο με δραστηριότητες κυρίως για τα παιδιά (Χριστούγεννα, halloween, απόκριες κ.α.) και το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα και να γελάσετε με την ψυχή σας παίζοντας στα φουσκωτά παιχνίδια που υπάρχουν. Εμείς το επισκεφτήκαμε και περάσαμε ένα ευχάριστο απόγευμα με τη Μελίτα να το παρομοιάζει μέχρι και με την Disneyland. (#not). Το σίγουρο είναι ότι το απόλαυσε πλήρως κι εμείς όπως κάθε φορά γίναμε μαζί της παιδιά και παίξαμε με την ψυχή μας.

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 1

  Για όσους δεν το γνωρίζουν, να σας πούμε ότι φέτος το καλοκαίρι το Ανθομέλι βρέθηκε στην Μάλτα καλεσμένο του επίσημου τουριστικού φορέα της Μάλτας, Malta Tourism Authority (Visit Malta), και δοκίμασε, απόλαυσε, εξερεύνησε και βίωσε πολλές family friendly δραστηριότητες ώστε όταν το αποφασίσετε κι εσείς να πάτε να ξέρετε τι να δείτε και τι να κάνετε. Μία από αυτές τις δραστηριότητες ήταν η επισκεψή μας στο Popeye Village, στην περιοχή  Il-Melliena.

  ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ: Για τη διαμονή μας στη Μάλτα επιλέξαμε το Corinthia Hotel στο St. Julians. Περισσότερα στο άρθρο μας εδώ και για τιμές/κρατήσεις πατήστε εδώ.

  POPEYE VILLAGE

  Kαι για όσους δεν ξέρετε τι είναι αυτό να σας πω ότι πρόκειται ουσιαστικά για το σκηνικό της ταινίας “Popeye” με τον Robin Williams που γυρίστηκε στη Μάλτα το 1980 από την Paramount Pictures και την Walt Disney. Σε εποχές που ακόμα το πράσινο background και οι ψηφιακές εικόνες δεν είχα εφευρεθεί, οι σκηνογράφοι της ταινίας δημιούργησαν μια ολόκληρη πόλη από σπίτια και μαγαζιά για να γυριστεί η ταινία. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η πόλη αυτή (αν και σε μερικά σημεία ετοιμόρροπη) είναι επισκέψιμη προς το κοινό.

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 3

  Ο χώρος είναι σαν σκηνή από ταινία (μα, τι λέω είναι σκηνή από ταινία!) και σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που τον αντικρίζεις από την επάνω μεριά του δρόμου. Είχαμε δει πολλές φωτογραφίες στο Instagram και όντως ήταν αληθινές. Σταματώντας στην άκρη με το αυτοκίνητο, είδαμε  άτομα στην άκρη του γκρεμού να φωτογραφίζονται με φόντο το χωριό (αν και ποτέ δεν κατάλαβα τις δουλειά έχει μια γυναίκα με φόρεμα για δεξίωση πάνω σε βράχο με φόντο το χωριό του Popeye!). Εμείς πάλι αρκεστήκαμε σε μερικές οικογενειακές φωτογραφίες γιατί το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν διακινδύνευα να σταθώ σε κανέναν γκρεμό! Αντίθετα ξεχάσαμε αμέσως το Instagram και τα social media και ετοιμαστήκαμε για αυτό το κάτι το διαφορετικό!

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 5

  Παίρνοντας το εισιτήρια κατευθυνθήκαμε στο εσωτερικό όπου μας υποδέχτηκαν ο Ποπάυ με την Όλι χορεύοντας και τραγουδώντας ώστε να μπούμε για τα καλά στο κλίμα. Γενικά το προσωπικό ήταν πολύ φιλικό ειδικά και δέχονταν φωτογραφίες, αγκαλιές και πολλές τρέλες.

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 7

  Info: Στο εισιτήριο περιλαμβάνονται η είσοδος σας, η χρήση των θαλάσσιων παιχνιδιών, η πισίνα, η ομπρέλα και οι ξαπλώστρες, τα διάφορα σόου, η είσοδος στα ξύλινα σπιτάκια (άλλα είναι σαν μουσεία και άλλα έχουν μέσα διάφορες δραστηριότητες), η χρήση του μίνι γκολφ, μια δωρεάν κάρτα και δωρεάν ποπ κορν. Επίσης περιλαμβάνεται δεκαπεντάλεπτη βόλτα με ένα σκάφος για να θαυμάσετε το Anchor Bay.


  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 9

  Στη συνέχεια σειρά είχε να πάμε προς τον χώρο με τις ξαπλώστες και να βρούμε κάπου να καθίσουμε (αν και όχι εύκολα). Το καλοκαίρι το χωριό γεμίζει από ντόπιους και τουρίστες από όλο τον κόσμο που είναι φανατικοί του Ποπάυ (ειδικά οι Αμερικάνοι) και έτσι αν θα πάτε να είστε προετοιμασμένοι να ψάξετε αρκετά για το που θα καθίσετε. Ωστόσο υπάρχουν πολλές επιλογές από ξαπλώστρες, καρέκλες έως και διπλά κρεβάτια. Μόλις τακτοποιηθήκαμε, σειρά φυσικά είχε η θάλασσα.

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 11

  Εάν είστε σαν εμένα λιγόψυχη με τα «μαύρα» ίσως και να ζοριστείτε λιγάκι. Ωστόσο η θάλασσα είναι βαθιά και έτσι δεν ακουμπάτε τίποτα περίεργα φύκια. Γενικά όμως είναι καθαρή και έτσι μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα. Εμείς φυσικά δεν μπήκαμε απλά για να κολυμπήσουμε αλλά είχαμε ως στόχο τα φουσκωτά που η Μελίτα τα λιγουρευόταν από την Ελλάδα κιόλας.

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 13

  Εκεί έγινε το έλα να δεις. Ένα σας λέω, πονούσαμε παντού την επόμενη μέρα, χαχα! Ανεβήκαμε, πηδήξαμε, πέσαμε, γλιστρήσαμε αλλά τελικά Κώστας και Μελίτα (εγώ ούτε καν) κατάφεραν να φτάσουν δυο φορές μέχρι το τέλος της γλιστερής διαδρομής και επέστρεψαν προς τα εμένα νικητές!

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 15

  Η ζέστη αρκετή, το νερό ζεστό και ευχάριστο αλλά είχε έρθει η ώρα για την περιπλάνησή μας στον χώρο. Το χωριό επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες καθώς περιλαμβάνει από χώρο για μίνι γκολφ έως εστιατόρια, καφέ αλλά και μίνι πισίνες για τους μικρούς φίλους του Popeye.

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 17

  Κάθε σπίτι έχει και κάτι διαφορετικό να δεις μέσα, από μουσειακά κομμάτια της ταινίας μέχρι κάποιες παραστάσεις για παιδιά (στο πρόγραμμα που θα σας δώσουν θα δείτε ότι ανά μία περίπου ώρα σε διάφορα μέρη του χωριού έχει διάφορες δραστηριότητες που μπορείτε να παρακολουθήσετε).

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 19

  Μείον: Σαν μείον, και μιλώντας σαν Ελληνίδα, είναι η έλλειψη κάποιων lockers, (χώρος φύλαξης προσωπικών αντικείμενων). Και λέω ως Ελληνίδα καθώς στην Μάλτα με την χαμηλή εγκληματικότητα δεν έδειξαν να νοιάζονται καθόλου για το ότι άφηναν εκτεθειμένα τα πράγματά τους. Εμείς όμως πρέπει να σας πω ότι λίγο ζοριστήκαμε. Οπότε αν θα πάτε μην πάρετε πολλά πολύτιμα αντικείμενα μαζί σας καθώς και πολλά χρήματα, κυρίως για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.


  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 21

  Εμείς μπήκαμε σχεδόν σε όλα τα σπιτάκια αλλά κάναμε και μια μεγάλη στάση στις πισίνες που από την ζέστη είναι σαν σάουνες. Όμως Μελίτα και πισίνα είναι φίλοι αυτοκόλλητοι κι έτσι την βουτιά μας την κάναμε κι εκεί! Δεν πα να ήταν ρηχές, δεν πα να ήταν μικρές, το παιδί αυτό αγαπάει τις πισίνες, πάει και τελείωσε!

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 23
  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 25

  Και μετά από καμιά ώρα περιπλάνηση στο σκηνικό του Popeye Village, επιστροφή στη βάση μας και ώρα για μια τελευταία βουτιά πριν αποχαιρετήσουμε αυτό το μέρος που τόσο χαρά έδωσε στην Μελίτα. 


  Μείον: Και επειδή ξέρετε ότι πάντα σας λέω την αλήθεια, μπορεί πραγματικά να περάσαμε πολύ όμορφα αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω την αίσθηση που μας άφησε εμάς ως γονείς ο χώρος. Λίγο η ζέστη, λίγο ο πολύς ο κόσμος, νιώσαμε ότι ο χώρος δεν ήταν τόσο καθαρός και περιποιημένος/συντηρημένος όσο θα έπρεπε. Επίσης ενδεχομένως λόγω τέλος καλοκαιριού, τα φουσκωτά χρειαζόταν επειγόντως συντήρηση. Εγώ θέλω να σας τα πω για να μην πάρω αμαρτία και να μην πείτε ότι δεν τα είδα!


  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 27

  Διαβάστε επίσης:


  Όσο για εσάς, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Μάλτα με τα παιδιά σας, μην χάσετε μια επίσκεψη στο Popeye Village γιατί μην ξεχνάτε ότι τα μάτια των παιδιών βλέπουν με διαφορετικό τρόπο από τον δικό μας και αυτό που τους δίνει χαρά καμιά φορά δεν μπορούμε να το φανταστούμε καν!

  Κάλη


  Να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Zarb Chauffer Ltd που ανέλαβαν όλες τις μετακινήσεις μας στη Μάλτα και μάλιστα εκείνη την ημέρα λόγω δικής μας παρανόησης τους στήσαμε μισή ώρα! Μπορείτε να κλείσετε κι εσείς μαζί τους και να λύσετε το πρόβλημα της μετακίνησης στη Μάλτα στην περίπτωση που δεν έχετε αυτοκίνητο.


  Pin it for later

  Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα 29

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι τέλεια που ήταν! Εγώ είμαι με τη Μελίτα. Αφού ευχαριστήθηκε αυτή πάει να πει πως είναι ένα τέλειο μέρος για τα παιδιά. Που τι θέλουν αυτά; Παιχνίδι, θάλασσα, βουτιές και τσουλήθρες.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης