ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό

    Όσοι χαρακτηρίζεστε από την εκνευριστική ασθένεια της “ξεχασιάς”, τότε βρίσκεστε στο σωστό blog, στο σωστό post και είμαι ο άνθρωπος σας. Αν ήμουν βιβλίο, σίγουρα θα λεγόταν “Όλα όσα ξέχασα να κάνω” κι αν ήμουν σειρά θα λεγόταν, “Κατερίνα, η ξεχασιάρα”. Και τι έρχεται πακέτο με αυτό; Μα, φυσικά το “Που το έβαλα;”. Ένα γονίδιο είχε ο μπαμπάς μου που δεν έπρεπε να πάρω κι αυτό ήρθε και μου μπαστακώθηκε και δεν λέει να φύγει. Μέχρι και τα παιδιά μου με πήραν χαμπάρι και άρχισαν να μου μιλάνε για ιδέες επιστημονικής φαντασίας ότι ξαφνικά με ένα τσιπάκι θα μπορώ να βρίσκω όλα αυτά που χάσει! Και ναι, εν έτη 2019, αυτό το “τσιπάκι”, ή καλύτερα gadget εφευρέθηκε, κυρίες και κύριοι, και ονομάζεται SpotyPal και όχι δεν το εφηύραν τα παιδιά μου! Ας σοβαρευτούμε όμως γιατί τα πράγματα είναι εντυπωσιακά! Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως κι εσείς μπορείτε να βρείτε τα χαμένα σας αντικείμενα/πρόσωπα έχοντας μια μόνο εφαρμογή στο smartphone σας και ένα μικρό αλλά θαυματουργό gadget;

    READ IN ENGLISH at the end of this article

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 1

    Μπορείτε να το διανοηθείτε πως το Spotypal είναι μια μικρούλα συσκευή που έχει τη δυνατότητα να καλέσει μέχρι και SOS σε περίπτωση κινδύνου; Αχρείαστο να ‘ναι μέχρι και τα παιδιά μας μπορεί να βοηθήσει αν το έχουν μαζί τους! Κι αν αυτό σας φαίνεται ακραίο, τι θα λέγατε να το έχετε κρεμασμένο στο λουράκι του κατοικίδιού σας και να το βρείτε σε περίπτωση που το χάσετε; Η συγκεκριμένη συσκευή είναι εξαιρετική και θα σας το αποδείξω παρακάτω όπου θα δούμε όλες τις δυνατότητές της αναλυτικά.


    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι

    Το Spotypal (spotypal.com) είναι μια μικρή, ελαφριά, ανθεκτική και αδιάβροχη συσκευή εντοπισμού αντικειμένων με κουμπί έκτακτης ανάγκης (SOS). Λειτουργεί με μπαταρία ρολογιού και συνδέεται με το smartphone σας μέσω bluetooth και της δωρεάν εφαρμογής Spotypal. Δεν χρησιμοποιεί κάρτα SIM γι’ αυτό και δεν υπάρχουν επιπλέον μηνιαίες χρεώσεις. Το πληρώνεις μια φορά και τέλος. H εφαρμογή του Spotypal είναι πατέντα της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής Terracom με έδρα τα Ιωάννινα. Ταλέντα τα παιδιά, λέμε!


    Πάλι δεν βρίσκω τα κλειδιά μου!

    Νομίζω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει περισσότερο όσον αφορά στο τι χάνω κάθε φορά είναι τα κλειδιά μου. Τι κακό κι αυτό! Ενώ προσπαθώ να βάζω τα κλειδιά μου στο ίδιο σημείο, πολλές φορές τα χάνω και καθυστερώ για να τα βρω όταν είναι να φύγω! Το πιστεύετε ότι πολλές φορές τα χάνω και μέσα στην ίδια μου την τσάντα; Με το Spotypal τις τελευταίες μέρες που το χρησιμοποιώ δεν έχω αυτό το θέμα. Τα βρίσκω αμέσως μέσω της εφαρμογής στο κινητού μου και του ηχείου που διαθέτει το Spotypal. Παιδιά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο τελικά!

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 3

    Ταξιδιάριδες και χαμένες βαλίτσες!

    Εάν πάλι δεν έχετε θέμα με τα κλειδιά σας γιατί τις περισσότερες φορές ταξιδεύετε και είστε με μια βαλίτσα στο χέρι, τότε σίγουρα το Spotypal θα σας φανεί πολύ χρήσιμο gadget! No more χαμένες βαλίτσες! Κι έστω κι αν εμένα δεν μου έχει συμβεί (φτου, φτου, σκόρδα!), είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν παθόντες που πολύ θα ήθελαν να βρουν άμεσα το πού βρίσκεται η βαλίτσα τους.

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 5
    Εάν ταξιδεύετε μπορείτε να κρεμάσετε το spotypal, εκτός από τη βαλίτσα, στην φωτογραφική μηχανή, στην κάμερα, στο laptop ή στο σακίδιό σας.

    Διαδικασία σύνδεσης

    Η διαδικασία σύνδεσης με το κινητό σας είναι πάρα πολύ απλή. Αρχικά πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή στο smartphone σας και να κάνετε εγγραφή μόνο με το e-mail σας (ή το λογαριασμό σας στο facebook). Ενεργοποιείται το bluetooth του κινητού σας και πατάτε το κουμπάκι της συσκευής για να συνδεθούν. Δίνετε στη συσκευή μια ονομασία (πχ κλειδιά Κατερίνας) και επιλέγετε ένα σχετικό εικονίδιο. Βάζετε τη συσκευή στο αντικείμενο που δεν θέλετε να χάσετε (βαλίτσα, κλειδιά, πορτοφόλι, αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο, laptop/tablet κατοικίδιο, ή ακόμα το δίνετε και σε κάποιον ηλικιωμένο συγγενή ή στο παιδί σας) με το ειδικό σχοινάκι ή αυτοκόλλητο που περιέχεται στη συσκευασία και σε περίπτωση που χαθεί το βρίσκετε είτε μέσω του ήχου από το ηχείο του Spotypal, εάν είναι κοντά, είτε μέσω του χάρτη στο κινητό σας αφού η συσκευή κρατάει το σημείο που αποσυνδέθηκαν μεταξύ του Μην ξεχάσετε να έχετε και ανοιχτές τις τοποθεσίες φυσικά! Εδώ θέλω να τονίσω πως η σύνδεση με το κινητό γίνεται μία φορά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το spotypal για διαφορετικό αντικείμενο τότε απλά το μετονομάζετε!


    Το Spotypal… o φύλακας-άγγελος των παιδιών

    Για μένα το σημαντικότερο θετικό του Spotypal είναι το κουμπί έκτακτης ανάγκης (SOS). Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά και αρχίζουν να κυκλοφορούν πλέον μόνα τους με τόσους κινδύνους γύρω τους θα νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια αν ξέρω πως έχουν μαζί τους το Spotypal. Ε, καλά θα έχει κινητό θα μου πείτε μαζί του. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει; Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πατώντας το κουμπί του, το Spotypal στέλνει αμέσως ένα μήνυμα SOS (ή ό,τι άλλο κείμενο επιλέξετε) με τη θέση του στον χάρτη στα κινητά τηλέφωνα που έχετε καταχωρήσει στην εφαρμογή αλλά και σε όσα email επιθυμείτε (σύντομα και με SMS)! Φυσικά τα παραπάνω προϋποθέτουν να έχει το παιδί κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του.

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 7

    Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι η κόρη σας έχοντας ήδη την εφαρμογή στο κινητό της φεύγει από το σπίτι έχοντας πάντα ανοιχτό το bluetooth, τις τοποθεσίες και έχοντας δεδομένα φυσικά ή έστω wifi εκεί που βρίσκεται. Το παιδί όταν φύγει από το σπίτι, θα πρέπει να έχει συνδεδεμένο το SpotyPal με το κινητό του. Όταν φύγει από το σπίτι και το spotypal χάσει την επαφή με το δικό σας κινητό τότε θα συνδεθεί με το δικό της. Αν η κόρη σας νιώσει την ανάγκη να σας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν μπορεί να σας πάρει τηλέφωνο τότε πατάει το κουμπί του spotypal και το smartphοne στέλνει e-mail με την τοποθεσία της και το μήνυμα που είχατε γράψει κατά τις ρυθμίσεις του. Εννοείται φυσικά πως κι εσείς όλο αυτό το διάστημα έχετε ίντερνετ και τοποθεσίες ανοιχτές ώστε να λάβετε το μέιλ και να συνδεθείτε με την googlemaps για να δείτε πού θα κατευθυνθείτε για να πάτε σε αυτή ή απλά να την πάρετε ένα τηλέφωνο.

    Για τα παραπάνω το παιδί μπορεί να έχει είτε τη δική του SpotyPal συσκευή είτε τη δική σας φτάνει μόνο να περάσει το δικό σας account στην εφαρμογή του κινητού του. Υπάρχει όμως και επιλογή να έχετε μόνο εσείς συσκευή και να την κάνετε share σε όποιο account επιθυμείτε ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικείμενο και κάθε φορά ανάλογα με το ποιος το χρησιμοποιεί να ενημερώνει τον ίδιο.

    Κατοικίδια, τα δεύτερα παιδιά μας

    Όταν ήταν μικρός ο σκύλος μας ο Όσκαρ, μέχρι να μάθει τα όρια του σπιτιού και της “περιοχής” του, είδαμε και πάθαμε. Υπήρξαν φορές που έφευγε τρέχοντας και τον ψάχναμε μέσα στα χωράφια του χωριού! Όμως αν είχαμε το Spotypal απλά θα το κρεμούσαμε στο λουράκι του και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαμε να τον βρούμε. Ευτυχώς σχεδόν 20 χρόνια μετά, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

    Ηλικιωμένοι… θες δεν θες τους βρίσκεις!

    Αν έχετε στην οικογένεια κάποιον ηλικιωμένο με άνοια ή κάποιον συγγενή που μένει μόνος στο σπίτι ίσως το Spotypal να σας φανεί σωτήριο!* Σε περίπτωση που χαθεί ή έχει ανάγκη να σας ενημερώσει μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού και όχι να σας τηλεφωνήσει εσείς θα μπορέσετε να τον βρείτε μέσω της εφαρμογής και του mail που θα σας σταλεί. Μετά θα συνδεθείτε με την google maps και θα βρείτε τη θέση του στον χάρτη. Δεν συνιστάται για κακές πεθερές, χεχε!

    *εννοείται πως και ο ηλικιωμένος θα έχει smartphone και σύνδεση στο ίντερνετ ή δεδομένα ανοιχτά. Εντάξει μιλάμε για πιο προηγμένους ηλικιωμένους…!

    Ξέχασα που πάρκαρα!

    Ε, μη μου πείτε ότι δεν έχετε έστω και μία φορά ξεχάσει σε ποιο στενό ή σε ποιο σημείο του πάρκινγκ ή γενικότερα πού έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας! Εάν το παθαίνετε συχνά τότε αφήστε το Spotypal μέσα στο αυτοκίνητο και μετά η εφαρμογή θα σας οδηγήσει σε αυτό μέσω google maps! Στην ουσία θα έχει κρατημένη την τοποθεσία στην οποία εσείς απομακρυνθήκαμε από το αυτοκίνητο όταν το παρκάρατε και άρα έχασε την επαφή. Don’ t panic, είπε η Κατερίνα η ξεχασιάρα και μετά λιποθύμησε, χεχε!

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 9

    Χαμένο κινητό

    Μα θα μου πείτε κι αν χάσω το κινητό μου; Αν είναι κάπου μέσα στο σπίτι κι έχει πέσει κάτω από τον καναπέ; Ε, τότε φροντίστε να μην έχετε χάσει και το Spotypal και φυσικά να μην έχει έχει κλείσει από μπαταρία το κινητό σας Πατήστε το κουμπί κι εκείνο θα καλέσει το κινητό σας ακόμη και αν είναι στο αθόρυβο. Παιδιά είπαμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Εσείς θα μένετε ακόμα πίσω;

    Πού πας ρε ξεχασιάρη;

    Και αφού πλέον με έκανα ένα με το πάτωμα στα μάτια σας, για το πόσο ξεχασιάρα είμαι, ας πω κι αυτό! Σχεδόν κάθε φορά που είναι να φύγω από το σπίτι όλο και κάτι θα ξεχάσω και θα γυρίσω πίσω φυσικά ακούγοντας τα γελάκια των παιδιών μου ή τα σχόλια του άντρα μου. Το ξέρετε πως το κινητό σας μπορεί να σας ειδοποιήσει ότι ξεχάσατε το αντικείμενο στο οποίο έχετε περασμένο στο spotypal μόλις χάσει την επαφή με αυτό κι έτσι να μην απομακρυνθείτε πολύ από το σπίτι; Οι λειτουργίες του είναι endless!

    Ένας ίσον κανένας

    Πολλές φορές ένας δεν φτάνει! Αν έχετε χάσει το κατοικίδιό σας, ή κάποιο αντικείμενο αναφέρετέ το και η κοινότητα του SpotyPal θα σας βοηθήσει να το βρείτε. Αυτό σημαίνει πως όποιος εγγεγραμμένος χρήστης του SpotyPal βρεθεί κοντά σε ένα αντικείμενο που έχεις δηλώσει απώλεια, θα σας στείλει ειδοποίηση για την τοποθεσία του χωρίς καν να το ξέρει. Ας πούμε λοιπόν πως είχατε το spotypal στα κλειδιά σας κι αυτά σας έπεσαν σε κάποιο σημείο. Αν στείλετε ειδοποίηση στην κοινότητα και περάσει κοντά από τα κλειδιά κάποιος που έχει spotypal τότε αυτό συνδέεται αυτόματα και σας ενημερώνει για τη θέση του. Κι όλα αυτά ανώνυμα και με σεβασμό προς το απόρρητο των χρηστών, φυσικά. Αλληλεγγύη ανάμεσα στους Ξεχασιάρηδες Πάσης Ελλάδος και περιχώρων! To spotypal ήδη διανέμεται και νομίζω πως έχουμε μείνει πολύ πίσω στην Ελλάδα. Καιρός να ξεκινήσει να μεγαλώνει και η δική μας κοινότητα.

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 11

    Το spotypal είναι μικρό, ελαφρύ, έχει δυνατό ηχείο και led φως γύρω από το κουμπάκι του. Βγαίνει σε τρία χρώματα (λευκό, κόκκινο, μπλε σκούρο) και είναι αδιάβροχο. Για την ώρα στέλνει μόνο e-mail SOS alerts αλλά στους επόμενους μήνες θα μπορεί να στέλνει και SMS! Η τιμή του δεν είναι απαγορευτική και ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα όπως εύρεση ηλικιωμένων, κατοικιδίων, παιδιών ή ακριβών αντικειμένων, τότε σίγουρα αξίζει να το ψάξετε περισσότερο γιατί οι εφαρμογές της είναι πάρα πολλές ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

    Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο spotypal.com

    αλλά και στη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις του site του προϊόντος ή στο youtube. Σε περίπτωση που έχετε στα χέρια σας τη συσκευή Spotypal μη διστάσετε να επικοινωνήστε τηλεφωνικά και με την τεχνική υποστήριξη και υπεύθυνοι θα σας βοηθήσουν.



    Εσείς πόσο ξεχασιάρηδες είστε αλήθεια; Γράψτε μας σε σχόλιο τι αντικείμενα έχετε χάσει στο παρελθόν.


    ENGLISH VERSION

    Are you also characterized by the annoying habit of “I forget all the time”? Then, yes, you are at the right place. If I were a book, it would definitely be called “Everything I forgot to do,” and if I were a series, it would be called, “Katerina, the Forgetful”. My dad had the gene, you see, and he passed it on me and now it doesn’t leave me. Even my kids have started laughing at me and give me the most imaginative science fiction ideas so as to find ways not to lose stuff. And finally, in 2019, one of these ideas has finally became real, not from my kids of course, and it is called Spotypal! But now let’s just get serious because things are impressive! How would you feel if I told you that you can find the things/people/animals that you have lost by using only one application on your smartphone and a small but miraculous gadget?

    Spotypal is a small device that it can even send out SOS in case of an emergency. It can even help our children, if they have it with them! And if that sounds too extreme to you, how about hanging it on your pet’s strap and finding it in case you lose it? This particular device is great and below you can read more about all of its features in detail.

    Spotypal… you little pal

    Spotypal (spotypal.com) is a small, lightweight and durable detection device with an emergency button. It works with a watch battery and connects to your smartphone via bluetooth and a free application, Spotypal. You don’t need a SIM card for this and there are no additional monthly charges. You only pay once! The application of Spotypal is a patent of the Greek IT company Terracom, located in Ioannina.

    Ι can’t find my keys… again!

    The item I constantly lose is my keys. OMG! Even though I try to put my keys at the same place every time, I often lose them and I’m late to go to work because I try to find them before I leave home! Sometimes I can’t even find them when they are in my own bag! I am unbelievable, I know!  In the last few days, now that I use Spotypal, I don’t  have this issue. I find them through the application on my mobile phone and the Spotypal speaker.

    Luggage which travel… and are lost

    If you do not have an issue with your keys because you are constantly traveling and you are with a suitcase in hand, Spotypal will surely be a very useful gadget to you! No more lost suitcases! And even if it hasn’t happened to me, I’m sure there are people who have an experience of lost luggage.  


    Connection Procedure

    The procedure of connecting the device to your mobile phone is very simple. First,  download the free app on your smartphone and register only by using your email (or your facebook account). Activate the bluetooth of your mobile phone and press the device’s button to connect by giving it a name and selecting an icon. Put the device on the item you do not want to lose (suitcase, keys, wallet, car, bike, bicycle, pet, or even to an elderly relative or your child) and if you lose it, you can find it either via the Spotypal’s speaker (it will make a sound if it’s close) or via the map on your cellphone as the device keeps in its memory the last place they were connected.  Of course, don’t forget to switch on the “My location” button on your mobile phone.

    Spoypal… the guardian angel of kids

    For me, the most important feature of Spotypal is the Emergency Button (SOS). As children grow up and start moving around having so many dangers around them, I would definitely feel more secure if I knew they have Spotypal with them. Well, someone could say that a mobile phone would do the same job. But what if they can’t use it? In a case of an emergency, they can just press a button and Spotypal immediately sends an SOS message (or whatever text you choose) so as to spot them on the map through your registered mobile phones or your email (soon SMS)! Of course, the above procedure requires the child to have downloaded the application on his / her mobile phone.

    Let’s have a look at an example. Let’s assume that your daughter already has the application on her mobile phone and leaves home having the Bluetooth, the location and the wifi switched on. Spotypal should also be connected to her mobile phone. If your daughter feels the need to notify you and tell you that sth is happening but cannot use her phone (for any reason), she can press the Spotypal button and the smartphone sends an e-mail to you including her location and the message you have selected. All these are applicable, of course, only if you also have the wifi and your location switched on in order to be able to connect to google maps.

    Spotypal, το μικρό σας φιλαράκι με το καλό μνημονικό 13

    Pets… our playful children

    When our dog, Oscar, was little, was constantly running away. There were times where we were looking for him in the nearby fields of our village. But if we had Spotypal back then, we would just hang it on its strap and we could find him anytime. Fortunately, 20 years later, that doesn’t seem like a science fiction scenario anymore. So, your pets can be safe now!

    Find the elderly… whether you want it or not :))

    If you have an elder person with dementia or a relative living alone at home, Spotypal may be THE solution to the problem of losing them! * In case he/she gets lost or needs to inform you, he/she can do it with the touch of a button. So you will be able to find him/her through the application and an e-mail that is going to be send to you. Then, you will connect to google maps and you will find his/her location on the map. Not recommended for bad mother-in-laws, hehe

    *the elder should have a smartphone and the wi-fi switched on. For tech-freak grown-ups!

    Where is my car?

    Oh, don’t tell me that you have never forgotten where you have parked your car! If this is a daily routine for you, leave Spotypal in the car and the application will take you to it through google maps! In fact, the app keeps in memory the location where you left the car when you parked and it lost contact. Please, don’t panic! Spotypal has everything under control!

    Lost mobile phone

    And what if you lose your mobile phone?  Is it somewhere in the house or maybe it is under the couch? Well, first of all, make sure you have not lost Spotypal as well and that your mobile phone isn’t switched off. Press the button and it will call your cellphone even if it is in silence. Technology is years ahead. Will you stay behind?

    Hey, forgetful, I am talking to you!

    And now that you know how forgetful I am, let me open up myself towards you even more! Almost every time I’m out of the house, I forget something and I have to go back and get it. Of course, the voices of my children’s laughings and my husband’s comments are following me!  Did you know that your mobile phone can send you an alert that you have forgotten the item you have connected to Spotypal? I told you, its advantages are endless!

    One is not enough

    Sometimes one is not enough! If you have lost your pet or something else and you report it online, the SpotyPal community will help you find it. This means that any registered SpotyPal user is near a lost object will notify you of its location without even knowing it. So let’s say you have Spotypal on your keys and you lose them. If you send a notification to the community and someone is close to the keys, then it automatically connects and informs you of their location. All these can happen anonymously and with respect to the privacy of the users, of course. Spotypal is already being distributed world widely and I think we have stayed a long way back in Greece. It is time for our community to grow up too.

    Spotypal is small and lightweight. It has also got a loud speaker and a led light around its button. It comes in three colors (white, red, dark blue) and is waterproof too. So far, it only sends SOS alerts by email but in the coming months it will be able to send it via SMS! Its price is not prohibitive and especially when it comes to serious issues such as finding an elder person, a pet, children or expensive items, then it is definitely worth buying it.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης