Stein am Rhein, η ζωγραφιστή πόλη της Ελβετίας

Από τότε που αγοράσαμε το αυτοκινούμενό μας η ζωή μας άλλαξε στο θέμα των ταξιδιών μας. Ζούμε μια μοναδική εμπειρία, ειδικά όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, σε «άλλη γη και σε άλλα μέρη» που λέει και το τραγούδι, με τα βουνά, τους κάμπους και τις πόλεις να περνάνε από δίπλα μας και να εναλλάσσονται τα τοπία από το ένα κράτος στο άλλο. Να πίνουμε  τον καφέ μας, να μαγειρεύουμε, να τρώμε και να κοιμόμαστε στον ίδιο χώρο σαν στο σπίτι μας, επίσης είναι μια εμπειρία που μας αρέσει πάρα πολύ. Και τελικά αν σκεφτούμε πως δεν έχουμε την ταλαιπωρία που θα είχαμε να αναζητήσουμε ξενοδοχεία, κατόπιν να ψάξουμε για εστιατόρια και το επόμενο πρωί να κουβαλήσουμε και πάλι τις αποσκευές μας στο αυτοκίνητο για να πάμε στον επόμενο προορισμό μας, πιστεύω πως ήταν η καλύτερη αγορά μας και δεν μετανιώνουμε καθόλου γι αυτήν. Σε ένα ταξίδι πολλών ημερών, όπως κάνουμε εμείς με το αυτοκινούμενο, σίγουρο είναι πως αφού διανύουμε πολλά χιλιόμετρα επισκεπτόμαστε και πολλές πόλεις. Πρωτεύουσες κρατών από τα οποία περνάμε, πόλεις μικρότερες, χωριά, αξιοθέατα, τοπία, κάστρα, λίμνες,

camper_1

Τι μας μένει λοιπόν από όλα αυτά, στην μνήμη μας – αν και εμένα μου μένουν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια – όταν επιστρέφουμε σπίτι μας; Να σας πω με κάθε ειλικρίνεια; Εμένα προσωπικά μου μένουν οι μικρές καλοδιατηρημένες  πόλεις  που έχουν η κάθε μια να μου επιδείξει και κάτι από την μακραίωνη ιστορία της, να μου προσφέρει ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης μακριά από την βοή των μεγαλουπόλεων και το άγχος της μετακίνησης και φυσικά να καταφέρει να χαράξει στη μνήμη μου την διαφορετικότητά της. Αυτές οι μικρές πόλεις που μας δίνουν την ευκαιρία να τις ζήσουμε περισσότερο, να τις φωτογραφήσουμε με την άνεσή μας, να ευχαριστηθούμε πίνοντας τον καφέ μας χωρίς να κοιτάζουμε το ρολόι μας και χωρίς να τρέχουμε για να προλάβουμε να δούμε τα πολλά αξιοθέατα μιας μεγαλούπολης.

Stein_am_Rein_8

Μια από αυτές τις μικρές πόλεις, λοιπόν, που μου έχουν μείνει στην μνήμη  μου για την ομορφιά της και τη διαφορετικότητά της, στο ταξίδι μας στην Ελβετία, είναι και το Stein am Rhein,(ΣτάιναμΡάιν).Μα καλά θα μου πείτε από το ταξίδι σας στην Ελβετία αυτό σου έμεινε στο μυαλό; Όχι βέβαια, γιατί όλες οι πόλεις της Ελβετίας είναι υπέροχες, περιποιημένες και με τη φυσική ομορφιά τους να υπερέχει, αλλά για εμάς πανάκριβες, οπότε και ο χρόνος παραμονής μας ήταν περιορισμένος. Όμως, αυτή η μικρούλα πόλη πλάι στο ποτάμι που απέπνεε ηρεμία και  η φυσική της ομορφιά περίσσευε, με κέρδισε και για έναν ακόμα λόγο.

Είναι μια ζωγραφιά!  Είναι μια πόλη… ζωγραφισμένη!

Είναι ένα κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό  στις όχθες του Ρήνου ποταμού και επειδή η Βόρεια Ελβετία κατά τους περασμένους αιώνες είχε επηρεαστεί πάρα πολύ από την γερμανική αρχιτεκτονική,  οι  Ελβετοί δίκαια ονομάζουν  το Stein am Rhein, Ρότενμπουργκ της Ελβετίας.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Δείτε την ανάρτηση:  Ταξίδι στο Rothenburg ob the Tauber, μια πόλη σαν παραμύθι


Stein am Rhein

Ένας μικρός πεζόδρομος που θα μαγέψει κάθε επισκέπτη, είναι αυτός που μάγεψε και εμάς, γιατί  στην κεντρική πλατεία του, τη Rathausplatz,  το κτίριο του Δημαρχείου  που κλέβει την παράσταση με τον όγκο του και τις ζωγραφιές του είναι ένα κόσμημα για την πόλη και είναι διακοσμημένο με παραστάσεις  που αναπαριστούν την ιστορία της πόλης και της περιφέρειας.

archikes_anthomeli (4)
Stein_am_Rein_26
Το Δημαρχείο του Stein am Rein στην κεντρική πλατεία  κτίριο  του 16ου αι.
Stein_am_Rein_15

Εκείνο όμως που μας καθήλωσε ήταν τα αρχοντόσπιτα που  είναι ζωγραφισμένα με το χέρι και με παραστάσεις, από τις οποίες ζωγραφιές πολλά σπίτια πήρανε και τα ονόματά τους. Το σπίτι του Ήλιου ή το σπίτι του Κόκκινου βοδιού, που είναι και η παλαιότερη ταβέρνα της περιοχής. 

Stein_am_Rein_50

Τα μεσαιωνικά ξύλινα κτίρια και τα καλοσυντηρημένα μεγαλοαστικά σπίτια του 16ου αι. έχουν  νωπογραφίες στην πρόσοψη τους που είναι άψογα διατηρημένες, γράφοντας  επάνω τους την ιστορία της εποχής τους…  με ζωγραφιές. Καταδεικνύοντας έτσι και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ελβετίας.  Οι λεπτομέρειες στις τοιχογραφίες είναι συγκλονιστικές και άξιζαν τα πάμπολλα κλικ των φωτογραφιών μας. Λένε και το συνυπογράφω, πως το Stein am Rhein είναι μια από τις ωραιότερες μικρές πόλεις της Ελβετίας.

Stein_am_Rein_13
Stain_am_Rein_58
Stain_am_Rein_57
Stain_am_Rein_63
Stein_am_Rein_18
Stain_am_Rein_59
Stein_am_Rein_55

Ο πεζόδρομος αυτός του ιστορικού  κέντρου που καταλήγει στην πύλη, που ήταν παλιά η είσοδος της πόλης, είναι γεμάτος από καφέ, καταστήματα με σουβενίρ, ρεστοράν, αλλά είναι τόσο όμορφα δεμένο το παρόν με το παρελθόν, που δεν μας χάλασε καθόλου την αισθητική μας και το μάτι μας και το μυαλό μας πήγε σε άλλες εποχές και σε άλλους χρόνους.

Stein_am_Rein_20
Stein_am_Rein_29

Περπατήσαμε, θαυμάσαμε τις υπέροχες ζωγραφιές των σπιτιών, απολαύσαμε τον καφέ μας κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού, που να σας πω τον αποζητούσαμε, χαλαρώσαμε, γελάσαμε, ευχαριστηθήκαμε. Και φυσικά πώς ήταν δυνατόν να μην ηρεμήσουμε, πώς να μη ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, πώς να μην αισθανθούμε ευτυχείς, όταν όλα γύρω μας  προσφέρονταν για αυτόν τον σκοπό!

Stain_am_Rein_68

Μετά και πάλι είπαμε να συνεχίσουμε την ξενάγησή μας και περπατήσαμε στα όμορφα στενά πλακόστρωτα δρομάκια  με τα σπίτια με τις ξυλωσιές και τα προεξέχοντα καφασωτά παράθυρα τα γεμάτα ζαρντινιέρες με λουλούδια. Είδαμε στην περιήγησή μας πως μέχρι και σήμερα το περίγραμμα των τειχών του που οριοθετούσε τη μικρή τότε μεσαιωνική πόλη, είναι έντονα χαραγμένο και όλη η ατμόσφαιρα γύρω μας ήταν σαν να ζούσαμε σε ένα  παραμύθι που μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο.

Stain_am_Rein_56
Stain_am_Rein_66
Stein_am_Rein_22

Σταματήσαμε μπροστά στο Museum Lindwurm,  και  μας τράβηξε αμέσως την προσοχή. Ήταν το σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας στο παρελθόν  που σήμερα είναι μουσείο, και αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε. Όταν μπήκαμε μέσα  κυριολεκτικά βουτήξαμε στην εποχή παλαιών χρόνων. Τα έπιπλα της εποχής εκείνης, τα παιδικά τους δωμάτια, η τραπεζαρία τους, το σαλόνι τους, ήταν όλα στολισμένα, όπως ζούσαν τότε. Η οικογένεια ήταν δίπλα μας – κούκλες μεγέθους ανθρώπου βέβαια- και είδαμε σε όλο το σπιτικό τους σκηνές από την καθημερινότητά τους.

Βγαίνοντας από το μουσείο σειρά τώρα είχε η βόλτα στο ποτάμι. Κάτω από τη σειρά των δέντρων στην όχθη του μεγάλου ποταμού απολαύσαμε την θέα με τα ήρεμα νερά του Ρήνου να κυλάνε πλάι μας. Μικρά και μεγάλα καραβάκια μπορούν να σας κάνουν μια όμορφη βόλτα για να απολαύσετε το τοπίο και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες.

Stein_am_Rein_10
Stein_am_Rain_3

Στους καταρράκτες του Ρήνου

Εξάλλου μια καλή επιλογή, την οποία εμείς κάναμε στη συνέχεια με το αυτοκίνητο, είναι να πάτε με το καράβι στην πόλη Schaffhausen και εκεί να απολαύσετε τους καταρράκτες τους Ρήνου, τους ονομαζόμενους Ράινφαλ, που είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη.


Ημερήσια εκδρομή στο Stein am Rein από τη Ζυρίχη

Εάν αφετηρία σας είναι η Ζυρίχη τότε μπορείτε να κλείσετε μια ημερήσια εκδρομή με ξεναγό από την Ζυρίχη προς τους καταρράκτες του Ρήνου και το Stein am Rhein. Στo Ανθομέλι σε συνεργασία με το Get Your Guide θα βρείτε τις παρακάτω επιλογές:


Διαβάστε στο Ανθομέλι:

https://www.anthomeli.com/2018/03/rheinfall-oi-katarraktes-tou-rinou.html?preview=true&_thumbnail_id=27376

Ο Ρήνος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, εκβάλλει από τις Ελβετικές Άλπεις, περνάει από την λίμνη Κωνσταντία, γίνεται το φυσικό  σύνορο Ελβετίας- Γερμανίας, και κατά ένα μεγάλο μέρος του σύνορο Γαλλίας-Γερμανίας, συνεχίζει τη διαδρομή του περνώντας σχεδόν όλη την Γερμανία και χύνεται στην βόρεια θάλασσα, στην Ολλανδία.  


Ο Γύρος της λίμνης Κωνσταντίας

Επίσης, μπορείτε να κάνετε τον γύρο της λίμνης Κωνσταντίας, η οποία είναι τριεθνής, αφού βρίσκεται στα σύνορα της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Επισκεφθείτε  την πόλη Κωνσταντία, που ένα μέρος της πόλης ανήκει στην Ελβετία- τα σύνορα Ελβετίας Γερμανίας περνάμε μέσα από την πόλητην πόλη Λιντάου της Γερμανίας, με το ιστορικό της κέντρο να βρίσκεται σε ένα νησάκι που συνδέεται με την πόλη με γέφυρα και φυσικά το Μπρέγκεντς της Αυστρίας, για το οποίο ήδη έχω γράψει στο Ανθομέλι. Στη δυτική και νότια ακτή της που ανήκουν στην Ελβετία υπάρχουν μικρά θέρετρα για να ξεκουραστείτε, να κάνετε θαλάσσια σπορ ή και ακόμα να ψαρέψετε. Σε όλους τους προορισμούς αυτούς της λίμνης μπορείτε να πάτε είτε με τα πλοία που κάνουν δρομολόγια μέσα στη λίμνη, είτε να κάνετε τον γύρο με το αυτοκίνητό σας.


Διαβάστε επίσης την ανάρτηση: Το Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της όπερας


Stein_am_Rein_11

Το  Stein am Rhein ιδρύθηκε από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και άκμασε στα τέλη του 11ου αι., όταν ο γερμανός αυτοκράτορας Ερρίκος Β’ ίδρυσε εδώ το μοναστήρι των Βενεδεκτίνων. Σήμερα  αυτό το καλοδιατηρημένο μοναστήρι, καθώς και η εκκλησία  του 12ου αι.  που το ψηλό της καμπαναριό ξεχωρίζει από πολύ μακριά, σκίζοντας τον ουρανό πάνω από τις στέγες των σπιτιών, είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφθείτε. Εδώ στεγάζεται και το Μuseum Kloster Sankt Georgenμουσείο που είναι αφιερωμένο στην τοπική ιστορία. Τα μικρά του δωμάτια είναι γεμάτα  με έπιπλα και αντικείμενα που απεικονίζουν την ιστορία των μοναχών του και το πιο εκπληκτικό από όλα είναι οι τοιχογραφίες του που χρονολογούνται από το 1500 μ.Χ.

Stein_am_Rein_24
Γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας "Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι" στο Facebook και ακολουθήστε μας στο "greek_travel_family" στο Instagram.
Γίνετε μέλη της ομάδας μας "Let's blog party" στο Facebook, και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest στο "We Love Pinatas"

Μείναμε μερικές μέρες στο Στάιν αμ Ράιν απολαμβάνοντας τις βόλτες μας, ώσπου το χορτάσαμε και συγχρόνως ξεκουραστήκαμε. Φύγαμε από το μικρό πανέμορφο και ελκυστικό χωριουδάκι με τα ζωγραφισμένα σπίτια γεμάτοι αισιοδοξία, δεν ξέρω γιατί, αλλά έπιασα τους εαυτούς μας να χαμογελάνε καθώς περνούσαμε τη γέφυρα του Ρήνου ποταμού που ενώνει τις δύο πλευρές της πόλης και βλέποντας για τελευταία φορά την εικόνα της και το υπέροχο τοπίο που την περιβάλλει με το κάστρο να στέκει ψηλά στην κορυφή του βουνού, τη χάραξα καλά στην μνήμη μου και τη φύλαξα ακόμα βαθύτερα. 


Διαμονή για αυτοκινούμενους

Μπορείτε να μείνετε στο Camping Grenzstein. Από το κέντρο του Stein am Rhein εάν ακολουθήσετε τις ταμπέλες για την πόλη Ohningen της Γερμανίας  θα βρείτε το κάμπινγκ που βρίσκεται πάνω στα  σύνορα με την Γερμανία. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και ξενοδοχείο.

Άνετα πάρκινγκ υπάρχουν στο Stein am Rhein και από τις δύο όχθες του ποταμού.

μαμά Μαρία

Pin it for later

stein_am_rhein_pinterest (1)

Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι.

Ⓘ Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου! Ειδικά από τότε που έμαθες να τις ετοιμάζεις μόνη σου και δεν συμμετέχω τόσο πολύ στην διαδικασία. Δίνουν πληροφορίες για τους ταξιδιώτες αλλά ταξιδεύουν ακόμη και όσους θέλουν απλά να γνωρίσουν το κόσμο έστω και από την οθόνη ενός υπολογιστή. Εκτός αυτού όμως, είμαι πολύ περήφανη για σένα και τον μπαμπά που έχετε ταξιδέψει σε τόσα πολλά μέρη και δυστυχώς μια απλή συζήτηση, περιγραφή ή οι φωτογραφίες από έναν φάκελο στον υπολογιστή δεν μπορούν να μου δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Τίποτε από τα παρακάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίγλη των αναρτήσεών σου. Οι αναρτήσεις σου είναι για μένα πολύτιμος θησαυρός! Κατερίνα

  2. Όντως είναι όπως το είπες. Παραμυθενιο οδοιπορικό! Η φύση της Ελβετίας, η υπέροχη μικρή πόλη ο μεγάλος ποταμός, η ομορφιά των σπιτιών η διατήρηση της ιστορίας τους όλα αυτά και πολλά άλλα πραγματικα σε μαγεύουν και σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις.

  3. Πολύ όμορφη περιγραφή και εικόνες. Την εμπειρία με αυτοκινούμενο θα ήθελα και εγώ να την ζήσω. Πραγματικά ζηλεύω… Μπράβο στη μαμά και στον μπαμπά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα Άρθρα

Τα αγαπημένα μας online φαρμακεία

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες, λόγω της καραντίνας, εμπιστευτήκαμε περισσότερο τα ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές μας. Ακόμα και...

10 πρωτότυπα δώρα για το νεογέννητο μωρό

Θέλετε να κάνετε δώρο στο νεογέννητο μωρό της φίλης, της κουμπάρας, της αδερφής και αναζητάτε ιδέες για πρωτότυπα δώρα; Τότε είστε στο...

Βόλτα στο παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων με τα παιδιά

Από όλα τα ταξίδια που κάναμε, η Κρήτη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιάς μας, όμως, καθώς ήταν το όνειρό μας να πάμε...

9+2 υγιεινές τροφές και super foods για καλύτερη ζωή

Πριν λίγο καιρό, είχα ζητήσει τη βοήθεια Ελληνίδων food bloggers που ασχολούνται λίγο περισσότερο με την πιο υγιεινή διατροφή ή την χορτοφαγία...

Διακοπές στο Klagenfurt και στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας

Ένα μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών με το αυτοκινούμενο στην Ευρώπη, το περάσαμε στην Αυστρία. Μαγευτήκαμε, παραγματικά, από τις πολλές ομορφιές...

Διαβάστε Επίσης