Η βιβλιοθήκη της τάξης-Εντυπώσεις από το βιβλίο που διάβασα!

Kathy

Το Ανθομέλι κοντά σε γονείς, μαθητές και δασκάλους ετοίμασε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο (free printable-pdf) που έχει σχέση με την ανάγνωση βιβλίων. Το εκτυπώσιμο είναι χρήσιμο για δασκάλους, νηπιαγωγούς αλλά και γονείς.

Από το νηπιαγωγείο ακόμα τα παιδιά κάθε βδομάδα δανείζονται κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της τάξης και αφού το διαβάσουν με τους γονείς τους καλούνται να ζωγραφίσουν τα συναισθήματα που τους προξένησε ή αυτό που τους έκανε εντύπωση από το βιβλίο. Πολλές φορές τα παιδιά γράφουν και τον τίτλο του βιβλίου ή και το όνομα του συγγραφέα ώστε να εξοικειωθούν με τη γραφή. Στο δημοτικό σχολείο, που πλέον μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν μόνα τους,τα πράγματα πάνε ένα βήμα παραπέρα. Εξαρτάται από τον δάσκαλο ή τη δασκάλα τι θα ζητήσουν από τα παιδιά και φυσικά την τάξη στην οποία φοιτούν. Άλλοι ζητάνε περίληψη, άλλοι να συμπληρώσουν κάποιο εκτυπώσιμο φύλλο εργασίας, ενώ άλλοι θεωρούν πως δεν χρειάζεται να υποχρεώνουν τα παιδιά να κάνουν μια εργασία σχετικά με το βιβλίο αφού η ουσία είναι να γίνει το βιβλίο μια όμορφη συνήθεια. Δεν κρίνω ποια περίπτωση είναι η καλύτερη ίσως γιατί τα δικά μου παιδιά πέρασαν απ’ όλες αυτές περιπτώσεις στο δημοτικό. Ωστόσο, αν είστε δάσκαλος ή δασκάλα και ανήκετε στη δεύτερη περίπτωση τότε ελπίζουμε να σας αρέσει το εκτυπώσιμο που ετοιμάσαμε ώστε να το συμπληρώσουν τα παιδιά.

vivliothhki_taxhs_pdf

Θα μου πείτε τώρα; Μα έγχρωμο; Το ξέρω πως όταν πρόκειται για ποσότητα και μάλιστα σε σχολείο καλύτερα θα είναι σε ασπρόμαυρο οπότε σας ετοιμάσαμε και την ασπρόμαυρη εκδοχή του! Παρακάτω θα βρείτε πώς μπορείτε να τα αποκτήσετε.

vivliothiki_anagnosi_vivliou

Πώς θα αποκτήσετε τα εκτυπώσιμα 

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και ξεκλειδώστε το εκτυπώσιμο.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Συμπληρώστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μετά θα εξαφανιστεί το παρακάτω κουτάκι και θα πατήστε εκεί που λέει «Kλικ εδώ για κατέβασμα». Αμέσως θα λάβετε το εκτυπώσιμο στον υπολογιστή σας! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές του newsletter μας από την κατηγορία εκτυπώσιμα.
Μην ξεχάσετε να μπείτε στο e-mail σας για να κάνετε και επιβεβαίωση εγγραφής.

Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! 

Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

Πώς σας φάνηκαν; Ελπίζουμε να σας άρεσαν! Για οποιοδήποτε λάθος στο εκτυπώσιμο ή αν νομίζετε πως χρειάζεται να το βελτιώσουμε περιμένουμε τις προτάσεις σας στα σχόλια. Τα λέμε σύντομα!

Κατερίνα