ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  12 ιδέες για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Μετά τα γενέθλιά μας ξεκινάει η εορταστική περίοδος! Χριστούγεννα, Χριστούγεννα, Χριστούγεννα! Αγαπημένη γιορτή του χρόνου για μεγάλους και παιδιά γεμάτη έθιμα και παραδόσεις που ο κάθε γονιός πρέπει να μεταδίδει στα παιδιά του. Ελληνικές ή ξενόφερτες παραδόσεις μας κάνουν να μπαίνουμε στο γιορτινό κλίμα και να ζούμε έντονα τις ξεχωριστές αυτές στιγμές στη ζωή μας. Ένα από τα έθιμα που λατρεύουμε να τηρούμε είναι η κατασκευή ενός χριστουγεννιάτικου ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης – advent calendar για τα παιδιά μας. Christmas advent calendar ή αλλιώς χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! 

  Μέσα από τις αναρτήσεις μας στο Ανθομέλι σας έχουμε δείξει πώς φτιάξαμε κατά καιρούς τα ημερολόγια αυτά αλλά και ιδέες με το τι μπορεί να περιέχει η κάθε τους μέρα και δεν είναι λίγες οι φορές που σας εμπνεύσαμε και μας στείλατε τις δικές σας φωτογραφίες ή τις ιδέες σας. 

  Τι είναι το χριστουγεννιάτικο advent calendar

  Είναι ένα ημερολόγιο που ξεκινάει από τις 1 Δεκεμβρίου και μετράει τις μέρες ως τα Χριστούγεννα. Μπορεί να μετρήσει αντίστροφα (24, 23, 22 … μέρες ως τα Χριστούγεννα) ή κανονικά (1/12, 2/12… ως 24/11). Κάθε μέρα το παιδί ανοίγει το πακετάκι που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη μέρα και αυτό μπορεί να περιέχει ένα δωράκι, ένα μήνυμα, μια πρόταση για δραστηριότητα στο σπίτι ή έξω ή ακόμα και κάποιο γλυκάκι. Υπάρχουν και έτοιμα ημερολόγια που απλά τα γεμίζετε με δωράκια ή μηνύματα αλλά μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας (Do It Youself-DIY) ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με ποικίλους τρόπους.

  Στην αγορά κυκλοφορούν και έτοιμα αγοραστά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης με γλυκά ή δωράκια ανάλογα με τα ενδιαφέροντα αυτού για τον οποίο προορίζεται τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

  Προετοιμασία-Tips

  Η προετοιμασία του μπορεί να είναι χρονοβόρα, ίσως δύσκολη (αν είναι η πρώτη σας φορά) και πολυέξοδη αν έχετε πολλά παιδιά (αν και μπορείτε να φερθείτε έξυπνα και να βγει πολύ οικονομικό) και να θέλει οργάνωση (ειδικά αν επιλέξετε δραστηριότητες αντί για δώρα) αλλά μας βάζει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από νωρίς, ενθουσιάζει τα παιδιά και μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη οικογενειακή χριστουγεννιάτικη παράδοση

  Tip 1: Αν αργήσατε να το ξεκινήσετε, δεν πειράζει. Μετρήστε αντίστροφα έστω και λιγότερες από 24 μέρες. Μπορείτε και 12!

  Tip 2: Μαζέψτε δώρα όλο τον χρόνο που βρίσκετε σε προσφορά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε στο ημερολόγιο. 

  Tip 3: Αν έχετε παραπάνω από ένα παιδί όπως εγώ, τότε σας προτείνω να μην περιέχει το ημερολόγιό τους μόνο δώρα για τον καθένα για να μην έχετε γκρίνιες και να είστε δίκαιοι. Η ίδια μέρα πρέπει να περιέχει ένα δώρο για το κάθε παιδί. Στην περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα παιδί προτιμήστε δραστηριότητες (δείτε παρακάτω).

  Tip 4: Για να μην έχετε ζήλιες μεταξύ των παιδιών βάζετε σε ξεχωριστή συσκευασία το δώρο για το κάθε παιδί. Σε περίπτωση που επιλέξετε να τα συσκευάσετε μαζί γιατί είναι κοινό δώρο τότε βάλτε σειρά στα παιδιά και μία μέρα να ανοίγει το ένα το δώρο μια μέρα να το ανοίγει το άλλο. Γιατί κακά τα ψέματα το άνοιγμα του δώρου είναι η χαρά!

  Tip 5: Δώστε τους να καταλάβουν πως δεν έχει αξία το ίδιο το δώρο αλλά η διαδικασία και μη δεχτείτε ιδιοτροπίες του τύπου “Αυτό δεν μου αρέσει”

  Tip 6: Για την καλύτερη προετοιμασία του αλλά και για να θυμάστε κι εσείς μετά τι περιέχει η κάθε μέρα σας προτείνουμε να εκτυπώσετε ένα μηνιαίο ημερολόγιο σε Α4 ή να γράψετε σε ένα χαρτί τα δώρα κάθε μέρας. Ε, είπαμε να είναι έκπληξη για τα παιδιά όχι και για μας! 

  Δραστηριότητες για το advent calendar

  Προτιμήστε δραστηριότητες που έτσι κι αλλιώς θα κάνατε μέσα στις γιορτές όπως χριστουγεννιάτικη ταινία στο σπίτι, παρασκευή κουραμπιέδων, βόλτα στην στολισμένη πόλη, επίσκεψη σε κάποιοι χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης, θεατρική παράσταση, χειροτεχνίες κλπ. Αν δεν είναι η πρώτη σας φορά που φτιάχνετε ημερολόγιο σίγουρα θα χρειαστείτε και κάποιες νέες κάθε χρονιά για να μην βαριούνται τα παιδιά. Μπορείτε ακόμα να τυπώσετε παιχνίδια και ζωγραφιές από το ίντερνετ αν είναι μικρά. Αν διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω αναρτήσεις θα πάρετε πολλές ιδέες και για το περιεχόμενο του ημερολογίου σας!

  Βρείτε εδώ τις δωρεάν εκτυπώσιμες κάρτες μας: 48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

  Τα δικά μας ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

  Κι επειδή ποτέ δεν σας προτείνουμε κάτι χωρίς να το έχουμε δημιουργήσει κι εμείς… πάμε να δούμε όλα τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης των προηγούμενων ετών; (Πατώντας στα link θα οδηγηθείτε στην αντίστοιχη ανάρτηση για να δείτε πώς φτιάχτηκε και τι περιείχε.

  Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης στην είσοδο του σπιτιού

  Μια είσοδος “Ταχυδρομείο” κι ένα advent calendar

  Χειροποίητο κρεμαστό advent calendar (με δωρεάν εκτυπώσιμα) και κυνήγι χριστουγεννιάτικου χαμένου θησαυρού!

  Tο δικό μας Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

  Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης κρεμασμένο στα κάγκελα της σκάλας του σπιτιού 

  DIY χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (christmas advent calendar)

  Advent Calendar στον μπουφέ του σπιτιού ή μέσα σε καλάθι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  Δύο Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια (christmas advent calendar)

  Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με φακέλους σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην εξώπορτα και Lego advent calendar! 

  Christmas Project: Ιδέα για Advent Calendar

  Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μέσα σε βαλιτσάκι κι άλλες ιδέες για ημερολόγια

  Ένα χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

  Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα κι ένα γράμμα από το ξωτικό του Άγιου Βασίλη

  Το γράμμα του ξωτικού και το ημερολόγιο για τον Νικολάκι!

  Φτιάξτε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης από παλέτες!

  Τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλέτες με 3 διαφορετικές χρήσεις


  Αν η ιδέα του ημερολογίου σας φαίνεται κουραστική ή δεν έχετε τον χρόνο να την ετοιμάσετε σας δίνουμε κι άλλες ιδέες.

  Χριστουγεννιάτικο κουτί έκπληξη και για μεγάλα παιδιά ακόμη και εφήβους!

  Χριστουγεννιάτικο κουτί έκπληξη-Christmas box

  Το μαγικό κουτί του Άγιου Βασίλη και ο κ. Ξωτικούλης (για μικρά παιδιά)

  Το μαγικό κουτί του Άγιου Βασίλη και η φετινή μας Ξωτικούλα


  Χριστουγεννιάτικο Advent Calendar σε βάζο (για έφηβα κορίτσια)

  Επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε τις κάρτες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που θα βρείτε εδώ και να τις βάλετε μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο γυάλινο βάζο. Εδώ όμως αφήνετε τα πράγματα στην τύχη και υπάρχει ο φόβος να μην μπορείτε να κάνετε εκείνη την ημέρα τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Βρείτε τα δωρεάν εκτυπώσιμα που ετοιμάσαμε εδώ.

  Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar-χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης
  12 ιδέες για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης 4

  Δωρεάν εκτυπώσιμες κάρτες με δραστηριότητες για το advent calendar

  48 δωρεάν εκτυπώσιμες κάρτες με δραστηριότητες για το advent calendar που θα φτιάξετε. Θα τις βρείτε εδώ.

  Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar-χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης
  12 ιδέες για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης 5

  Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να μας στείλετε φωτογραφίες από τα δικά σας ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης παλαιότερων ετών στο email μας ή σε μήνυμα στην σελίδα του Ανθομέλι στο facebook  ή στο instagram ! Αν θυμάστε γράψτε μας και τις δικές σας ιδέες για το τι μπορεί να περιέχει! 

  Συγκεντρωμένες ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια από Eλληνίδες blogger μπορείτε να βρείτε επίσης στο blog της Άννας Working Mama. Είμαι σίγουρη πως δεν θα ξέρετε ποια ιδέα να πραγματοποιήσετε πρώτη. Ξεκινήστε τώρα το διάβασμα!! Ο χρόνος είναι λίγος! 

  Αν σας άρεσε PIN IT!

  Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar-χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης