ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

    Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω. Τα παιδιά λατρεύουν τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μέσα από αυτές μπορούμε να βρούμε την ευκαιρία να τα κάνουμε να αγαπήσουν τα βιβλία.

    Καμιά φορά που λέω, σαν το βιβλίο δεν υπάρχει καλύτερο δώρο, σκέφτομαι τη φάτσα μερικών παιδιών όταν τους δίνεις για δώρο ένα βιβλίο και γελάω μόνη μου. Ματάκια σκοτεινιάζουν, το χαμόγελο της αναμονής γίνεται μειδίαμα και η σακούλα φεύγει από τα χέρια τους σε χρόνο dt μέχρι να ανοίξουν την επόμενη με την προσμονή να είναι κάποιο παιχνίδι.

    Και από την άλλη υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που τιμούν το βιβλίο ως δώρο γιατί απλά έχουν μάθει ότι τα βιβλία είναι θησαυρός! Και παρόλο που σαφέστατα έχουν δικαίωμα να τους αρέσει ή όχι ένα βιβλίο, καλό είναι εμείς οι γονείς να τους μαθαίνουμε ότι δώρα δεν είναι μόνο τα παιχνίδια και ότι ένα βιβλίο μπορεί να κρύβει περισσότερα θαύματα από αυτά που μπορούν να δουν στο εξώφυλλο!

    Οπότε αν κι εσείς φέτος θελήσετε να κάνετε δώρο σε κάποιο παιδάκι, στο βαφτιστήρι ή στα ανίψια σας ένα βιβλίο, μην διστάσετε πιστεύοντας ότι θα στιγματιστείτε ως “η θεία που αγοράζει πάντα βιβλία”! Καλύτερα έτσι, παρά ως “η θεία που αντικαθιστά τον Άγιο Βασίλη και φέρνει playstation”, όπως μου είπε ένα παιδάκι προχθές, γεμάτο χαρά ωστόσο! Για όλα υπάρχει χώρος και όλα χρειάζονται εκπαίδευση. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να επιλέξετε μερικά όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία, πάμε να τα δούμε με να τα αναλύσουμε, γκούχου γκούχου, ως γκουρού βιβλιοκριτικοί!

    Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

    Τα ξωτικομπερδέματα

    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

    Hλικίες: 5+

    Ξεκινάω με χαρά με ένα βιβλίο από έναν εκδοτικό οίκο, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, που για εμάς είναι η πρώτη μας συνεργασία. Τα Ξωτικομπερδέματα είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον Άγιο Βασίλη να προσπαθεί να λύσει όλα όσα μπέρδεψαν τα ξωτικά. Τι θα γίνει με τα παιδιά; Θα προλάβουν να πάρουν τα δώρα τους και τελικά θα είναι τα σωστά; Φυσικά η ιστορία δεν θα σας αφήσει χωρίς ηθικό δίδαγμα καθώς στο τέλος η μαμά, δηλαδή εγώ, άφησε και ένα δάκρυ να κυλίσει (γιατρέ μου είμαι καλά;). Γιορτές χωρίς αγάπη και κατανόηση στην καρδιά δεν υπάρχει! Να ένας ωραίος τρόπος να το μάθουν τα παιδιά!

    Θα τα βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 9

    Η Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία

    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

    Ηλικίες: 7+

    Για αυτή την ιστορία, θα μπορούσα να βάλω ίσως και μεγαλύτερο ηλικιακό κατώτερο όριο καθώς  αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα! Υπάρχει τελικά ο Άγιος Βασίλης; Τι συμβαίνει όταν σταματάμε να πιστεύουμε; Και αν όχι, πως αποφάσισε να το αντιμετωπίσει ο Ηλίας; Ωστόσο, μην φοβάστε να το διαβάσετε γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς εδώ στο Ανθομέλι πιστεύουμε στην Μαγεία. Άρα ναι, υπάρχει Άγιος Βασίλης και αυτό το βιβλίο θα πείσει ακόμα και πιο δύσπιστα μικρά παιδιά με αρκετή συγκίνηση και ευαισθησία.

    Θα το βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
protaseis-gia-christougenniatika-paidika-vivlia (2)
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 10

    Η ευχή του Νικόλα

    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

    Ηλικίες: 5+

    Ααα αυτή η ιστορία είναι πολύ συγκινητική και αφορά στην αξία της προσφοράς. Η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από κανένα παιδικό χαμόγελο και καμία καρδιά και η Νικόλας με την ευχή του αλλά κυρίως με την πράξη του προσπαθεί να δώσει χαρά σε όσους το έχουν ανάγκη. Ας μάθουμε στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς και της φροντίδας και ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία να είμαστε καλοί άνθρωποι μόνο τις γιορτές αλλά να γίνει η προσφορά σημαία της ζωής μας.

    Θα το βρείτε και εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
protaseis-gia-christougenniatika-paidika-vivlia
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 11

    Τα υπέροχα Χριστούγεννα του Γατόνου φον Νιάου

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Ηλικίες: 7+

    Η κλασική ιστορία του Σκρουτζ δοσμένη… αλλιώς, με χιούμορ και με πρωταγωνιστή έναν γάτο! Η “σειρά βατόμουρο” είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 7-8 ετών ώστε να μπορούν να διαβάζουν τις ιστορίες και μόνα τους. Οπότε ο Γατόνος αποτελεί το τέλειο έναυσμα και για εξάσκηση στην ανάγνωση και για γνωριμία με τον Σκρουτζ. Και για όσους δεν την ξέρετε να πω ότι πρόκειται για ένα πλούσιο και μίζερο… γάτο… που θα καταλάβει την αξία της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης με κάπως δύσκολο τρόπο! Αλλά σίγουρα το πνεύμα των Χριστουγέννων θα χτυπήσει και την δική του πόρτα κυριολεκτικά!

    Θα το βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 12

    Τι τρέχει με τον Άι-Βασίλη;

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Ηλικίες: 7+

    H Μαρίνα Γιώτη μας έχει συνηθίσει στις ασυνήθιστες ιστορίες. Πριγκίπισσες επαναστάτριες, καλοί λύκοι και τώρα πράσινος Άγιος Βασίλης. Μια ιστορία που θα σας κάνει να δείτε την ιστορία αλλιώς. Με οδηγό μια κουκουβάγια που αποτελεί πάντα τον εκφωνητή στις ιστορίες της, δίνει στα παιδιά και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Τους κάνει να ερευνούν, να μην δέχονται όλα αυτά που τους σερβίρουν αμάσητα και τα βοηθάει να γίνουν πιο σκεπτόμενα! Αν θέλετε και τα δικά σας Χριστούγεννα … αλλιώς… τολμήστε το!

    Θα το βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
protaseis-gia-christougenniatika-paidika-vivlia (6)
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 13

    Περισσότερα Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

    Ο Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Ηλικίες: 4+

    O Τερατοσίλης είναι μια ιστορία για αγόρια και κορίτσια και παρόλο που η Μελίτα τη διάβασε ευχάριστα εγώ θα την πρότεινα για μικρότερα παιδιά. Είναι ένα ευχάριστο και χιουμοριστικό βιβλίο με τις περιπέτειες των μικρών τεράτων της συμπαθέστατης Κατερίνας Μαρκαδάκη . Τι συμβαίνει όταν τα γράμματα των παιδιών χάνονται και ο Άγιος Βασίλης δεν ξέρει τι δώρο να τους πάει; Τότε αναλαμβάνουν τα γλυκά του τερατάκια, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα να λύσουν το πρόβλημα. Θα το λύσουν όμως; Αυτό που μένει είναι τα παιδιά σας να το ανακαλύψουν!

    Θα το βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
protaseis-gia-christougenniatika-paidika-vivlia (7)
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 14

    Ο Φώτης και τα Φώτα

    Εκδόσεις: Άθως παιδικά

    Ηλικίες: 7+

    Τα βιβλία των εκδόσεων Άθως τα αγαπώ γιατί είναι διαφορετικά. Αν και καμιά φορά το ξεχνάμε γιατί ο Άγιος Βασίλης να κατακλύζει τις ζωές μας, οι γιορτές των Χριστουγέννων και των Φώτων αποτελούν μια βαθιά χριστιανική γιορτή και είναι ωραίο να το θυμίζουμε στα παιδιά μας. Εκτός από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, σας προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο. Ο Φώτης και τα Φώτα περιγράφουν την ιστορία ενός παιδιού με ένα στόχο! Να πιάσει τον Σταυρό των Φώτων. Πόση όμως ωριμότητα χρειάζεται για αυτό αλλά και ψυχική προετοιμασία;

    Ένα βιβλίο για παιδιά σίγουρα άνω των 7+ που μπορεί να διαβαστεί άνετα όμως και από ένα παιδί στην εφηβεία. Ας γνωρίσουν την πραγματική ουσία κάποιων γιορτών και ας έχουν ως πρότυπα τους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής.

    Θα το βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
protaseis-gia-christougenniatika-paidika-vivlia (5)
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 15


    Μια Ζαχαρένια Συνταγή

    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

    Ηλικίες: 3+

    Το τελευταίο βιβλίο για σήμερα μπορεί να μην είναι χριστουγεννιάτικο με την ακριβή έννοια του όρου αλλά σίγουρα είναι ένα βιβλίο χειμωνιάτικο και με αρκετή δόση μαγείας και αγάπης. Την Ζαχαρένια Συνταγή την είχαμε δει στο θέατρο και τώρα ήρθε η ώρα να την διαβάσουμε. Μια ιστορία χαρούμενη που την προτείνω για μικρές ηλικίες κυρίως (αν και η Μελίτα την διάβασε ευχάριστα) καθώς έχει πλούσια εικονογράφηση (όπως όλα τα βιβλία της αγαπημένης μας Ελληνοεκδοτικής) και εύκολο και κατανοητό λόγο.

    Το ακόμα πιο υπέροχο είναι ότι συνοδεύεται από QR code (που αγαπάμε ιδιαίτερα – δείτε το βίντεο του Ανθομέλι στο youtube εδώ) και έτσι μπορείτε να ακούσετε την ιστορία και online. Επίσης μπορείτε να ζωντανέψετε τον Ρένο, τον πρωταγωνιστή, κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας και να ζήσουν τα παιδιά την εμπειρία της διάδρασης. 

    Θα το βρείτε εδώ

    Προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία
protaseis-gia-christougenniatika-paidika-vivlia (4)
    8 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία 16

    Διαβάστε περισσότερα για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία:

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι επιλογές μας! Αν ωστόσο έχετε κι εσείς κάποιες προτάσεις ή ακόμα και διαφορετική γνώμη (γιατί γούστα είναι αυτά), περιμένουμε με χαρά το σχόλιό σας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης