ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εύκολη κατασκευή photo holder που θυμίζει καλοκαίρι

    Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μία εύκολη κατασκευή για την οποία δεν χρειάζεστε παρά μόνο δύο υλικά. Το ένα μάλιστα μπορείτε να το βρείτε και εντελώς δωρεάν από κάποια παραλία. Εμείς δυστυχώς λόγω του ότι η παραλία μας έχει αμμουδιά δεν είχαμε την επιλογή σε πολύ όμορφα σχήματα. Ωστόσο έγινε η δουλειά μας και το photo holder που μπορεί να αντικαταστήσει τις κορνίζες βρίσκεται πλέον στα δωμάτιά τους. 

    Εύκολη κατασκευή photo holder που θυμίζει καλοκαίρι
    Εύκολη κατασκευή photo holder που θυμίζει καλοκαίρι

    Κάθε καλοκαίρι στο camping τα παιδιά και οι παρέες τους έχουν μια αγαπημένη απασχόληση. Το πρωί μαζεύονται το καθένα με τα υλικά του και φτιάχνουν όλα μαζί διάφορες κατασκευές ή χειροτεχνίες (ε, βοηθάμε κι εμείς οι μαμάδες πότε πότε) και κάποια απογεύματα μετά το μπανάκι τους στήνουν ένα μικρό σταντ και τα εκθέτουν προς πώληση. Είναι πολύ ευχάριστο να τα βλέπεις από τη μία να δημιουργούν και από την άλλη να προσπαθούν να στήσουν όσο γίνεται καλύτερα το τραπεζάκι με τις δημιουργίες τους.

    Η ώρα που ανοίγουν το «μαγαζάκι» τους είναι γι’ αυτά η καλύτερη της μέρας αφού το βρίσκουν ως παιχνίδι. Όταν, δε, πετυχαίνουν πωλήσεις τότε είναι το καλύτερό τους και στο τέλος της εβδομάδας κάνουν και τη μοιρασιά για να κεραστούν κι από ένα παγωτό. 

    Υλικά που θα χρειαστείτε:

    • Πέτρες (με ωραίο πλακέ σχήμα)
    • Σύρμα χειροτεχνίας* (σε χρυσό αλλά μπορείτε να βρείτε και σε διάφορα άλλα χρώματα) *Σύρμα χειροτεχνίας θα βρείτε εδώ
    • Νερομπογιές**, τέμπερες*** ή μαρκαδόρους**** (μόνιμους)

    Βήμα 1

    Χρωματίστε ή γράψτε πάνω στις πέτρες. Αν και το βήμα αυτό είναι προαιρετικό, είναι αυτό που μπορούν να κάνουν εύκολα τα παιδιά γιατί πιθανότατα, ειδικά αν είναι μικρά, στα επόμενα βήματα θα χρειαστούν τη βοήθειά σας. Δεν είναι απαραίτητο να ζωγραφίσουν κάτι συγκεκριμένο, μπορούν απλά να τη χρωματίσουν. Αφήστε τα να δημιουργήσουν χωρίς να περιμένετε την τελειότητα.

    Στο κάτω μέρος μπορείτε να γράψετε όνομα, ημερομηνία και την παραλία απ΄ όπου πήρατε την πέτρα. Μπορείτε να φτιάχνετε κάθε χρόνο κι από ένα photo holder για να έχετε αναμνήσεις από κάθε παραλία που επισκέπτεστε. Ο γιος μου που λατρεύει την Ιστορία παίρνει πέτρες κι από άλλα μέρη που επισκεπτόμαστε (Βεργίνα, Θερμοπύλες, Πήλιο, Νέστος…) κι ας μην είναι τόσο λείες και γυαλιστερές όπως αυτές στις παραλίες για να έχει κάτι αναμνηστικό από αυτόν τον τόπο όπως λέει!

    Βήμα 2

    Ξεκινώντας από το κάτω μέρος της πέτρας τυλίξτε γύρω της τρεις-τέσσερις φορές το σύρμα. Έπειτα, αφού το περάσετε μέσα από το σύρμα γύρω από την πέτρα για να «ασφαλίσει» γυρίστε το προς τα πάνω δίνοντάς του ύψος όσο 3 δάχτυλα περίπου. Συνεχίστε ώστε να ολοκληρώσετε την άκρη του photo holder με τη βοήθεια ενός στρογγυλού μολυβιού ή του δάχτυλού σας και δημιουργήστε ένα τετραπλό δαχτυλίδι γυρνώντας 3-4 φορές. Ανάμεσα σε αυτούς τους ομόκεντρους κύκλους (δαχτυλίδια) στερεώστε μετά μια μικρή φωτογραφία.

    Εύκολη κατασκευή photo holder που θυμίζει καλοκαίρι

    Tip: Μην το κάνετε πολύ ψηλό και μην χρησιμοποιήσετε πολύ μεγάλη φωτογραφία γιατί τα σύρματα χειροτεχνίας είναι μαλακά και με το βάρος θα λυγίζουν.

    Τόσο απλά και γρήγορα! Θα χαρώ να το φτιάξετε περνώντας με τα παιδιά δημιουργικές ώρες αλλά και για να κρατήσετε τις καλοκαιρινές αναμνήσεις σας για όλο τον χειμώνα!

    Καλό καλοκαίρι! Καλές διακοπές! Καλές βουτιές!


    Η παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε για το site Δέλτα moms και πρωτοδημοσιεύθηκε, εκεί, στην κατηγορία mamadoblog, στις 9/7/2018. Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη συνεργασία αυτή του Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.


    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης