ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς

    Μου αρέσει πολύ να γράφω αναρτήσεις με βάσεις τις δικές σας απόψεις και τα δικά σας γούστα (κάτι αντίστοιχο είχα κάνει και παλιότερα με τα family friendly ξενοδοχεία). Μου αρέσει να ακούω την άποψή σας να βγαίνει αυθόρμητα χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις. Όταν, λοιπόν, σας ρώτησα στην ταξιδιωτική ομάδα του Ανθομέλι, Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι, ποια είναι τα αγαπημένα σας ή τα καλύτερα ελληνικά νησιά, εσείς επιλέξατε τα παρακάτω νησιά και θα χαρώ να τα δούνε μαζί με εσάς και όλοι οι υπόλοιποι αναγνώστες του Ανθομέλι (η αναφορά τους θα γίνει σε αλφαβητική σειρά).

    Πριν προχωρήσετε, να σας πω ότι καθώς δεν έχω πάει σε αρκετά από αυτά τα ελληνικά νησιά, αρκέστηκα στο να γράψω κάποιες πολύ γενικές πληροφορίες. Για αυτά που εχω πάει, μπορείτε να διαβάσετε τις αντίστοιχες αναρτήσεις.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 1

    Τα καλύτερα ελληνικά νησιά

    (με βάση τους αναγνώστες του Ανθομέλι)

    Αλόννησος

    Οι Σποράδες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Βορειοελλαδιτών καθώς αποτελούν τις δικές τους Κυκλάδες. Οχι τόσο σε ομοιότητα εμφανισιακή αλλά σε διακοπο-αναμνήσεις, γλέντια και ξενύχτια. Ωστόσο η Αλόννησος ξεφεύγει λίγο από τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων και με την άγρια, αγνή και καταπράσινη ομορφιά της καταφέρνει να κερδίσει τον επισκέπτη και να του προσφέρει χαλαρωτικές διακοπές και υπέροχα μπάνια! Μέχρι και οι φώκιες τιμούν τα νερά της!

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 3
    Photo Credits: http://www.discovergreece.com

    Αστυπάλαια

    Δεν έχω ακούσει ούτε ένα άτομο να μου πει άσχημα πράγματα για την Αστυπάλαια. Ούτε για τις τιμές, ούτε για τους ανθρώπους, ούτε για τίποτα. Κρυφός μου πόθος να πάω και να θαυμάσω τη χώρα και τα σπιτάκια της που είναι λες και γλιστρούν από τον ουρανό. Η Παναγία η Πορταϊτισσα, τα σπήλαια του νησιού, οι ανεμόμυλοι αλλά και τα ενετικά απομεινάρια σίγουρα δημιουργούν ένα τοπίο μαγικό και κάνει την Αστυπάλαια την Αρχόντισσα των Δωδεκάνησων.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 5
    Photo Credits: http://www.discovergreece.com

    Θάσος

    Τη Θάσο την εχω συνδυάσει με το καλοκαίρι της Β’ λυκείου που τότε με ένα κόκκινο nissan, έναν σκύλο και το ξάδερφό μας μαζί ταξιδέψαμε εκεί για να περάσουμε τις διακοπές μας, διακοπές που θα μου μείνουν αξέχαστες. Αλλά αν παραβλέψουμε τη δική μου προσωπική εμπειρία, η Θάσος αποτελεί ένα καταπράσινο νησί με υπέροχες θάλασσες και ιδανικό για οικογένειες.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 7
    Photo Credits: Pixabay

    Διαβάστε περισσότερα:

    Κάλυμνος

    Για την Κάλυμνο η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου έρχονται απευθείας τα σφουγγάρια; Μόνο εμένα άραγε; Η Κάλυμνος οφείλει το όνομά της στο Κάλλος των υδάτων που καλύπτουν τις ακτές της αλλά πλέον έχει την περηφάνια να καυχιέται για τον εναλλακτικό τουρισμό της καθώς φανατικοί αναρριχητές από ολόκληρο τον κόσμο ανακαλύπτουν τους βράχους της και καταδύτες εξερευνούν τον βυθό της. Πεζοπορίες, εξερεύνηση σπηλαίων και πολλά άλλα σε μία Κάλυμνο που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 9
    Photo Credits: Image by Felicia Travel from Pixabay

    Κίμωλος

    Την Κίμωλο την έζησα πέρυσι για μία εβδομάδα αλλά είδα και έκανα τόσα πολλά που νιώθω σαν να πηγαίνω διακοπές εκεί για χρόνια. Η Κίμωλος ένα νησί που συνδυάζει το παλιομοδίτικο με το μοντέρνο, την ησυχία με την ωραία νυχτερινή ζωή, το family friendly με το couple’s destination. Ένα νησί για όλα τα γούστα και με νερά που θα σας ενθουσιάσουν.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 11

    Διαβάστε περισσότερα:

    Κύθηρα

    Τα Κύθηρα είναι το μεγαλύτερο νησί στο νοτιότερο άκρο των Επτανήσων και σίγουρα θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για να ανακαλύψετε όλες τις υπέροχες παραλίες του και τα όμορφα χωριά του. Κάστρα, σπήλαια αλλά και ανεμόμυλοι θα καλοδεχτούν εσάς και τους μικρούς εξερευνητές. Όσο για το φαγητό, εξαιρετικό! Και φυσικά μην ξεχάσετε να πάρε και μέλι Κυθήρων παρακαλώ! Μερικά από τα ελληνικά νησιά έχουν τα καλύτερα προϊόντα.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 13
    Photo Credits: Image by Aphrodite Vlazaki from Pixabay


    Μύκονος

    Στην Μύκονο πήγα την εποχή που έπρεπε. Φοιτήτρια με τις φίλες μου να διασκεδάζουμε και να χορεύουμε μέχρι το πρωί. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η Μύκονος είναι η αρχόντισσα των Κυκλάδων και αδικείται όταν την συνδυάζει κανείς μόνο με τη νυχτερινή διασκέδαση. Άλλωστε τι καλύτερο από το να πιεις πρωινό καφέ στη Μικρή Βενετία.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 15
    Photo Credits: Image by Ben Lescure from Pixabay

    Παξοί

    Οι Παξοί είναι το αγαπημένο νησί του άντρα μου αν και μαζί δεν έχουμε καταφέρει να πάμε ακόμα. Όπως οι περισσότεροι ξέρετε, φημίζεται για τα υπέροχα τυρκουάζ νερά του και πάει πακέτο και με τους Αντίπαξους. Must o γύρος των νησιών με καραβάκι ώστε να απολαύσετε τις βουτιές σας στο Ιόνιο Πέλαγος

    Σαντορίνη

    Κι όμως ίσως να είμαι και από τους λίγους που δεν έχω επισκεφτεί την Σαντορίνη και όπως είναι τα πράγματα δεν με βλέπω και σύντομα. Ωστόσο, η ιδιαίτερη ομορφιά της την έχει κάνει πόλο έλξης παγκοσμίως. Φηρά, Ημεροβίγλι, Οία… ποιο χωριό να πρωτοδιαλέξεις για την ομορφιά τους; Άσε το Πάσχα με τα υπέροχα κεριά που καίνε σε όλο το νησί και το φωτίζουν μέχρι το φεγγάρι (που λέει ο λόγος). Και αν πάτε για ρομαντσάδα, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα υπέροχα κρασιά της!

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 19
    Photo Credits: Image by SofiaPapageorge from Pixabay

    Σίφνος

    Γίνεται να είναι η γενέτειρα του Τσελεμεντέ και να μην φάτε καλά; Αποκλείεται! Χαθείτε μέσα στα σοκάκια του Αρτεμώνα, επισκεφτείτε την παλιά πόλη και το κάστρο και αναζητήστε παραδοσιακές γεύσεις, όπως οι ρεβυθοκεφτέδες και η μανούρα! Αλλά και στην Απολλωνία να μείνετε που είναι η Χώρα του νησιού πάλι θα μαγευτείτε και θα συνδυάσετε και την όμορφη νυχτερινή ζωή.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 21
    Photo Credits: Image by Demie Hadji from Pixabay

    Τήνος

    Η Τήνος είναι αγαπημένος προορισμός πολλών ανθρώπων για θρησκευτικούς αλλά όχι μόνο λόγους. Υπάρχουν αυτοί που το τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο για να εκπληρώσουν τα τάματά τους αλλά και όσοι αγαπούν τον κυκλαδίτικο αέρα τους, τις υπέροχες παραλίες τους και το ασπρογάλανο χρώμα των μικρών χωριών τους. Σημαντικό ωστόσο ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού και στον τουρισμό του έχει παίξει και η αρχιτεκτονική αλλά και οι τέχνες!

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 23

    Διαβάστε περισσότερα:

    Ύδρα

    Για την Ύδρα έχετε διαβάσει πολλά και μέσα από το Ανθομέλι. Αυτό το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού με την πλούσια ιστορία αλλά και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας ξετρελάνει.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 25

    Διαβάστε περισσότερο εδώ:

    Χίος

    Στην Χίο έχω βρεθεί μία μόνο μέρα για να περάσω απέναντι στα μικρασιατικά παράλια. Το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας που μυρίζει μαστίχα. Το νησί, λόγω του μεγέθους του απαιτεί από εσάς να έχετε κάμποσες μέρες στη διάθεσή σας αν θέλετε να το γυρίσετε βάζοντας φυσικά ως στόχο και τα μοναδικά μαστιχοχώρια.

    Τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά, όπως τα επιλέξατε εσείς 27
    Photo Credits: Image by tetterismixalis from Pixabay

    Διαμονή

    Για να βρείτε κατάλυμα γράψτε το μέρος που θέλετε να πάτε και τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης παρακάτω:



    Booking.com


    Πώς θα βρω την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Πώς σας φάνηκαν οι επιλογές των αναγνωστών και φίλων του Ανθομέλι; Θα χαρώ πολύ να μας γράψετε σε σχόλιο και τα δικά σας αγαπημένα ελληνικά νησιά, αυτό που θεωρείτε το καλύτερο των καλυτέρων. Κι αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, δώστε μας μερικά tips και συμβουλές για παραλίες, φαγητό και διαμονή! Αντε μην κάθεστε. Και ποιος ξέρει μπορεί να εμπνευστούμε και να γράψουμε και το part 2!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Σίφνος, την επισκεφτήκαμε πέρσι και την ερωτευθήκαμε παράφορα! Δείτε το ρεπορτάζ μας εδώ http://www.zoudia.gr/sifnos-h-pio-chic-kykladitissa/ !!!

      Αχ ελληνικά νησιά, πόσα πολλά και όμορφα! Πόσο τυχεροί που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο… Καλό μας καλοκαίρι!!!

      Ολυμπιάννα από zoudia,gr

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης