ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τρία παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια του φαγητού

    Ξέρετε πως είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων όσον αφορά στο οικογενειακό τραπέζι. Όσο εύκολο είναι να βγούμε όλοι μαζί, να γλεντήσουμε ή να μαζευτούμε την Κυριακή όλη η οικογένεια τόσο δύσκολο είναι να καταφέρουμε να βρεθούμε στο καθημερινό τραπέζι όλοι μαζί. Οι μπαμπάδες συνήθως απόντες το μεσημέρι και οι μαμάδες ανάλογα με την δουλειά τους παλεύουν πολλές φορές για να προλάβουν να φάνε μαζί με τα παιδιά τους. Πολλά παιδιά τρώνε στο ολοήμερο και έτσι μένει τελικά το βράδυ που είμαστε όλοι κουρασμένοι να πρέπει να φάμε όλοι μαζί κι αυτό αν δεν μας καταπιεί η τηλεόραση ή είμαστε από αυτούς που τρώνε το βράδυ. Οπότε η συζήτηση συνήθως πάει περίπατο ή είναι γρήγορη, τυπική ή βιαστική. Για αυτό τον λόγο σκέφτηκα να σας δώσω 3 παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια του φαγητού, θα σας χαλαρώσουν και θα δώσουν το έναυσμα για συζήτηση ξεπερνώντας τα συνηθισμένα.

    Τρία παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια του φαγητού 1

    Το παιχνίδι του “Τι προτιμάς”.

    Αυτό το παιχνίδι μου το έμαθε η Μελίτα καθώς μάλλον είναι ένα νέο τρεντ στο youtube. Αλλά ομολογώ ότι έχει πλάκα και το παιδί μαθαίνει για τους γονείς του, οι γονείς για το παιδί και οι απαντήσεις καμιά φορά έχουν πλάκα. Ρωτάει ο ένας τον άλλο: “Προτιμάς αυτό ή εκείνο;” Και μπορεί να σας φαίνεται απλό, όπως το να ρωτήσεις, “Προτιμάς να τρως το φαγητό σου κρύο ή ζεστό;” Αλλά όσο περνάνε οι απλές ερωτήσεις μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο και αστείο, όπως να ρωτήσετε, “Προτιμάς να κάνεις ένα ταξίδι με το αερόστατο ή με το υποβρύχιο;” ή “Προτιμάς να έχεις σπίτι διπλα στην θάλασσα ή σπίτι στο βουνό;” . Και με αυτό τον τρόπο είμαι σίγουρη ότι θα ανοίξουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και θα ακούσετε πολλά διαμαντάκια από τα παιδιά σας.

    Διαβάστε και πάρτε ιδέες και για άλλα παιχνίδια με λέξεις ή για να γράψουν τις δικές τους ιστορίες ή ακόμα και παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο.

    Τρία παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια του φαγητού 3

    Το παιχνίδι “Αγαπώ να…. γιατί…”

    Αυτό το παιχνίδι το ξεκίνησα εγώ καθώς πάντα μου αρέσει να βλέπω τι είναι αυτό που η Μελίτα αγαπάει πολύ ώστε να το ενσωματώνω σε διάφορες δραστηριότητές μας, ταξίδια ή αγορές μας. Φυσικά λίγο ή πολύ τα ξέρετε όλα για τα παιδιά σας αλλά προσωπικά με έχουν εκπλήξει πολλές φορές οι επιλογές της. Επίσης είναι όμορφο να μαθαίνουν τα παιδιά μας και το τι αρέσει σε εμάς και κυρίως στους μπαμπάδες τους που δεν έχουν ενδεχομένως συχνά την ευκαιρία να βλέπουν ή να παίζουν μαζί τους. Φυσικά μην μείνετε στα κλασικά αλλά πείτε τους διάφορα όμορφα όπως “Αγαπώ να βλέπω το ηλιοβασίλεμα γιατί θυμάμαι την πρώτη φορά που το είδα αγκαλιά με τον μπαμπά σας” ή “Αγαπώ να περπατώ ξυπόλητη γιατί μου αρέσει η δροσιά και η επαφή με την γη”. Μικρά πράγματα αλλά τόσο πολύτιμα. Επίσης η αιτιολόγηση είναι απαραίτητη γιατί ειδικά τα μικρότερα παιδιά με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να αναπτύξουν το λόγο τους και να διευρύνουν τη σκέψη τους.


    Tip: Αντίστοιχα, μπορείτε να το εξελίξετε παίζοντας το “Είμαι ευγνώμων…. γιατί…” ή “Σιχαίνομαι το…. γιατί….” και πάει λέγοντας.


    Και άλλες ιδέες για παιχνίδια που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν το λόγο τους

    Τρία παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια του φαγητού 5

    Το παιχνίδι “Τι έμαθα σήμερα”.

    Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που διάβασα στο αγαπημένο μου βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια “Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις”. Ο πατέρας του Λέο κάθε βράδυ τον ρωτούσε, τι καινούργιο είχε μάθει σήμερα. Ο Λέο λοιπόν είχε αγωνία κάθε βράδυ να του πει τι καινούργιο είχε μάθει. Όταν κάποια μέρα λοιπόν, δεν είχε μάθει τίποτα καινούργιο, ο πατέρα του άνοιξε την εγκυκλοπαίδεια και του διάβασε με ενθουσιασμό ότι ο πληθυσμός της “τάδε” χώρας (συγχωρέστε μας δεν θυμάμαι ποια χώρα”) ήταν x. Το παιδί ενθουσιάστηκε με αυτή την καινούργια πληροφορία και τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν πάνω σε αυτό. Να, λοιπόν και η δική σας ευκαιρία! Να μια καινούργια οικογενειακή παράδοση που μπορείτε να εντάξετε μέσα στην οικογένειά σας. Κι αν δεν μάθατε τίποτα καινούργιο, υπάρχει πάντα και η wikipedia!

    Διαβάστε ποια βιβλία αυτοβελτίωσης μας άρεσαν και σας προτείνουμε

    Πώς σας φάνηκαν οι προτάσεις μας; Θα χαρώ να μάθω και τις δικές σας οικογενειακές παραδόσεις για το τραπέζι της ημέρας ή για το τι παιχνίδια (και αν ) παίζετε με την οικογένεια και τα παιδιά σας. Περιμένω τα σχόλιά σας!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες Κάλη μου! Σήμερα κιόλας θα τις εφαρμόσω την ώρα του φαγητου! Φιλάκια

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης