ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα βιβλία που διαβάσαμε και σας προτείνουμε

    vivlia_enilikon_protaseis

    Πόσο καιρό έχουμε να σας δώσουμε τις προτάσεις μας για λογοτεχνικά βιβλία ενηλίκων; Πάρα πολύ και είμαστε απαράδεκτες γιατί από τα χέρια μας πέρασαν πολύ καλά βιβλία που αξίζει τον κόπο να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη σας. Για να μην τα βάλουμε όμως όλα σε μία ανάρτηση, θεωρήστε αυτή το Μέρος 1 γιατί πάρα πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και Μέρος 2. Τα βιβλία που διαβάσαμε και σας προτείνουμε προέρχονται όπως πάντα από τους αγαπημένους μας εκδοτικούς οίκους Διόπτρα, Μίνωας, Μεταίχμιο και Ψυχογιός (κατά αλφαβητική σειρά) και σας τα δείχνουμε όλα μαζί γιατί θεωρούμε ότι όλοι τους κάνουμε εξαιρετική δουλειά όσον αφορά στις εκδόσεις… ο καθένας με το δικό του στυλ και την προσωπική του σφραγίδα.  


    Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα

    Συγγραφέας: Amor Towles

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    tzedleman_mosha

    Κι αν τα ψυχολογικά θρίλερ που είναι τόσο της μόδας τελευταία ή τα ρομαντικά βιβλία με φόντο της Ελλάδα σας κούρασαν μπορείτε να αλλάξετε τοπίο και να πάτε κατά τη Ρωσία διαβάζοντας ένα πρωτότυπο και ευφυές ιστορικό μυθιστόρημα. Ο κόμης Ροστόφ, που λογοκρίνεται για ένα ποίημά το 1922, καταδικάζεται σε εγκλεισμό δια βίου στο ξενοδοχείο Μετροπόλ.  Τα επόμενα τριάντα χρόνια εκτυλίσσονται έξω μερικές από τις πιο επεισοδιακές δεκαετίες της ρωσικής και παγκόσμιας Ιστορίας, η άνοδος του Στάλιν και η Μεγάλη Εκκαθάριση, η κατάρρευση του μετώπου το καλοκαίρι του ’41, η απαρχή του Ψυχρού Πολέμο. 

    Το ιστορικό μυθιστόρημα Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα, του Amor Towles συγκαταλέγεται στη λίστα του Barrack Obama με τα καλύτερα βιβλία του 2017.


    Καρδιά από πάγο

    Συγγραφέας: Ντόροθυ Κούμσον

    Εκδόσεις: Μίνωας

    vivlia_pou_diavasame_kai_sas_proteinoume

    Σας έχω ξαναπεί ότι εγώ συνήθως διαβάζω τη νύχτα ή όταν έχω ελεύθερο χρόνο και θέλω να τον απολαύσω… γεγονός που σημαίνει ότι θέλω τα βιβλία μου να διαβάζονται εύκολα και αυτό το βιβλίο είναι ότι πρέπει. Γενικά μου αρέσουν οι Άγγλοι συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ γιατί είναι λίγο πιο σύντομοι από τους σουηδούς που μόνο τα ονόματα των χαρακτήρων αρκούν για να χάσεις τον ύπνο σου. Λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με την Πόπι και την Σερένα που κατηγορήθηκαν για τον φόνο του καθηγητή τους. Μετά από 20 χρονια που η Πόπι έμεινε στην φυλακή αποζητάει την εκδίκηση σε αντίθεση με τη Σερένα που θέλει να διασφαλίσει την ανωνυμία της και την οικογενειακή της ηρεμία. Με το κλασικό λοιπόν “μπρος-πίσω” σε εποχές και γεγονότα θα φτάσουμε στη συνάντηση των δύο γυναικών και οι αποκαλύψεις που θα γίνουν θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της δολοφονίας. Ένα βιβλίο από αυτά που θα τελειώσετε σε 1-2 μέρες και όπως πολλά από τα ψυχολογικά θρίλερ που έχω διαβάσει τελευταία θα σας δώσουν πολύ τροφή για σκέψη! 


    Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά 

    Συγγραφέας: M. G. Arlidge

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    veltiosou_mporeis_protaseis_vivlion

    Το 7ο θρίλερ με πρωταγωνίστρια την αστυνομικό Έλεν Γκρέις που θα σας κάνει να κρατάτε την ανάσα σας. Στο βιβλίο Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά μια σειρά εν ψυχρό δολοφονιών, που στην αρχή μοιάζουν δυστυχήματα και εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους, οδηγούν βήμα βήμα την αστυνομία στο/στην (δεν θα σας το πω) αληθινή δολοφόνο. Κάθε φορά όμως κάτι γίνεται και φτάνει λίγο πριν το μοιραίο ενώ ο/η ένοχος ξεφεύγει με μαεστρία. Τι είναι όμως αυτό που έφερε τον/τη δολοφόνο σε αυτή την κατάσταση; Όχι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες συμπεριφορές! Σίγουρα υπάρχει όμως αιτία και αφορμή και αυτά είναι που θα οδηγήσουν την αστυνομία στον τελικό στόχο. Άραγε θα προλάβουν αυτή τη φορά;


    Η καλή και η κακή 

    Συγγραφέας: Ali Land

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

    vivlia_pou_diavasame_kai_sas_proteinoume (1)

    Εντάξει, το αγάπησα αυτό το βιβλίο. Ένα δυνατό βιβλίο αλλά γραμμένο με έναν μάλλον “ελαφρύ τρόπο” (με την καλή έννοια) χωρίς να το κάνει βαρύ και απίστευτα συγκινησιακό… παρόλο που το θέμα του ίσως και να το σήκωνε αν το έγραφε κάποιος άλλος. Η πρωταγωνίστρια είναι η ‘Αννι, κόρη μιας serial killer, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της σαδίστριας μάνας της και να την καταδώσει. Είναι όμως ποτέ ένα τέτοιο παιδί ελεύθερο πραγματικά; Και έστω κι αν δεν υπάρχει σωματική πλέον επαφή με τη μάνα, τα γονίδιά της θα την επηρεάσουν στην ζωή που επιθυμεί διακαώς να ζήσει; Το συγκεκριμένο βιβλίο με στιγμάτισε και μου έδωσε φοβερή τροφή για σκέψη μιας και συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά πόσο δυνατοί είναι οι δεσμοί παιδιού και μάνας ακόμα κι όταν η σχέση αυτή δεν είναι καθόλου υγιής. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Όσο για το τέλος… δεν θα πω τίποτα. Θα αφήσω εσάς να μου πείτε τι γεύση σας άφησε!


    Πληγωμένα Όνειρα

    Συγγραφέας: Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος

    veltiosou_mporeis_protaseis_vivlion

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Με το λιτό του γράψιμο ο συγγραφέας του βιβλίου “Πληγωμένα όνειρα” αλλά με μεγάλη μαεστρία μας περνάει μέσα από τα μονοπάτια της ιστορίας της Κύπρου από τον 19ο αι. έως και το 1967. Η ζωή των οικογενειών που αφηγείται, ανθρώπινη και αληθινή, συμπορεύεται και εξελίσσεται χρονικά από γενιά σε γενιά, βιώνοντας μαζί τους την πολυκύμαντη ιστορία της Κύπρου. Ο συγγραφέας, μέλος της ΕΟΚΑ, καταγράφει σε αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα με τέχνη και αντικειμενικότητα, αφού και ο ίδιος τα έζησε, κάποια από τα γεγονότα της εποχής.

    Οι αγώνες των Κυπρίων αμέτρητοι και για την ελευθερία τους αλλά και για την ένωση με την πατρίδα Ελλάδα. Μέσα από τη γενιά του παπά-Κυριάκου και των παιδιών του περνάει όλη η ιστορία της Κύπρου και οι αγώνες τους που με αυτοθυσία και τη δύναμη της ψυχής τους πολέμησαν γι αυτή. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για αυτό το υπέροχα γραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις πολιτικές εξελίξεις και τα παιχνίδια εξουσίας που έφεραν το Κυπριακό στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.


    Ελπίζω να σας άρεσαν και αυτή τη φορά οι προτάσεις  μας καθώς κάθε φορά προσπαθούμε να έχουμε μια ποικιλία βιβλία για όλα τα γούστα και να σας προτείνουμε αυτά που πραγματικά μας άρεσαν (πάντα βέβαια με το προσωπικό μας γούστο). 

    Κάλη,  Κατερίνα, μαμά Μαρία

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    6 ΣΧΟΛΙΑ

      • Χαίρομαι που ταιριάζουν τα γούστα μας. Ναι η Καλή και η Κακή θα μου μείνει και μένα ως βιβλίο. Θα χαρώ να μου πεις αν σου άρεσε αφού το διαβάσεις. Κάλη

    1. Ενώ το διάβασμα μου αρέσει πολύ, τελευταία το έχω παραμελήσει, όμως κορίτσια με έχετε βάλει στη διαδικασία να ψάχνω βιβλία για το καλοκαιράκι! Πραγματικά φέτος το καλοκαίρι θέλω να περάσω χρόνο διαβάζοντας. Νομίζω ότι από τα βιβλία που προτείνετε έχω ήδη επιλέξει δύο και βλέπουμε!
      Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης