ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συμβουλές για τα τέλεια ψητά ψάρια

    Τα ψάρια είναι μια τροφή απαραίτητη για τη διατροφή μας και ειδικά γι αυτή των παιδιών. Κάποιοι τα μισούν, άλλοι τα λατρεύουν, άλλοι αρέσουν μόνο τα μικρά και άλλοι μόνο τα μεγάλα ψάρια ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν θέλουν τη μυρωδιά τους στο σπίτι τους γι αυτό και τα αποφεύγουν. Εμείς αν και περάσαμε από διάφορες φάσεις με τα παιδιά μας που δεν ήθελαν με τίποτε να τα φάνε παρόλο που όταν ήταν μικρά τα λάτρευαν. Δοκιμάσαμε πολλά είδη ψαριών και γενικά προσπαθούμε να τα έχουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στη διατροφή μας. Ειδικά με την ψησταριά υγραερίου που έχουμε γίνονται στο άψε σβήσε. Ωστόσο κάτι ήταν αυτό που η κόρη μου δεν έβρισκε απόλυτο στο ψήσιμό τους και δώσ’ του ο μπαμπάς της προσπαθούσε με δοκιμές να ανεβάσει τον πήχη. Τελικά καταλήξαμε σε κάποια κολπάκια τα οποία έκαναν όλη την οικογένεια να γλείφει τα δάχτυλά της! psita_psaria_simvoules

    Προετοιμασία/Αλάτισμα των ψαριών

    Το αλάτισμα των ψαριών είναι πολύ σημαντικό. Το ψάρι όσο φρέσκο κι αν είναι αν δεν είναι αλατισμένο σωστά δεν είναι νόστιμο! 

    Αφού τα καθαρίσουμε (εμάς το κάνει ο ψαράς μας αυτό ευτυχώς εκτός αν είμαστε στο camping που το αναλαμβάνω εγώ) τα στεγνώνουμε εξωτερικά ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας πολύ καλά. Αυτό βοηθάει στο να γίνει η πέτσα τους τραγανή και να μην φύγει κατά το ψήσιμο.

    Για το αλάτισμα προτείνω χοντρό αλάτι που θα σταθεί καλύτερα και θα είναι σίγουρα αλμυρό. Μη μου πείτε πως δεν σας έχει τύχει να βάζετε κάποιες μάρκες αλατιών που δεν αλμυρίζουν; Προσοχή ρίχνουμε αλάτι και στο άνοιγμά των ψαριών στο εσωτερικό μέρος τους.psaria_alatismaΨήσιμο ψαριών

    Αν και τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος πέρασε από πολλά στάδια ως ψήστης τελικά κατέληξε πως το καλύτερό του είναι η ψησταριά υγραερίου και μάλιστα μαντεμένια. Έτσι οι συμβουλές που θα δώσω παρακάτω αφορούν αυτού του είδους ψησταριά. Αυτό όμως δεν αποκλειει και διαφορετικούς τρόπους ψησίματος. 

    Με ψησταριά υγραερίου

    Λαδώνουμε τη σχάρα της ψησταριάς αν πρόκειται για μαντέμι με ένα πινέλο σιλικόνης. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα ψάρια και κλείνουμε το καπάκι. Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη με μια φαρδιά σπάτουλα σιλικόνης για υψηλές θερμοκρασίες και όχι με τσιμπίδα για να μη διαλυθούν. 

    psita_psaria_2
    Οι τσιπούρες, αλανιάρες ή ιχθυοτροφείου, είναι σίγουρα ένα ψάρι πολύ νόστιμο τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα

    Το ψάρι δεν πρέπει να παραψηθεί γιατί θα χάσει τα υγρά τους. Ωστόσο θέλει προσοχή για να μην μείνει και άψητο. psita_psaria_1Ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο γκριλ

    Δοκιμάστε τις συμβουλές μας ακόμα κι αν ψήνετε σε ψησταριά με κάρβουνα ή στο γκριλ του ηλεκτρικού φούρνου σας. Προσαρμόστε τις θερμοκρασίες και τους χρόνους ψησίματος ανάλογα.

    Συνοδέψτε τα ψάρια με μια ωραία σαλάτα δροσερή σαλάτα, μία μελιτζανοσαλάτα και συμπληρώστε με ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτό (σύντομα θα σας πω πώς τις φτιάχνουμε εμείς). 

    Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε και άλλες συνταγές για ψάρια

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης