ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    3 ενυδρεία στην Κωνσταντινούπολη να επισκεφτείτε με παιδιά

    Το Πάσχα επισκεφτήκαμε με την Κάλη και τις οικογένειές μας την Κωνσταντινούπολη (Istanbul). Τα δικά μου παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αξιοθέατα της Πόλης, αφού ως μεγαλύτερα γνώριζαν τη βυζαντινή ιστορία από το σχολείο. Ωστόσο θέλαμε την τελευταία μέρα της παραμονής μας στην Πόλη να κάνουμε και κάτι διαφορετικό, που θα είχε άμεση σχέση με τα παιδιά και όχι μόνο με τα ιστορικά αξιοθέατα. Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε την Κωνσταντινούπολη, επισκεφτήκαμε το ενυδρείο Istanbul Akvaryum (Istanbul Aquarium) που βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο Florya στην περιοχή Άγιος Στέφανος (Γιεσίλκιοϊ/ Yeşilköy).

    3 ενυδρεία στην Κωνσταντινούπολη να επισκεφτείτε με παιδιά
    Ενώ οι μπαμπάδες έπιναν το καφεδάκι τους και βόλταραν στο εμπορικό εμείς με τα παιδιά περάσαμε δύο καταπληκτικές ώρες στο ενυδρείο που θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστες.

    Ενυδρεία στην Κωνσταντινούπολη

    Θα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν κι άλλα ενυδρεία στην Κωνσταντινούπολη. Κάντε την επιλογή σας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των εισιτηρίων, την περιοχή στην οποία μένετε αλλά και τον τρόπο μετακίνησης προς αυτά. Εμείς παρόλο που επισκεφτήκαμε την Κωνσταντινούπολη με τα αυτοκίνητα δεν τα χρησιμοποιήσαμε καθόλου κατά τη διάρκεια της διαμονής μας εκεί αφού η μετακίνηση με τα μεταφορικά μέσα είναι πολύ εύκολη και οικονομική. Τη συγκεκριμένη επίσκεψη όμως στο ενυδρείο Florya την κάναμε με αυτοκίνητο συνδυάζοντάς την με αναχώρηση μας από την πόλη. Ωστόσο παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες και για άλλα ενυδρεία στην Κωσταντινούπολη.

    Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Ήταν η πρώτη επίσκεψη των παιδιών μας σε ενυδρείο και η επίσκεψή μας τα ενθουσίασε! Ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία να μάθουν και να δουν από κοντά πολλά είδη ψαριών, καρχαρίες, σαλάχια, κροκόδειλους αλλά και πιγκουίνους!

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Το μεγαλύτερο θεματικό ενυδρείο του κόσμου

    Το συγκεκριμένο ενυδρείο, αν και αρχικά δεν το γνωρίζαμε, είναι χωρισμένο σε sections ανά ωκεανό. Έτσι τα παιδιά βλέπουν και μαθαίνουν για τα πανίδα της κάθε θαλάσσιας περιοχής ξεχωριστά. Οι επισκέπτες, ακολουθώντας μια γεωγραφική διαδρομή, ταξιδεύουν σε αυτή βλέποντας 17 θεούς και 1 τροπικό δάσος από τη Μαύρη Θάλασσα προς τον Ειρηνικό.

    Στη θεματοποίηση των χώρων, εμφανίζονται πολιτιστικές, γεωγραφικές, ιστορικές και αρχιτεκτονικές ιδιότητες κάθε χώρου με κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία, διαδραστικά παιχνίδια, ταινίες και οπτικά γραφικά με τα οποία παρέχονται λεπτομέρειες για την περιοχή. Τα συστήματα ήχου και φωτισμού του κάθε χώρου έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με αυτή τη θεματοποίηση. Έτσι, μάθαμε για τη Γέφυρα του Σουέζ, είδαμε τον Δούρειο ίππο, πιάσαμε ένα αληθινό παγόβουνο, μπήκαμε σε ένα ναυαγισμένο καράβι και περάσαμε από τον Αμαζόνιο σε κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας!

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Δυσκολεύομαι να σας περιγράψω με λόγια τον χώρο. Το πιο εντυπωσιακό για μένα προσωπικά ήταν πως τα περισσότερα σημείο του ενυδρείου τα έβλεπες από διαφορετικές πλευρές. Για παράδειγμα έβλεπες από ένα μεγάλο μπαλκόνι τα σαλάχια και τους καρχαρίες και λίγο αργότερα βρισκόσουν στο τούνελ κάτω από αυτούς ή έβλεπες από πάνω τον βυθό με ψάρια και μετά από λίγο βρισκόσουν στον βυθό παρατηρώντας από μεγάλες βιτρίνες.

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Φυσικά δεν έλειπαν μικρά και μεγάλα στρόγγυλα παράθυρα με μεγεθυντικό τζάμι για να παρατηρήσεις μεμονωμένες ομάδες θαλάσσιων πλασμάτων. Υπήρχαν πολλά είδη που μας έκαναν εντύπωση για την εμφάνισή τους αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω τα ονόματά τους στα ελληνικά γι αυτό και αναφέρω μόνο ελάχιστα από αυτά όπως τα πετρόψαρα, τα πιράγχας, τις γαρίδες αλλά και τα καβούρια.

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Καρχαρίες

    Μπορεί να μην πετύχαμε την ώρα του ταΐσματος των καρχαριών αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να θαυμάσουμε το μέγεθός τους! Ήταν πράγματι εντυπωσιακό για τα παιδιά αλλά και για εμάς να περνάει τόσο κοντά μας ένας… καρχαρίας! Ευτυχώς που δεν ήταν τόσο τρομακτικοί όσο αν θα τους βλέπαμε ενώ κολυμπάμε!

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum
    Ο καρχαρίας του λεμονιού, ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 3,5 μέτρα, είναι ένα δημοφιλές είδος που ζει στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού.

    Το σημαντικό είναι πως όλα τα ζωντανά πλάσματα στο Istanbul Akvaryum συνεχίζουν να ζουν υπό συνθήκες όσο το δυνατόν πλησιέστερες προς εκείνες του οικότοπού τους.

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Ο λόγος για τον οποίο οι Lemon Sharks έλαβαν το όνομά τους (καρχαρίας λεμονιού) είναι οι κίτρινες / καφέ αποχρώσεις στην πλάτη τους, γεγονός που τους επιτρέπει να καμουφλάρονται αποτελεσματικά στις αμμώδεις περιοχές του πυθμένα της θάλασσας.
    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Πως σου φάνηκε Μελίτα το ταξίδι σε σχέση με του Παρισιού; “Ήταν λίγο πιο εφηβικό μαμά” Ε, δεν ήθελε πολύ η θεία της η Κατερίνα να μας πείσει και λίγο πριν φύγουμε το κάναμε όσο πιο παιδικό γινόταν. Επισκέφτηκαμε το @istanbulakvaryum και ενθουσιαστηκαμε μικροί και μεγάλοι με τους καρχαρίες και τους πιγκουίνους. Δε η αίθουσα με τα θαλάσσια είδη του Αμαζονίου μαγική και μας έπιασε και η “βροχή” Εσείς έχετε επισκεφτεί ποτέ κάποιο ενυδρείο σε κάποια πρωτεύουσα της Ευρώπης; #anthomeli #momgr #mom #momblogger #greekmom #momgr#greekmomblogger #travelbloggersgreece #familytravelbloggers #familytravelblogger_gr #travelogram #instatravel #travelgram #familytravel #istanbul #istanbulturkey #istanbulcity #istanbulytrip #constantinopole #aquarium #akvarium

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Family bloggers/Travelbloggers (@anthomeli) στις

    Πιγκουίνοι Γεντού

    Αγαπημένο σημείο των παιδιών ήταν αυτό με τους πιγκουίνους Γεντού (Gentoo Penguins) που είναι οι πιο γρήγοροι του κόσμου και ζουν στον Νότιο Πόλο. Είναι λίγο μικρότεροι από τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο και τον βασιλιά πιγκουίνο. Ήταν πραγματικά αξιολάτρευτοι όταν περπατούσαν στον πάγο αλλά κι όταν έκαναν τα κόλπα τους μέσα στο νερό! Υπήρχε μάλιστα κι ένα μικρό τούνελ όπου έμπαιναν τα παιδιά και τους έβλεπαν να κολυμπάνε γύρω τους!

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum
    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Τροπικό δάσος του Αμαζονίου

    Δικό μας αγαπημένο σημείο το τροπικό δάσος του Αμαζονίου με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και βλάστηση. Σε πολλά σημεία έβρεχε κανονικά και έμοιαζε πως ήσουν πραγματικά στον Αμαζόνιο!

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Εκεί είδαμε και τους μικροσκοπικούς και δίχρωμους αλλά δηλητηριώδης βάτραχους. Δεν έχουν μόνο ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών χρωμάτων αλλά είναι επίσης γνωστό ότι είναι τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο! Κάθε είδος δηλητηριώδους βατράχου έχει ένα δηλητήριο διαφορετικών χημικών ιδιοτήτων. Κάποιος μπορεί να περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 10 ανθρώπους! Επίσης μάθαμε πως στην αρχαιότητα, οι ντόπιοι της φυλής Choco της Κολομβίας βύθιζαν τα βέλη που χρησιμοποιούσαν στα δηλητήρια αυτών των βατράχων. Από εκεί προέρχεται το όνομά τους “βατράχια δηλητηριώδους βέλους”.

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum
    Τροπική βροχή σε δάσος του Αμαζόνιου, Istanbul Aquarium

    Αν θέλετε να δείτε το τάισμα των καρχαριών και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων τότε έχετε το νου σας γιατί γίνεται καθημερινά, εκτός από τις Δευτέρες, στις 11:00 μπροστά από τη σήραγγα του Παναμά. Τις ημέρες, κατά τις οποίες σχεδιάζεται μια κατάδυση με καρχαρίες, η σίτιση αρχίζει στις 10:30. Η σίτιση των καρχαριών τίγρης άμμου πραγματοποιείται τις Τετάρτες και τις Κυριακές στις 14:30 μπροστά από τον κύριο πίνακα του Δυτικού Ατλαντικού ενώ η σίτιση των νάνων Caimans του Cuvier (κάποιων νάνων κροκοδείλων και ζουν στο Αμαζόνιο) γίνεται στα δάση βροχής της Κωνσταντινούπολης Akvaryum κάθε Σάββατο στις 16:00. Ισως να μπορέσετε να οργανώσετε την επίσκεψή σας ανάλογα με αυτές τις ώρες και μέρες.

    Εισιτήρια skip the line με μεταφορά προς το Istanbul Akvaryum και στο Florya Mall (περιλαμβάνει Μεταφορά, Εισιτήριο εισόδου σto Istanbul Aquarium, 5D cinema, Mirror Labyrinth, Quest Rainforest) μπορείτε να βρείτε εδώ από το Ανθομέλι και το Get Your Guide.

    Το ενυδρείο Istanbul Akvaryum βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Florya-İstanbul στη διεύθυνση: Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul

    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Istanbul Akvaryum εδώ.


    Ενυδρείο Istanbul Sea Life Aquarium

    Ένα άλλο ενυδρείο που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το ενυδρείο Istanbul Sea Life όπου μπορείτε να δείτε τους μεγαλύτερους καρχαρίες του κόσμου. Θα περπατήσετε μέσα από ένα γυάλινο τούνελ μήκους 83 μέτρων καθώς δεκάδες είδη καρχαρία κολυμπούν γύρω σας. Επίσης ενδιαφέρον έχουν οι διαδραστικές πισίνες όπου μπορείτε να πιάσετε πολύχρωμα αστερίες και καβούρια. Εκεί επίσης θα παρατηρήσετε θαλάσσιες χελώνες, σαλάχια, μέδουσες και εκατοντάδες εξωτικά τροπικά είδη ψαριών.

    Εισιτήρια skip the line για το ενυδρείο Instabul Sea Life Aquarium μπορείτε να κλείσετε από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets πατώντας εδώ. Το καλό είναι πως τα εισιτήρια δεν χρειάζονται εκτύπωση και μπορείτε να τα έχετε σε sms ή email στο κινητό σας. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τη διαθεσιμότητα ανάλογα με την ημερομηνία που θέλετε να πάτε.

    Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες 10 ευρώ, Παιδιά (3-14 ετών) 7.33 ευρώ, Παιδιά (0-2) δωρεάν.

    Το Istanbul Sea Life Aquarium βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Forum Istanbul Shopping Mall στη διεύθυνση: Kocatepe Mah. Paşa Cad. 5/5, 34045 Bayrampaşa/İstanbul Turkey

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum
    Istanbul Akvaryum

    Ενυδρείο Emaar Akvaryum & Underwater zoo

    Οι πληροφορίες μου λένε πως το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι μικρό αλλά αξιόλογο. Βρίσκεται από την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης στο εμπορικό κέντρο Emaar Square Mall. Εντυπωσιακοί είναι οι κροκόδειλοι που θα δείτε σε αυτό.

    Τιμή εισιτηρίου: 0-3 ετών: δωρεάν/ Παιδιά (3-14 ετών): 44.00 TL/ Adults: 55.00 TL/ Student / Teacher / 65 years and older: 44,00 TL

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum
    Με τις φωτογραφίες δυσκολευτήκαμε αρκετά γιατί απαγορευόταν η φωτογράφιση με φλας αλλά αυτή ήθελα να σας την δείξω. Βλέπετε την Ντόρις την φίλη του πατέρα του Νέμο;

    Βρίσκεται στο Emaar Square Mall στη διεύθυνση: Ünalan Mah. Ayazma Cad. 80-82 Çamlıca – Üsküdar 34700 Istanbul / Turkey


    Όποιο από τα τρία ενυδρεία και να αποφασίσετε να δείτε θα είναι μια ωραία εμπειρία για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για τη θαλάσσια ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο ακόμα κι αν είναι αρκετά μικρά. Οπότε βάλτε την επίσκεψή σας σε κάποιο ενυδρείο στο πρόγραμμα, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε, ειδικά αν η μέρα είναι βροχερή ή κρύα και δεν σας επιτρέπει πολλές μετακινήσεις με τα πόδια.

    Δραστηριότητες με τα παιδιά στην Κωνσταντινούπολη

    Αν έχετε πάει ήδη στην Κωνσταντινούπολη και έχετε δει τα κυριότερα ιστορικά αξιοθέατα της και ταυτόχρονα έχετε μαζί μας τα παιδιά τότε προτείνουμε κάποιες ακόμα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως το Μουσείο Madame Tyssauds Istanbul, το κέντρο lego με τις μινιατούρες των ιστορικών αξιοθέατων, το μεγάλο λούνα παρκ, το θεματικό πάρκο Σαφάρι με ζώα, Βασιλική Κινστέρνα (μάθετε περισσότερα εδώ) κ.α. Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να κλείσετε skip the line εισιτήρια ώστε να μην περιμένετε στις ουρές ταλαιπωρώντας με αναμονή τα παιδιά και χάνοντας ώρες από το ταξίδι σας. Επίσης μπορείτε να βρείτε συνδυαστικά εισιτήρια για δύο δραστηριότητες εξοικονομώντας χρήματα.

    Πληροφορίες για την το ταξίδι σας στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να βρείτε και στις παρακάτω αναρτήσεις:

    Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των Πόλεων!

    Κωνσταντινούπολη, αξιοθέατα στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ

    If you like it… Pin It!

    Κωνσταντινούπολη: με τα παιδιά στο ενυδρείο- Ενυδρείο Istanbul Akvaryum

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τι όμορφα που περάσατε! Πόσες εμπειρίες απέκτησαν τα παιδιά! Εγώ τι να κάνουμε σε αυτή σας τη δραστηριότητα δεν σας ακολούθησα επειδή με κέρδισε μια άλλη. Το shopping και το καφεδάκι παρέα με τους άνδρες της οικογένειας! Γιατί δίπλα στο ενυδρείο ήταν και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο με όλα τα καλά μέσα που μας ξετρέλανε και φυσικά επειδή θέλαμε να τελειώσουν και οι τελευταίες μας τούρκικές λίρες.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης