ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων

    Το πόσο υπέροχα βιβλία κυκλοφορούν εκεί έξω δεν λέγεται! Ωστόσο, το ξέρετε ότι στο Ανθομέλι θα βρείτε πραγματικά μόνο όσα μας άρεσαν, πάντα βέβαια με βάση το δικό μας γούστο και για αυτό συνήθως σας προτείνουμε βιβλία 1-2 φορές τον μήνα. Θέλουμε τον χρόνο μας για να τα διαβάσουμε με τα παιδιά μας, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να δούμε πώς τα συγκεκριμένα βιβλία επιδρούν στην καθημερινότητά τους. Έτσι και σήμερα! Βιβλία συναισθημάτων και γνώσεων που μας έδωσαν τροφή για σκέψη, συζήτηση ή που βρήκαμε ενδιαφέροντα έστω κι αν κάποια δεν είναι ακριβώς για τις ηλικίες των δικών μας παιδιών. Βιβλία δραστηριοτήτων, γνώσεων και συναισθημάτων για παιδιά από 4 ετών και άνω.

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων 1

    Πώς νιώθεις σήμερα;

    Συγγραφέας: Στεφανί Κουτιριέ & Μορέν Πουανιονέκ

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Τον τελευταίο καιρό που ασχολούμαι λίγο πιο βαθιά με τα παιδικά βιβλία έχω πάθει την πλάκα μου με την εικονογράφηση μερικών βιβλίων. Αυτό συνέβη και σε αυτό που από την πρώτη στιγμή που το ξεφυλλίζεις, θέλεις να χαθείς στον δικό του κόσμο. Τι γλυκιά φατσούλα είναι αυτή η Σοφία… ακόμα κι όταν είναι θυμωμένη ή γεμάτη ζήλια ή λύπη.

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων 3

    Κάπως έτσι χωρίζεται και το βιβλίο. Ανάλογα με τα συναισθήματα που νιώθει η Σοφία και μας δίνει οδηγίες και συμβουλές για το πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε ή να τα καταλάβουμε και να τα ευχαριστηθούμε σε περίπτωση που είναι ευχάριστα όπως η χαρά και η περηφάνια.

    Αυτό το βιβλίο συναισθημάτων είναι επίσης διαδραστικό καθώς η αλλαγή στη διάθεση της Σοφίας πολλές φορές είναι “κρυμμένη” πίσω από κάποιες μικρές σελίδες. Η Μελίτα το αγάπησε και μάλιστα όταν βιώνει κάτι από αυτά πολλές φορές ανατρέχει στις συμβουλές της Σοφίας. Βοηθήστε τα παιδιά σας να καταλάβουν το πώς νιώθουν και να είστε σίγουροι ότι θα μειώσετε πολύ τα ξεσπάσματα ή τις ακατανόητες συμπεριφορές. Θυμηθείτε με!


    Διαβάστε επίσης:


    Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ!

    Συγγραφέας: Τζεϊνίν Σάντερς

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Ακόμα ένα βιβλίο που λατρέψαμε για την ανοιχτομυαλιά του και την επιλογή των λέξεων του που είναι τόσο ειλικρινής. Το βιβλίο πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά από αυτό που ίσως φαντάζεστε λόγω του τίτλου. Δεν αφορά μόνο στο γνωστό θέμα του “δεν αφήνω κανέναν να με αγγίξει αν δεν το θέλω εγώ” αλλά βοηθάει τα παιδιά να τονώσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων 5

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Επίσης σημαντικό κομμάτι αφορά στο κεφάλαιο που μιλάει για τον “κύκλο εμπιστοσύνης” των παιδιών και τους προτρέπει να επιλέξουν 5 άτομα της εμπιστοσύνης τους που θα τρέξουν να ζητήσουν βοήθεια ή συμβουλές όταν χρειαστεί. Προσωπικά αγάπησα αυτό το κομμάτι καθώς μας έδωσε πολύ τροφή για σκέψη και συζήτηση. Ωστόσο θα πρέπει να είστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι ως γονείς για να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας καθώς θεωρεί ότι όλα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Οπότε έσω έτοιμοι πριν το ξεκινήσετε!



    Η ανησυχία της Ρούμπι

    Συγγραφέας: Τομ Περσιβαλ

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων 7

    Ένα υπέροχο βιβλίο που μιλάει για το θέμα που θέλει όχι μόνο μέσα από την ιστορία αλλά και από την εικονογράφησή του. Η μικρή πρωταγωνίστρια έχει μια ανησυχία που την προβληματίζει πολύ και αυτή μεγαλώνει διαρκώς και συμβολίζεται στην εικονογράφηση ως μία χρωματιστή μουτζούρα που μεγαλώνει σε κάθε τι που κάνει στην καθημέρινότητά της. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει όμως τον τρόπο για να διώξει αυτή την ανησυχία όταν συνειδητοποιεί πως δεν είναι η μόνη που νιώθει κάτι άσχημο. Ποια είναι αυτή η στιγμή; Ποιος είναι ο τρόπος; Μα φυσικά με το να την μοιραστεί με κάποιον! Ένα ακόμα βιβλίο για να φέρουμε τα παιδιά κοντά μας και να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν τα συναισθήματά τους αλλά και να μπορέσουν να τα διαχειριστούν.

    Ξεφυλλίστε το εδώ


    Στην κατηγορία βιβλία του Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες που διαβάσαμε και σας προτείνουμε.

    Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς

    Συγγραφέας: Βασιλική Μαρκάτη

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Δύο από τους μαθητές μου φέτος είχαν στο σχολείο τους εργασία για την ελιά. Κι αν στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τυχαίο, τελικά έκανα λάθος καθώς η ελιά είναι μέσα στα θέματα που καλύπτονται στην Τετάρτη δημοτικού. Είτε όμως το παιδί σας είναι στην Τετάρτη, είτε είστε εκπαιδευτικό, αυτό το βιβλίο είναι η απόλυτη πηγή γνώσης. Με επίκεντρο τους αρχαίους πολιτισμούς, ταξιδεύουμε μαζί με την ελιά μέσα στον χρόνο και μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και ερωτήσεις μαθαίνουμε το πόσο σημαντική είναι και φυσικά τα οφέλη και τη χρησιμότητά της.

    Ξεφυλλίστε το εδώ

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων 9

    Extra Info: Στο Ανθομέλι έχουμε ανακαλύψει και ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο σχετικά με την ελιά αλλά για λίγο μικρότερα παιδιά.

    Παιδικά βιβλία συναισθημάτων, δραστηριοτήτων και γνώσεων 11

    Ελπίζω να σας άρεσαν και αυτή τη φορά οι προτάσεις μας για τα βιβλία συναισθημάτων και γνώσεων και περιμένουμε σε σχόλια τις προτάσεις και τις απόψεις σας σε περίπτωση που τα έχετε διαβάσει.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης