ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βραδινός ύπνος: 10 τρόποι για να κοιμηθείτε ευκολότερα

    Η καθημερινότητα μας “καταπίνει”, το ξέρετε καλά, και ειδικά τον χειμώνα που το πρόγραμμά μας είναι τόσο γεμάτο. Ειδικά για εμάς του γονείς, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί πρέπει εντάξουμε στο πρόγραμμα και το σχολείο των παιδιών, τις δραστηριότητές τους, το διάβασμά τους και φυσικά ευχάριστα πράγματα όπως τον χρόνο που θέλουμε να περάσουμε με τον/την  σύντροφό μας ή με την οικογένειά μας. Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να είμαστε χαλαροί και ξεκούραστοι! Και για να το καταφέρουμε αυτό χρειαζόμαστε… απλά ξεκούραση! Πού να βρω χρόνο για ξεκούραση, θα μου πει κάποιος, όταν τρέχω όλη μέρα; Τα δίκια σας τα έχετε! Εγώ, ωστόσο, θα σας συμβούλευα να κοιμηθείτε νωρίς! Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να κοιμηθείτε τις σωστές ώρες και να ξυπνήσετε πιο φρέσκοι και έτοιμοι να ορμίσετε στον στίβο της καθημερινότητας. Ένας καλός βραδινός ύπνος αποτελεί λύση για πολλές από τις εντάσεις της καθημερινότητας. Πολλές φορές ο άντρας μου με κοροϊδεύει πως κοιμάμαι με τις κότες αλλά το προτιμώ από το να κάθομαι να βλέπω τηλεόραση ή να βρικολακιάζω στον υπολογιστή όταν ξέρω πως η επόμενη μέρα είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να κοιμηθούμε χαλαροί όταν η μέρα μας ήταν γεμάτη ένταση;Βραδινός ύπνος_ 10 τρόποι για να κοιμηθείτε ευκολότερα το βράδυ

    Σίγουρα όλα εξαρτώνται από το πρόγραμμα του καθενός μας, αν εργαζόμαστε ως το απόγευμα ή με σπαστό ωράριο, τι ώρα γυρίζουν τα παιδιά από τις δραστηριότητές τους κ.λ.π. Υπάρχουν όμως κάποια μικρά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε έστω και δοκιμαστικά για να δούμε ποιο θα μας βοηθήσει. Μπορεί να μην δούμε αποτέλεσμα με την πρώτη φορά αλλά μετά από λίγες μέρες μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη.

    Ετοιμάσαμε, λοιπόν, για σας ένα εκτυπώσιμο – sleep tracker printable – στο οποίο μπορείτε να σημειώνετε τις ώρες που κοιμάστε κάθε βράδυ. Έτσι μετά από το διάστημα που εσείς θα ορίσετε θα δείτε πόσες ώρες κοιμάστε συνολικά και θα κάνετε μια ωραιότατη αναπροσαρμογή. 

    sleep_trucker_ellhnika

    Ο καλύτερος ύπνος είναι ο βραδινός. Σίγουρα όσοι λατρεύουν τα ξενύχτια και μετά τον ύπνο ως το μεσημέρι δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου αλλά νομίζω πως το φυσιολογικό είναι να κοιμόμαστε το βράδυ και όχι τη μέρα. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που το επάγγελμα κάποιου είναι νυχτερινό ή σε βάρδιες (τους θαυμάζω πολύ αυτούς του ανθρώπους παρεμπιπτόντος). Εντάξει κάποιες φορές θα τύχει να το ξενυχτήσουμε αλλά πόσο να αντέξει ο οργανισμός με λίγο ύπνο κάθε μέρα; 

    Συνιστώμενη διάρκεια ύπνου ανά ηλικία:

    • Νεογνά έως 3 μηνών: 14-17 ώρες την ημέρα
    • Βρέφη 4-11 μηνών: 12-15 ώρες
    • Βρέφη 1-2 ετών: 11-14 ώρες
    • Νήπια 3-5 ετών: 10-13 ώρες
    • Παιδιά σχολικής ηλικίας 6-13 ετών: 9-11 ώρες
    • Έφηβοι 14-17 ετών: 8-10 ώρες
    • Νέοι ενήλικες 18-25 ετών: 7-9 ώρες
    • Ενήλικες 26-64 ετών: 7-9 ώρες
    • Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών: 7-8 ώρες

    Πάμε να δούμε παρέα μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα:

    1. Θερμοκρασία δωματίου και σώματος

    Προσωπικά στον ύπνο μου θέλω να είμαι ζεστή. Ακόμα κι αν το καλοριφέρ μας το έχουμε κλειστό τον χειμώνα ανοίγω λίγη ώρα πριν το καλοριφεράκι ή το κλιματιστικό να σπάσει το κρύο. Μετά μου αρέσει να κοιμάμαι με κρύο δωμάτιο και να είμαι σκεπασμένη. Αντίστοιχα στις πυτζάμες που φοράω επιλέγω να μην είναι κοντές ή με πολλά ανοίγματα στον θώρακα. Αλλά αυτό είναι προσωπικά γούστα του καθενός. 

    pyjama_dama_koupa_1
    Πάντα νιώθω άνετα όταν φοράω τις πυτζάμες μου! Η επιλογή μου; Damakoupa!

    2. Σωστή επιλογή πυτζάμας

    Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο η επιλογή της πυτζάμας μας είναι σημαντικός παράγοντας για έναν καλό ύπνο. Πρέπει να επιλέγουμε μαλακά βαμβακερά υφάσματα που αναπνέουν. Το πατρόν της πυτζάμας που θα επιλέξουμε θα πρέπει να μη μας στενεύει και να νιώθουμε άνετα στον ύπνο μας. 


    Η www.damakoupa.gr είναι μια ελληνική εταιρεία που βρίσκεται στην παραγωγή homewear και πυτζαμών από βαμβακερά υφάσματα υψηλής ποιότητας από το 1978. Όλα αυτά τα χρόνια παράγει ποιοτικά προϊόντα εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, αποκλειστικά με άριστες ελληνικές πρώτες ύλες και εξαιρετικής ποιότητας βαμβάκι, ακολουθώντας τις τάσεις της ευρωπαϊκής μόδας, στην καλύτερη δυνατή τιμή! 

    Εξειδικευμένες σειρές θηλασμού και εγκυμοσύνης, άνετα ρούχα homewear, ρόμπες, κάλτσες, καλσόν, πυτζάμες για τη γυναίκα, τον άντρα, τα παιδιά, αλλά και εσώρουχα για όλη την οικογένεια είναι λίγα από τα προϊόντα που θα βρείτε στο e-shop τους! Η damakoupa διαθέτει  και plus size μεγάλα μεγέθη!

    Εάν μένετε στη Θεσσαλονίκη προτείνουμε να επισκεφτείτε το φυσικό κατάστημα της damakoupa που βρίσκεται στον Εύοσμο. Η Ευδοξία και η Αναστασία θα σας εξυπηρετήσουν άψογα!  

    ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ e-shop ΕΔΩ:

    www.damakoupa.gr 

    Ακολουθήστε τη Damakoupa  στο facebook κάνοντας like στην σελίδα της.

    Ακολουθήστε επίσης στο instagram @damakoupa για πυτζάμες και εσώρουχα.

    *Ηashtags: #damakoupa #damakoupaunderwear 

    Δώρο για του αναγνώστες του Ανθομέλι

    Για τις αγορές σας από το eshop damakoupa θα έχετε 30% έκπτωση σε πυτζάμες dama koupa φτάνει να γράψετε στο σχόλιο της παραγγελίας σας ότι διαβάσατε αυτή την ανάρτησή μας! 

    Αν πάλι δεν τα πάτε τόσο καλά με τις ηλεκτρονικές αγορές τότε πατήστε εδώ στο νέο site της εταιρείας damakoupa, επιλέξτε την πυτζάμα που θέλετε από τη νέα συλλογή damakoupa, κάντε την παραγγελία σας τηλεφωνικά και θα έχετε έκπτωση 30% φτάνει και πάλι να αναφέρετε πως έχετε διαβάσει την ανάρτηση στο blog. 


    3. Ζεστά πόδια

    Σε κάποιους αρέσει να φοράνε μαλακά καλτσάκια στον ύπνο τους για να είναι τα πόδια τους ζεστά. Προσωπικά δεν μπορώ να ξεκουραστώ ούτε καν στον καναπέ αν φοράω κάλτσες πόσο μάλλον να κοιμηθώ. Αλλά μου αρέσει να τα έχω τυλιγμένα με το πάπλωμα! 

    4. Χαλαρώστε με ένα χλιαρό ντουζ

    Αυτό δεν θα χαλαρώσει μόνο το σώμα αλλά και το κεφάλι σας αλλά θα ανοίξει και τα ρουθούνια κάνοντας ευκολότερη την αναπνοή σας. Εναλλακτικά κάντε ένα ζεστό ποδόλουτρο. Έχω παρατηρήσει πως όταν γυρνάω κουρασμένη και τα πόδια μου δεν είναι ζεστά το να χαλαρώσω τα πόδια μου 5-10 λεπτά σε ζεστό νερό είναι βάλσαμο!

    pitzames_damakoupa
    Πυτζάμα damakoupa με εμπριμέ λουλουδάτο παντελόνι… απαλό σαν βούτυρο!

    5. Σωστό στρώμα και μαξιλάρι

    Η επιλογή του στρώματος αλλά και του μαξιλαριού είναι δύσκολη υπόθεση και ίσως ακριβή. Όμως είναι ο Α και το Ω για έναν καλό ύπνο! Η Κάλη πρόσφατα άλλαξε μαξιλάρι και ο ύπνος αλλά και οι πόνοι στον αυχένα βελτιώθηκαν κατά 80%!

    6. Πιείτε νερό

    Ε, δεν θα πιείτε και τον Νιαγάρα και μετά θα τρέχετε στην τουαλέτα όλο το βράδυ αλλά αν έχετε προνοήσει να έχετε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας σε περίπτωση που ξυπνήσετε και το πιείτε θα κοιμηθείτε πολύ καλύτερα. Το ξερό στόμα μπορεί να σας δυσκολέψει και τελικά να χάσετε πολύτιμη ώρα από τον ύπνο σας. 

    7. Όχι στις οθόνες!

    Πιστεύετε πως η ανοιχτή τηλεόραση, το  κινητό ή το τάμπλετ σας χαλαρώνουν πριν κοιμηθείτε. Αν δεν είναι ο ύπνος σας καλός ή αργεί να σας πάρει ο ύπνος ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε! 

    8. Φάτε ελαφριά και όχι πολύ αργά. 

    pytzames_dama_koupa_vradinos_ypnos
    Διαβάζω πάντα πριν κοιμηθώ έστω και για 5 λεπτά!

    Μετά από μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα κάποιες τροφές που βοηθούν στο να έχουμε καλύτερο ύπνο. Καρύδια, αμύγδαλα, γάλα, τυρί, μαρούλι, μπανάνα, μέλι στο χαμομήλι ή σε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη με γάλα (δείτε εδώ μια δική μας εύκολη συνταγή). Αποφύγετε τον καφέ, τα αναψυκτικά και τους χυμούς.

    9. Κρασάκι ή όχι; 

    Εδώ είναι τα πράγματα διαφορετικά για τον καθένα μας. Έχω ακούσει φίλες μου που ένα ποτήρι κρασί τις χαλαρώνει πριν κοιμηθούνε. Προσωπικά, δεν είμαι τόσο πότης, οπότε το ποτό περισσότερο με ζαλίζει παρά με κοιμίζει. Αυτό το αφήνω σε σας!

    pitzames_dama_koupa_ipnos
    Αγαπώ την εμπριμέ λεπτομέρεια στο μανίκι!

    10. Μίνι σημειωματάριο

    Έχω ένα σημειωματάριο στο κρεβάτι γιατί πριν κοιμηθώ ο εγκέφαλος δεν με αφήνει να χαλαρώσω. Υπάρχουν φορές που σκέφτομαι κάτι που πρέπει να κάνω την άλλη μέρα κι επειδή δεν το έχω σημειώσει, όλη τη νύχτα νιώθω πως το μυαλό μου παλεύει να μην το ξεχάσει και τελικά το αποτέλεσμα είναι ένας απίστευτος πρωινός πονοκέφαλος! Οπότε το τετραδιάκι μου με σώζει! 

    Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά! Αν νιώθετε κουρασμένοι τότε κάντε τις δοκιμές σας με βάση τα παραπάνω και ίσως ο περισσότερος και κυρίως ποιοτικότερος βραδινός ύπνος σας βοηθήσει! 

    Κατερίνα 

    Pin it 

    10_tropoi_gia_na_koimiuite_eykola_pinterest

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κατερίνα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, εξ άλλου εμείς οι δυο μοιάζουμε σε πολλά μαζί, και σχεδόν τα περισσότερα τα τηρώ.Πράγματι εάν κάποιες μέρες ξενυκτήσω και δεν κοιμηθώ τις συνηθισμένες ώρες μου το βράδυ, το σώμα μου δεν με ακολουθεί την επομένη. Επιπλέον συμφωνώ απόλυτα για τις μπυτζάμες. Πρέπει να είναι μαλακές,ζεστές, άνετες και ευρύχωρες. Πολλά εν τέλει συντελούν ώστε να έχουμε έναν άνετο βραδυνό ύπνο αφήνοντας στην άκρη τα άγχη και τις σκοτούρες που μας ακολουθούν όλη την ημέρα.

    2. Εγώ αν δεν κοιμηθώ οχτάωρο έχω θέμα την επόμενη μέρα. Κουτουλάω το μεσημέρι και επειδή δεν πίνω καφέ δεν το ρισκάρω. Φυσικά πάντα δεν είναι εφικτό οπότε έχει συνηθίσει λίγο ο οργανισμός μου και σε λιγότερες ώρες αλλά δεν είναι το καλύτερό μου. Το κινητό κι εμένα (ειδικά πολύ αργά το βράδυ) με ξεσηκώνει κυρίως γιατί με γεμίζει ιδέες και μετά δεν μπορώ να ησυχάσω από το να σκέφτομαι πως θα τις υλοποιήσω. Επίσης θα πρόσθετα το ελαφρύ φαγητό. Οποτε έχω φάει βαριά, κάνω άστατο ύπνο το βράδυ. Καλό μαξιλάρι μακράν το καλύτερο! Αυτά από εμένα. Καλή μας νύχτα! χεχε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης