ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ημερήσια εκδρομή: Λιβαδειά και Πηγές Κρύας

    Είπα να ξεκινήσω τον μήνα μας με μια ταξιδιωτική ανάρτηση μπας και ξορκίσω λίγο το κακό και αρχίσουν να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους και βρούμε και εμείς λίγο χρόνο και διάθεση να πάμε καμιά εκδρομή γιατί φέτος δεν μας έκανε και πολύ το χατίρι. Μια κάποιες ασθένειες, μια κάποια οικογενειακά θέματα, λίγο οι δουλειές, κάποια μαθήματα που έβαλα εγώ Σάββατο, τα Σαββατοκύριακα περνάνε σαν νερό. Έτσι, σήμερα αναπολώντας όμορφες στιγμές, ήρθε η ώρα να σας δείξω λίγες ταξιδιάρικες φωτογραφίες από ένα ταξίδι που κάναμε μέσα στον χειμώνα στη Λιβαδειά και συγκεκριμένα στην περιοχή Κρύα ή αλλιώς στις Πηγές Κρύας της Λιβαδειάς. Ένα μέρος που μας εντυπωσίασε και πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε με φίλους και οικογένεια καθώς είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και μπορείτε να το κάνετε σαν ημερήσια εκδρομή για καφέ, φαγητό και ψώνια. 

    livadeia_piges_kryas (5)

    Η Λιβαδειά είναι μόλις 130 χλμ. από την Αθήνα και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς την έχουμε συνδυάσει με… τα σουβλάκια, και όχι ας πούμε με το γεγονός ότι είναι η πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Άλλοι πάλι στην αγωνία τους να φτάσουν στην Αράχωβα, στους Δελφούς ή στο Γαλαξίδι, δεν της ρίχνουν ούτε καν δεύτερη ματιά και προχωράνε το δρόμο τους χωρίς σταματημό. Εμείς όμως σήμερα θέλουμε να σας την προτείνουμε ως βασικό σας προορισμό. Εντάξει, να πω την αλήθεια, η πόλη δεν είναι εντυπωσιακή (μην μου θυμώνετε φίλοι Λιβαδειώτες) αλλά έχει 1-2 μέρη που αξίζουν να τα περπατήσετε και να τα δουν και τα παιδιά σας, όπως τις Πηγές Κρύας που ως περιοχή την έχουν αξιοποιήσει αρκετά. 

    Διαβάστε ακόμα:

    Μετά από σχεδόν 1μιάμισυ ώρας διαδρομή, ευτυχώς δεν θα κουραστείτε καθόλου να τακτοποιηθείτε. Το παρκάρισμα είναι σχετικά εύκολο μιας και υπάρχει ένα μικρό δημόσιο πάρκινγκ αλλά και αρκετές θέσεις στα γύρω στενά της περιοχής σε περίπτωση που κατευθυνθείτε κατευθείαν προς την Κρύα. Οπότε μόλις βγείτε από το αυτοκίνητο ξεκινάτε την βόλτα σας παράλληλα με τον ποταμό Έρκυνα

    livadeia_piges_kryas (1)
    Εμείς όπως και σε πολλά ταξίδια μας είχαμε σύντροφο την Citroen και συγκεκριμένα το αγαπημένο μας πλέον Citroen C3 αλλά αυτή την φορά σε ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα! Μικρό αλλά άνετο, μοντέρνο αλλά και οικείο, ήταν το τέλειο εργαλείο για μια κοντινή σε απόσταση οικογενειακή εκδρομή! 

    Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: Η family-friendly πλευρά του νέου Citroën C3

    livadeia_piges_kryas (2)

    Info: Η Ερκύνα ήταν νύμφη της αρχαιότητας και εντός του ποταμού μπορείτε να δείτε και μία προτομή της. Όταν η Ερκύνα έπαιζε ένα παιχνίδι με την Περσεφόνη και κατά λάθος κούνησε μια μεγάλη πέτρα που βρισκόταν μπροστά από μία σπηλιά, τότε ορμητικά νερά άρχισαν να τρέχουν και φυσικά ο ποταμός που δημιουργήθηκε πήρε το όνομά της. 


    ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ

    Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν πήγαμε ήταν το πόσο γαλήνια ήταν όλα. Βέβαια εμείς έτυχε και πήγαμε χειμώνα αλλά πιστεύω ότι το τοπίο από μόνο του σε ταξιδεύει αλλού. Τα δέντρα με την παχιά βλάστηση, οι μικροί καταρράκτες, τα γεφύρια που ενώνουν τις δύο όχθες αλλά κι οι νερόμυλοι εκεί δίπλα δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

    livadeia_piges_kryas (5)
    livadeia_piges_kryas (3)
    livadeia_piges_kryas (8)

    Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

    livadeia_piges_kryas (7)

    Όσο για παιδιά; Αυτά θα τρέξουν με ασφάλεια στον πεζόδρομο και θα απολαύσουν τη φύση. Εμείς την εποχή που πήγαμε απολαύσαμε το φθινοπωρινό τοπίο αλλά είμαι σίγουρη ότι την άνοιξη θα είναι ακόμα καλύτερα. Τα νερά είναι πιο ορμητικά και η δροσιά φοβερή!

    livadeia_piges_kryas (7)

    Σε περίπτωση που έχετε χρόνο και θέλετε να δείτε κι άλλα πράγματα εκτός από τους νερόμυλους μπορείτε να επισκεφτείτε τον χώρο που κάποτε βρισκόταν το μαντείο Τροφωνίου, το πέτρινο θέατρο της Κρύας, που φιλοξενεί και αρκετές εκδηλώσεις, τις αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης, όπου οι αρχαίοι έπιναν το νερό τους και πλένονταν μέσα σε αυτές πριν πάρουν τον χρησμό του μαντείου και ένα μικρό κομμάτι του βυζαντινού κάστρου (φήμες λένε ότι χτίστηκε με τις πέτρες από το μαντείο). Αν ο καιρός βοηθάει μπορείτε να περπατήσετε έως το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ και να απολαύσετε τη θέα. Εμείς δεν τα καταφέραμε μιας και η Λιβαδειά δεν ήταν ο τελικός μας προορισμός… θα συνεχίζαμε μετά προς την Αράχωβα

    livadeia_piges_kryas(1)

    Και για όσους εσάς ανησυχούν ότι δεν θα βρουν κάπου να κάτσουν… μην ανησυχείτε γιατί η περιοχή είναι γεμάτη καφέ και ταβέρνες. Κάποιες  μάλιστα καφετέριες είναι  λες και είναι μέσα στο ποτάμι. Διαλέξτε ένα και εν συνεχεία μην παραλείψετε να γευτείτε και το λειβαδιώτικο σουβλάκι

    livadeia_piges_kryas (4)

    Και φυσικά μη διστάσετε να ποζάρετε οικογενειακώς σε παντός είδους γιοφύρι, πλάτανο, πετρούλα και πεζούλι που θα βρείτε, χεχε! Εμείς το κατευχαριστηθήκαμε! 

    Εσείς έχετε πάει ποτέ στην Λιβαδειά; Κι αν όχι, τι λέτε θα το βάλετε στο πρόγραμμα; Θα χαρώ να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις και εντυπώσεις. 

    Κάλη 


    livadeia_piges_kryas (2)

    Extra info: Στο κέντρο της Λιβαδειάς θα βρείτε και το νέο κατάστημα της Orchestra που θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε για τα υπέροχα ρούχα της και τις προνομιακές τιμές της. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε μιας και ανήκει σε δύο πολύ καλούς μας φίλους που τους αγαπάμε ιδιαίτερα και το ταξίδι αυτό έγινε εν μέρη και για αυτούς. Τι είναι μια εκδρομή και χωρίς λίγα ψωνάκια, χεχε!


    Pin it for later

    livadeia_piges_kryas_pinterest (1)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Επειδή και εγώ ήμουν μαζί σας-εξ άλλου ποιός σας έβγαλε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες- χαχα, προσυπογράφω για την ομορφιά της τοποθεσίας και επαυξάνω.

      • Ναι νομίζω εσείς που ταξιδεύετε προς εκείνα τα μέρη θα πρέπει να γίνει ο προορισμο΄ς σας κάποια στιγμή! Ενα καφεδάκι θα είναι ιδανικό!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης