ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προτάσεις βιβλίων για ενήλικες από το Ανθομέλι

    Σήμερα στις μηνιαίες προτάσεις βιβλίων του Ανθομέλι σας έχουμε λίγα αλλά καλά. Λίγο ο φόρτος εργασιών στο blog που μας κλέβει πολύ χρόνο, λίγο ότι πάντα διαλέγουμε για εσάς αυτά που πραγματικά μας άρεσαν, μόνο 3 βιβλία για σήμερα και ελπίζουμε να καλύψουμε όλα τα γούστα. Φυσικά όπως πάντα περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια για τα βιβλία για ενήλικες που σας προτείνουμε για να έχουν και μια πιο ολοκληρωμένη άποψη οι αναγνώστες μας.

    Προτάσεις βιβλίων για ενήλικες από το Ανθομέλι

    Προτάσεις για βιβλία ενηλίκων

    Το χαμόγελο του δράκου

    Συγγραφέας: Αλκυόνη Παπαδάκη

    Εκδόσεις: Διόπτρα 

    Προτάσεις βιβλίων για ενήλικες από το Ανθομέλι

    Αλκυνόνη Παπαδάκη είχα να διαβάσω πολλά χρόνια και η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν ακριβώς τη γραφή της. Ηξερα βέβαια ότι είναι λίγο ποιητική και γλαφυρή και, όπως συνηθίζω να λέω, με αρκετά “όμορφες” λέξεις αλλά δεν  θυμόμουν κάτι πιο συγκεκριμένο. Έτσι, όταν ξεκίνησα να διαβάζω περίμενα να βαρεθώ στις δέκα πρώτες σελίδες. Ευτυχώς το βιβλίο με διέψευσε και εντυπωσιάστηκα από τη ροή του λόγου και τη μουσικότητα της γραφής της. 

    Όσον αφορά στο περιεχόμενο, νομίζω ότι αυτό το βιβλίο δεν θα σας απογοητεύσει. Τελικά οι άνθρωποι είναι σκληροί ή έτσι τους κάνει η ζωή και η κοινωνία. Γεννιούνται “κακοί” ή αναγκάζονται να συμπεριφερθούν ανάλογα. Τέτοια και άλλα ερωτήματα μου γεννήθηκαν διαβάζοντας γιατί οι χαρακτήρες που θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας θα σας φέρουν θλίψη, νεύρα, απογοήτευση αλλά και χαρά, ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.

    Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από εδώ


    Το χρυσό κλουβί

    Συγγραφέας: Camilla Lackberg

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

    Προτάσεις βιβλίων για ενήλικες από το Ανθομέλι

    Οι λάτρεις των βιβλίων της Camilla Lackberg το περίμεναν πώς και πως! Και ναι, είναι γεγονός γιατί σήμερα κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο το Χρυσό Κλουβί και μπορείτε να το πάρετε στα χέρια σας και να το απολαύσετε!

    Η συγγραφέας του, διάσημη για όλα τα βιβλία που έχει γράψει, είναι επίσης επιτυχημένη επιχειρηματίας και μία από τις ιδρύτριες της επενδυτικής εταιρείας Invest In Her που προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και αγωνίζεται για την εξάλειψη των μισθολογικών διαφορών σε βάρος των γυναικών. Με αυτό της το βιβλίο κάνει νέο βήμα στη συγγραφική της πορεία δίνοντας ένα δυνατό φεμινιστικό μήνυμα.

    Όσοι είχατε προλάβει να το προαγοράσετε πήρατε και το δωράκι σας (σελιδοδείκτη, τσάντα για τα ψώνια σας και το άρωμα Revenge) και φυσικά την αφιέρωση της συγγραφέα, όπως κι εγώ! Ήδη το έχω ξεκινήσει και θυμώνω που δεν έχω περισσότερες ελεύθερες ώρες για να το διαβάσω! Όσοι όμως δεν το κάνατε ήδη σπεύσατε!!

    Το χρυσό κλουβί είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, μια δραματική ιστορία για μια γυναίκα, την Φέι, που πίστευε ότι τα είχε όλα. Έναν τέλειο σύζυγο, μια κόρη, ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Στοκχόλμη… Ωστόσο οι σκοτεινές της αναμνήσεις της από την παιδική της ηλικία την στοίχειωναν…. Όταν μάλιστα διαπίστωσε πως ο σύζυγός της την απατά γκρεμίστηκε όλος της ο κόσμος αλλά αποφάσισε να εκδικηθεί τον Τζακ για την προδοσία του. Και ξέρετε πως η εκδίκηση μια γυναίκας μπορεί να είναι και όμορφη και σκληρή ταυτόχρονα!

    Το βιβλίο μπορεί αν το βρείτε και εδώ


    Κόκκινη Μεταξωτή Κορδέλα

    Συγγραφέας: Lucy Adlington

    Εκδόσεις: Διόπτρα 

    Προτάσεις βιβλίων για ενήλικες από το Ανθομέλι

    Πόσο γκρι μπορεί να είναι η ιστορία κάποιων ανθρώπων; Και πώς η θέληση για ζωή μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να δημιουργούν ιστορίες και εικόνες για να πάρουν δύναμη; Πόση δύναμη μπορεί να σου δώσει μια κόκκινη μεταξωτή κορδέλα αλλά και πόσο πόνο;

    Το βιβλίο Κόκκινη Μεταξωτή Κορδέλα μας μεταφέρει στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου την εποχή του β’ παγκοσμίου πολέμου όπου πολλοί άνθρωποι έζησαν την κτηνωδία του 3ου Ράιχ και των ναζιστών. Αν και εσκεμμένα το όνομά του στρατοπέδου δεν χρησιμοποιείται στις σελίδες του αυτούσιο ούτε και αναφέρονται χώρες, θρησκείες και καθεστώτα δεν σημαίνει πως τα γεγονότα αυτά δεν είναι αληθινά. Και μπορεί οι ήρωες της ιστορίας, όπως η Ρόουζ η πρωταγωνίστρια, να είναι φανταστικοί αλλά η ύπαρξη του στρατοπέδου και όσων συνέβαιναν σε αυτό είναι απολύτως αληθινή!

    Στο στρατόπεδο πράγματι λειτουργούσε ένα εργαστήριο ραπτικής όπου εργάζονταν ως μοδίστρες πολλές κρατούμενες και το δημιούργησε η σύζυγος του Διοικητή του Άουσβιτς για να μπορούν εκείνη αρχικά αλλά αργότερα και άλλες κυρίες αξιωματούχων να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους.

    Είναι ένα βιβλίο που κάλλιστα μπορεί να διαβαστεί και από εφήβους και να γίνει αφορμή για να αναζητήσουν πληροφορίες για το Ολοκαύτωμα.

    Μπορείτε να διαβάσετε και την ταξιδωτική ανάρτηση της μαμά Μαρίας στο Ανθομέλι σχετικά με την επίσκεψή της στην Πολωνία στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

    Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

    Βρείτε κι άλλες προτάσεις βιβλίων για μικρούς και μεγάλους στην κατηγορία του Ανθομέλι για τα βιβλία.

    Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις βιβλίων και να βρήκατε ανάμεσά τους το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε. Περιμένουμε και την δικής σας γνώμη στα σχόλια.

    Κατερίνα και Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης