ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χριστουγεννιάτικη Εβδομάδα Χαράς και άλλες αναμνήσεις

    Καλή χρονιά! Kαλή χρονιά με υγεία και χαρά!!! Όλες οι ευχές μας μακάρι να εισακουστούν και ας είναι το 2018 καλύτερο για όλους μας! Και ναι, επισήμως υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με καινούργια ανάρτηση. Μια ανάρτηση γεμάτη όμορφες στιγμές… χριστουγεννιάτικες στιγμές που όμως θέλουμε να μείνουν για πάντα στο μυαλό μας. Γιατί είπαμε, ωραίες οι φωτογραφίες, ωραία τα βιντεάκια αλλά και ο γραπτός ο λόγος έχει τη δικιά του μαγεία, μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη, σε λεπτομέρειες και σε συναισθήματα που δεν μπορεί να αποτυπώσει ο φακός. Και με το Ανθομέλι να είναι το πιο όμορφο αναμνησιολόγιό μας πάμε να δούμε μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές των γιορτών μας και το πως δημιουργήσαμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη Εβδομάδα Χαράς. Έτσι, για να αρχίσει η εβδομάδα μας με χαμόγελο και αισιοδοξία για το νέο έτος!

    christougenniatiki_evdomada_charas (10)

    Ο Νοέμβριος ήταν για εμένα ένας δύσκολος μήνας, ένας μήνας που είπα στον εαυτό μου, “μεγάλωσες Κάλη και αρχίζεις να χάνεις το παιδί που κρύβεται μέσα σου“. Πολύ άγχος, πολύ τρέξιμο, καθόλου οργάνωση, αρκετές φωνές και μαλώματα με το Μελιτάκι μου και γενικά μια κατάσταση που την έβλεπα και δεν μου άρεσε. Και όταν εμένα δεν μου αρέσει κάτι… κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το διορθώσω! Κι έτσι έγινε! Όταν μπήκε ο Δεκέμβριος κάποιες υποχρεώσεις και deadlines ολοκληρώθηκαν και ένα τηλέφωνο βοηθείας στη μαμά μου αρκούσε για να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει να με “σώσει”. Και όντως! Σε εκείνη τη φάση που ένιωθα πνιγμένη εκείνη με ξελάφρωσε από πολλές δουλειές και με συντρόφευσε σε αρκετές βόλτες στην πόλη αλλά και όχι μόνο. Κατεβήκαμε στο κέντρο, πήγαμε στο cap-cap που τόσο καιρό δεν είχα πάει αλλά και στο θέατρο να δούμε το mama mia … μέχρι και στην Αράχωβα και στην Λιβαδειά έφτασε η χάρη μας! Όπως καταλάβατε δεν βάλαμε κ…. κάτω! Ήταν η ανάσα που χρειαζόμουν για να πάρω ώθηση για τις γιορτές που μέχρι εκείνη την στιγμή μου φαινόντουσαν (για πρώτη φορά στη ζωή μου!) βουνό!

    Βόλτες στην πόλη και φυσικά βγάλαμε και πολλές selfie!!!
    Βόλτες στην πόλη και φυσικά βγάλαμε και πολλές selfie!!!

    Έτσι, ούσα αρκετά καλύτερα, άρχισα πλέον να ονειρεύομαι τις γιορτές. Καναπές, φωτάκια, ταινίες και χαλάρωση ήταν τα μόνα πράγματα που είχα στο μυαλό μου. Ταξίδι; Είστε τρελοί; Ούτε να το σκεφτώ να φύγω από το σπίτι. Είχα πλέον ένα και μόνο στόχο… χαλάρωση και επανασύνταξη δυνάμεων. Φυσικά δεν παραλείψαμε να κάνουμε την χριστουγεννιάτικη φωτογράφισή μας, να στολίσουμε το σπίτι και την είσοδό μας, να ανοίγουμε κάθε μέρα το αdvent calendar της Μελίτας, να επισκεφτούμε το ΚΠΙΣΝ και να δούμε τους αγαπημένους μας νονούς που περάσαμε μια υπέροχη ημέρα στο σπίτι τους. Έτσι όταν πλέον φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα πριν τις γιορτές, δήλωσα στο Μελιτάκι μου ότι  η εβδομάδα των Χριστουγέννων θα ανακηρύσσονταν στην Εβδομάδα της Χαράς (ιδέα της αγαπημένης Κατερίνα KaPa που είχα χρησιμοποιήσει και παλιότερα και την ευχαριστώ πολύ!) Τέλος μαλώματα και διαφωνίες, τέλος γκρίνιες, τρέξιμο, άγχος. Κατεβάζουμε ρυθμούς, επιλέγουμε τις δραστηριότητες που θέλει το Μελιτάκι να κάνουμε και απολαμβάνουμε φίλους και συγγενείς στο σπίτι. Και να σας πω κάτι… ΕΠΙΑΣΕ!!! Η Μελίτα είναι πια σε θέση να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διάλογος (βασικά πάντα ήταν!) και ακόμα και στις περιπτώσεις που είτε αυτή είτε εγώ πηγαίναμε λίγο να ξεφύγουμε από τα γέλια και τα χαμόγελα ένα “είναι η εβδομάδα της χαράς” αρκούσε για να αγκαλιαστούμε και να ξεσπάσουμε σε γέλια! Σύμμαχος φυσικά και ο μπαμπάς μας που δεν μας χάλασε χατήρι και κράτησε το ηθικό της οικογένειας ακμαίο και υψηλό! 

    christougenniatiki_evdomada_charas_3

    Η Εβδομάδα της Χαράς μας ξεκίνησε ακριβώς με το κλείσιμο των σχολείων και με ένα μίνι πυτζάμα πάρτυ που κάναμε στο σπίτι μας. Εντάξει μπορεί τελικά τα παιδιά να μην κοιμήθηκαν στο σπίτι μας αλλά την στρωματσάδα μας την κάναμε, την ταινία τους την είδαν παρέα με χοτ-ντογκ και πατατάκια. Τι καλύτερο! Και όταν έμειναν μόνο 2-3 αγκαλίτσα όλοι στον στρώμα διαβάσαμε χριστούγεννιάτικες ιστορίες και κάναμε όνειρα για τις γιορτές που θα έρχονταν!

    christougenniatiki_evdomada_charas

    Αυτό που ευχαριστήθηκα την εβδομάδα των Χριστουγέννων ήταν ότι είχα προετοιμαστεί πολύ καλά με τα ψώνια και τα δώρα από νωρίς. Οπότε πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν τρέχαμε τελευταία στιγμή για αγορές. Έτσι, την προπαραμονή των Χριστουγέννων αντί να τρέχουμε στο σούπερ μάρκετ απολαύσαμε μια υπέροχη μέρα στο κέντρο με ψώνια (για την πάρτη μας!), καφέδες, φαγητό και λοιπές υπέροχες μικρές στιγμές. Δοκιμάσαμε το The Pasta Shop κοντά στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και εννοείται ότι δεν μας ξέφυγε το Little Kook (chrismas edition), το Hans and Gretel αλλά και τα αγαπημένα μαγαζιά της Μελίτας για μικροαγορές και windowshopping. Γυρίσαμε στο σπίτι μας γεμάτοι από εικόνες με λαμπάκια, μουσικές, μυρωδιές και ομορφιές! Μαγεία σας λέω!

    christougenniatiki_evdomada_charas

    Οι επόμενες δύο ημέρες ήταν γεμάτες άλλου είδους μυρωδιές. Αυτές της κουζίνας που όμως όταν μπαίνεις για να υποδεχτείς καλούς φίλους δεν σε πειράζει καθόλου! Την παραμονή των Χριστουγέννων για το ρεβεγιόν είχαμε παρέα μας τους κουμπάρους μας με την βαφτιστήρα μου και την αδερφή της και τον πολύ καλό μας φίλο τον Τάκη. Βάλαμε τα καλά μας, ετοιμάσαμε τις νοστιμιές μας και περάσαμε ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ ακριβώς όπως το θέλαμε… κους κους, γέλια, κρασάκι, τζακάκι και παιχνίδι τα παιδιά! 

    christougenniatiki_evdomada_charas (1)
    Λίγο πριν έρθουν επειδωθήκαμε σε φωτογράφιση με τα δώρα που περίμεναν υπομονετικά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
    christougenniatiki_evdomada_charas (3)

    Φυσικά δεν έλειψαν και τα νόστιμα εδέσματα που ήταν σε μορφή μπουφέ για να μην χρειαστεί να σηκωθούμε από τους καναπέδες καθόλου, χεχε! 

    christougenniatiki_evdomada_charas (7)
    christougenniatiki_evdomada_charas (6)

    Και εννοείται ότι Χριστούγεννα στο σπίτι μας χωρίς photo props δεν γίνεται! 

    Την επόμενη μέρα ήταν Χριστούγεννα και η μέρα θέλαμε να είναι όσο καλύτερη γίνεται. Και μια μέρα είναι σούπερ όταν ξεκινάει με δώρα! Κι επειδή σε εμάς ο Αγιος Βασίλης έρχεται την πρωτοχρονιά, το δώρο των Χριστουγέννων το παίρνουν η Μαμά κι ο Μπαμπάς και είναι έκπληξη! Και φέτος ήταν η πρώτη της Monopoly, την οποία ήθελα εδώ και καιρό και φυσικά λάτρεψε!

    christougenniatiki_evdomada_charas (2)

    Την ημέρα των Χριστουγέννων την τιμητική τους έχουν τα πεθερικά μου που πάντα είμαστε μαζί τέτοιες άγιες μέρες και περνάμε πολύ όμορφα και ζεστά. Αυτή την φορά όμως είχαμε στην παρέα μας και δύο ανθρώπους που τελευταία έχουν μπει πολύ δυναμικά στη ζωή μας και έχουμε αρχίσει να τους αγαπάμε πολύ τους άτιμους. Είναι η Εύη από το mamasnpapas, ο άντρας της ο Δημήτρης και τα δύο τους παιδιά.

    christougenniatiki_evdomada_charas (4)
    christougenniatiki_evdomada_charas (5)

    Τι ωραία περάσαμε δεν λέγεται! Ε δε Εύη έπιασε εκεί τα Κωνσταντινοπολίτικα και τα ποντιακά με την πεθερά μου, τα παιδιά έπαιζαν χαρούμενα, άνοιξαν τα δώρα τους και το φαγητό ήταν υπέροχο (να πω φυσικά ότι βοήθησε και η φίλη μου γιατί δύο χέρια αντί για ένα κάνουν θαύματα!) Μείναμε μαζί μέχρι αργά το απόγευμα όπου μετά πήραν τα ηνία ένα ακόμα ζευγάρι φίλων με τα παιδιά τους και έτσι αργά το βράδυ μαζέψαμε τις δυνάμεις μας να συμμαζευτούμε και μετά από διήμερο φαγοπότι να χαλαρώσουμε στον καναπέ μας!

    christougenniatiki_evdomada_charas (16)
    christougenniatiki_evdomada_charas (15)
    christougenniatiki_evdomada_charas (17)
    Photo credits των τριών τελευταίων φωτογραφιών: www.mamasnpapas.gr

    Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ. Από καναπέ σε καναπέ και από κανάλι σε κανάλι. Έλιωσα σας λέω και το απόλαυσα! Οι επόμενες μέρες μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς που υποδεχτήκαμε την αδερφή μου και την οικογένειά της (αλλά αυτά σε επόμενη ανάρτηση!) ήταν και αυτές χαλαρές. Την Τετάρτη είδαμε σινεμαδάκι με την Εύη και τα μικρά μέλη της φαμίλιας της. Επιλέξαμε το Coco που πραγματικά μας καθήλωσε και φυσικά δεν παραλείψαμε να κλάψουμε κιόλας, χαχα! Οπότε αν δεν το είδατε αλλά σκοπεύετε πάρτε και ένα πακέτο χαρτομάντηλα για το τέλος! Πέμπτη με τη συμμαθήτρια της Μελίτας για παρέα όλο το απόγευμα και Παρασκευή με βόλτα για ψώνια στην Γλυφάδα καθώς η Πρωτοχρονιά είχε φτάσει σχεδόν και έπρεπε να προετοιμαστούμε.

    christougenniatiki_evdomada_charas (8)

    Το μόνο κακό εκείνες τις τελευταίες μέρες ήταν ότι ο Μπαμπάς μας λόγω κάποιων έκτακτων δουλειών έλειπε από το σπίτι για κάποιες ώρες την ημέρα και έτσι και αυτός δεν απόλαυσε το τέλος της άδειάς του και εμείς δεν το είχαμε μαζί μας όσο θέλαμε. Ευτυχώς μας περίμεναν και άλλες μέρες αργίας που μας αποζημίωσαν.

    Αχχχ τι καλά που ήταν! Και αν με ρωτάτε αν πέρασα καλά… εσείς τι λέτε! Ναααααιιιιιιιι! Ήταν τα καλύτερα Χριστούγεννα εδώ και πολύ καιρό και όπως πάντα λέω, τη ζωή μας την φτιάχνουμε μόνοι μας. Εμείς είμαστε οι ηθοποιοί, εμείς και οι σκηνοθέτες! Εμείς λοιπόν επιλέγουμε και πως θα την ζήσουμε! Και φέτος η επιλογή μας μας αποζημίωσε! Καλή αρχή στην εβδομάδα μας, καλή χρονιά και επανερχόμαστε και με δεύτερη αναμνησιολογική ανάρτηση σε δύο ημέρες! 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι όμορφες αναμνήσεις Κάλη μου! Τι όμορφες εικόνες! Αν και λίγο πολύ μου είχες πει πώς τα περάσατε σίγουρα είναι ακόμη πιο όμορφο να τα διαβάζω και παράλληλα να βλέπω τις εικόνες! Τι σου είναι αυτό το Ανθομέλι βρε παιδί μου! Μας φέρνει πιο κοντά! Χαχα!
      Kathy

    2. Τι ωραία περάσατε και τι όμορφες φωτογραφίες, Κάλη! Νομίζω ότι η καλύτερη αρχή έγινε με την απόφαση να πάψουν τα μαλώματα και οι φωνές! Είχα πάρει κι εγώ μια τέτοια απόφαση, αλλά τα κορίτσια μου είναι ακόμα πολύ μικρά και προσπάθησα μονομερώς να την τηρήσω… μάλλον ατυχώς! Η βοήθεια των μαμάδων ανεκτίμητη όταν έχεις κουραστεί!
      Καλή χρονιά και πάντα τέτοια όμορφα Χριστούγεννα να περνάτε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης