ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η βιβλιοθήκη της τάξης – Εντυπώσεις από το βιβλίο που διάβασα

    Το Ανθομέλι κοντά σε γονείς, μαθητές και δασκάλους ετοίμασε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο (free printable-pdf) που έχει σχέση με την ανάγνωση βιβλίων. Το εκτυπώσιμο είναι χρήσιμο για δασκάλους, νηπιαγωγούς αλλά και γονείς και θα τους φανεί χρήσιμο αν θέλουν να το δώσουν στα παιδιά που δανείζονται βιβλία από τη βιβλιοθήκη της τάξης.

    Δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου – Φιλαναγνωσία

    Δανειστική βιβλιοθήκη νηπιαγωγείο

    Από το νηπιαγωγείο ακόμα τα παιδιά κάθε βδομάδα δανείζονται κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της τάξης και αφού το διαβάσουν με τους γονείς τους καλούνται να ζωγραφίσουν τα συναισθήματα που τους προξένησε ή αυτό που τους έκανε εντύπωση από το βιβλίο. Πολλές φορές τα παιδιά γράφουν και τον τίτλο του βιβλίου ή και το όνομα του συγγραφέα ώστε να εξοικειωθούν με τη γραφή.

    Δανειστική βιβλιοθήκη στο δημοτικό

    Στο δημοτικό σχολείο, που πλέον μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν μόνα τους, τα πράγματα πάνε ένα βήμα παραπέρα. Εξαρτάται από τον δάσκαλο ή τη δασκάλα τι θα ζητήσουν από τα παιδιά και φυσικά την τάξη στην οποία φοιτούν. Άλλοι ζητάνε περίληψη, άλλοι να συμπληρώσουν κάποιο εκτυπώσιμο φύλλο εργασίας, ενώ άλλοι θεωρούν πως δεν χρειάζεται να υποχρεώνουν τα παιδιά να κάνουν μια εργασία σχετικά με το βιβλίο αφού η ουσία είναι να γίνει το βιβλίο μια όμορφη συνήθεια.

    Δεν κρίνω ποια περίπτωση είναι η καλύτερη ίσως γιατί τα δικά μου παιδιά πέρασαν απ’ όλες αυτές περιπτώσεις στο δημοτικό. Ωστόσο, αν είστε δάσκαλος ή δασκάλα και ανήκετε στη δεύτερη περίπτωση τότε ελπίζουμε να σας αρέσει το εκτυπώσιμο που ετοιμάσαμε ώστε να το συμπληρώσουν τα παιδιά.

    Η βιβλιοθήκη της τάξης - Εντυπώσεις από το βιβλίο που διάβασα vivliothhki_taxhs_pdf

    Εκτυπώσιμο: το βιβλίο που διάβασα

    Θα μου πείτε τώρα; Μα έγχρωμο; Το ξέρω πως όταν πρόκειται για ποσότητα και μάλιστα σε σχολείο καλύτερα θα είναι σε ασπρόμαυρο οπότε σας ετοιμάσαμε και την ασπρόμαυρη εκδοχή του! Παρακάτω θα βρείτε πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε.

    Πώς θα αποκτήσετε τα εκτυπώσιμα 

    Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και ξεκλειδώστε το εκτυπώσιμο.

    Συμπληρώστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μετά θα εξαφανιστεί το παρακάτω κουτάκι και θα πατήστε εκεί που λέει «Kλικ εδώ για κατέβασμα». Αμέσως θα λάβετε το εκτυπώσιμο στον υπολογιστή σας! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές του newsletter μας από την κατηγορία εκτυπώσιμα.

    Η βιβλιοθήκη της τάξης - Εντυπώσεις από το βιβλίο που διάβασα
vivliothiki_anagnosi_vivliou
    Η βιβλιοθήκη της τάξης - Εντυπώσεις από το βιβλίο που διάβασα 3

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! 

    Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

    Πώς σας φάνηκαν; Ελπίζουμε να σας άρεσαν! Για οποιοδήποτε λάθος στο εκτυπώσιμο ή αν νομίζετε πως χρειάζεται να το βελτιώσουμε περιμένουμε τις προτάσεις σας στα σχόλια. Τα λέμε σύντομα!

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

      • Ευχαριστούμε πολύ! Ναι νομίζω ότι το πήγαμε ένα βήμα παρακάτω. Μακάρι να προλαβαίναμε να κάνουμε και για το νηπιαγωγείο. Ισως του χρόνου!

      • Οντως, αυτό έχει σημασία. Ευχόμαστε να τους αρέσει πάνω απ’ όλα και δεύτερον να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο των λογοτεχνικών βιβλίων!

    1. Την Δευτέρα 17/12/18 θα γίνει αποστολή newsletter και θα το λάβεις. Φυσικά θα έχεις πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές τους newsletter του Ανθομέλι!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης