ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    MyBook Heroes: H Μελίτα ηρωίδα σε βιβλίο

    Θυμάστε όταν ήσασταν μικροί να φαντάζεστε τον εαυτό σας να πρωταγωνιστεί στην αγαπημένη σας ταινία ή να είστε συμπρωταγωνιστές του αγαπημένου σας ήρωα στο πιο πολυδιαβασμένο σας βιβλίο; Εγώ πάντως ναι! Και το μικρόβιο του ηθοποιού μου είχε μπει κάποια στιγμή αλλά και της ηρωίδας σε βιβλίο (γιατί άλλωστε η ζωή μου ήταν και πολυτάραχη! #not) και σίγουρα έχω ερωτευτεί και πρωταγωνιστή σε ταινία αλλά και σε βιβλία (και ήμουν και μεγάλη #τρομάρα μου). Όταν λοιπόν, μέσω του διαδικτύου, έπεσα πάνω στο MyBook Heroes, μίας start-up εταιρείας στην Κύπρο, που ασχολείται με τη δημιουργία πρωτότυπων προσωποποιημένων βιβλίων για παιδιά, που τα καθοδηγούν να ανακαλύψουν σημαντικές δεξιότητες ζωής μέσα τους, όπως την Ηγεσία, το Θάρρος και την Επιμονήδεν υπήρχε περίπτωση να πω όχι σε αυτή την πρόκληση… έστω κι αν η πρωταγωνίστρια δεν ήμουν εγώ αλλά η κόρη  μου. Και όχι, βιβλιοφάγο δεν την λες, έστω κι αν αγαπάει τα βιβλία, αλλά την λες #experiencelover, αγαπάει τις νέες εμπειρίες και προκλήσεις, οπότε ήμουν σίγουρη ότι η λογική να είναι πρωταγωνίστρια σε ένα βιβλίο θα την ιντρίγκαρε πολύ… και είχα δίκαιο.

    750-550 arhikes


    Μάθετε περισσότερα για το MyBook Heroes στην ιστοσελίδα τους mybookheroes.com/gr/

    Ακολουθήστε τους στα social media καθώς σχεδόν κάθε 3 μήνες εκδίδουν και από ένα καινούργιο βιβλίο, μια καινούργια μαγική ιστορία με ήρωες τα δικά μας παιδιά!


    MYBOOK HEROES

    Το βιβλίο το λάβαμε πριν από τις διακοπές μας αλλά ευτυχώς δεν έκανα το λάθος να της το δώσω εκείνη τη στιγμή γιατί ήταν τόσο ξελογιασμένη με τις προετοιμασίες που ίσως και να μην έχαιρε την προσοχή που του άξιζε. Έτσι, όταν με το καλό γυρίσαμε και ενώ την επόμενη μέρα ήμασταν και λίγο στεναχωρημένοι από την επιστροφή μας… τσουπ της το έδωσα και έλαμψε το πρόσωπό της, δεν πρόλαβα ούτε φωτογραφία να βάλω από το unboxing μιας και σχεδόν τον έφαγε τον φάκελο, χαχα, από την χαρά της! Όταν τελικά το άνοιξε η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην μιας και διέφερε σε στυλ από τα βιβλία που συνήθως διαβάζουμε. Έμοιαζε πιο πολύ με ένα χαρούμενο τετράδιο σε Α4 και οι ήρωες της φάνηκαν αρκετά “αγορίστικοι”, με την πρώτη ματιά. 

    Μόλις όμως ανοίξαμε την πρώτη σελίδα και συνειδητοποίησε ότι η πρωταγωνίστρια είναι η ίδια, δηλαδή η ξανθούλα, γαλανομάτα Μελίτα, τρελάθηκε! “Α! Η Μελιτού χωρίς φράντζα” λέει και γελάει! Δεν πίστευε στα μάτια της και έχοντας πλέον την επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω της άρχισε να με ρωτά αν αυτό το βιβλίο γράφτηκε αποκλειστικά για την ίδια ή αν έτυχε και η πρωταγωνίστρια λεγόταν Μελίτα. mybook_heroes (1)

    Όταν λοιπόν της είπα ότι γράφτηκε για εκείνη (δεν είπα ψέματα αλλά απέκρυψα όλη την αλήθεια!) και έχει μάλιστα και ξεχωριστή αφιέρωση από μένα για την ίδια πείστηκε και ζήτησε να το διαβάσουμε με λαχτάρα. 

    mybook_heroes (3)

    Το βιβλίο που διάλεξα για την Μελίτα είναι το “Ανακάλυψε τον αρχηγό μέσα σου” και πώς άλλωστε αφού σας είχα πει και παλιότερα ότι γενικά αντιμετωπίζει ένα θέμα με την αυτοπεποίθησή της και τις ηγετικές της ικανότητες όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού και ειδικά στον χώρο του σχολείου. 

    mybook_heroes (2)

    Εκτός από αυτό όμως μπορείτε να βρείτε και το”Ανακάλυψε το Θάρρος μέσα σου” (και αυτό της ταίριαζε της κόρης μου) και το “Ανακάλυψε τη δύναμη της Επιμονής“. Πρωταγωνιστές και στα τρία βιβλία η “Πιθανώς πιο Απίθανη ομάδα” με “αρχηγό” το παιδί σας και φίλους του τον Πλάτωνα το Πάντα, τη Λίνα την Αλεπού και την Κορνήλια το Λαγουδάκι που ο κάθε ένας από αυτούς έχει ένα ξεχωριστό ταλέντο. 


    Tip: Σε κάθε βιβλίο, το παιδί σας είναι ο ήρωας της ιστορίας του! Μπορείτε να επιλέξετε το avatar που του μοιάζει, να γράψετε το όνομά του, να επιλέξετε το αγαπημένο του εξώφυλλο, να διαλέξετε γλώσσα και να γράψετε τη δική σας προσωπική αφιέρωση.


    Εκτός από την ζωντανή εικονογράφιση και τα έντονα χρώματα που ταιριάζουν και σε αγόρια και σε κορίτσια (ίσως λίγο περισσότερο σε αγόρια, σύμφωνα με την κριτικό βιβλίων Μελίτα!), σημαντικό κομμάτι παίζουν οι ρίμες. Όλο το βιβλίο είναι γραμμένο σε στιχάκια, αν και όχι με την αυστηρή έννοια ενός ποιήματος, γεγονός που το κάνει προσιτό και διασκεδαστικό για τα μικρότερα παιδιά. Το νόημα και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα προσιτές για τη Μελίτα που είναι 7 χρονών και φυσικά μπορεί να το διαβάσει και μόνη της αλλά και για μικρότερα παιδιά που θα τους το διαβάζει η μαμά τους. 

    mybook_heroes (4)

    Για μένα ωστόσο το πιο σημαντικό απ’ όλα τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι υπήρξε ένα φοβερό εφαλτήριο για μια άκρως απολαυστική συζήτηση με την κόρη μου. Για το τι σημαίνει να είσαι αρχηγός, για τη λανθασμένη εικόνα που έχουμε για τους αρχηγούς (ειδικά όταν πρόκειται για bullies στο σχολείο), για τα προτερήματα ενός αρχηγού και για τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας, της αποφασιστικότητας και της ανακάλυψης των ταλέντων μας και της χρήσης τους στην καθημερινότητά μας. Θα μου πείτε, όλα αυτά από ένα βιβλίο; Κι όμως ναι! Και να σας πω την αλήθεια εντυπωσιάστηκα κι εγώ… μέχρι που συγκινήθηκα λίγο στο τέλος #κάποιοςναμεμαζέψει . 

    mybook_heroes
    Photo Credits: MyBook Heroes

    Κι επειδή δεν θέλω να σας κουράσω κι άλλο, θα χαρώ να εξερευνήσετε και μόνοι σας το site MyBook Heroes και γιατί όχι να παραγγείλετε κάποιο βιβλίο για το παιδί σας ή να το κάνετε δώρο σε κάποιο παιδάκι που γνωρίζετε.


    Κι επειδή πιστέψαμε σε αυτό το βιβλίο, σας έχουμε και ΔΩΡΟ 10% έκπτωση αν το παραγγείλετε μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο 

    http://bit.ly/2PNDAkH 

    αναγράφοντας τον κωδικό: ANTHOMELI10

    Προσοχή!

    Ο εκπτωτικός αυτός κωδικός ισχύει μόνο αν το παραγγείλετε από τον παραπάνω σύνδεσμο που σας δίνουμε! 


    Πώς σας φάνηκε η πρωτότυπη βιβλιοπρότασή μας; Θα χαρούμε να ακούσουμε την άποψή σας ή την εμπειρία σας από κάτι παρόμοιο. Και μην ξεχνάτε ότι με το #backtoschool_anthomeli θα έχουμε την χαρά να σας “φιλοξενήσουμε” στα social media του Ανθομέλι.

    Κάλη  

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μας φάνηκε εκπληκτική ιδέα και θέλουμε κι εμείς ένα τέτοιο βιβλίο! Ευχαριστουμε Ανθομελένιες για την έκπτωση που μας παρέχετε! Φιλιά

    2. Eξαιρετική ιδέα Κάλη, το προωθώ στη σελίδα μου (fb: Λαζανά ΟΛυμπιάννα- Ψυχολόγος) . Επίσης, μου δίνεις σούπερ ιδέα για την δουλειά που κάνω σε ομάδες, τρέχω να το ψάξω!! Thank you!!!

      • Ολυμπιάννα μου (με το υπέροχο όνομα) σε ευχαριστώ πολύ! Είναι ένα concept καινούργιο για την ελληνική γλώσσα τουλάχιστον (στα αγγλικά υπάρχει κάτι παρόμοιο) και νομίζω ότι οι έλληνες όπως πάντα θέλουμε λίγο χρόνο για να επεξεργαστούμε κάθε τι καινούργιο. Ελπίζω να αρέσει στους ανθρώπους που θα απευθυνθείς για την τόνωση των “αδυναμιών” των παιδιών τους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης