ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο Thermae Sylla Spa

    Το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel αποτελεί ένα ξενοδοχείο ορόσημο όχι μόνο για την περιοχή της Εύβοιας αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα καθώς ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που έκανε χρήση των ιαματικών νερών και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1890 όταν οι πλούσιοι της εποχής το επισκέπτονταν για να ωφεληθούν από τα ιαματικά λουτρά. Σήμερα το ξενοδοχείο έχει εκσυγχρονιστεί, ανακαινιστεί και περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες εξειδικευμένες ευεργετικές υπηρεσίες spa και ιαματικών λουτρών που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα.

    Πώς να φτάσετε

    Τo Thermae Sylla Spa βρίσκεται στην Αιδηψό και υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσετε. Οδικώς μέσω Χαλκίδας, με το καράβι από την Αρκίτσα κατευθείαν στην Αιδηψό και τέλος για όσους έρχονται από Β. Ελλάδα από Γλύφα με το καράβι στον Αγιόκαμπο και από εκεί οδικώς στην Αιδηψό. Εάν επιλέξετε το καράβι, μειώνετε κατά πολύ την απόσταση αλλά και την κούραση που θα είχατε αν διασχίζατε την Εύβοια με το αυτοκίνητο.

    To όνομα του Ξενοδοχείου Θέρμαι Σύλλα προέρχεται από το όνομα του Ρωμαίου στρατηγού Μάριου Σύλλα που διέμενε στην πόλη προκειμένου να θεραπευτεί από την ασθένεια των ποδιών του.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Photo Credits: Thermae Sylla Spa

    Πληροφορίες: Βρείτε τους στην ιστοσελίδα τους www.thermaesyllaspa.gr αλλά και στο Facebook και στο instagram

    Στην περίπτωσή μας, η διαδρομή ήταν λίγο επεισοδιακή καθώς ταξιδέψαμε αργά το βράδυ με το αυτοκίνητο προς Αιδηψό μια από τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα, με ψιλόβροχο και απίστευτο σκοτάδι μέσα από το βουνό, χωρίς ιδιαίτερη σήμανση στο δρόμο (α ρε Ελλάδα!) και με ελάχιστο κόσμο στο δρόμο (αυτό το λες και καλό!). Οπότε προσοχή να ελέγξετε σωστά τα δρομολόγια των πλοίων και να ρυθμίσετε ανάλογα το πρόγραμμά σας ώστε να τα προλάβετε. Ωστόσο ομολογώ ότι η ίδια διαδρομή, που μας φόβισε λόγω συνθηκών, την ημέρα και ιδιαίτερα άνοιξη και καλοκαίρι, είναι μία μαγεία. Οπότε αν σας αρέσουν οι εκδρομές και θέλετε να κάνετε και μια δυο στάσεις στα όμορφα χωριά της Εύβοιας, δώστε της μια ευκαιρία.

    Όταν φτάσαμε αργά το βράδυ στην Αιδηψό, οι φίλοι μας μάς περίμεναν για φαγητό και τα ζεστά τους χαμόγελα αρκούσαν για να μας φύγει όλη η κούραση. Όταν, δε, φτάσαμε και στο ξενοδοχείο, το τρομερό κρύο που έκανε εκείνη την ημέρα επισκιάστηκε μια και καλή από τη ζεστασιά του δωματίου μας και τη χαρά της Μελίτας που φτάσαμε ασφαλείς σε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία που είχε μείνει και σε ένα από τα πιο πολυτελή δωμάτια (τάδε έφη Μελίτα!).

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Καλωσορίσατε στο Thermae Sylla Spa Wellness Hotel
    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    To κεντρικό σαλόνι του ξενοδοχείου Thermae Sylla
    Λεπτομέρεια από το σαλόνι του Thermae Sylla - Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Λεπτομέρεια από το σαλόνι του ξενοδοχείου

    Τα δωμάτια

    Τα δωμάτιο που μείναμε εμείς ήταν το superior standard room και ήταν τόσο ευρύχωρο που η Μελίτα ενθουσιάστηκε με το μέγεθος του αλλά και με τις ανέσεις του. Εγώ πάλι εντυπωσιάστηκα από το πόσο ζεστό ήταν, χωρίς χρήση θέρμανσης και θέλω να σας πω ότι ακόμα κι αν πάτε χειμώνα θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κοντομάνικα και ελαφριές πυτζάμες καθώς η φυσική ζέστη που έχει το ξενοδοχείο λόγω των πηγών που βρίσκονται από κάτω του αρκούν για να σας ζεστάνουν. Ιδανικό λοιπόν ακόμα για τις χειμερινές σας διακοπές έστω κι αν είναι παραθαλάσσιο!

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    To διπλό κρεβάτι του Thermae Sylla Spa είναι άνετο και αναπαυτικό.
    Τρίκλινο δωμάτιο του Thermae Sylla Spa - Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Φυσικά εμείς δεν πάμε πουθενά και χωρίς τον τρίτο της παρέας, οπότε το τρίκλινο δωμάτιο είναι πλέον η επιλογή μας.
    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    To μπάνιο άνετο για 3μελή οικογένεια και πολύ καθαρό

    Το δωμάτιο περιλαμβάνει όλα τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου αλλά κι εσείς είμαι σίγουροι ότι θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα τα μπουρνούζια καθώς θα γίνει και το μόνιμο αξεσουάρ σας για τις ημέρες της διαμονής σας. Προσοχή όμως γιατί ενώ στο ξενοδοχείο επιτρέπεται να κυκλοφορείτε με αυτά, δεν επιτρέπεται να εισέρχεστε έτσι ντυμένοι μέσα στον χώρο του εστιατορίου. Λογικό ε!

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Τα μπουρνούζια ανήκουν στον standard εξοπλισμό του δωματίου. Εσείς θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας πλαστικές σαγιονιάρες για την πισίνα και σκουφάκι για τα μαλλιά (φυσικά υπάρχουν και προς πώληση σε περίπτωση που τα ξεχάσετε).

    Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας και από εδώ.

    Το εστιατόριο

    Το πρωινό μας ήταν όπως περιμέναμε… απόλυτα ελληνικό/μεσογειακό και πλουσιοπάροχο. Ο μπουφές είναι για μικρούς και μεγάλους και έχει όλα τα καλά. Η Μελίτα κόλλησε φυσικά στα κέικ και στα κρουασάν, ο Κώστας στα αυγά κι εγώ στους λουκουμάδες (ε, ρε κόλλημα που έχω!). Οπότε όπως καταλάβατε, θα βρείτε κάτι για όλη την οικογένεια… και σε πιο healthy επιλογές αλλά και σε πιο fatty όπως επιλέγουμε συνήθως εμείς. Όσο για τον χώρο, σίγουρα θα βρείτε ένα ωραίο σημείο να καθίσετε καθώς υπάρχουν δύο αίθουσες: μία εσωτερική και μία εξωτερική με θέα θάλασσα.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Ο χώρος του πρωινού.

    Στο ξενοδοχείο το μεσημέρι λειτουργεί και μπουφές με υπέροχα μαγειρεμένα φαγητά προερχόμενα από την μεσογειακή κουζίνα οπότε ανάλογα με το πακέτο που έχετε κλείσει μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Η Μελίτα τίμησε δέοντως τα μακαρόνια αλλά είχε πάρα πολλές επιλογές για όλους…. από κουνελάκι στιφάδο μέχρι πιο χορτοφαγικές επιλογές.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Ο δεύτερος χώρος του πρωινού και του εστιατορίου λούζεται από το φως και έχει θέα στην θάλασσα.

    Το εστιατόριο ήταν ένα από καλύτερα (ίσως το καλύτερο) που έχω φάει μέσα σε ξενοδοχείο και για αυτό το προτιμούν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής που δεν μένουν απαραίτητα εντός των εγκαταστάσεων. Τα φαγητά είναι μοναδικά μαγειρεμένα και οι γεύσεις ελληνικές αλλά και πρωτοποριακές. Εντυπωσιάστηκα με το κοκκινιστό και καραμελωμένο χταποδάκι και το υπέροχο γεμιστό κοτόπουλο. Οι σαλάτες ήταν μία πανδαισία και το ταπεινό γλυκό “πορτοκαλόπιτα” έγινε στα χέρια του σεφ, το απόλυτο ελληνικό γλυκό. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να φάτε ένα βράδυ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και να δοκιμάσετε και το δικό τους κρασί.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Το δείπνο μας ήταν κυρίως γεμάτο με ελληνικές γεύσεις και ο σεφ πήρε φυσικά τα συγχαρητήριά μας.

    Τα ιαματικά νερά και τα ιαματικά λουτρά με τα παιδιά ή χωρίς

    Και περνάμε επιτέλους σε αυτό που τόσο περιμένατε. Στα ιαματικά νερά της Αιδηψού, τα οποία πηγάζουν από μία από τις 80 ιαματικές πηγές σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων. Κι όταν λέμε ιαματικά, το εννοούμε. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αιδηψό για να ωφεληθούν από τα λουτρά και οι παθήσεις τους μπορεί να σχετίζονται με αρθριτικά, μυοσκελετικά προβλήματα, ημικρανίες, αυχενικό, ρευματοπάθειες, ισχιαλγίες κ.α. You name it, it cures it!

    Στην Αιδηψό λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ αλλά δυστυχώς μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Συγκεκριμένα, το Thermae Sylla Spa έχει δύο πισίνες. Μία εσωτερική, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από ιαματικό νερό και δεν επιτρέπεται η χρήση της σε παιδιά κάτω των 15 ετών για ιατρικούς λόγους και μία εξωτερική υπέροχη πισίνα που αποτελείται 50% από ιαματικό νερό και 50% από θαλασσινό νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Το γεγονός μάλιστα ότι περιέχει και αλάτι την κάνει ιδανική και για μικρά παιδιά που δυσκολεύονται στις πισίνες λόγω έλλειψης άνωσης.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    H εξωτερική πισίνα του Thermae Sylla Spa

    Το ιαματικό νερό που περιέχουν αναβλύζει φυσικά από τη γη (χωρίς χημικά μέσα) στην θερμοκρασία των 80-85 βαθμών Κελσίου και περιέχει στοιχεία όπως το ροδάνιο που αποτελεί ένα ορυκτό στοιχείο με θεραπευτικές ιδιότητες. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι ειδικά η εσωτερική πισίνα δεν αποτελεί απλά έναν χώρο απόλαυσης αλλά έναν χώρο θεραπείας και ο μέγιστος χρόνος που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε είναι μισή ώρα. Φυσικά κανένας δεν θα σας βγάλει με το ζόρι αλλά καθώς το νερό είναι αρκετά “δυνατό” ενδέχεται αν μείνετε πολύ περισσότερο να νιώσετε ένα αίσθημα κούρασης και εξάντλησης.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    H εσωτερική ιαματική πισίνα του Thermae Sylla Spa είναι φυσικά δωρεάν για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

    Οι πισίνες τους είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα που αδειάζουν εντελώς κάθε βράδυ και γεμίζουν ξανά το πρωί ώστε να είστε σίγουροι για την καθαριότητα τους και την υγιεινή τους.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Νυχτερινή λήψη με άδεια την πισίνα για του λόγου το αληθές!

    H εμπειρία μας ως οικογένεια ήταν μοναδική κι όσο κι αν καρδιοχτυπούσα για τη Μελίτα και το κρύο που είχε εκείνη την ημέρα δεν το μετάνιωσα καθόλου που ήμασταν τόσο ανοιχτόμυαλοι και δεν φοβηθήκαμε να την αφήσουμε να κολυμπήσει στην εξωτερική πισίνα. Βλέπετε όπως σας είπα η εσωτερική ήταν απαγορευτική για την ηλικία της κι έτσι τα σχέδιά μας για μέσα ναυάγησαν. Όμως το μαγιό το είχαμε και τι να κάναμε, να το αφήναμε στη βαλίτσα; Κρίμα θα ήταν!

    Έτσι, ο Κώστας ανέλαβε τη Μελίτα κι εγώ την φωτογράφιση και όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο εγώ που ήμουν έξω από το νερό πάγωσα πολύ περισσότερο από αυτούς που ήταν μέσα στο νερό. Διαβάστε παρακάτω την λεζάντα του instagram για να καταλάβετε.

    Ακολουθείστε μας στο @anthomeli και στο @traveling_with_anthomeli στο instagram

    Είμαι σίγουρη ότι θα ξέρετε ότι όσο πιο κρύο έχει έξω τόσο πιο ζεστά τα νερά, οπότε όχι απλά δεν κρύωσαν αλλά δεν έλεγαν να βγουν! Η Μελίτα το απόλαυσε όσο δεν πάει και είχε πολύ περηφάνια που με 0 βαθμούς και βροχή αυτή έκανε μπάνιο. Μπήκε δύο φορές (την πρώτη μόνο με τον μπαμπάς της και την δεύτερη με όλη την παρέα) αλλά τη δεύτερη έμεινε λιγότερο γιατί είχε αρχίσει να κρυώνει και νομίζω πως ήταν λογικό. Την επανάσταση την έκανε, το κατεστημένο το έσπασε και είχε έρθει η ώρα για φαγητό και ξεκούραση!

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια

    Υπηρεσίες Spa

    Και μετά το φαγητό, όταν Κώστας και Μελίτα πήγαν για ξεκούραση και ντουζ, επιτέλους είχε έρθει και η σειρά της μαμάς γιατί μέχρι τότε βαρέα και ανθυγιεινά έπρεπε να μου κολλάν με τόση βροχή που είχα φάει για να τους φωτογραφίζω και να τους στεγνώνω.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Χώρος υποδοχής στο Spa και … ώρα να κλείσετε το μασάζ που τόσο ονειρευόσασταν.

    Στο ξενοδοχείο θα βρείτε μια ποικιλία υπηρεσιών spa που ποικίλουν από τις καλλωπιστικές και χαλαρωτικές έως τις θεραπευτικές. Οπότε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σας προτείνω να επιλέξετε συνδυαστικά με τα ιαματικά νερά και κάποια θεραπεία, η οποία θα σας βγάλει από εκεί άλλο άνθρωπο.

    Χώρος Spa στο Thermae Sylla - Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Ένας από τους πολλούς χώρους χαλάρωσης και spa του ξενοδοχείου

    Παρόλο που όπως καταλάβατε εγώ δεν μπορούσα δυστυχώς να μπω στην πισίνα και να βελτιώσω ακόμα περισσότερο τον πόνο σε αυχένα και πλάτη που με ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό (ευτυχώς είχα κάνει και τις φυσιοθεραπείες που και έτσι άντεξα την αποχή από το νερό), δεν παρέλειψα να χρησιμοποιώ κάποιες από τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου … έτσι για να πω ότι έζησα την εμπειρία.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια

    Η χρήση της πισίνας και της σάουνας είναι δωρεάν αλλά οι υπηρεσίες spa είναι διαθέσιμες έπειτα από ραντεβού και φυσικά με επιπλέον χρέωση. Ωστόσο μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το aqua aerobic καθώς και τα μαθήματα yoga.

    Ακολουθήστε μας και στο Instagram στο Anthomeli και στο Travelling_with_anthomeli για ακόμα περισσότερο φωτογραφικό υλικό.

    Οι αστροναύτες της NASA έρχονται κάθε χρόνο μετά το ταξίδι τους στο διάστημα στο Thermae Sylla Spa για αποκατάσταση. Έρχονται σκυφτοί και αδύναμοι (σχεδόν δεν μπορούν να περπατήσουν λόγω της έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα) και φεύγουν στητοί και δυνατοί για νέες διαστημοπεριπέτειες.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Η εσωτερική ιαματική πισίνα με το θαυματουργό μανιτάρι της… ειδικά αν έχετε αυχενικό.

    Εκείνο το μεσημέρι το απόλαυσα. Όπως σας είπα άφησα παιδί στον Κώστα, πήγα για spa ποδιών και πεντικιούρ και μετά με το μπουρνούζι μου ξάπλωσα μέσα στον υπέροχο χώρο της εσωτερικής πισίνας, διάβασα το βιβλίο μου και έκανα κους κους με τις φίλες μου. Τι καλύτερο για semi-momcation (3 ώρες μόνη το λες και διακοπές ε; χαχα!)

    Κάπως έτσι πέρασε η μέρα μας στο Thermae Sylla Spa και την επόμενη μέρα που ξεκινήσαμε αξημέρωτα για να επιστρέψουμε στον προορισμό μας (βλέπετε υποχρεώσεις μας ήθελα πίσω στην Αθήνα πολύ νωρίς το πρωί) δεν το πιστεύαμε ότι όλα αυτά τα κάναμε μόνο σε 24 ώρες! Μα εμείς ήμασταν τόσο γεμάτοι λες και μείναμε εκεί ένα ολόκληρο 3ήμερο. Οπότε αν κι εσείς θέλετε να νιώσετε τόσο γεμάτοι και ξεκούραστοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ο δρόμος είναι μονόδρομος. Ιαματικά λουτρά στην Αιδιψό, στο Thermae Sylla Spa and Wellness Hotel και μάλιστα μαζί με τα παιδιά γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη φροντίδα.

    Κάλη


    Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω πολύ τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και ιδιαίτερα τη γλυκύτατη κα. Βούλα Καράτζιου-Αναστασοπούλου για την ευγενική πρόσκληση και την ξενάγηση στους χώρους του ξενοδοχείου και να σας πω ότι παρόλο που ήμουν προσκεκλημένη, οι απόψεις είναι δικές μου και όπως πάντα σας μετέφερα τις εικόνες και τις εμπειρίες που βιώσαμε ως οικογένεια κατά τη διάρκεια της διαμονής μας.

    Ιαματικά λουτρά με τα παιδιά στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa στην Αιδηψό, Εύβοια
    Στο Thermae Sylla Spa and Wellness Hotel με την κα. Βούλα Καράτζιου-Αναστασοπούλου

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Υπέροχη εμπειρία! Αν και έχω επισκεφθεί την Αιδηψό πριν χρόνια θα πήγαινα ευχαρίστως πάλι μόνο και μόνο για να δοκιμάσω όλα αυτά που αναφέρεις. Παρόλο που εμείς έχουμε πάει πολλές φορές στα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ στην Αριδαία, δεν μπορούν να συγκριθούν σε τίποτα με την πολυτέλεια, την χλιδή και την ανάπαυση που μπορεί κανείς να νοιώσει στα λουτρά της Αιδηψού και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο που σας φιλοξένησε. Σας εύχομαι και άλλες τέτοιες εξορμήσεις και να μεταβιβάσεις τα χρόνια μου πολλά σε όλες τις Travel Bloggers Greece. Και να μη ξεχάσω εάν δεν πάω στην Αιδηψό ….μου χρωστάς ένα spa στην Αθήνα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης