ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ

    Πριν γράψω μία ανάρτηση που αφορά στα πάρτυ συνήθως κάνω μία έρευνα στο διαδίκτυο για να δω εάν το θέμα για το οποίο θέλω να γράψω είναι χιλιογραμμένο. Βλέπετε, το μικρόβιο του blogger με κάνει να θέλω εκτός από το να ενημερώσω, να πρωτοτυπήσω κιόλας. Ψάχνω να δω αν υπάρχει κάτι στα ελληνικά (αν και συνήθως βρίσκω στα αγγλικά) και φυσικά μη θέλοντας να “κλέψω” την ιδέα κάποιου προσπαθώ να αποφεύγω θέματα που έχουν αναλυθεί πολύ σε ελληνικά sites. Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, που έχουμε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουμε το καλοκαιρινό πάρτυ της Μελίτας,  έσπαγα το κεφάλι μου να βρω τι πρωτότυπο τρόπο να βρω για να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ και συγκεκριμένα στο δικό μας.

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 1

    Πρώτη στάση pinterest... τζίφος. Εκτός από παιχνίδια για μεγάλους, που ούτως ή άλλως συνήθως συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ανιματέρ για να υπάρχει και interaction μεταξύ γονιών και παιδιών, δεν έβρισκα τίποτα άλλο. Δεύτερη στάση google… εκεί λοιπόν, έπεσε πολύ γέλιο. Σε ένα ξένο site που κάποιος αναγνώστης έκανε αυτή την ερώτηση, πήρε απαντήσεις του στυλ: “Τίποτα, οι γονείς είναι εκεί για τα παιδιά τους” ή “Δωσ’ τους φαγητό και ποτό”, ή “Βάλ’ τους να δουν τηλεόραση” χαχα!!! Έριξα πολύ γέλιο. Πότε οι γονείς έγιναν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ποιος είπε ότι ένας γονιός δεν μπορεί να περάσει καλά σε ένα παιδικό πάρτυ;

    Πρέπει να σας πω ότι στα δικά μας πάρτυ, οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και προσπαθώ να τους βάζω μέσα στο κλίμα. Εντάξει, δεν τα καταφέρνω πάντα ή δεν μπορώ να τους πείσω όλους αλλά το προσπαθώ, αλήθεια! Ωστόσο, με τα χρόνια έχω καταλήξει ότι ένας γονιός θα περάσει καλά μόνο εάν το επιθυμεί. Τι σημαίνει αυτό; Εάν εγώ τον χιλιοπαρακαλάω για να σηκωθεί να παίξει λίγο λίμπο και αυτός δεν θέλει… τότε είναι επιλογή του το αν θα περάσει καλά ή όχι. Από την άλλη βέβαια μπορεί και να περνάει καλά απλά κοιτώντας, συζητώντας με τους φίλους μας ή πίνοντας την μπυρίτσα του. Δεκτό!!!

    Διαβάστε και άλλες αναρτήσεις του Ανθομέλι με ιδέες για ΠΑΡΤΥ

    Τι γίνεται όμως με τους γονείς που θέλουν αλλά ντρέπονται να συμμετάσχουν ή αυτούς που δεν μπορούν να εγκλιματιστούν εύκολα ή δεν έχουν φίλους ή γνωστούς μέσα στην παρέα; Μιας, λοιπόν, και το διαδίκτυο δεν μου έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις αποφάσισα να σας δώσω εγώ μερικές λύσεις. Πάμε να τις δούμε παρέα και φυσικά μετά θέλω και τις δικές σας ιδέες και απόψεις.

    1) Προτρέψτε τους γονείς να συμμετάσχουν στα παιχνίδια των παιδιών. Εάν έχετε καλέσει ανιματέρ, ενημερώστε την από πριν να ετοιμάσει και μερικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Μουσικές καρέκλες, τράβα το σκοινί, τσουβαλομαχίες και τέτοια (για μέσα ή έξω από το σπίτι). Να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα σας πουν ακόμα και οι γονείς, τι καλά που πέρασαν.

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 3
    Από το πάρτυ μας με θέμα τον Μονόκερο που γονείς δεν έλεγαν να καθίσουν κάτω.

    2) Ετοιμάστε ένα photo booth. Αυτή την δραστηριότητα την έκανα στο 4ο πάρτυ της Μελίτας και είχε μεγάλη επιτυχία. Κάθε οικογένεια μπορούσε να βγάλει μια φωτογραφία στο photobooth και να δώσουν μια ευχή στη Μελίτα. Στη συνέχεια βγάλαμε όλοι μαζί αναμνηστικές φωτογραφίες με τα photo props!

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 5
    Από το πάρτυ μας με θέμα την Γοργόνα

    3) Ετοιμάστε έναν καλό μπουφέ. Η αλήθεια είναι πως το μπουφέ με τα αλμυρά πιο πολύ τον τιμούν οι γονείς παρά τα παιδιά. Οπότε αν θέλετε να είναι ευχαριστημένοι δώστε τους ένα καλό γαστρονομικό λόγο.  Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε πίτσες ή σουβλάκια για να μην κουράζεστε κι εσείς. Οσο για το ποτό, μια μπυρίτσα ή ένα κρασάκι μπορεί και να τους χαλαρώσει λίγο περισσότερο (προσοχή, όμως γιατί μετά θα οδηγήσουν!)

    party_boufes
    Από το πρωινό μας πάρτυ με θέμα τους Ιππότες

    4) Διοργανώστε διαγωνισμό χορού για του μεγάλους. Νομίζω ότι αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά ποτέ δεν είναι και αργά. Δεν χρειάζονται πολλά, ένα τραγούδι 80’s αρκεί για να κάνει ο κάθε γονιός την καλύτερη φιγούρα τους. Και αφήστε τους μικρούς να είναι οι κριτές. Θα πέσει πολύ γέλιο!  Εναλλακτικά ξεσηκώστε τους για ένα συρτό ή μια λαμπάντα, βρε αδερφέ!

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 8
    Από το πάρτυ μας με θέμα τη Γοργόνα- Barbie Merliah

    5) Διοργανώστε karaoke. Το καραόκε ιδανικά θα ήταν να το διοργανώσετε και για μικρούς και για μεγάλους. Κι αν δεν έχετε πολλές συμμετοχές μπορείτε απλά να έχετε έναν μεγάλο ανά 2-3 παιδιά. Έτσι για το χαβαλέ!

    6) Φτιάξτε μια adult-friendly μουσική playlist. Και όσο κι αν ξέρω ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο όταν τα παιδιά είνια πολύ μικρά και τα τραγουδάκια που ακούνε είναι συγκεκριμένα, δεν είναι απαραίτητο να ακούγεται το “χαρωπά τα δυο μου χέρια” επί 3 ώρες. Οπότε δημιουργήστε μια λίστα που να περιλαμβάνει και όμορφα τραγούδια και για τους μεγάλους (έστω μετά το πρώτο δίωρο)


    Διαβάστε επίσης:


    7) Αφήστε τους να σας βοηθήσουν. Πόσες φορές έχετε πάει σε ένα πάρτυ και είτε η παρέα δεν σας πολυαρέσει είτε δεν ήρθε η φίλη σας και δεν έχετε με ποιον να μιλήσετε. Σκεφτείτε ότι αυτό μπορεί να συμβεί στους καλεσμένους σας και στο δικό σας πάρτυ. Αν λοιπόν κάποιος σας προτείνει να βοηθήσει μην βιαστείτε να πείτε όχι αμέσως. Μπορεί αυτό όντως να τον κάνει να περάσει καλύτερα και όχι βαρετά καθισμένος σε μια καρέκλα. Εντάξει βέβαια την βοήθεια δεν την λες ψυχαγωγία αλλά σίγουρα από το να βαρεθεί κάποιος καλύτερα να συμβάλει ενεργά!

    8) Σπάστε όλοι μαζί μια πινιάτα. Ποιος σας είπε ότι η πινιάτα είναι μόνο για τα παιδιά! Καταρχάς όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία προτρέψτε τους γονείς να σηκωθούν και αυτοί και να χειροκροτούν ή να ενθαρρύνουν τα παιδιά να χτυπήσουν πιο δυνατά. Κι επειδή εμείς στο We Love Pinatas ξέρουμε από ανθεκτικές πινιάτες… ειδικά αν τα παιδιά είναι μικρά… δώστε το κοντάρι στους μπαμπάδες και στις μαμάδες και αφήστε τους να ξαναγίνουν παιδιά. Θα το διασκεδάσουν και αυτοί σας το υπογράφω!


    Βρείτε τις πινιάτες μας στο jamjar.gr/store/welovepinatas

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 10

    9) Κάντε ένα μικρό δωράκι και στους γονείς. Αυτό συνήθως το κάνω εγώ στις μαμάδες καθώς θέλω να τις βάλω στο κλίμα των πάρτυ μας τα οποία είναι συνήθως θεματικά. Ένα λουλούδι, ένα καπέλο, ένα μπαλόνι, κάτι που να τους ενσωματώσει στο κλίμα και να τους ανεβάσει την διάθεση ώστε να διασκεδάσουν και να γελάσουν περισσότερο.

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 12
    Από το πάρτυ μας με θέμα το Φλαμίνγκο

    Για το τέλος να σας πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα έχει επιτυχία, φυσικά, εάν εσείς δεν είστε κεφάτη και ανεβασμένη. Η καλή οικοδέσποινα είναι το θεμέλιο ενός καλού πάρτυ. Αυτό που ακούω συνέχεια είναι, “μα καλά πώς προλαβαίνεις και φωτογραφίες να βγάζεις, και να παίζεις και να μιλάς;”. Όλα τα προλαβαίνω κυρίες και κύριοι και συμφέρω μάλιστα. Η χαρά μου εκείνη την ημέρα είναι περισσότερη από το άγχος μου! Είναι πλεόν η καλύτερη μέρα της ζωής μου γιατί η κόρη μου έχει τέτοια λάμψη και χαρά που δεν το συγκρίνω με τίποτα άλλο.

    Φροντίζω να έχω οργανωθεί καλά (αν και πάντα βγαίνουν τα της τελευταίας στιγμής) και να εχω και καλούς φίλους γύρω μου που να μπορώ να στηριχτώ πάνω τους. Οπότε μην τα φοβάστε τα πάρτυ και μην έχετε άγχος. Στην τελική αν κάποιος θα περιμένει το πάρτυ σας για να σας κρίνει, κακό του κεφαλιού τους. Εσείς ως οικοδέσποινα να είστε χαμογελαστή και δοτική και όλα θα πάνε καλά! 

    Κάλη


    Pin it for later

    Πως να διασκεδάσουν οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ 14

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τέλεια κορίτσια! Μας οργανώνετε και πάλι και μάλιστα την κατάλληλη περίοδο! Τι ωραία που είναι όταν συμμετέχουν και διασκεδάζουν και οι συνοδοί με τα παιδιά και οι ιδέες σας είναι μια & μία! Σας φιλώ γλυκά, σμουτςςς!

    2. Αυτό το είχα πραγματικά απορία …πώς θα μπορούσαν δηλαδή να περάσουν καλά οι γονείς σε ένα παιδικό πάρτυ. Πόσες πολλές και όμορφες ιδέες. Τώρα θα ξέρω! Μπράβο κορίτσια και για το πολύ πρωτότυπο θέμα της ανάρτησής σας. We love Aνθομέλι!!!
      Ολυμπιάννα από zoudia.gr

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης