ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 happenings για ένα ξεχωριστό παιδικό πάρτυ

    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, στο σπίτι μας είχαμε πάντα κόσμο. Οι γονείς μου καλούσαν φίλους και συγγενείς για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας, γιορτές και επετείους. Ήταν ένα χαρούμενο σπίτι αν και με αρκετή κούραση από την πλευρά τους. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία πέρασε στο DNA μου και έχοντας έναν άντρα που είχε τη τύχη να μεγαλώσει και αυτός σε ένα παρόμοιο περιβάλλον, δεν υπήρχε περίπτωση να μην γιορτάζουμε με ένα μεγάλο πάρτυ τα γενέθλια της κόρης μας αλλά και άλλες μικρές ή μεγάλες στιγμές της ζωής μας. Στόχος μας; Να περνάμε όμορφα και γεμάτοι χαμόγελα και γιατί όχι να προσφέρουμε ξεχωριστές στιγμές και στους καλεσμένους μας. Μέσα, λοιπόν, από αυτή τη μικρή εμπειρία, ξεχώρισα δέκα happenings που μπορούν να απογειώσουν το πάρτυ του παιδιού σας. Πάμε να τα δούμε παρέα αλλά να έχετε στο νου ότι οι παρακάτω προτάσεις μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούν ανάλογα με το μέγεθος του πάρτυ και τον αριθμό των παιδιών.

    10_happenings_pou_tha_kanoun_to_party_tou_paidiou_sas_ksechoristo_1 (2)

    10 Happenings για το πάρτυ του παιδιού σας 

    Μασκαρευτείτε

    Καλά ποιος είπε ότι τα μασκαρέματα είναι μόνο για τις απόκριες; Ένα θεματικό πάρτυ σας δίνει άπειρες δυνατότητες για στολές και αξεσουάρ και φυσικά τα παιδιά τρελαίνονται για αυτά. Ετοιμάστε τον εορτάζοντα ή την εορτάζουσα φορώντας του ένα αξεσουάρ σχετικό με το θέμα του, π.χ. μια μπέρτα σούπερ ήρωα, μια κορώνα πριγκίπισσας ή το μαντήλι ενός πειρατή και προβλέψτε να έχετε και κάτι σχετικό για όλα τα παιδάκια του πάρτυ ώστε να νιώσουν μέσα στο κλίμα. Εναλλακτικά μπορείτε, αν έχετε οικειότητα, να ζητήσετε από τους γονείς τους να είναι σχετικά προετοιμασμένοι ενημερώνοντάς τους από νωρίς για το dress-code του πάρτυ σας. Τα παιδιά θα σας δουν σαν Θεά να είστε σίγουρη! 10_happenings_pou_tha_kanoun_to_party_tou_paidiou_sas_ksechoristo_2

    Δείτε εδώ το πάρτυ μας με θέμα την Barbie Super Hero, το πάρτυ μας με θέμα την Χαβάη, με θεμα τις Νεράιδες αλλά και το πάρτυ μας με θέμα την Γοργόνα . Για ακόμα περισσότερα θεματικά πάρτυ δείτε εδώ


    Διοργανώστε παιχνίδια

    Αν υποθέσουμε ότι το πάρτυ σας δεν το έχει αναλάβει κάποιος ανιματέρ, τότε ο κλήρος πέφτει στη γενναία μαμά ή στον θαρραλέο μπαμπά. Ετοιμάστε από νωρίς κάποια παιχνίδια ώστε να τα παίξουν τα παιδιά με τη βοήθειά σας. Το “άναρχο” παιχνίδι σε ένα πάρτυ ενδεχομένως να οδηγήσει σε τσακωμούς, βαρεμάρα ή τρελή ακαταστασία. Οπότε οργανωθείτε και να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα.

    Ιδέες για παιχνίδια για πάρτυ στο σπίτι, στον κήπο ή στην παραλία μπορείτε να βρείτε στο Ανθομέλι εδώ ή στην κατηγορία minute to win it games εδώ. 


    Δωρεάν εκτυπώσιμα με παιχνίδια για πάρτυ αλλά και playdate με παιδιά

    Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε!

     


     Φτιάξτε ένα photo booth

    Τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν τρελές γκριμάτσες όταν βγάζουν φωτογραφίες, πόσο μάλλον αν έχουν στη διάθεσή τους photo protos ή διάφορα αξεσουάρ. Φτιάξτε έναν απλό χώρο φωτογράφισης (δείτε πως μπορείτε να τον κάνετε εδώ) και αφήστε να αυτοσχεδιάσουν και να γελάσουν με τις πόζες τους και τα καμώματά τους. Θα είναι και ένα υπέροχο ενθύμιο άλλωστε!

    party_monokeros (13)


    Διοργανώστε ένα διαγωνισμό χορού

    Και παρόλο που ξέρω ότι ενδεχομένως την ήττα να μην μπορούν εύκολα να τη δεχτούν κάποια παιδιά ανάλογα με το τι έχετε να αντιμετωπίσετε αυτοσχεδιάστε. Μη δώσετε δώρο μόνο στον καλύτερο χορευτή αλλά π.χ. σε αυτόν που θα κάνει την καλύτερη κασκαντερική φιγούρα, ή η την πιο μπαλετική φιγούρα, ή σε αυτόν που θα κάνει τις περισσότερες στροφές.  Φαντασία να υπάρχει!


     

    Πινιάτα

    Εμείς στο Ανθομέλι λατρεύουμε τις πινιάτες και θεωρούμε ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα ενός πάρτυ. Επιλέγουμε να την αφήνουμε πάντα για μετά το φύσημα των κεριών που έχουν καταλαγιάσει λίγο τα πράγματα και συνήθως σημαίνει ότι το πάρτυ φτάνει στο τέλος του. Φυσικά στην αρχή λειτουργεί και ως διακοσμητικό επάνω στον μπουφέ ή κρεμασμένη σε κάποιο σημείο του χώρου. Εσείς όμως μπορείτε να την χειριστείτε όπως θέλετε. Τα παιδιά θα την λατρέψουν, θα εκτονωθούν και θα πάρουν και τα δωράκια τους ή τα γλυκάκια τους. 


    Τις πινιάτες μας We Love Pinatas μπορείτε να τις βρείτε κάνοντας την παραγγελία σας από το μαγαζάκι μας στο market place jamjar.gr! 

    To μαγαζάκι του Ανθομέλι με τις πινιάτες welovepinatas

    Δείτε τα σχέδια από τις πινιάτες μας στο παραπάνω link αλλά μην ξεχνάτε ότι αναλαμβάνουμε να φτιάξουμε ό,τι σχέδιο θέλετε για κάθε είδους εκδήλωση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: [email protected]

    welovepinatas (1)

    Ακoλουθήστε μας στο instagram και στην σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα νέα σχέδια, εκπτώσεις, προσφορές και διαγωνισμούς!


    piniata_ti_ehei_mesa


    Face painting

    Με την κόρη μου που λατρεύει το face painting μέχρι και αυτό έμαθα να κάνω. Φυσικά καλά να είναι το pinterest και το youtube. Οπότε αν θέλετε να μειώσετε τον προϋπολογισμό και να μην φωνάξετε κάποιον ανιματέρ, προμηθευτείτε τα ειδικά χρώματα προσώπου και δημιουργήστε στα προσωπάκια ή στα χεράκια των παιδιών όμορφα σχέδια και εικόνες. 


     

    Μπαλονοκατασκευές

    Ένας άλλος λόγος που ευχαριστούμε την ύπαρξη του youtube είναι ότι μπορεί να μας μάθει πως να κάνουμε, εκτός των άλλων, και μπαλονοκατασκευές. Αν το παιδί σας είναι μικρουλάκι και αγαπάει τα μπαλόνια, μη το σκέφτεστε καθόλου. Προμηθευτείτε αυτά τα μακρόστενα, τα ειδικά για κατασκευές, μπαλόνια και δημιουργήστε σκυλάκια, σπαθιά και λουλούδια για ένα όμορφο και πολύχρωμο αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους μικρούς σας φίλους. 


     

    Μπουρμπουλήθρες

    Αυτό το happening ομολογώ ότι παραπέμπει περισσότερο σε καλοκαίρι ή σε εξωτερικό χώρο καθώς το σαπούνι μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ατυχήματα. Ωστόσο οι μπουρμπουλήθρες τρελαίνουν τα παιδιά. Ετοιμάστε το υγρό, φτιάξτε την “απόχη” για να δημιουργήσετε τις μπουρμπουλήθρες μόνοι σας ή προμηθευτείτε έτοιμα “εργαλεία” από μεγάλα παιχνιδάδικα. Ποιος θα φτιάξει την μεγαλύτερη φούσκα ή ποιος θα πηδήξει πιο ψηλά για να σπάσει τη δική σας; 

    Δείτε εδώ ένα πώς πέρασαν η Μαρία και ο Θάνος μικρότεροι ένα πρωινό γεμάτο σαπουνόφουσκες αλλά και πώς διασκέδασαν στο πάρτυ της Μαρίας στην ακροθαλασσιά.


     

    Διοργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού

    Ένα κυνήγι θησαυρού ή scavenger game (που μπορείτε να βρείτε εδώ και να το προσαρμόσετε) είναι πάντα η καλύτερη λύση για να έχετε τα παιδιά απασχολημένα και να ευχαριστημένα. Ωστόσο θα χρειαστεί πολύ καλή προετοιμασία από εσάς για να το οργανώσετε καθώς θέλει να γραφτούν οι οδηγίες και να έχετε ετοιμάσει και τον τελικό “θησαυρό”.

    Δείτε εδώ ένα Πειρατικό πάρτυ με κυνήγι θησαυρού!

    10_happenings_pou_tha_kanoun_to_party_tou_paidiou_sas_ksechoristo_4


    Γονείς στο παιχνίδι

    Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο για εσάς! Έχετε παίξει ποτέ σε παιδικό πάρτυ; Οι γονείς καμιά φορά μας εκπλήσσουν με τον ενθουσιασμό τους και την πλάκα που μπορεί να κάνουν σε ένα πάρτυ. Οπότε ετοιμάστε 1-2 παιχνίδια ή ζητήστε από τον ανιματέρ να έχει αυτός στο νου του κάποιο στο οποίο να συμμετέχουν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά ή να παίζουν οι γονείς και τα παιδιά να τους εμψυχώνουν. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Θα απελευθερωθείτε! 


    Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες και τα happenings που σας προτείναμε και να τις αξιοποιήσετε με το δικό σας στυλ και γούστο και να τις απογειώσετε με τη δική σας καλή διάθεση. Μην στερείτε από τα παιδιά το πάρτυ των γενεθλίων ή της γιορτής τους (έστω κι αν το budget σας είναι πολύ μικρό και καλείτε μόνο 2-3 παιδάκια) γιατί το πάρτυ είναι ένας τρόπος κοινωνικοποίησης, τόνωσης της αυτοπεποίθησης και δόμησης της προσωπικότητας του παιδιού μας. 

    Κάλη


    H παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε για το site Δέλτα moms και πρωτοδημοσιεύθηκε, εκεί, στην κατηγορία mamadoblog, στις 16/1o/2018. Διαβάστε εκεί κι άλλα άρθρα του Ανθομέλι σε συνεργασία με τη Δέλτα). Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη συνεργασία του Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.


     

    Βρείτε περισσότερες ιδέες για πάρτυ στην Κατηγορία μας Οργάνωση Πάρτυ

    ή διαβάστε παρακάτω

    Πώς να διοργανώσετε ένα οικονομικό πάρτυ

    Πώς να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ στην παραλία σε δέκα βήματα.

    Εκτυπώσιμο για την οργάνωση του πάρτυ σας!

     

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης