ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο με χαραγμένα ποτήρια

    Φέτος είχα τη χαρά να ετοιμάσω το δώρο για τη δασκάλα εκ μέρους όλων των μαμάδων του τμήματος του γιου μου. Η αρχική σκέψη ήταν να αγοράσουμε ένα καλάθι με κρασιά αλλά προσωπικά μου φάνηκε λίγο απρόσωπο γι αυτό και τους πρότεινα μια άλλη ιδέα. Να φτιάξουμε μια εορταστική σύνθεση, στην ουσία να γεμίσουμε ένα κουτί με καλούδια για τη δασκάλα που απολάμβανε η δασκάλα των παιδιών μέσα στις γιορτές παρέα με του αγαπημένους της. Καλούδια που θα μύριζαν Χριστούγεννα και θα είχαν και μια εσάνς παράδοσης. Συνδύασα ελληνικές παραδόσεις όπως το σπάσιμο του ροδιού, με ξενόφερτες συνήθειες όπως το ζεστό κρασί και γέμισα το καλάθι με τα αντίστοιχα προϊόντα. Η ιδιαίτερη πινελιά μου ήταν τα χαραγμένα ποτήρια με quotes.

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί

    Η βάση της σύνθεσης ήταν ένα μακρόστενο χριστουγεννιάτικο κουτί το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα είτε ως διακοσμητικό, είτε για αποθήκευση. Έβαλα στο κάτω μέρος του χαρτιά για να μειωθεί το βάθος του και από πάνω κόκκινο χαρτί αφής για να μη δείχνει άδειο. 

    Τα δώρα που περιείχε το κουτί

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο
    • Κρασί το οποίο πίνεται ζεστό αλλά και κρύο. Το στόλισα με μια ετικέτα που γράφει Let’s be jollyΑκόμη κι αν δεν είναι πίνει αλκοόλ ένα ποτήρι αρωματικό ζεστό κρασί με φρούτα, σταφίδες και αμύγδαλα πίνεται ευχάριστα. Αν μάλιστα είναι να το πιει στην υγειά των μαθητών της… σίγουρα θα κάνει την ατασθαλία!
    • Δυο ποτήρια που να αντέχουν στο ζεστό κρασί σε μοντέρνα γραμμή στα οποία χάραξα κάποια quotes για δασκάλους στα ελληνικά. Στο ένα μάλιστα χάραξα και το όνομά της κάνοντάς το ακόμη πιο προσωποποιημένο ενώ στη βάση τους χάραξα το έτος και το τμήμα των παιδιών. 

    “Το να διδάσκεις σημαίνει ότι αγγίζεις μια καρδιά για πάντα”

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο

    “Οι καλύτερες δασκάλες διδάσκουν μέσα από την καρδιά τους”

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο. Δώρο δασκάλας, νονάς ή για φίλους και συγγενείς.

    Δείτε στο Ανθομέλι: 


    • Ένα αρωματικό κεράκι σε χριστουγεννιάτικο ρεσώ σαν ποτήρι για να ανάψει εκείνο το βραδάκι που θα πιει το κρασάκι… έτσι για ατμόσφαιρα.
    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο

    Ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο για να σερβίρει τα φαγώσιμα καλούδια του κουτιού. Ποια είναι αυτά; 

    Τα φαγώσιμα καλούδια στο κουτί

    • Ένα κουτί χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ σε σχήμα καρδιάς που μπορούν ακόμη και να κρεμαστούν ως διακοσμητικά. 
    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο. Προσωποποιημένο δώρο
    • Λίγα αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα και βερίκοκα σε διαφανή σακουλάκια που έδεσα με κόκκινες κορδέλες. 
    • Κουραμπιέδες και μελομακάρονα με επικάλυψη μαύρη και λευκής σοκολάτας
    • Μια σοκολάτα χειροποίητη με πιπέρι.
    • Ένα σακουλάκια με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς.
    • Τέλος, πρόσθεσα ένα ρόδι για να το σπάσει την πρώτη μέρα του χρόνου στο σπίτι της και να της φέρει τύχη.
    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο με πολλά καλούδια
    Η τελική σύνθεση περιέχει τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα τα οποία δυστυχώς δεν φωτογράφισα!
    • Φυσικά, από το κουτί δεν έλειπε μία χειροποίητη καρτούλα, που αγόρασα από το μπαζάρ του σχολείου των παιδιών, για να γράψω τις ευχές όλων μας αλλά και τα ονόματα των παιδιών! 

    Tip για τη χάραξη ποτηριών

    Για τη χάραξη των ποτηριών εκτύπωσα στο κατάλληλο μέγεθος το κείμενο και το στερέωσα από την εσωτερική μεριά του ποτηριού με κολλητική ταινία. Ωστόσο αυτό λειτούργησε μόνο ως μια μικρή βοήθεια για τις ευθείες και το μέγεθος των γραμμάτων γιατί λόγο του πάχους του ποτηριού και του τραντάγματος από το μηχάνημα δεν μπορείς να είσαι 100% ακριβής. Οπότε αφήνεις και λίγο το χέρι σου ελεύθερο να μεγαλουργήσει!

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο-πώς να χαράξω ποτήρια

    *Για ποτήρια επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι και αυτή με μια απλή χειροτεχνία για να ξεχωρίζει ο κάθε καλεσμένος το ποτήρι του. Μπορείτε να εκτυπώσετε το πατρόν από εδώ.

    Εορταστική σύνθεση σε κουτί για δώρο. Χάραξη ποτηριών

    Δείτε ακόμη στο Ανθομέλι: μια σύνθεση με βιολογικά προϊόντα αλλά και τον τρόπο για να στολίσετε ένα καλάθι μόνοι σας


    Μπορείτε κι εσείς να κάνετε μια παρόμοια εορταστική σύνθεση για τις νονές ή για κάποια επίσκεψη μέσα στις γιορτές. Ναι, υπάρχουν και έτοιμα καλάθια αλλά αυτό που συνθέτουμε μόνοι μας θεωρώ ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία και εκτός των άλλων την κάνουμε όπως ακριβώς θέλουμε και σίγουρα θα μας βγει και πιο οικονομική. Έκανα σαν μικρό παιδί κάθε φορά που πρόσθετα κάτι μέσα σε αυτό χτίζοντας σιγά τη σύνθεσή και το απόλαυσα πραγματικά γιατί προοριζόταν για έναν άνθρωπο που θεωρώ πολύ ξεχωριστό! Αν δεν ήταν να το δώσουμε την τελευταία μέρα των σχολείων μπορεί ακόμη να πρόσθετα καλούδια μέσα σε αυτό! 


    Κι άλλες ιδέες για δώρα στη δασκάλα και στον δάσκαλο

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

      • Οντως, είναι πολύ ωραία ιδέα και έστω κι αν δεν χαράξει κάποιος το ποτήρι εξακολουθεί να αποτελεί ωραίο δώρο. Καλές γιορτές Δάφνη μου.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης