ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φελοπίνακας σε σχήμα μονόκερου (diy)

    Δεν μπορείτε να πείτε, την κράτησα την υπόσχεσή μου να σας έχω όμορφες, χρωματιστές, ανοιξιάτικες και αισιόδοξες αναρτήσεις μέσα στον Μάρτιο. Σας δείξαμε υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες (εδώ και εδώ), διοργανώσαμε το πιο ευφάνταστο ανοιξιάτικο πικ νικ, παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια, φτιάξαμε στέκες, επισκεφτήκαμε το Μέγαρο Μουσικής,  ταξιδέψαμε μέχρι την Καβάλα με τα παιδιά αλλά και μέχρι τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ευρώπης και το υπέροχο και χρωματιστό Στρασβούργο. Όμως δεν τελειώσαμε εδώ κύριε Μάρτη γδάρτη και παλουκοκαύτη! Λίγο πριν μας αποχαιρετήσεις για φέτος, έχω ένα υπέροχο diy (do it yourself) που θα αρέσει ιδιαίτερα στις κοριτσομάνες που τα κορίτσια τους περνούν τη φάση unicorn-love, όπως η δικιά μου! Έναν φελοπίνακα σε σχήμα μονόκερου για το παιδικό γραφείο (και όχι μόνο φυσικά) φτιαγμένο από τα χεράκια του μπαμπά Κώστα.  

    felopinakas_monokeros

    Πριν ξεκινήσω όμως να σας πω ότι η ιδέα γι αυτόν τον φελοπίνακα ήρθε από μια φωτογραφία στο pinterest την οποία λατρέψαμε και οι δύο γυναίκες του σπιτιού και έτσι ο μπαμπάς μας πήρε τα κατάλληλα μέτρα και ξεκίνησε να τον φτιάχνει. 

    felopinakas_monokeros (2)

    ΦΕΛΟΠΙΝΑΚΑΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ

    Υλικά που θα χρειαστείτε:

    • Ένα κομμάτι φελλό
    • Ένα κομμάτι λεπτό ξύλο κόντρα πλακέ
    • Χρώμα σε Σπρέι (εμείς επιλέξαμε ροζ)
    • Φύλλα αφρώδη με γκλίτερ
    • Κορδόνι για να φτιάξετε το κρεμαστάρι
    • Καρφί για να το κρεμάσετε
    • Κοπίδι/Ψαλίδι 

    Κατασκευή

    Τα πράγματα είναι απλά.

    1. Ανάλογα με τα μέτρα που έχετε στη διάθεσή σας, ζωγραφίζετε το περίγραμμα του μονόκερου με ένα μολύβι πάνω στον φελό. Το κόβετε με το ψαλίδι προσεχτικά και μετά το ξεπατικώνετε πάνω στο ξύλο που θα το κολλήσετε.
    2. Εν συνεχεία, κολλάτε τα δύο κομμάτια με ατλακόλ.
    3. Για να γίνει σωστό το βάψιμο και να μην έχετε ατυχήματα σκεπάζετε το μέρος του μονόκερου που δεν θέλετε να βαφτεί ροζ με χαρτοταινία (προσοχή όταν θα την βγάζετε, ιδιαίτερα στις άκρες).
    4. Ψεκάζετε με σπρέι τις ακάλυπτες πλευρές και αφήνετε να στεγνώσει (ενδεχομένως ανάλογα με την ποιότητα του σπρέι να χρειαστεί να το περάστε δύο φορές- εμάς δεν χρειάστηκε!).
    5. Στο τέλος καλύπτετε το κέρατο με ένα κομμάτι από φύλλο αφρώδες γκλίτερ και αν θέλετε διακοσμείτε και με λουλούδια (εμένα δεν ήθελε η Μελίτα για να έχει πιο πολύ χώρο λέει να κρεμάει τις αγαπημένες τις φωτογραφίες) 
    felopinakas_monokeros (1)

    Πώς σας φάνηκε ο φελοπίνακας σε σχήμα μονόκερου;  Ωραίο diy για να αποχαιρετήσουμε τον Μάρτιο νομίζω! Αύριο ξεκινάει ο Απρίλιος και είναι πολλά υποσχόμενος καθώς ξεκινάει με διακοπές για τα παιδάκια μας και όλους εμάς τους τυχερούς που δεν δουλεύουμε. Καλή σας ξεκούραση αν είστε από αυτούς που θα καθίσετε σπίτι τις γιορτές και που θα πάρετε άδεια! Και σύντομα εννοείται κοντά σας και πάλι με ιδέα για δώρο για το νονό και τη νονά. 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης